Kræsjer Jamaica-koalisjonen før den er begynt?

4
Shutterstock

Etter at SPD har trukket seg fra videre regejeringssamarbeid med CDU/CSU, er Angela Merkels eneste mulighet til å danne flertallsregjering å få til en såkalte Jamaica-koalisjon (etter partifargene) med FDP og de grønne.

Det kan imidlertid kræsje før det har begynt. De grønnes leder Simone Peter sier til CSU at noen øvre grense for flyktningmottak, slik CSU og FDP har krevd, ikke vil bli godtatt av Die Grünen.

CSU gjorde sitt dårligste valg siden krigen, og har ikke minst tapt stemmer til det innvandringskritiske AfD. I CSU har dette ført til stor uro, og det har til og med vært reist krav om å bryte ut av fellesfraksjonen med CDU i Forbundsdagen.
Skulle CSU bøye seg for de grønnes krav, er det sannsynlig at de vil tape enda flere stemmer til AfD.

FDP vil heller ikke ha noe av åpne grenser. Partisjef Christian Lindner vil sende tilbake krigsflyktninger så snart det er mulig for dem å vende tilbake til hjemlandet, og vil ikke høre snakk om åpne dører.

Koalisjonsforhandlingene blir heller ikke enklere for Merkel etter at Frankrikes Emmanuel Macron har lansert et forslag om en felless EU-skatt for å finansiere en «radikal ombygging av Europa».

Dette ble kontant avvist av FDPs medlem i Europaparlamentet, Alexander Lambsdorff, som sa: «Man styrker ikke Europa gjennom nye bøtter med penger.»

Som vi har sagt før: Angela Merkels valgresultat var et nederlag kamuflert som en seier. Det er ikke en gang gitt at hun vil lykkes med å danne en flertallsregjering. Europas motor har fått et alvorlig rusk i forgasseren.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


4 KOMMENTARER

 1. Dei borgarlege partia vil gjerne ha økonomisk vekst. Ved folkeauke vil ein truleg og måtte ha vekst også for å halde velstanden oppe. Elles vil eit land bli eit fatigare land? Dersom grøne parti skal samarbeide med borgarlege parti. Korleis vil då politikken då bli? Kanhende grøn økonomisk vekst er mogleg? Eller oppstår det her store motsetnader. Jamfør motsetnaden mellom Venstre og Frp her i Noreg.

  https://www.youtube.com/watch?v=qR1f_dGGrXc

  • I et pyramidespill er en avhengig av stadig nye «spillere», Det er ikke stort mer å skvise ut av tyskerne, så da går teorien ut på at det kan kompenseres ved hjelp av innvandring. At de som promoterer slike ideer har helt andre motiver, trenger ikke den jevne politiker å vite. Ja, ikke engang rådgiverne trenger det. De trenger bare å være velutdannet, siden det er et merke på at en kan promotere disse ideer.

   • Det vil vise seg at alle Teorier om å «frelse» verden politisk og ideologisk vil feile. Naturen går sin gang, uavhengig av menneskeskapte ideer og forestillinger om en bedre verden for alle. Når et system er blitt for ekstremt i EN retning, som med all makt forsøkes opprettholdes – vil ethvert system meget brått snu i stikk motsatt retning. Selvsagt » ubegripelig» for de maktsyke og ufeilbarlige, men nå kommer En helt annen vind i Tyskland, som alle de etablerte partiene tvinges til å tilpasse seg dersom de skal overleve. Å skjelle ut De Nye Parlamentarikere som Rasister og Nazister høylydt i hovedmediene, vil kun øke hastigheten i den nye trenden som kalles Høyre Ekstremisme elle Populisme, da NATURLOVENE IKKE BEGRIPES. De kan holdes i sjakk lenge, som er blitt gjordt i Tysland, selv i de etablerte partiene sies det nå rett ut: Vi har ikke hatt en eneste skikkelig Politisk Debatt over de viktigste temaer i vårt land, nå må vi ta den. AfD som består av flest menn, jurister og politifolk har allerde en plan om å ta Angela for Retten pga Høyforederi mot Det Tyske Folk. Det blir spennende og urolige tider, ikke kun i Tyskland, men i hele Europa, da Frankrikes President i går foreslo dannelsen av EUROPA- HÆREN. De skal garantert dannes av rasende Muslimer, som ikke kan utstå kristne og vil melde seg frivillog i massevis mot god betaling, og vi skjønner HVA denne Hæren skal anvendes til: Gjennomføre Den Globaliserings- Planen til EU som alletde er i ferd med å svikte, da alle de STORE og Etablerte Partiene og Nasjonene i Europa er i full oppløsning eller i omdanning med Nytt Innhold. RØDT OG GRØNT finner vi i de Afrikanske Lands Nasjonalflagg, symbol for hva disse landene står for- og som Europeiske Politikere helhjertet har omfavnet da det lyder som søt musikk i menneskenes ører akkurat som UNION og FELLESSKAP, nøyaktig som fikk SovjetUNIONEN til å rakne og landet forlot Marxismen og satset mer oå Kristne verdier.
    Jeg minner om hva Sovjet- Unionens hær ble anvendt til ….minnet om dette sitter dypt i Østen av Europa, mens Vesten har mistet sin hukommelse om HISTORIE og med nærmest Religiøs Tro på Politikkens og Medienes Overlegne Makt.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.