Fake News og grov manipulering av fakta fra Bergens Tidende: Deir ez Zoor generalen truer ISIS, ikke vanlige folk

0

Av Hanne Nabintu Herland.

Det vestlige propagandabehovet for å opprettholde den kunstige narrativen om at “amerikanerne og det allierte – Norge – redder de lokale i Syria fra regjeringens overgrep” når stadig nye høyder. Bergens Tidendes oppslag om at “Denne generalen vil ikke ha flyktningene hjem”, blir atter et klassisk eksempel på tidstypisk, grov mainstream Fake News.

La oss først sitere Bergens Tidende:

En av Assads mest fremtredende generaler, Issam Zahreddine, oppfordrer flyktningene som har rømt landet om ikke å returnere. Syriske flyktninger må ikke tro at de nødvendigvis er ønsket velkommen hjem igjen om Assad-diktaturet vinner krigen, ifølge en av Assads mest fremtredende generaler.

Man fremstiller det som om general Issam Zahreddine fra Den Republikanske Garde,  som har maktet å bekjempe og stå imot ISIS nå i tre år i Deir ez-Zoor – en mann vi burde vært alliert med og hyllet dersom vi faktisk motarbeider ISIS i regionen – denne mannens utsagn fremstilles som om han sier til flyktningene og vanlige syrere at de aldri må komme tilbake til Syria.

Dette skrives i aviser som Bergens Tidende til tross for at Zahreddine for lengst har avkreftet påstanden og en rekke medier bekreftet at utsagnet gjaldt ISIS leiesoldater, de samme som har terrorisert befolkningen i Deir ez-Zoor i flere år. General Issam Zahreddine forklarte på den nasjonale TV stasjonen at utsagnet ble feiltolket av “slike som bevisst ønsker å feiltolke det som sies”. Han snakket om ISIS leiesoldatene og andre jihadister, etter å ha sett hvordan de behandlet kroppene til syriske soldater som hadde blitt maltraktert, halshogget og drept på bestialsk vis.

General Issam Zahreddine fra Den Republikanske Garden

De jeg snakket til var Daesh (ISIS) folk som har gjort disse tingene mot syriske soldater. Selvsagt er vanlige mennesker som har flyktet til utlandet hjertelig velkommen til å returnere til Syria. Vi følger loven og retningslinjene til vår regjering og president. Vår presidents ord er vår Bibel.”

Det er mer enn fem millioner syriske flyktninger, og 6.5 millioner flyktninger internt i Syria, noe som sammenlagt utgjør halve befolkningen i Syria på flukt, ifølge FN tall. Zahreddine er en bejublet general som har ledet kampen mot ISIS i Syrias Deir ez-Zoor provins.

I Bergens Tidende – som pussig nok nå fremstår som forurettede ISIS symatisører, trist over at Deir ez-Zoor ikke lenger er ISIS styrt – ettersom generalens tre årige anliggende nettopp har vært å bekjempe ISIS – hadde riktig overskrift vært: “Denne generalen advarer ISIS soldater og andre jihadister mot å komme tilbake til Syria og Deir ez Zoor.”

Norge befinner seg, som kjent, illegalt i Syria sammen med amerikanerne, stikk i strid med internasjonal lov og rett, og i brudd med FNs forordninger om respekt for nasjonal suverenitet. USA har nylig tapt kampen om den strategisk viktige byen, Deir ez-Zoor og Bergens Tidende finner det åpenbart passende å kaste noen fakler på bålet ved å nedsnakke og feilsitere general Issam Zahreddine som har overvunnet ISIS i denne regionen.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelSult dem i hjel: Wall Street Journals løsning i Nord-Korea
Neste artikkelTrump: – Ikke noe annet valg enn total ødeleggelse av Nord-Korea