– Velgerne ødelegger demokratiet, mener eliten

21
Stormen på Bastillen under den franske revolusjonen i 1789. All historie fram til nå har vært en historie om klassekamp.

«Det britiske valget er en påminnelse om farene ved altfor mye demokrati.» «Hvordan valg gjør oss dumme, og hva vi skal gjøre med det.» «En person, en stemme er hellig, men det er også en trussel.»

Hovedstrømsmediene er fulle av kronikker og analyser med denne tendensen. Folket er ikke til å stole på, de kan komme til å stemme annerledes enn de skal, derfor må det gjøres noe med det.

Jeremy Corbyn skulle ikke ha vunnet lederstriden i Labour iføølge disse folkene. Han vant bare fordi medlemmene i Labour fikk bestemme. Hillary Clinton måtte jukse for å hindre Bernie Sanders fra å bli valgt. Velgerne i Storbritannia stemte for brexit. Alt sammen helt i strid med hva finanskapitalen, dens politikere og deres lojale ekspertkommentatorer hadde sagt.

Ordet folkeavstemning er blitt svært forhatt i de kretsene. Natalie Nougayrède skrev i The Guardian om at “the mob” undermined our “elite institutions”.

The New York Times publiserte en artikkel med tittelen:

«Hvorfor folkeavstemninger (sic) ikke er så demokratiske som de ser ut som.»

Eller som Martin Kettle skriver om folkeavstemninger i The Guardian: Aldri mer!

Justin Fox hadde en perle av en overskrift i Bloomberg da han skrev «Voters Are Making a Mess of Democracy».

Hvor mye enklere hadde ikke demokratiet vært hvis det ikke var for dette hersens folket? Eller for å sitere ham slik han siterer en annen:

«The uncomfortable truth is that the best (perhaps only) way to reduce the political influence of ignorant voters is to deprive them of the vote.»

Ta fra velgerne stemmeretten. Det er antakelig den beste, kanskje den eneste, måten å hindre at uvitende velgere får innflytelse på politikken. Slik lyder «elitens» oppskrift.

James Kirchick i Los Angeles Times er heller ikke snau når han skriver:

The British election is a reminder of the perils of too much democracy

Det er noe umiskjennelig ancien régime (regimet før den franske revolusjonen) over ham når han skriver:

«Amidst the global populist insurgency, our duly elected representatives should depend more upon their own judgment and worry less about the uninformed opinion of the masses.»

Våre ledere burde heve seg over oppfatningene til de uvitende massene.

Eller hva skal man si om tittelen på Sean Illings artikkel i Vox?

The problem with democracy: it relies on voters.

Våre egentlige herskere, multimilliardærene med sine banker og finansinstitusjoner, utgjør bare 0,00004% av verdens befolkning. Til nå har de fint klart å herske via manipulasjon av de mediene de sjøl eier og via politikere de sjøl har kjøpt. Men det er et grunnleggende problem for dem at de er så få. Derfor er det risikosport for dem å la folket avgjøre noe så vesentlig som et lands politikk.

I Norge har de jo et stykke på vei løst dette ved at det meste av norsk lovgivning avgjøres av EU-kommisjonen via EØS, uberørt av velgerhender.

I EU har de løst det ved at ingen av de grunnleggende traktatene i unionen er godkjent av folket i valg. Og nå jobber de hardt for å avskaffe de nasjonale parlamentenes innflytelse på sine egne lands budsjetter innen 2025. Det vil naturligvis ikke bli lagt fram for noe så avskyelig som en folkeavstemning.

Det er en misforståelse av den alvorligste trusselen mot demokratiet kommer fra marsjerende nynazister i gatene. De er bare nyttige idioter. Unntakstilstandene, masseovervåkinga og demonteringa av demokratiet kommer fra den finansielle og politiske eliten, det ekstreme sentrum. De er nærmest vettskremt over hva folket kan komme til å finne på hvis de kan stemme som de vil.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


21 KOMMENTARER

 1. Her var DNA (Det Norske Arbeiderparti) tidlig ute.Dette var jo dtatsminister Trygve Brattelis ord etter at de tapte EU-avstemningen i hans regjeringsperiode,sitat «bindende folkeavstemninger er udemokratiske,og det skal vi ikke ha flere av i Norge».Folk stemte feil og vi ble ikke innmeldt i EU,bare lurt inn bakveien senere

 2. Det har blivit mera av detta på sistone, delvis beroende på David Camerons benägenhet att spela rysk roulette. Han måste vid det här laget vara riktigt impopulär i kapitalistiska kretsar. Det är rätt förvånande att man tycks ta Brexit på allvar. Tidigare har man bara ordnat nya folkomröstningar tills folk röstat rätt såsom vid Irlands EU-omröstning.

