Snikskytter-massakren i Kiev: «Georgiere og litauere på ordre fra opposisjonen»

22

Av Terje Måløy.

Den italienske TV-kanalen Canale 5 sendte nylig en dokumentar om snikskytterne på Maidan. 80 personer, både politifolk og demonstranter, døde i massakren i 2014, der president Janukovitsj, som straks etter måtte gå i landflyktighet, ble stemplet som den skyldige.

Dokumentarfilmskaper Gian Micalessin intervjuer en georgisk statsborger som sier han var en av skarpskytterne og at aksjonen ble utført på ordre fra opposisjonens sikkerhetssjef på Maidan, høyreekstremisten Andrij Parubij.


Denne artikkelen ble først publisert på Midt i fleisen.


Disse opplysningene stammer ikke fra russiske medier eller snuskete konspirasjon-nettsider. Som seg hør og bør i mediaverden, og som i enkeltes tankegang automatisk gir nyheten troverdighet, eies Canale 5 av en meget rik person. Kort sagt, det er en del av ‘hovedstrømmen’, og eies av tidligere statsminister og pressebaron Silvio Berlusconi.

Den nazistiske Høyresektoren på Maidan

Hovedstrøms-avisen Il Giornale har et lengre omtale av dokumentaren som det er å få med seg:

«Alle startet å skyte, to eller tre skudd av gangen. Dette fortsatte i femten, tjue minutter. Vi hadde ikke noe valg. Vi ble beordret å skyte både på politiet og demonstranter, uten noen forskjell.

«Jeg var helt opprørt.» Dette sa georgieren Alexander Revazishvilli da han fortalte om den tragiske masseskytingen den 20. februar 2014 i Kiev, da en gruppe mystiske skarpskyttere åpnet ild på folkemengden og politi, og massakrerte over 80 personer. Massakren rystet verden og forandret Ukrainas skjebne, ved å anklage president Viktor Janukovitsj for å ha organisert massakren. Men massakren endret også Europas skjebne og utløste krisen som førte til sanksjoner mot Putins Russland. Sanksjonene viste seg å være en boomerang mot den italienske økonomien.

Innrømmelsen fra Revazishvilli og to andre georgiere – fortalt i dokumentaren «Ukraina, den skjulte sannheten» – avslører en annen og urovekkende sannhet. Sannheten om en massakre som ble utført av den samme opposisjonen som anklaget Janukovitsj og hans russiske allierte. Revazishvilli og hans to kamerater – intervjuet i dokumentaren – er et tidligere medlem av sikkerhetstjenestene til den tidligere georgiske presidenten Mikhail Saakashvili og to tidligere militante medarbeidere fra hans parti. De ble leid i Tblisi av Saakasjvili sin militære rådgiver Mamuka Mamulashvili, og bedt om å støtte – sammen med andre georgiske og litauiske frivillige – demonstrasjonene som fant sted i Kiev, i bytte for en engangsutbetaling på 5000 dollar hver.

De ankom Ukraina med falske pass for å koordinere demonstrasjonene og provosere det ukrainske politiet, i utgangspunktet uten å bruke våpen. Våpnene kommer inn i bildet den 18. februar og ble distribueret til de forskjellige georgiske og litauiske gruppene av Mamulashvili og av andre ledere av den ukrainske opposisjonen. «Det var tre eller fire våpen i hver veske, det var Makarov-pistoler, AK-maskingevær, rifler og patroner.» Neste dag forklarte Mamulashvili og lederne av protesten til de frivillige at de skulle stå imot et angrep av politiet ved musikkakademiet og Hotell Ukraina. I så fall – sa de – må vi skyte på torget og skape kaos.

Men en av hovedpersonene bekrefter å ha fått en annen begrunnelse, mye mer omfattende. «Da Mamulashvili ankom, spurte jeg ham også. Ting blir kompliserte, vi måtte begynne å skyte – han svarte at vi ikke kunne gå til det forestående presidentvalget. Men hvem skal vi skyte?» spurte jeg. Han svarte at hvem og hvor ikke spilte noen rolle, du måtte bare et skyte et sted for å skape kaos.»

