Grenfell Tower: Beboerne stoler ikke på myndighetenes tall

0

Høyblokka Grenfell Tower i Kensington i London brant som en fakkel og mange mennesker ble drept. Akkurat hvor mange er fortsatt usikkert.

Avisa The Guardian skriver at de tidligere beboerne i høyblokka har dannet ei beboergruppe for å skape sin egen oversikt over hvem som egentlig bodde der, samt ei liste over overlevende og ofre.

Sajad Jamalvatan, som er medisinstudent og bodde i Grenfell Tower har organisert ei Whatsapp-gruppe som omfatter 86 familier som bodde i høyblokka. De kaller seg Grenfell United. Ut fra det de har samlet av data er de skeptiske til politiets tall på 79 drept. Sjøl har de kommet til at tallet må ligge over 120.

Også parlamentsmedlemmet David Lammy fra Labour mener at tallet på drepte er altfor lavt, og han anklager myndighetene for at de ikke skaffer skikkelige informasjoner og at det skaper et inntrykk av et «cover-up».

På Twitter skriver han:

“There has been no update on a) the death toll, b) the number of survivors or c) the number of people in Grenfell Tower for over a week,” he wrote. “What are the authorities doing to come up with an estimation of how many people were in Grenfell? Not good enough.”

En annen gruppe kaller seg ‘Justice 4 Grenfell’ og skriver på Facebook at de mener at minst 150 folk døde i brannen.

Det koker under overflaten i denne saka fordi den på en så grell måte har vist hvor lite myndighetene bryr seg om sikkerheten og livene til fattigfolk. Grenfell Tower var bolig for innvandrere og fattigfolk og ble overtent på et øyeblikk fordi den var kledd med brannfarlige og billige kledningsplater. Den hadde ikke noe sprinklersystem og ikke noe sentralt alarmsystem og bare én rømningsvei. Høyblokka ligger midt i overklassebydelen Kensington og kontrasten er sterk til rikfolkenes luksusboliger bare et steinkast unna.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.