Etter møtet om krig og fred på Eidsvolls plass

2

– Om begrunnelser, opplysning og samfunnskontrakte var tema for debattmøte på Eidsvolls plass i Oslo 23. august 2013. Deltakere var Petter Eide (SV), Ola Elvestuen (V), Mads Andenæs (UiO), Harald Stanghelle (Aftenposten), Pål Steigan (steigan.no) og Alexander Harang (Norges Fredslag)

Ordstyrer var oberstløytnant Tormod Heier.

Debatten ble tatt opp på video og vil bli lagt ut her, dersom den blir tilgjengelig. For dem som har adgang til Facebook, finnes det en uredigert versjon her.

Her er noen refleksjoner og artikler som er aktuelle etter debatten:

Libya var «Hillarys krig»

Ola Elvestuen fra Venstre sa at det ikke var USA som presset på for krigen i Libya, men Frankrike. Dette er bare delvis riktig. I USA var det Hillary Clinton som presset på for krig.
Petter Eide fra SV sa at da SV stemte for krigen, trodde man at det lå an til et folkemord, slik Amnesty påsto den gangen. Men dette er selektivt. Amnestys rapporter var så overdrevne at de var usanne og heller ikke Pentagon klarte å finne noen dekning for dem.

Hemmelige opptak viser at Hillary Clinton, som da var utenriksminister i USA, drev sitt eget spill for å sette i gang krigen mot Libya i 2011.

Eposter avdekker krigsforbrytelser og skjulte motiver

På torgmøtet  ble det vist til at franske Bernard-Henri Lévy gikk i spissen for å bombe Libya i 2011, og det av «humanitære grunner». Eposter fra Sindey Blumenthal til Hillary Clinton viser imidlertid at Frankrike hadde helt klare koloniale interesser for å gå inn for krig – akkurat som USA.

Nyttårsaften 2015 friga US State Department over 3000 eposter fra Hillary Clintons arkiv. De inneholder bokstavelig talt eksplosivt materiale.

Mediene bereder stemningen for krig

Harald Stanghelle fra Aftenposten unnskyldte norske politikeres vedtak om krig mot Libya ved å vise til den stemningen som rådde da. Til det er det å si at det ikke minst er mediene som skaper slike stemninger som gjør det mulig å starte krig på sviktende grunnlag. Og det vet Stanghelle meget godt.

Her gjør jeg noe jeg sjelden gjør, jeg roser en av Norges mest kjente politiske redaktører.

Brudd med norsk og internasjonal lov

Også et apropos til debatten foran Stortinget:

KampanjeStøtt oss

2 KOMMENTARER

  1. Hvorfor er globallistenes representanter fra SV & V der?
    – De støtter jo det globale ‘Krig – & Draps Partiet’
    (EU, USA)

  2. SV og V er bl.a. med fordi de representerer det bestående synet og (SV) var instrumentel i bombingen av Libya. I tillegg er det valgkamp, så det er interessant for velgere å vite mer om nettopp hvor disse partiene vil befinne seg i spørsmål om fremtidige internationale millitære intervensjoner.

    ANNEX* v/Kjersti G. Andvig

    *Kunstnergruppe som arrangerte debattene

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.