«Det spilte ingen rolle om vi skjøt på et tre, en barrikade eller noen med en molotovcocktail. bekrefter en annen frivillig – det som telte, var å skape forvirring. Da han lyttet til skrikene, innså Alexander at det var døde og skadete. Min første og eneste tanke var å komme meg bort før de fikk fatt i meg. Ellers ville de lynsje meg. Noen ropte allerede at det var snikskyttere. Fire år senere rapporterte Alexander og hans to kumpaner at de ennå ikke hadde fått den minste belønning, og også hadde bestemt seg for å fortelle sannheten om de som brukte og kastet dem. «Da skjønte jeg det ikke, jeg var ikke klar over det, så forsto jeg. Vi har blitt brukt. Brukt og kastet.»

Stakkars mann….

Allerede tidligere var det blitt mer og mer tydelig at menneskene ikke ble drept av sikkerhetsstyrkene til den daværende ukrainske regjeringen, men av skarpskyttere fra opposisjonen eller deres «partnere» i andre Øst-Europeiske land. (Man kan jo streifes av tanken at vestlige etterretningstjenester og politikere hadde kjennskap til dette, om ikke før så etter udåden).

Det finnes bilder av «Maidan-kommandøren», den nazistiske Andrej Parubij, mens han den 1. april leder medlemmer fra Høyresektoren ut fra hotellet der skuddene kom fra noen uker tidligere. De har med seg påfallende kasser, som de selv sier «inneholder musikkinstrumenter».

Andrij Parubij og «musikkinstrumentene»

Parubij er i dag speaker i det ukrainske parlamentet. De døde omtales i dagens offisielle versjon av den ukrainske regjeringen som «De himmelske hundre», og ifølge den offisielle versjonen ble alle blitt skutt av sikkerhetsstyrkene til den styrtede regjeringen.

Ukrainske myndigheter er ikke voldsomt interessert i å oppklare hendelsen. Etterforskningen skulle innstilles den 1. mars 2016 (men ble i siste øyeblikk fortsatt). Så langt, snart 4 år senere, har ingen gjerningsmenn blitt identifisert og dømt.

Bortsett fra den trege etterforskningen, er det meget som peker på en annen hypotese. En studie konkluderte at de dødelige skuddene ikke kom fra rekkene til den gamle regjeringens Berkut-enheter, men fra steder som ble holdt av Høyresektoren. Ulike videoer på Youtube som viser opposisjonen bli beskutt, viser veldig bra, spesielt i sakte film, hvilken retning skuddene egentlig kommer fra.

En skytter innrømmet tidligere å ha skutt 2 politimenn i nakken den 20 februar. Det fikk ingen rettslige konsekvenser for ham:

Den militante Maidan-tilhengeren Ivan Bubentssjik får for tiden stor medieoppmerksomhet i Ukraina. I en film og et intervju innrømmet soldaten åpent at han den 20. februar 2014 skjøt to Berkut-politimenn fra Musikkonservatoriet. I løpet av denne morgenen såret han flere politibetjenter. Totalt avfyrte han 75 skudd.

Hvis det skulle vise seg at georgierne snakker sant, så har de ingenting å frykte. Alle som kjempet mot den daværende regjeringen har fått allment amnesti, også utlendinger. Dette var tilfelle også for Bubentssjik, og for den del vil det også gjelde for Andrij Parubij.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


22 KOMMENTARER

 1. Hva får deg til å tro denne historien, jeg tror det er løgn for penger.

  Hvilket hotell skytes det fra? Det ble skutt fra omkringliggende regjeringsbygninger, hotell Ukraina ble også beskutt. Mange vestlige journalister var der, også vår Steinfeldt. Jeg var også i Kiev og tror ikke denne historien som du nå gjenforteller i en litt annen versjon enn første gangen.

