Vet NRK at Pål Refsdal støtter al-Qaida?

0
Bilde fra filmen om White Helmets som ble vist på NRK

Av Eva Thomassen.

Jeg viser til URIX 7.6.2017. Vet NRK hvem Pål Refsdal er? At han støtter Al-Qaida, at han har regelmessig kontakt med dem? Når han opplyser at referansen han brukte for å oppholde seg blant terrorgruppen Al-Nusra i Syria er Osama Bin Laden? At han hyller selvmordsbombere i Syria- selv om disse i filmen ikke en gang er syrere?.

Sett på bakgrunn av hans meritter og støtte til terror finner jeg det oppsiktsvekkende at statskanalen NRK gir han så mye uimotsagt oppmerksomhet og taletid. Når NRK skulle vise filmen om White Helmets ble Refsdal brukt av NRK som garantisten for ektheten av filmen og som White Helmets talsmann. Han fikk inn et innlegg i NRK-Ytring hvor han sjikanerer navngitte personer fordi disse har et kritisk blikk på White Helmets tilknytning til Al-Nusra. Han fikk lang uimotsagt taletid på Dagsnytt 18 og nærmere en og en halv times ‘reklame’ for White Helmets på URIX. At undertegnede fikk 4 minutter gjør ikke opp for dette. I 2016 kjøpte NRK filmen Pål Refsdal laget om selvmordsbombere i Syria, Dougma. Den ble vist på URIX med Refsdal i studio som markedsfører for filmen. Han ville hverdagsliggjøre livet til selvmordsbomberne i Al-Nusra. Hverdagsliggjøringen av White Helmets mente Refsdal også ga filmen om dem en ekstra dimensjon.

Bilde fra filmen om White Helmets

NRK har ikke en eneste gang i løpet av over 6 år hatt en reportasje om syriske soldater. Soldater som kjemper mot terrorister i Al-Nusra. Terrorister Refsdal hyller, oppholder seg sammen med og lager film om med penger fra bl.a. Fritt Ord, Kulturdepartementet, Norsk film.- Terrorister han i beste sendetid i NRK bekrefter han støtter. Dersom NRK ikke vedkjenner seg at det begås terror i Syria av terrorister i Al-Nusra, ja så skjønner jeg behovet NRK har for Refsdal. Det er drept over 100 000 soldater i Syria. Hadde den syriske befolkningen og den syriske hæren hatt samme virkelighetsoppfatning som Refsdal hadde soldatene lagt ned våpnene og det syriske folket hadde ‘benyttet’ anledningen til å kvitte seg med denne ‘diktatoren’ for 6 år siden.

Sånn er det altså ikke- president Al-Assad har stor støtte i befolkningen. Skal vestlige medier fortsette å tviholde på narrativet om at ‘Assad er en demon, har selvfølgelig mediene behov for talsmenn for Al-Qaida. Det er umoralsk. Det er også umoralsk å terpe på at folk som tar seg lovlig inn i Syria med visum er på propagandatur, mens Refsdal som tar seg ulovlig inn i Syria ved hjelp av terrorgrupper får priser og tilgang til statskanalen NRK.

Dersom standarden for at det ikke er en ‘propagandatur’ er at en hyller terrorister i Syria, da er Refsdal mannen for NRK. Refsdals mål er å idyllisere terrorister og deres terrorhandlinger. Hvordan rettferdiggjør Refsdal det? Jo, han demonisere syriske soldater. Hvordan er det mulig å demonisere soldater som kjemper for landet sitt? I Refsdals verden kan man rettferdiggjøre drap på soldater med at de er fiender av Al-Qaida. De støtter presidenten sin. De støtter landet sitt. Refsdals terrorister kommer til paradis som han sier, ved at de dreper syriske soldater og sender dem derved til helvete.

Det var 5 nordmenn med på turen som NRK kaller propagandatur i april. Vi sitter på et unikt materiale av film, bilder, intervjuer fra oppholdet. Vi tilbyr NRK å bruke dette materialet, gratis.

mvh.
Eva Thomassen

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.