Kræsjer Jamaica-koalisjonen før den er begynt?

0
Shutterstock

Etter at SPD har trukket seg fra videre regejeringssamarbeid med CDU/CSU, er Angela Merkels eneste mulighet til å danne flertallsregjering å få til en såkalte Jamaica-koalisjon (etter partifargene) med FDP og de grønne.

Det kan imidlertid kræsje før det har begynt. De grønnes leder Simone Peter sier til CSU at noen øvre grense for flyktningmottak, slik CSU og FDP har krevd, ikke vil bli godtatt av Die Grünen.

CSU gjorde sitt dårligste valg siden krigen, og har ikke minst tapt stemmer til det innvandringskritiske AfD. I CSU har dette ført til stor uro, og det har til og med vært reist krav om å bryte ut av fellesfraksjonen med CDU i Forbundsdagen.
Skulle CSU bøye seg for de grønnes krav, er det sannsynlig at de vil tape enda flere stemmer til AfD.

FDP vil heller ikke ha noe av åpne grenser. Partisjef Christian Lindner vil sende tilbake krigsflyktninger så snart det er mulig for dem å vende tilbake til hjemlandet, og vil ikke høre snakk om åpne dører.

Koalisjonsforhandlingene blir heller ikke enklere for Merkel etter at Frankrikes Emmanuel Macron har lansert et forslag om en felless EU-skatt for å finansiere en «radikal ombygging av Europa».

Dette ble kontant avvist av FDPs medlem i Europaparlamentet, Alexander Lambsdorff, som sa: «Man styrker ikke Europa gjennom nye bøtter med penger.»

Som vi har sagt før: Angela Merkels valgresultat var et nederlag kamuflert som en seier. Det er ikke en gang gitt at hun vil lykkes med å danne en flertallsregjering. Europas motor har fått et alvorlig rusk i forgasseren.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.