  La Steinfeldt fortelle sin versjon, den stemmer med min opplevelse av det som skjedde. Forrige gang fikk jeg usympatiske reaksjoner da jeg prøvde å korrigere historien. Det kom fra folk som ikke var der. Jeg var der to ganger i måneden fra Maidan startet til det det var over, og jeg så et bredt folkelig opprør mot en president som stjal alt han kunne av statlige verdier tilhørende det ukrainske folk.

 2. Sannelig: «Frykt derfor ikke for dem! for intet er skjult som ikke skal bli åpenbaret, og intet er dulgt som ikke skal bli kjent;»

 3. Ukraina utløste noe senere økonomiske sanksjoner mot Russland.
  » Sanksjonene viste seg å være en boomerang mot den italienske økonomien.»
  Det er derfor nå denne TV-kanalen eid av Berlusconi nå kommer opp med denne dokumentaren, når rikingene taper penger, driter de i den tause solidariteten de hittil har overholdt.

 4. Ukraina utløste noe senere økonomiske sanksjoner mot Russland.
  » Sanksjonene viste seg å være en boomerang mot den italienske økonomien.»
  Det er derfor nå denne TV-kanalen eid av Berlusconi nå kommer opp med denne dokumentaren, når rikingene taper penger, driter de i den tause solidariteten de hittil har overholdt.

   • Slik verden nå har blitt, må man dessverre hilse ALLE anti-fascister velkommen.
    Det blir omtrent som i 1939, da vestmaktene inngikk allianse med Polen, nor som utløste WW2, mens alle som kunne lese og gå vel visste at POGROMER var noe som foregikk og hadde forekommet i Polen, ikke Tyskland….

  • «Ukraina utløste noe senere økonomiske sanksjoner mot Russland.
   ” Sanksjonene viste seg å være en boomerang mot den italienske økonomien.”»Sanksjonene viste seg å være en boomerang mot den italienske økonomien.» »

   Ukraina utløste straks økonomiske sanksjoner mot russland etter kuppet, bortsett fra på områder der Russland risikerte å tape penger. (som olje og gass-kontrakter som utløper i 2019)

   Sanksjonene som vi i Europa ble overtalt av Obama til å innføre viste seg å være en boomerang mot hele den europeeiske økonomien, mens USA fortsetter å drive handel med Russland…

   Den største taperen er Ukraina.

   Ukraina som USA (med EU på slep) lovet gull og grønne skoger om de underteget en assosieringsavtale med EU – som innebar brudd med handel med Russland er nå europas fattigste land.

   Bruttonasjonalprodukt i Ukraina er halvert siden kuppregjeringen signerte avtalen med sine «gode venner» i vest.

   Men Ukraina har på en måte intimt blitt assosiert med EU.

   25% av alle prostitiuerte i EU kommer i dag fra Ukraina.

   Jeg tviler på det var dette folk ønsket når de truet alle som ikke hoppet på maidan med å bli stemplet som Moskal og Colorado-biller.

   Idioten i det hvite hus på den tiden (svartingen Hussein Obama) overtalte sine venner i Saudi-Barbaria til å manipulere prisen på olje for å ramme Russland.

   Obama skrøt av at han hadde brakt Russland på konkursens rand, men det var Saudi-Arabia som først gikk tom for penger i den økonomiske krigføringen, og måtte ta opp lån hos IMF….

 5. «Journalist» for NRK (og professjonell russland-hater), Hans-Wilhelm Steinfeld, befant seg i 11. etasje på Hotell Ukraina, der skuddene ble avfyrt fra.

