Vet NRK at Pål Refsdal støtter al-Qaida?

13
Bilde fra filmen om White Helmets som ble vist på NRK
Eva Thomassen

Av Eva Thomassen.

Jeg viser til URIX 7.6.2017. Vet NRK hvem Pål Refsdal er? At han støtter Al-Qaida, at han har regelmessig kontakt med dem? Når han opplyser at referansen han brukte for å oppholde seg blant terrorgruppen Al-Nusra i Syria er Osama Bin Laden? At han hyller selvmordsbombere i Syria- selv om disse i filmen ikke en gang er syrere?.

Sett på bakgrunn av hans meritter og støtte til terror finner jeg det oppsiktsvekkende at statskanalen NRK gir han så mye uimotsagt oppmerksomhet og taletid. Når NRK skulle vise filmen om White Helmets ble Refsdal brukt av NRK som garantisten for ektheten av filmen og som White Helmets talsmann. Han fikk inn et innlegg i NRK-Ytring hvor han sjikanerer navngitte personer fordi disse har et kritisk blikk på White Helmets tilknytning til Al-Nusra. Han fikk lang uimotsagt taletid på Dagsnytt 18 og nærmere en og en halv times ‘reklame’ for White Helmets på URIX. At undertegnede fikk 4 minutter gjør ikke opp for dette. I 2016 kjøpte NRK filmen Pål Refsdal laget om selvmordsbombere i Syria, Dougma. Den ble vist på URIX med Refsdal i studio som markedsfører for filmen. Han ville hverdagsliggjøre livet til selvmordsbomberne i Al-Nusra. Hverdagsliggjøringen av White Helmets mente Refsdal også ga filmen om dem en ekstra dimensjon.

Bilde fra filmen om White Helmets

NRK har ikke en eneste gang i løpet av over 6 år hatt en reportasje om syriske soldater. Soldater som kjemper mot terrorister i Al-Nusra. Terrorister Refsdal hyller, oppholder seg sammen med og lager film om med penger fra bl.a. Fritt Ord, Kulturdepartementet, Norsk film.- Terrorister han i beste sendetid i NRK bekrefter han støtter. Dersom NRK ikke vedkjenner seg at det begås terror i Syria av terrorister i Al-Nusra, ja så skjønner jeg behovet NRK har for Refsdal. Det er drept over 100 000 soldater i Syria. Hadde den syriske befolkningen og den syriske hæren hatt samme virkelighetsoppfatning som Refsdal hadde soldatene lagt ned våpnene og det syriske folket hadde ‘benyttet’ anledningen til å kvitte seg med denne ‘diktatoren’ for 6 år siden.

Sånn er det altså ikke- president Al-Assad har stor støtte i befolkningen. Skal vestlige medier fortsette å tviholde på narrativet om at ‘Assad er en demon, har selvfølgelig mediene behov for talsmenn for Al-Qaida. Det er umoralsk. Det er også umoralsk å terpe på at folk som tar seg lovlig inn i Syria med visum er på propagandatur, mens Refsdal som tar seg ulovlig inn i Syria ved hjelp av terrorgrupper får priser og tilgang til statskanalen NRK.

Dersom standarden for at det ikke er en ‘propagandatur’ er at en hyller terrorister i Syria, da er Refsdal mannen for NRK. Refsdals mål er å idyllisere terrorister og deres terrorhandlinger. Hvordan rettferdiggjør Refsdal det? Jo, han demonisere syriske soldater. Hvordan er det mulig å demonisere soldater som kjemper for landet sitt? I Refsdals verden kan man rettferdiggjøre drap på soldater med at de er fiender av Al-Qaida. De støtter presidenten sin. De støtter landet sitt. Refsdals terrorister kommer til paradis som han sier, ved at de dreper syriske soldater og sender dem derved til helvete.

Det var 5 nordmenn med på turen som NRK kaller propagandatur i april. Vi sitter på et unikt materiale av film, bilder, intervjuer fra oppholdet. Vi tilbyr NRK å bruke dette materialet, gratis.

mvh.
Eva Thomassen

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


13 KOMMENTARER

 1. Moon of Alabama är en alternativt nyhetsforum i USA som speciellt har ägnat den militärstrategiska sidan av kriget i Syrien stor uppmärksamhet. I en artikel tidigare denna vecka avslöjade MoA att USA via Jordanien har erövrat en remsa territorium i Syrien och ockuperar detta. MoA hade markerat detta territorium med tre flaggor: USA, Storbritannien och – nu kommer det – Norge ! Norge har erövrat en bit Syrien ! Vad är nästa steg, Oslo ? Mot Damaskus ?

  • «Moon of Alabama är en alternativt nyhetsforum i USA som speciellt har ägnat den militärstrategiska sidan av kriget i Syrien stor uppmärksamhet.»

   MoA er en engelskspråklig tysk blogg.

 2. Dette er utrolig pinlig for NRK! Enda pinligere blir det om de prøver å feie det under teppet istedenfor å rydde opp, eller i det minste slippe til motytringer.

 3. Det er vanskeleg å forstå at Refsdal får framstå i ei helterolle. Framandkrigarar frå Noreg har fått opptil 8 års fengsel, meir enn aktor har nedlagt påstand om, for å ha delteke saman med feil folk i krigen i Syria. Korleis ein norsk rett skal kunne skilje mellom «moderate» og ikkje moderate «opprørarar» er eit mysterium. Men konsekvensane er altså store. Frigjeringshelt i riksdekkande media eller fengselsfugl. Om det var likskap for lova skulle vel Refsdal no ha site på vatn og brød?

  • Jeg er enig Olav. All honnør til Eva for hennes med flere sin innsats for å få publisert fakta.
   Refsdal er ingen helt, ei heller White Helmets.
   Hva man kan kalle NRK i denne sak egner seg ikke på trykk.
   Norge inkl. Refsdal og NRK støtter godt opp om terrorister. Det er svært alvorlige greier Norge har rotet seg inn i.
   » Fremmed-krigere » tar man imot med åpne armer og » halleluja » i Norge ved tilbakekomst.

   Vi får bare være glad for at noen publiserer fakta og at fakta blir delt.

 4. Selvsagt vet NrK at Refstad er al-Quida sympatisør, men de dekker over det.

  Forsøk å søk på «fosfor» eller «fosforbomber» på Nrks sine nettsider og se hva du finner.

 5. Takk til Eva. Men hun utelater det poenget som kan kaste lys over denne saken: nemlig at Qaida/Nusra nylig ble fjernet fra USAs liste over terrororganisasjoner.
  Da Trump i Riad holdt sin tale var det Hizballah,Islamsk Stat,Hamas og Iran som ble løftet fram som «terrororganisasjoner.» Jeg tror ikke Qaida-Nusra var nevnt i det hele tatt.
  Det Pål Refsdal og NRK driver med er ikke provinsielt surr. I øyeblikket er det Nato-politikk.
  Både Russisk og iransk militær etterretning legger om dagen fram mye materiale om at USA-Nato gjør så godt de kan for å redde både IS og Qaida/Nusra ut av krigssonene.

  • Jeg har ikke fått sjekket dette Jan, men stemmer dette står hele NATO for en større jævelskap enn jeg noensinne trodde var mulig. Dersom NATO gjør hva de kan for å » redde » reinspikka, stein hakke gale terrorister, så må hele NATO stå for fall. Kan Stoltenberg i det hele tatt sove godt om nettene….antageligvis….tankeløse hoder får alltid sove.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.