Flagget Følger Flesket – 598 §25 – Teltdebatt på Eidsvolls plass

12

KampanjeStøtt oss

12 KOMMENTARER

 1. liker å lese mye at det du skriver og legger ut Steigan, men det å se og lytte til dere blir fullstendig feil.
  Vonde totalitære minner fra 1969 -73 i studenttid i Oslo dukker opp igjen. Klar som lyse dagen
  Uff nei…
  Trodde at dere hadde vokst av dere de illojale fakter fra ovennevnte tid…
  Petter som innledning var ille, direkte fysisk vond å lytte på.

  Dere i dette panelet må tro vi er idioter

  • ? Synes pål gjorde en bra jobb med å sette tonen, libya, stortingsvedtak(mangel på sådan) ble mye ro ro til fiskeskjær og bortprating fra stanghelle og sv/v representantene der. Selv om de måtte til en viss grad innrømme at det faktisk var slik ting skjedde. Helt på tampen kom det også et par kommentarer fra publikum bl.a om norges våpenstøtte til saudi arabia og deres overgrep i Jemen. Bestandig underholdende og se sleipinger bli tvunget til å forklare seg om ting de aldri forventa å måtte forklare seg om.. selv om stanghelle prøvde å tåketale mye og fikk altfor mye taletid etter min mening. Fyren er jo tåkemaskin av 1ste klasse. Men her var han langtfra alene. Påstander om at assad var skyld i massakrer av tusenvis av egne landsmenn ble også fremsatt som fakta av han fra venstre, heldigvis rista hvertfall Pål frenetisk på hodet;) kansje var dette en form for skadekontroll fra msm og politisk hold, men tross alt må jo folk få vite om ting. Og det er bare å innse at mange fremdeles stoler blindt på hovedstrømsmediene. Å tvinge dem til å snakke om ting de egentlig vil holde under lokk er ialle fall en start.

   • Skummet gjennom del 1 av debatten.. merket meg at bård vegard solhjell sa at den humanitære krisen i syria ikke på noen måte skyldtes sanksjonene men ene og alene den forferdelig brutale diktatoren assad som myrdet hundretusener av syrere kvinner og barn.. og så var det tybring gjedde som på tampen sa at å tro at usa vil ha eller planlegger kriger var bare tull og at alle sammen vil ha fred , «ingen vil ha krig det er ikke sånn ting foregår» (melk ut av nesa øyeblikk)etter spørsmål fra et par av tilhørere om hvorvidt usa’s økonomi var avhengig av å ha kriger i gang. Er de virkelig så feilinformert, naiv eller er de..

 2. Det er den første politiske debatten der noen politikerne har måttet svare for seg om Libya jeg har sett. Gud som jeg håper det blir flere. Venstre avslørte seg grundig som det krigspartiet det er. Hva Stanghelle egentlig gjorde der forstår jeg ikke. Det var mye «goddag mann økseskaft». En tirade av tåkeprat som han aldri ble ferdig med. Fine kommentarer fra publikum.

 3. Som en av arrangørene (kunstnergruppa Annex), med ambisjon om at telte skal få dra videre ut på reise og debattene fortsette, vil jeg gjerne høre mer om hva som kan bli bedre, hva ble så feil Even? Skjønner ikke dine assosiasjoner til 60-70-tallet…?

  • Hei Kjersti G. Andvig,
   Senk alle skuldre. 😉 Akkurat den kritikken var bare søkt og rar – unntagen hvis man leser den mellom linjene som en personlig bekjennelse fra Even om at han får tilbake en gammel, personlig kløe av visse gamle kommunister og sosialister når han ser og hører dem snakke, nærmest som en betinget refleks ala «Pavlov’s dog» – og egentlig uansett hva de faktisk måtte si der og da. Even går uheldigvis bare helt i baklås av synet og stemmene, tror jeg det er han mener. Han sier jo selv at det er gamle minner som vekkes ved å se og lytte, og som ikke vanligvis er plagsomme når han bare leser Steigan her. Men sånn er det jo ofte; ett lite skritt av gangen. Kanskje prøve å ta det med bare lyd noen ganger først.

 4. Anki og Even: Skal man kritisere noe, så bør kritikken være i det minste litt konstruktiv!
  Jeg synes at dette var en spennende debatt, det tekniske var veldig bra, og «kameramannen» gjorde en utmerket jobb, det eneste var litt problemer med lyden noen få ganger. Pål gjorde en god figur, men han må passe på at han ikke lar seg provosere av mennesker som angriper han for hans fortid.

  • Du har helt rett, Johnny!

   Jeg ble bare satt ut da Petter som førte mann ut, Ikke Pål, begynte å tale.
   Trodde at jeg hadde skrevet det som forklaring, men så feil kan jeg ta.

   Tillatt meg å oppklare.
   Jeg opplevde måten Petter ordla seg på, krydret med en ‘ovenfra og nedad tone’, som å bli ‘teleportet’ tilbake til ‘De glade studentsamfunns dager’ tidlig 70 -tallet.
   Hvor mørkerøde aktivister, ondsinnet kuppet våre møter og avstemminger, ved å bruke våre demokratiske metoder i mot oss!

   Det har jeg tydeligvis ikke glemt! For følelsene, minnene, flommet inn over meg da jeg så og hørte Petter tale.

   Ærlig talt, så hadde jeg trodd at folk utviklet seg, modnes, vokser av seg ungdommens revolt. De fleste av oss klarer det.
   Avslørende å se at det er en god del som fortsatt ‘står fast i gjørma’. ….og har søkt makt.
   Det skremmer meg ikke så rent lite (med referanse til mikrosamfunnet i studenttiden).
   Petter er tydeligvis en av de:

   Ok?
   Er vi ferdig med meg nå eller?

   Hilsen Even.

 5. black sabbath
  «War Pigs»

  Generals gathered in their masses
  Just like witches at black masses
  Evil minds that plot destruction
  Sorcerers of death’s construction
  In the fields the bodies burning
  As the war machine keeps turning
  Death and hatred to mankind
  Poisoning their brainwashed minds
  Oh lord yeah!

  Politicians hide themselves away
  They only started the war
  Why should they go out to fight?
  They leave that role to the poor

  Time will tell on their power minds
  Making war just for fun
  Treating people just like pawns in chess
  Wait ’til their judgement day comes
  Yeah!

  Now in darkness world stops turning
  Ashes where the bodies burning
  No more war pigs at the power
  Hand of God has struck the hour
  Day of judgement, God is calling
  On their knees the war pig’s crawling
  Begging mercy for their sins
  Satan laughing spreads his wings
  oh lord yeah

  Like aktuell tekst i dag, burde vært intro til teltdebatten;)

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.