  Han rapporterte live på NRK, skråsikker, at det var politiets skarpskyttere som stod bak massakren.
  Steinfeld om situasjonen i Kiev:
  (Hans-Wilhelm Steinfeld var øyenvitne til skyting på Maidanplassen i Kiev.)
  https://www.nrk.no/video/PS*145559

  Hans-Wilhelm Steinfeld kritiserer Julie Wilhelmsen i Dagbladet:
  Uhyrlige påstander i NRK:
  https://www.dagbladet.no/2015/03/08/kultur/meninger/debatt/russland/ukraina/38105777/

  Julie Wilhelmsen:

  «Og der er nok massakren på Majdan et egentlig skremmende eksempel fordi man så fort konkluderte med at det var Berkut, altså det ukrainske sikkerhetspolitiet, som skjøt dem man sa var 100 demonstranter. Mens det et helt år etterpå har det jo kommet fram…hva skal jeg si.. sterkt og pålitelig materiale, som viser at det kanskje bare var halvparten så mange som ble drept, og for det andre, så ble veldig mange av dem drept av Majdans egne fraksjoner, i et forsøk for nettopp å legge skylden på krainske sikkerhetsstyrker.»

  Hans-Wilhelm Steinfeld:

  Det tok nok ikke et år, men bare to uker for en tidligere sikkerhetssjef for den flyktede president Viktor Janukovitsj å fremme det som ble den vemmeligste, goebbels-aktige løgnen om Kiev-massakren på den statlige TV-kanalen Rossija i mars ifjor. Julie Wilhelmsen hadde nok ikke fokus på dèt da hun i Urix på lørdag mente det tok et år før slike påstander kom frem. Og hun de facto gikk god for for dem i NRK. For alt i mitten av mars 2014 hevdet den tidligere sikkerhetssjefen til Janukovitsj dette: Aktivistene fra Majdan sendte snikskyttere til Instuttgaten i Kiev der blodet fløt, og ikke på selve Majdan, snikskytterne ble sendt ut for at de skulle skyte ned sine egne, og slik krisemaksimere. I Urix på lørdag kolporterte NUPIs Julie Wilhlmsen denne uhyrlige påstanden. Les gjerne sitatet over fra direktesendingen, heldigvis gjengitt på http://www.nrk.no èn gang til!

  Hvilken uhyrlige påstand? At Steinfeld muligens lyger?

  Har Steinfeld aldri hørt om false flag-operasjoner?
  Det er slett ikke uvanlig at folk angriper sine egne for å gi motstandere skylden !!

  Steinfeld i sin artikkel er så livredd for å bli avslørt i løgn at han blander inn holocaust og Hitler, og at det finnes forbud mot å bestride «sannheten» om holocaust !!

  Innen faget historie er relativisering av holocaust jevngodt med en bagatellisering av tidens forbrytelse, og forbudt ved lov i EU i sin ytterste konsekvens, Holocaust-fornektelse.» Russlands anneksjon av Krim fra Ukraina er objektivt sett det største landtyveri i europeisk historie siden Hitlers regime brøt sammen i 1945.

  Ja, Holocaust-fornektelse er forbudt i mange land i EU, og mange har blitt straffet, selv om de ikke har benektet holocaust, men bare påpekt at enkelte sider når det gjelder den offisielle historien faktisk ikke stemmer med virkeligheten.

  Dette er jo litt interressant siden historien om holocaust har blitt omskrevet gjentatte ganger av anerkjente holocaust-forskere.

  Som for eksempel løgnene om at naistene laget såpe og lampeskjermer av jøder, og at 4 millioner mennesker ble drept i Auschwitz. (Antall mennesker som ble drept i Auschwitz er nedjustert fra 4 millioner til 1,1 millioner som er nå regnet som det maksimale anntall dødsfall i leiren, uten at det «hellige» antall på jødiske dødsfall på 6 millioner er endret i det hele tatt).

  Hvorfor ble ikke disse anerkjente holocaust-forskere straffet for å skrive om historien? Kan det ha noe å gjøre med at de er jøder?
  Steinfelds andre setning i dette avsnittet er også litt interressant:
  «Russlands anneksjon av Krim fra Ukraina er objektivt sett det største landtyveri i europeisk historie siden Hitlers regime brøt sammen i 1945»

  Objektivt sett???