  Makten har egentligen aldrig accepterat omröstningar som gått den emot. Den borgerliga demokratin är kapitalets diktatur och röstar folk fel accepteras inte folkviljan om det går att undvika. När Chavez utsattes för en militärkupp 2002 var Sydsvenskan, södra Sveriges dominerande tidning, lyrisk över att militären räddat landet och när han senare befriades skrevs en ny ledarartikel med rubriken ”Gråt med Venezuela”. År 2006 vann Hamas valet i Palestina accepterades detta inte av EU som svarade med hårda sanktioner avsedda att störta den demokratiskt valda regeringen.

 3. Så den internasjonale eliten lever etter Brechts parole om å oppløyse folket for så å velja seg eit nytt. Eller som Erling Norvik (H) sa etter Nei-resultatet i 1972: «Dette kan vi ikke ta til følge». Og DET gjorde dei heller ikkje.

 4. Denne forakt gjelder også i sentrumsekstremistenes partier.
  I Danmark utspiller det seg nå-bl.a.i Informations spalter,en debatt/krangel om medlemmenes innflytelse over det sosialdemokratiske partiet og dets førte politikk.Det handler om både salg av statlig eiendom og om -migrasjonspolitikk.
  Kommentarene går i flere retninger.Noen mener partiet har «gått tilhøyre,» ved sin tilslutning til Dansk Folkeparti i -migrasjonpolitikken.Andre mener det handler om tilsutning til instramninger i sosialpolitikken og om nedskjæringer overfor offentlig sektor.Og så siver EU-politikken inn.Hvilken annen politikk enn den av EU-foreskrevne skal det arbeides for-og hvordan?

  Denne forestilling foregår paralelt med debatter i Enhetslisten,om hvordan man skal forholde seg til sosialdemokratene.

  Altså en variant av det samme skuespill,som i resten av Europa.De partiinterne eliter,og deres allierte i MSM,vet godt at sosialdemokratene har steget i opinionen ,ved å hente tilbake noen stemmer fra DF .Akkurat som Corbyn vs.UKIP.
  DF er blå sosialdemokrater.Sosialdemokratene sliter med overhodet å være det-hverken som blå eller røde.
  Allikevel sliter partielitene i «ytre venstre» med å forholde seg til velgermassene.Fordi partienes «antiglobalieringspolitikk» bygger på storbymiddelklassens moralske forblindelse.Deres EU-motstand bygger på at EU skal være enda åpnere og mere grenseløst enn det alt er.Akkurat samme politikk som Reinfeldt og Centern i Sverige.

  Vanlige borgere,skattebetalere og velgere forholder seg til disse interne krangler ved å holde seg vekk.Fra partiene og noen steder også valgurnene.Både jornalister,redaktører og partieliter vet dette godt.Men «analysene» uteblir.Istedet får vi moralske rasistbeskydninger fra det gode selskap.Det er Bilderbergerne som vet best-de må bare holdes litt i øra-slik at omfordelingen kan gjøre den globale enhetsstat uinntakelig.Under ledelse av FN,EU og passende allierte i de muslimske ordener.Sitt stille i båten-er ordren.
  Folket reagerer ved tilbaketrekning til egne saker.Det uinntakelige sentrum får forsøke å inndra så mye,eller lite,skatter som de trenger.Forsvar av velferdsstaten er rasisme.Det blir ikke lett å overskride sperregrensene med slik politikk.

 5. Et problem med folkeavstemmingen om Brexit er at ingen riktig vet hvordan en framtidig britisk avtale med EU vil bli. Det er stor usikkerhet i denne sak. Man vet hva man stemte mot, men ikke hva man fullt ut stemte for. Brexit er en dristig avgjørelse. Etter siste parlamentsvalg kan det se ut som befolkningen imidlertid ønsker en myk brexit framfor en hard brexit. Folket har justert kursen underveis etter et demokratisk valg.

  Hadde det vært demokrati i EU hadde euro aldri blitt innført i EU. Og har nå euro vært en suksess selv om makteliten fikk igjennom sin vilje? Til og med folk på høyresiden og mange økonomer er skeptiske til euro. Hva mener feks finansfolk i City of London, synes de at Storbritannia burde ha innført euro istedenfor pund? Innføring av euro i Norge ville ha vært en katastrofe, selv om Erna er tilhenger av euro finnes det finansfolk og økonomer i Norge som er veldig skeptisk til at Norge skal innføre euro (norsk økonomi ligger i motfase med økonomien i EU pga oljeprisen).

