Klar beskjed fra Kina: – Vi godtar ikke angrep og ikke regimeskifte i Nord-Korea

0

Kina advarer mot krigsretorikken fra USA og Nord-Korea. Mange mener at krigsrisikoen er lav fordi en krig vil kunne påføre Nord-Korea skader uten sidestykke, men den vil også kunne påføre USA alvorlige tap, uten å gi landet noen fordeler. Trusselspiralen ser ut til å være et forsøk fra begge sider for å komme i forhandlinsgposisjon. Samtidig fører den økte spenninga til at feilberegninger kan utløse en krig som ingen av partene egentlig ønsker, skriver den kinesiske avisa Global Times. Faren er at partene ikke har evnen eller erfaringa til å bringe dette trusselkappløpet under kontroll før det går for langt.

I denne lederartikkelen er det nokså åpenbart at Global Times skriver på vegne av president Xi Jinping og den øvrige ledelsen i Kina.

Beijing is not able to persuade Washington or Pyongyang to back down at this time. It needs to make clear its stance to all sides and make them understand that when their actions jeopardize China’s interests, China will respond with a firm hand.

China should also make clear that if North Korea launches missiles that threaten US soil first and the US retaliates, China will stay neutral. If the US and South Korea carry out strikes and try to overthrow the North Korean regime and change the political pattern of the Korean Peninsula, China will prevent them from doing so.

Til Pyongyang skriver altså Kina at de ikke vil få noen støtte fra Kina om de skulle gjøre noe så uansvarlig som å gå til et forhåndsangrep. Og til USA er beskjeden like klar: Skyter dere raketter mot Nord-Korea eller prøver å gjennomføre et regimeskifte, vil vi ganske enkelt hindre dere fra å gjøre det. Stort tydeligere går det ikke an å si det.

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.