  Er Steinfeld objektiv/nøytral???

  Russlands «landtyveri» av Krim som skjedde etter en folkeavstemning om gjenforening med moderlandet sidestilles med Hitlers forbrytelser !!

  Fikk folk på Krim stemme når Krim i 1953 ble gitt bort til Ukraina av en ukrainsk leder av sovjet-unionen?

  Og dette med: «det største landtyveri i europeisk historie siden Hitlers regime brøt sammen i 1945» er jo også litt suspekt.
  Det største europeiske landtyveri etter andre verdenskrig ble utført av den religiøse kulten Steinfeld selv tilhører i Palestina.

  Fikk palestinere stemme om de ville la landet sitt bli okkupert av europeeiske jøder som ville opprette en jødisk stat der?

  Har Steifeld noensinne kritisert dette landtyveriet som ble utført av europeeiske jøder?

  Oy vey..

  Dette ble en litt lang kommentar…

  Steinfeld avslutter sin artikkel i dagbladet med:
  «Men et så grovt forsøk på løgnaktig propaganda à la Goebbels som den russiske påstanden om, at aktivistene på Majdan myrdet sine egne i Kiev for å krisemaksimere, har jeg aldri vært vitne til . Når en norsk forsker også synes å mene, at Kievmassakren ble begått av Majdanaktivister for å legge skylden på Janukovitsj-regimet, konstateres et kildekritisk sammenbrudd. Og denne løgnen blir ikke sannere ved at en norsk forsker gjentar den i NRK, enten det er sagt uaktsomt eller med forsett. Men jeg frykter, at uttalelsen ble gitt i en tilstand av bevissthet i gjerningsøyeblikket i URIX på lørdag. Direktesendinger er alltid risikable.»

  Påstanden han snakker om var ikke en russisk påstand !!!

  Den kom fra den ukrainske sikkerhetssjefen til den ukrainske presidenten Janukovitsj!

  Direktesendinger er alltid risikable, sa mannen som på direktesending var vitne til at folk ble skutt og drept fra hotellet der han selv befant seg, og konkluderte live på tv at det var Janukovitsj->>REGIMET<<< som stod bak massakren !!

  Det kunne vært interresant å finne ut om noen av «musikkinstrumentene» har fingeravtrykk fra den norske «journalisten»…

 6. Jeg skrev en litt lang kommentar som gikk rett i spamfilteret.
  Jeg fikk besked om at: Your comment is awaiting moderation.
  Men dere driver jo ikke med å automatisk moderere/slette kommentarer, så jeg går ut fra at det er nettsiden som automatisk plasserte kommentaren på vent. (Siden den var for lang, eller jeg brukte for lang tid på å skrive og redigere den etter at jeg begynnte å skrive den)
  Jeg prøver på nytt med kommentaren i litt oppdelt versjon, og uten å være så nøye med å redigere linjeskift som har en tendens til å bli helt feil, og tar lang tid å rette opp når man limer inn en lang tekst før man publiserer den.

  • kommentar Del 1:

   «Journalist» for NRK (og professjonell russland-hater), Hans-Wilhelm Steinfeld, befant seg i 11. etasje på Hotell Ukraina, der skuddene ble avfyrt fra.
   Han rapporterte live på NRK, skråsikker, at det var politiets skarpskyttere som stod bak massakren.
   Steinfeld om situasjonen i Kiev:
   (Hans-Wilhelm Steinfeld var øyenvitne til skyting på Maidanplassen i Kiev.)
   https://www.nrk.no/video/PS*145559

   Hans-Wilhelm Steinfeld kritiserer Julie Wilhelmsen i Dagbladet:
   Uhyrlige påstander i NRK:
   https://www.dagbladet.no/2015/03/08/kultur/meninger/debatt/russland/ukraina/38105777/