  Sveits er et land som har veldig mange folkeavstemminger. Man kan si at Sveits er et slags superdemokartisk land. Men er Sveits en katastrofe av denne grunn? Sveits er derimot et av verdens aller rikeste land, det er at verdens mest industrialiserte land og har en veldig godt utbygd jernbane. En suksess etter veldig mange kriterier.

  På venstresiden kan det virke som om mange er skeptiske til folkeavstemminger slik som i Sveits. Befolkningen i Sveits er jo ikke radisser, mange stemmer endog konservativt og mange er nesten reaksjonære. Huff, huff. Et slikt demokarti med folkeavstemminger kan man ikke støtte sier mange på venstresiden, Sveits kan ikke være et demokratisk forbilde. Da er det tross alt bedre med det manipulative demokratiet som støtter slikt som globalisering etc.

 6. Fint å se at velgerne kanskje enda kan ha en liten innvirkning på demokratiet. Jeg velger imidlertid å gjengi en tidligere kommentar:

  «Bongard har ikke sagt noe som helst om hvordan vi skal organisere oss utover det å ta demokratisk kontroll over produksjonsmidlene, da det er den kapitalistiske PRODUKSJONSFORMEN som truer eksistensen vår, og det er denne det er livsnødvendig å ta kontroll over.

  Det er imidlertid slik at når vi har etablert RID-modellen har vi entret de ultimate allmenninger og det ultimate demokrati, hvor det ikke lenger er kapitalen og profittmotivet som styrer våre liv. Stats-/markeds-duopolet, dette tohodete monsteret som i dag herjer med våre liv og parasitterer på allmenningene, vil da ligge stein dødt igjen på marken.

  Vi vil da, som en allmenning, reorganisere samfunnet, hvor staten og markedet oppløses i de ultimate allmenninger. Dette vil nødvendigvis inkludere et helt nytt lovverk, hvor allmenningene står i sentrum. Bongard beskjeftiger seg ikke med disse spørsmålene, det er ikke hans oppdrag, det er vårt oppdrag som medborgere av det ultimate demokrati.

  Burns Weston og David Bollier har imidlertid her lagt et tungtveiende fundament, som bør danne malen til et nytt lovverk når InnGruppe-Demokratiet (IGD) er på plass. Men det er vårt parlament bestående av representanter fra en mengde produksjonsceller, som skal vedta dette lovverket på våre vegne.

  Altså, Bongards oppgave er å opprette rammeverket for et nytt demokrati. Det er dette demokratiet, som er oss, som skal utforme og vedta et nytt lovverk.

  – Green Governance: Ecological Survival, Human Rights, and the Law of the Commons: http://commonslawproject.org/

  Vi skal imidlertid huske at dette samfunnet vil bygge på humanetologien, og ikke samfunnsviternes synsing og vimsing.

  “Herregud eg blir skremt av samfunnsviternes ignoranse. Fikk frysninger som bare religionsfanatikere har klart å gi meg hittil.” – Tor Martin Austad»

 7. Vi får vel ta med at den berømte Rune Berglund Steen fra Antirasistisk Senter og Andrea Sjøvoll i Sosialistisk Ungdom er av den oppfatning at såfremt du trykker LIKES under en «antirasistisk» (definert av Steen et co)kommentar, så bør du straffes.
  I Tyskland går det faktisk meget voldelig for seg og så langt er det utvilsomt ANTIFA-bevegelsens voldsaksjoner mot Alternative für deutschland og Pegida som har tatt ledelsen i å kopiere Sturmabteilungen fra 1930årene. Og alt tyder på at denne bevegelsen har finansielle og politiske relasjoner med dyp stat.
  Theresa May ivrer for å få et sensurert internett beslektet med det kinesiske. Det samme ønskes i Tyskland.
  Vi får få opp blikket både til høyre og venstre.

  • Og over alla andra-svever deler av universitetseliten.
   Med åpne linjer til redaktører i hele MSM.:
   D.d. får Stein Ringen forklare det så tydelig som ingen folkeforaktende politiker eller journalist kunne drømme om,på NRKs nettsider.Om tilstandene i britisk politikk.Vi får vite sammheten-som er at Cameron ikke skulle utlyst Brexit-avstemningen-og BegrunnelsenTa-ta- Det var egentlig Parlamentets oppgave å ugyldiggjøre -avstemningen,og siste valg.

