AfD og Die Linke tar avstand fra Macrons EU-visjoner

7

Emmanuel Macrons ønske om et tett sammenvevd Europa med stor grad av overnasjonal styring møter kraftige protester både fra den ferske gruppa til Alternative für Deutschland (AfD) i den tyske Forbundsdagen og fra Die Linke ved Sahra Wagenknecht.

Emmanuel Macron la nylig fram sin plan for et enda mer sentralisert Europa. Macron går inn for felles budsjett og finansminister for landene i eurosonen, felles skatt på finanstransaksjoner og en felles intervensjonsstyrke.

ABC Nyheter skriver:

– Den franske president Emmanuel Macrons visjoner for Europa er et angrep på den demokratiske rettsstat, på statlig suverenitet og sosial økonomi.
Slik lyder ett av de første politiske signaler fra den råferske partigruppa til Tysklands nå tredje største parti, Alternativ for Tyskland (AfD), i nasjonalforsamlingen Forbundsdagen.
Temaet er ikke rasisme og nazisme som de anklages for å fremme, men altså nasjonal suverenitet og det de ser som demokrati kontra et stadig mer overnasjonalt EU.
– AfDs gruppe fordømmer Macrons planer om en «verdensregjering», heter det.

På sin nettside tar også Sahra Wagenknecht, fraksjonsleder for Die Linke i Forbundsdagen, avstand fra Macrons planer.

«Macron vil forsterke og ikke minske problemene i EU,» skriver hun. Hun sier at den franske presidentens politikk vil føre til fortsatt synkende lønninger, høyere profitter og voksende ulikhet. Hun tar også avstand fra Macrons forslag om en felles EU-skatt.

ABC Nyheter skriver videre:

– Til tonene av Beethovens EU-hymne marsjerer Emmanuel Macron ind i et føderalistisk drømmeland. Over hele Europa lyder det avvisninger av den EU-visjonen Macron leverte tirsdag i sin store – og umåtelig lange – EU-tale. Urealistisk og utopisk, lyder det fra nord, sør, øst og vest, heter det fra lederskribenten i en annen dansk avis, Politiken.
Men med AfD, og delvis FDP, i Tyskland, blir det vanskeligere for de store partiene der å kjøre på med mer føderalt EU slik Macron ønsker.

Det kan føyes til at heller ikke EU-skeptikerne i CSU er særlig begeistret for Macrons planer, og CSU har etter sitt dårlige valgresultat behove for å markere avstanden til Angela Merkel.

Det tyske valget til Forbundsdagen har gjort tysk og europeisk politikk langt mindre forutsigbar.

Det var i 2015 de fem EU-presidentene la fram en plan for å avskaffe de nasjonale parlamentene deres råderett over egne lands statsbudsjetter innen 2025.

Planen består av tre ledd:
• Innføring av en bankunion, som i realiteten gjør Den europeiske sentralbanken overordnet de nasjonale statsbankene. (Det første skrittet ble tatt 1. januar 2016.)
• Opprettelsen av et reelt europeisk finansmarked. Man skal fjerne det som er igjen av nasjonale særhindringer for den frie flyten av kapital.
• Opprettelsen av en fiskalunion. Dette betyr at de nasjonale budsjettene ikke lenger vil bli vedtatt av de nasjonale parlamentene, men av EU, mens de nasjonale parlamentene vil bli tatt med på råd. Dette skal fullføres i 2025.

Det er dette prosjektet Emmanuel Macron prøver å få på skinnene igjen med sin tale, men han vil møte større motstand enn det planen fikk da den ble lansert. I EU kalles all motstand mot overnasjonalitet og EU-sentralisme for «høyrepopulisme» og det som verre er.

Venstresida har for en stor del gjort det lett for unionseliten ved å være med på ferden. Die Linke protesterer som nevnt mot Macrons planer, men det er typisk og urovekkende at den prinsipielle kritikken av angrepet på demokratiet og folkesuvereniteten overlates til høyrepopulistene.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


7 KOMMENTARER

 1. «Sverre skulle videreføre sentraliseringen av riksstyret, og det er heller en utskiftning enn en avskaffelse av adelen vi ser. Vi kan ikke kalle Sverres kamp for revolusjonær, men vi kan tolke deler av den folkelige støtte han fikk som uttrykk for folkets vilje og evne til å gjøre motstand, mot sentralmakten skulle dens politikk gå på tvers av folkeviljen. Dette bekreftes ikke minst gjennom den motstanden Sverre selv og hans ætlinger møtte i befolkningen gjennom fortsettelsen av borgerkrigen til ut på 1200-tallet. Vi ser her det jeg vil kalle en ideologisk konfliktlinje, en opposisjon til sentralmakten, en uvilje mot ukritisk å bøye seg for autoriteters påbud og forbud. En folkelig selvstendighet vi i moderne versjon kan finne igjen i folkets nei, først til EEC i 1972, dernest til EU i 1994, der landets økonomiske og politiske eliter begge ganger ga sitt klare ja. Som vi ser i dagens motstand mot makthavernes linje i innvandringspolitikken, mot alliansen av kapitaleiere og de fleste partielitene, og hvor konsekvensene er mest følbare for arbeiderklassen, konkurranseutsatt på felter fra arbeids til boligmarkedet. Nasjonalister, innvandrings-motstandere og tradisjonalister, latterliggjort og foraktet av etablissementet, kan i så måte kalles dagens birkebeinere, disse politisk urene som våger å se Norge som sitt hellige land.»