   Julie Wilhelmsen:

   «Og der er nok massakren på Majdan et egentlig skremmende eksempel fordi man så fort konkluderte med at det var Berkut, altså det ukrainske sikkerhetspolitiet, som skjøt dem man sa var 100 demonstranter. Mens det et helt år etterpå har det jo kommet fram…hva skal jeg si.. sterkt og pålitelig materiale, som viser at det kanskje bare var halvparten så mange som ble drept, og for det andre, så ble veldig mange av dem drept av Majdans egne fraksjoner, i et forsøk for nettopp å legge skylden på krainske sikkerhetsstyrker.»

   • Kommentar del 2:
    Hans-Wilhelm Steinfeld:

    Det tok nok ikke et år, men bare to uker for en tidligere sikkerhetssjef for den flyktede president Viktor Janukovitsj å fremme det som ble den vemmeligste, goebbels-aktige løgnen om Kiev-massakren på den statlige TV-kanalen Rossija i mars ifjor. Julie Wilhelmsen hadde nok ikke fokus på dèt da hun i Urix på lørdag mente det tok et år før slike påstander kom frem. Og hun de facto gikk god for for dem i NRK. For alt i mitten av mars 2014 hevdet den tidligere sikkerhetssjefen til Janukovitsj dette: Aktivistene fra Majdan sendte snikskyttere til Instuttgaten i Kiev der blodet fløt, og ikke på selve Majdan, snikskytterne ble sendt ut for at de skulle skyte ned sine egne, og slik krisemaksimere. I Urix på lørdag kolporterte NUPIs Julie Wilhlmsen denne uhyrlige påstanden. Les gjerne sitatet over fra direktesendingen, heldigvis gjengitt på http://www.nrk.no èn gang til!
    Hvilken uhyrlige påstand? At Steinfeld muligens lyger?
    Har Steinfeld aldri hørt om false flag-operasjoner?
    Det er slett ikke uvanlig at folk angriper sine egne for å gi motstandere skylden !!
    Steinfeld i sin artikkel er så livredd for å bli avslørt i løgn at han blander inn holocaust og Hitler, og at det finnes forbud mot å bestride «sannheten» om holocaust !!
    Innen faget historie er relativisering av holocaust jevngodt med en bagatellisering av tidens forbrytelse, og forbudt ved lov i EU i sin ytterste konsekvens, Holocaust-fornektelse.» Russlands anneksjon av Krim fra Ukraina er objektivt sett det største landtyveri i europeisk historie siden Hitlers regime brøt sammen i 1945.

    • Kommentar del 3:

