Det var ingen «Russiagate», men en lekkasje fra innsida

7
Tekniske undersøkelser viser at det ikke var hacking som rammet DNC-serveren, men en kilde med adgang til serveren som lastet ned dataene til en minnepinne eller liknende. Kilde: Shutterstock

Tidligere NSA-eksperter sier at det ikke var hacking likevel, men en lekkasje, en innsidejobb utført av noen med tilgang til det demokratiske partiets servere. 

Dette skriver journalisten Patrick Lawrence i magasinet The Nation.

Lawrence er journalist, skribent og foreleser og har i mange år skrevet for Far Eastern Economic Review, the International Herald Tribune og The New Yorker.

The Nation er det eldste magasinet i USA. Det er svært anerkjent og regnes som liberalt/progressivt.

Lawrence skriver at hele «Russiagate»-affæren har hatt karakter av hysteri samtidig som det har vært et totalt fravær av bevis når det gjelder hvem som var ansvarlig. I stedet blir vi, skriver han, bedt om å tro på utsagn fra tjenestemenn med en lang historie av villedning og bedrag. Få legger merke til at deres utsagn ikke inneholder bevis, men såkalte «meninger» og «vurderinger».

Men nå har det skjedd noe nytt. Materien er nå blitt undersøkt av rettsvitenskapelige eksperter, eterretningsanalytikere, systemdesignere, programarkitekter og dataeksperter med lang erfaring og stor troverdighet. Og det de kommer fram til undergraver den offisielle versjonen.

Tekniske undersøkelser viser at det ikke var hacking som rammet DNC-serveren, men en kilde med adgang til serveren som lastet ned dataene til en minnepinne eller liknende.
Bilde: Shutterstock

Ekspertenes rapport er lagt fram av ei gruppe tidligere etterretningsfolk som kaller seg Veteran Intelligence Professionals for Sanity (VIPS). Ekspertene skriver i sin konklusjon:

Forensic studies of “Russian hacking” into Democratic National Committee computers last year reveal that on July 5, 2016, data was leaked (not hacked) by a person with physical access to DNC computer. After examining metadata from the “Guccifer 2.0” July 5, 2016 intrusion into the DNC server, independent cyber investigators have concluded that an insider copied DNC data onto an external storage device.

Key among the findings of the independent forensic investigations is the conclusion that the DNC data was copied onto a storage device at a speed that far exceeds an Internet capability for a remote hack. Of equal importance, the forensics show that the copying was performed on the East coast of the U.S. Thus far, mainstream media have ignored the findings of these independent studies [see here and here].

I et brev til presidenten skriver etterretningsveteranene:

Independent cyber-investigators have now completed the kind of forensic work that the intelligence assessment did not do. Oddly, the “hand-picked” intelligence analysts contented themselves with “assessing” this and “assessing” that. In contrast, the investigators dug deep and came up with verifiable evidence from metadata found in the record of the alleged Russian hack.

They found that the purported “hack” of the DNC by Guccifer 2.0 was not a hack, by Russia or anyone else. Rather it originated with a copy (onto an external storage device – a thumb drive, for example) by an insider. The data was leaked to implicate Russia. We do not know who or what the murky Guccifer 2.0 is. You may wish to ask the FBI.

Uavhengige eksperter med lang fartstid, stor kompetanse og troverdighet har nå altså reve bunnen ut av hele «Rusiagate»-historien. Den er «fake news» så det holder.

Men rapporten deres, som ble kjent for et par uker siden, har knapt fått noen offentlig omtale før altså The Nation tar tak i den.

Det at «Russiagate» er en bløff har jo global betydning. Kongressens vedtak om drakoniske sanksjoner og de facto økonomisk krig mot Russland bygger på denne bløffen. Vedtaket rammer ikke bare Russland, den rammer kanskje Europa vel så hardt, og det er så ekstremt at det har potensial til å drive verden fram mot en kjernefysisk krig.