  http://www.kulturverk.com/2017/09/27/folk-og-fremmed-makt-tanker-rundt-kristendommens-innforing-i-norge-del-i/

  Steigan, vår fremste birkebeiner!

 2. Og i Aftenposten får F.Rossavik d.d. uttrykke det sedvanlige HÅP-om at Macron får Merkel med seg.
  Mens tysk presse kaller O.Lafontaine fra Die Linke for en «venstreorientert høyrepopulist.»

  Det finnes altså åpenbart interimperialistiske konflikter innen og mellom landenen i EU.
  Like åpenbart finns det slike konflikter innad i de rød/grønne rekker.

  Felles for grupperingene er,at det ikke (lenger)finnes noen konflikt mellom arbeid og kapital.
  Det finnes bare hindere for å overføre midler til de det er mest synd på og/eller hindere for den nødvendige modernisering -og ønsker om mer filantropi hos de søkkrike.

  Det sitter langt inne,for de som vil være «venstreopposisjon,» å innrømme at de mister støttespillere til sin utpekte hovedfiende -Høyrepopulistene.Ikke engang når de ender opp som stormtropper for Merkel ser de det.

  Det får bli deres problem.

 3. …men hvis venstre/høyre-aksen, som ofte påpekt her på Steigan.no, er mindre relevant mht å forstå dagens politiske landskap enn aksene elite/grunnfjell, evt globalisme / nasjonalstatbevaring; og hvis partier som AfD ofte står alene om å forsvare nasjonalstatens interesser ideologisk, burde man ikke da slutte å kalle disse partiene høyrepopulister? Kanskje heller nasonalkonservative e.l.?

 4. https://www.youtube.com/watch?v=AV95DLtxik8&t=316s

  På tide å virkelig våkne opp.

  Det finnes i moderne tid etter 2. verdenskrig KUN ET POLITISK PARTI. Den fargeglade oppsplitting av Den Politiske Eliten har kun et FELLES MÅL, uansett hva de får seg til å lyve om Fellesskap, Frelse av Verden og Mer Rettferdighet for Alle, mens nøyaktig det motsatte skjer direkte for våre øyne. Å «Redde Klimaet» betyr DET POLITISKE KLIMAET,
  å fullføre EU’s plan om å Tilintetgjøre TYSKLAND, da Landet er Verdensmester med sin Eksport og Økonomiske Politilkk og alle de land som Åpent og «Villig» omdannes til 3. Verdes Aferikanske diktaturer og til ISLAMS Krigerske Ideologi – som er Nøyaktig den samme som den ZIONISTISKE: Utrydde alle IKKE-TROENDE. Derfor denne Invasjonen til Europa med «Fri Flyt av en masse av rasende mennesker som fremstilles av det intense propaganda-apparatet som «Fredelige» og kun har Vennlige hensikter. Vi kan ikke åpne en avis eller skru på Fjernsynet uten å bli presentert for Sorte og Brune mennesker som om disse nallerede er i flertall i Europa.

  Det ENE Partiet heter NA ZI Det er ensbetydende med NA tional ZI onisme og Symbolet var ZZ for de sortkledde «Ordenssmenn» som tar seg av alt og alle som protesterer mot Dette Zionistiske Partiet. som ble til «New World Order» og er iferd med å fullføre sin egentlige misjon i Europa: IS RA EL og Pengemakten først og fremst.
  ISRAEL ble omdannet fra JUDEA, og ISIS står for Israel Secret Intelligence Service, som opererer over hele kloden.

  IS står egentlig for Kjærlighetsgudinnen ISIS
  RA er symbolet på SOLGUDEN
  EL står for ELOHIM

  Vi styres av «GUD’S UTVALGTE FOLK NAZI’s som er plassert i alle viktige posisjoner og nyter NAZISTENES Privilegier – da denne Gruppen har MONOPOL på «Å skape Penger» og kan trykke TRILLIONER og QUADRONER av seddler, som nå blir digitalisert (mye lettere og Stopper all Bankrun, og enhver som Prtotesterer vil bli avskjært fra sine egne opptjente penger). Uten Penger, den sikre død uten hus og mat i kulden.

  I dag skriver Morgenbladet som er hijacket av Muslimer og Zionister:

  Norsk Kultur er FARLIG

  Kanskje på tide å FLYKTE…men vi vil neppe få Politisk ASYL

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.