     Ja, Holocaust-fornektelse er forbudt i mange land i EU, og mange har blitt straffet, selv om de ikke har benektet holocaust, men bare påpekt at enkelte sider når det gjelder den offisielle historien faktisk ikke stemmer med virkeligheten.
     Dette er jo litt interressant siden historien om holocaust har blitt omskrevet gjentatte ganger av anerkjente holocaust-forskere.
     Som for eksempel løgnene om at naistene laget såpe og lampeskjermer av jøder, og at 4 millioner mennesker ble drept i Auschwitz. (Antall mennesker som ble drept i Auschwitz er nedjustert fra 4 millioner til 1,1 millioner som er nå regnet som det maksimale anntall dødsfall i leiren, uten at det «hellige» antall på jødiske dødsfall på 6 millioner er endret i det hele tatt).
     Hvorfor ble ikke disse anerkjente holocaust-forskere straffet for å skrive om historien? Kan det ha noe å gjøre med at de er jøder?
     Steinfelds andre setning i dette avsnittet er også litt interressant:
     «Russlands anneksjon av Krim fra Ukraina er objektivt sett det største landtyveri i europeisk historie siden Hitlers regime brøt sammen i 1945»
     Objektivt sett???
     Er Steinfeld objektiv/nøytral???
     Russlands «landtyveri» av Krim som skjedde etter en folkeavstemning om gjenforening med moderlandet sidestilles med Hitlers forbrytelser !!
     Fikk folk på Krim stemme når Krim i 1953 ble gitt bort til Ukraina av en ukrainsk leder av sovjet-unionen?
     Og dette med: «det største landtyveri i europeisk historie siden Hitlers regime brøt sammen i 1945» er jo også litt suspekt.
     Det største europeiske landtyveri etter andre vedenskrig ble utført av den religiøse kulten Steinfeld selv tilhører i Palestina.
     Fikk palestinere stemme om de ville la landet sitt bli okkupert av europeeiske jøder som ville opprette en jødisk stat der?
     Har Steifeld noensinne kritisert dette landtyveriet som ble utført av europeeiske jøder?
     Oy vey..
     Dette ble en litt lang kommentar…
     Steinfeld avslutter sin artikkel i dagbladet med:
     «Men et så grovt forsøk på løgnaktig propaganda à la Goebbels som den russiske påstanden om, at aktivistene på Majdan myrdet sine egne i Kiev for å krisemaksimere, har jeg aldri vært vitne til . Når en norsk forsker også synes å mene, at Kievmassakren ble begått av Majdanaktivister for å legge skylden på Janukovitsj-regimet, konstateres et kildekritisk sammenbrudd. Og denne løgnen blir ikke sannere ved at en norsk forsker gjentar den i NRK, enten det er sagt uaktsomt eller med forsett. Men jeg frykter, at uttalelsen ble gitt i en tilstand av bevissthet i gjerningsøyeblikket i URIX på lørdag. Direktesendinger er alltid risikable.»
     Påstanden han snakker om var ikke en russisk påstand !!!
     Den kom fra den ukrainske sikkerhetssjefen til den ukrainske presidenten Janukovitsj!
     Direktesendinger er alltid risikable, sa mannen som på direktesending var vitne til at folk ble skutt og drept fra hotellet der han selv befant seg, og konkluderte live på tv at det var Janukovitsj->>REGIMET<<< som stod bak massakren !!
     Det kunne vært interresant å finne ut om noen av «musikkinstrumentene» har fingeravtrykk fra den norske «journalisten»…

     • Hmm

      Del 1 gikk også rett i moderasjonsfilteret….

      Var det for mange linker til sannhetsminsteriene NRK og Dagbladet?

     • Del 1: (uten linker til Steinfelds direktesending på NRK og hans artikkel i dagbladet)
      «Journalist» for NRK (og professjonell russland-hater), Hans-Wilhelm Steinfeld, befant seg i 11. etasje på Hotell Ukraina, der skuddene ble avfyrt fra.
      Han rapporterte live på NRK, skråsikker, at det var politiets skarpskyttere som stod bak massakren.
      Steinfeld om situasjonen i Kiev:
      (Hans-Wilhelm Steinfeld var øyenvitne til skyting på Maidanplassen i Kiev.)
      [Fjernet NRK link]

      Hans-Wilhelm Steinfeld kritiserer Julie Wilhelmsen i Dagbladet:
      Uhyrlige påstander i NRK:
      [Fjernet Dagbladet link]

      Julie Wilhelmsen:

      «Og der er nok massakren på Majdan et egentlig skremmende eksempel fordi man så fort konkluderte med at det var Berkut, altså det ukrainske sikkerhetspolitiet, som skjøt dem man sa var 100 demonstranter. Mens det et helt år etterpå har det jo kommet fram…hva skal jeg si.. sterkt og pålitelig materiale, som viser at det kanskje bare var halvparten så mange som ble drept, og for det andre, så ble veldig mange av dem drept av Majdans egne fraksjoner, i et forsøk for nettopp å legge skylden på krainske sikkerhetsstyrker.»