   «Vi alene vit.» Forrige runde var i Aftenposten ssit Søndag.Verden er egentlig god .De som måtte mene noe annet
   er onde og eller dumme.

 8. «– Velgerne ødelegger demokratiet, mener eliten»

  Jo høyere ledere, dess større engstelse for demokratiske løsniger og publikums meninger. Sånn erebere. Get real.

 9. Noen som følger med på hva Marie Simonsen skriver i Dagbladet? Makan til arrogant og bedrevitende elitisme skal man lete lenge etter.

 10. Hvilket Demokrati? Demokratiet og friheten til Høyadelen som står over menneskeskapte Lover, moral og regler – men alle vi andre mottar regningen for alle den såkalte Elitens feilgrep, og blir MEDSKYLDIGE i deres Kriminelle handlinger. Derfor må VI betale prisen. Vi har ingen pengesterk lobbygruppe i EU Parlamentet eller i de «indre» gemakker, hvor viktige avgjørelser blir tatt i all hemmelighet – uten Folkets viten. Den Tyske ex. president GAUCH, fra det tidligere kommunistiske DDR-Regimet hevdet at FOLKET er Problemet – ikke Eliten. Hva skal vi med slike ledere? Mange av Rottene forlater nå skipet og kasserer sine pensjoner, uskyldige som de angivelig er i denne verdens problemer.

 11. Samma har hörts i de svenska tidningarna, speciellt efter Brexit. Svensken röstade resolut mot Euron, men ändå godkände Riksdagen Lissabonfördraget utan undantag med +80%, i det fördraget är euron obligatorisk. I Göteborg fick de folkomrösta om biltullar och sa bestämt nej, omedelbart sa politikerna där att det struntar vi i, de ska införas. I Malmö fick vi frivilligt ansluta oss att sopsortera matavfall för gas-tillverkning. Det var inget större intresse, så meddelar de oss att eftersom ni inte anslöt er frivilligt kommer vi nu med tvångsanslutning. Varför frivilligt först om det ändå inte fanns någon valmöjlighet?
  I Frankrike vann TINA.
  Förstår den europeiska socialdemokratin varför de raderas ut i land efter land?
  Corbyn var troligen bara en tillfällig ”plump” i protokollet.

 12. Vi ødelegger nesten alle «Demokrati-Diktaturet» fordi vi ikke lenger slavisk følger de ledere vi har «Valgt», men har begynt å tenke selvstendige tanker om det meste. En naturlig og god utvikling for FOLKET – men meget skremmende og ødeleggende for De Regjerende Marionetter, som likevel ikke er interessert i Folkets ve og vel.

 13. Da DDR, Deutsche DEMOKRATISCHE Republikk brøt sammen og ingen kunne stoppe denne utviklingen, sa Bethold Brecht: Det ville være lettere for Regjeringen å Velge et annet Folk. Mange Vestlige Regjeringer har fulgt hans råd og importert Et NYTT FOLK i våre Nasjoner, som overøses med Goder som de ellers aldri hadde oppnådd, for å skape TROFASTE og TAKKNEMLIGE nye velgere, og helst flere millioner av samme slaget. Vi er angivelig ALLE LIKE – og den som ikke begriper at Religion og Politikk alltid har gått hånd i hånd har ikke forstått meget. Dette er årsaken til at Den KRISTNE KIRKE og KRISTNE TEOLOGER tier og slavisk følger våre Politiske Ledere, selv om Kristne myrdes og kristne kirker rives i hele den muslimske verden. Intet skjedde i Tyskland da en prest ble drept av muslimer i sin egen kirkke. Våre ledere hylder Kalifatet og ISLAM – mon tro av hvilken årsak? Antagelig fordi Koranen prediger mer vold, sexuell utnyttelse av barn, avkutting av hender, fingre og hoder – dersom «LOVEN» brytes. Passer godt inn inn i den informasjonen som stadig siver ut om Vestlig Toppledelse, som dreper barn i tusenvis og drikker deres blod, for å forlenge livet og holde seg vitale og friske. Satanistiske Ritualer. Pedofili skal gjøres like «Naturlig» og akseptert som Homosexualitet og Transgender, slik at ingen lenger VET med sikkerhet HVEM eller HVA et Individ egetlig ER. ALT manipuleres og forskyves inntil detv stopper av naturlige årsaker i en Sodoma og Gomorra Cresendo. Slik har ethvert Imperium gått til grunne, når Kristne Verdier er blitt tabu og det vi tidligere oppfattet som Guddommelig ikke lenger eksisterer.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.