Og så bygger det altså på et falsum, enda en gang en usann propagandahistorie, tydeligvis beregnet på å skape opinion for mer krig, slik John Pilger skriver i sin meget viktige artikkel Hvordan verden kan gå under.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


7 KOMMENTARER

 1. Denna läcka var den andra av två läckor i DNC. Den första läckan som för en dryg vecka sedan avslöjades av Seymour Hersh (men som man redan tidigare visste att fanns, tack vare förre brittiske ambassadören Craig Murray och andra) utfördes av Seth Rich som kort därefter mördades då han promenerade hem från krogen. Seth Rich var den person som stod för den läcka som gav materialet till WikiLeaks, möjligen med hjälp av Craig Murray.
  Denna andra läcka som artikeln beskriver kom till för att skapa «Russia-Gate», och för att samtidigt kamouflera den första läckan. Demokraterna visste i god tid innan WikiLeaks publicerade sitt material att de hade fått tillgång till detta, eftersom WikiLeaks själva hade meddelat att en publicering skulle komma. DNC drabbades av panik och för att avleda uppmärksamheten från innehållet skapade man «Russia-Gate». På detta sätt kunde medierna ges annat att skriva om och Hillary Clinton och DNC kunde gå skadefria.
  Seth Rich mördades. Ett rånmord där inget rånades ? Kanske det, kanske inte. Sannolikheten för ett sådant sammanträffande – att personen bakom denna jätteskandal faller offer för ett slumpmässigt mord är liten men kan givetvis inte uteslutas.

 2. Jeg mener at Obama i sin avskjedstale brukte ordet LEAK og ikke ordet HACK om det som hadde skjedd i denne sak.

  Det er ikke vanskelig å forestille seg at det finnes personer i USA som er kritiske til krigshisseren Hillary Clinton og som ønsker å gjøre saker og ting som vil forhindre at hun kommer til makten. Men for de neo-konservative ligger det kanskje helt uten for deres fatteevne å tro at det finnes folk i administrasjonen i USA som feks ikke ønsker krig mellom USA og Russland (feks ved å innføre flyforbudsone i Syria slik Hillary foreslo i valgkampen).

  Men selvfølgelig trenger de neo-konservative et påskudd for å få fjernet Trump eller å presse Trump til å støtte de neo-konservative. Og nå har Trump gjort en helvomvending som kanskje til og med sjokkerer flere av de neo-konservative (men kan det være slik at Trump faktisk driver med dobbeltspill i sine utfall mot Nord-Korea?).

 3. The Nation har följt upp sin artikel om VIPS rapporten med en artikel den 10.8 av Rysslandexperten Stephen Cohen
  https://www.thenation.com/article/unverified-russiagate-allegations-promoted-by-an-irresponsible-congress-and-media-have-become-a-grave-threat-to-american-national-security/

  Dessutom publicerade Bloomberg news samma dag en gästartikel av Leonid Bershidsky som för första gången berättade om VIPS-rapporten i finanspressen. Han ger trovärdighet åt underrättelseveteranerna men anser inte att frågan är avgjord.
  (https://www.bloomberg.com/view/articles/2017-08-10/why-some-u-s-ex-spies-don-t-buy-the-russia-story

 4. Solstad.

  Det har gått rykter om dette en god stund nå. Men det er så mange «spin doctors» i «spin rooms» igang med manipulerende arbeid i våre dager at vi nok aldri får høre sannheten. Den hegemoniske diskursen og dens konklusjon,- sann eller falsk betyr lite her,- vil bli stående, og avgjør framtidens USA-politikk ovenfor Russland. Og siden bak den hegemoniske diskursen i pressen står storkapitalen, så vil den dens interesser igjen bli avgjørende for hva vi skal tro er sant. / La Paz.

 5. Tror dessverre Solstad har rett. De store mediene søker ikke etter sannheten, men forsvarer den rådende maktens interesser (imperialismen/krigsindustrien, osv.) Denne historien har foreligget noen uker nå, men det er bare alternative medier som tar den så langt. På derimot.no er en versjon fra Antiwar.com oversatt til norsk her: https://www.derimot.no/seymour-hersh-russiagate-er-en-cia-plantet-logn/. Det foreligger også kommentar til saken f.eks. på Global Research.

  Ingen store norske medier nevner verken uttalelsen/analysene fra tidligere etterretningsagenter eller intervjuet med Seymour Hersh hvor han viser til kilder i dagens CIA/NSA/FBI. Og det sier i grunnen alt om den ensrettingen som nå foregår i våre medier.

  • Ja desverre, og folk flest driter en lang marsj i alt som ikke angår dem personlig, mens dem bruker msm som alibi for at alt er bare velstand.. Tannløse vaktbikkjer og et folk som velger å gå rundt med bind for øya. Takk for en bra artikkel og gode kommentarer.vi kan jo håpe at flere får opp øya for dette galskapen teater

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.