  • Kommentarer funker ikke lenger tilfredsstillende. Spamfilteret aksepterer ikke automatisk oppdatering.
   Det er sikkert han som skreiv boka om Konspiratørene’s feil! 🙂

   • Ha ha: Nå har Steigan begynnt å fjerne kommentarer!

    Steigan, det var ikke meningen å skrive noe som er så hårreisende at det må fjernes. Det er bare mine meninger jeg skriver, og du trenger ikke være enig.

    Sa jeg noe galt om den hellige Steinfeldt som var vitne til massakren som ble utført fra hotellet der han selv befant seg?

    Jeg har aldri sett at du fjerner selv de mest sinnsyke kommentarer som Terje Henriksen poster på de fleste artikler her.

    Jeg burde muligens påstått at Steinfeldt var besatt av satan og demoner og en og annen uhellig allianse av psykologiprofessorer og deres «fjertefølje» [hva betyr ordet fjertefølje?] som Henriksen pleier å snakke om…

    Dette går visst rett hjem !

    Du ble nylig beskyldt av John Færseth i et intervju på NRK for å linke til den «anti-semittsiske» nett-siden The Saker, som ifølge Færseth har publisert flere artikler som benekter holocaust.

    Og dermed må du være anti-semittsisk, ifølge Færseths logikk !

    Men hvordan i svarte helvete er The Saker anti-semittsisk?

    Jeg har lest bloggen til The Saker i mange år, og aldri lest en artikkel som benekter holocaust, slik som Færseth påstod.

    (Jeg lurer på om Færseth tenker på hva folk i kommentarfeltet har skrevet om holocaust?)

    Hva folk skriver i et kommentarfelt på et nettsted trenger vel ikke reflektere 100% eller 60 % av hva nettstedet og redaktøren står for?

    Du gjorde en god jobb i intervjuet med Færseth, men jeg var litt skuffet over at du ikke spurte om spesifikke eksempler på hvilke artikler hos The Saker som var antisemittiske.

    Har du funnet noen slike artikler hos The Saker?

    I såfall hvilke?

    Færseth mente at det var helt galt å linke til Alex Jones, som i følge Færseth er en konpirasjonsteoretiker.

    Jeg har ikke helt sans for stilen til Alex Jones og hans syn på våpenlovgivning (Som Færseth heller tydligvis ikke liker), men det betyr ikke at Alex Jones innimella ikke har helt rett!

    Alex Jones har mye rett i sine anklager/påstander, men han er veldig partisk, og det trekker kraftig ned.

    Hvor ble det forresten av Glenn Greenwald som var så upartisk både når Bush og Obama var presidenter?

    Er han syk?

    Håper noen kan ta over om Greenwald kaster inn håndklet og du er en god kandidat! (Men da må du skrive på engelsk, ellers er det for få mennesker i verden som gidder å lese bloggen).

    • Hei Trond, – Bra kommentar !-)

     Fortvil ikke over WordPress’ (kommentarfelt-programmet) viderverdigheter, Innleggene blir publisert etterhvert – helt uavhengig av hva Steigan gjør, skriver eller mener. Mer enn én lenke pr. posting setter innlegget på vent.

 7. Ivan Katchanovski, professor og politisk vitenskapsmann har forsket på Maidan-massakren siden det skjedde. Han skriver på sin facebookside følgende:

  There is now a version of the Italian documentary with both English and Russian translations. The information given in this documentary is generally consistent with various publicly available evidence that I examined in my academic studies of the Maidan massacre and that was revealed at the Maidan massacre trial.

  Katchanovski har publisert masse materiale til Maidan-massakren på sin facebookside. Du finner han her;

  https://www.facebook.com/ivan.katchanovski

 8. […] av i hovedsak russiske og russiskvennlige medier verden over. I Norge dreier det seg om steigan.no, Norgesavisen (med Bjørn Nistad som sannhetsvitne), Hanne Nabintu Herland – og Klassekampen, […]

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.