USA og partnere med militærøvelse for 25.000 soldater

7

Om lag 25.000 soldater fra USA og 23 andre land vil delta i en storstilt militærøvelse i Bulgaria, Ungarn og Romania i juli 2017. Øvelsen kalles «Sabre Guardian» og har vært holdt hvert år siden 2013. Årets versjon er større enn de tidligere både i størrelse og i omfang, skriver Reuters.

I tillegg har flere store bombefly av typen B-1B ankommet Storbritannia som støtte for multinasjonale øvelser i Østersjøområdet. Russland sendte opp et kampfly for å avskjære et strategisk bombefly av typen B-52 denne uke. Denne flytypen er kjent for å kunne føre kjernefysiske våpen.

Den europeiske kommandoen for Sabre Guardian sier at øvelsen vil omfatte omfattende bruk av skarp ammunisjon og tar sikte på å trene opp evnen til å samle store styrker i Europa på et hvilket som helst tidspunkt. Øvelsen vil også simulere en situasjon med store tap av menneskeliv. Dette vil bli den største av i alt 18 forskjellige øvelser i Svartehavsregionen i 2017.

US Army har publisert en oversikt over sine største øvelser i Europa i 2017, og de gir inntrykk av en massiv forberedelse for krig.

Disse forberedelsene til krig i Europa er knapt nok tema for politisk debatt i Europa. For å kontrollere dette er det nok å se på de norske partienes valgkampopplegg for 2017 og se på hvor mange av dem som har gjort kampen mot krigen til en hovedsak.

Men det er interessant å notere seg at ei gruppe svenske og russiske fredsaktivister forbereder er fredsøvelse på den finske øygruppa Åland i september 2017. Den finske avisa Hufvudstadsbladet skriver om denne øvelsen, som tydeligvis har provosert enkelte finske politikere. Frdsøvelse er nemlig så mye mer provoserende enn krigsøvelse.

Parallellt med ryska stora krigsövningen Zapad och svenska försvarsövningen Aurora 17, håller 30 aktivister från Ryssland och Sverige ett läger på Åland. Initiativtagaren Pelle Sunvisson säger att målet är att låta fredsaktivisterna komma till tals. 

”Åland 17 är den första fredsövningen i sitt slag. Likt de krigsövningar som utvecklats under sekler med nästintill obegränsade anslag kommer den här första fredsövningen att blanda verklighet med fiktion.”

I september 2017 er det nemlig Sveriges tur til å bli omdannet til øvelsesfelt for USAs krigsforberedelser. I tre uker skal store deler av landet bli treningsområde for USA og NATO. Hele 20.000 soldater skal delta, deriblant også norske soldater.

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


7 KOMMENTARER

  • Godt presisert, svært godt – av den tidligere Defense Minister of Canada.

   Kunne han bare latt aliens være ialefall på akkurat denne videoen: Vi skal distraheres/forvirres, en krigsakt god nok det.

 1. Er NATO i ferd med å teste ut et planlagt angrep på Russland? Eller dreier det seg heller om å teste ut forsvar av de baltiske land hvis det feks skulle oppstå tumulter internt i disse land mellom den russisktalende del av befolkningen og den opprinnelige baltiske befolkningen feks ved en økonomisk krise eller eventuelt sammenbrudd i EU?

  En krig med Russland er et veldig lite smart grep så lenge Russland leverer rundt 30% av den gass EU bruker.
  Men slike bagateller bryr kanskje ikke USA seg om?
  Og ved en krig med Russland kan det tenkes at Kina vil selge seg ut statsobligasjoner i USA og stoppe sin eksport til USA? Kina forstår at de står på listen etter Russland når det gjelder regimeendringer.

  For tiden ligger det an til at konflikten mellom araberlandene og Qatar eskalerer. Qatar har begynt å samarbeide med fienden (bla Iran) og har solgt store mengder med gass til Kina betalt i kinesisk valuta (og altså ikke i dollar, noe som automatisk betyr trouble med USA).

  Qatar eksporterer store mengder gass (LNG) til EU på skip via Suez-kanalen. Hvis det innføres blokade av Qatar vil dette smerte både EU og Egypt (som har inntekter fra Suez-kanalen). Alt dette kan føre til at koalisjonen som USA styrer i Midt-Østen rakner. It’s a mess.

  Erna skal på G20 møtet neste uke. Hva skal hun snakke om? Feks hvordan Norge kan erstatte gass fra Qatar ved en blokade av Qatar eller hvis det blir krig med Qatar? Norge er alltid beredet, uansett faenskap.

  (Hvis det legges gassrørledning fra Qatar til EU snakker vi om verdens billigste gass, og som takk for Norges krigsinnsats i Syria kan disse lave gasspriser til gjengjeld konkurrere ut både russisk og norsk gassforsyning til EU).

 2. Jeg vil ikke si at Nato har skapt så mye fred i verden. Kan nevne at USA har drept 20 millioner mennesker i 37 land etter 1945 i følge Johan Galtung. Alt dette er gjort med velsignelse fra bl.a. Norge. Det er politikere som gir ordre om krig og det igjen beviser at politikk er en menneskefiendtlig ideologi.

  • Men de samme politikerne er styrt av de som kontrollerer Finansene Rothschilderne med flere.Hvem leverte diesel og benzin til Hitler ,Joda Rockefeller,hvem leverte motorer til Hitler,
   det var Ford.

  • All politikk / Religion er en form for Sekte-Virksomhet – hvor alle må gå i takt. Det kan umulig gi rom for den form for Medbestemmelse-Rett av FOLKET i et avgrenset område som har fått NAVNET «Demokrati». Nå er Nasjonalstatene fjernet og det er ingen Grenser for hva disse ledere av folket vil misbruke sin makt til. Ingen Fysiske Grenser, Ingen Mentale, Psykiske, Rettslige eller Cosmiske grenser. Det er hele hensikten med GLOBALISERINGS-Agendaen, som har kommet så langt i TYskland at Ekteskap er opphevet, det er nå fritt frem for alle kategorier av skapninger – Det vil egentlig si at EKTESKAP og Normale Familie-Bånd er opphevet og enda flere mørkhudede kan adopteres av de barnløse menn og kvinner. Det har lenge vært et ønske for «eliten» å ødelegge Familien, da den er Embryoen i et hvert samfunn, og er det stedet hvor Mennesker alltid har fått støtte og hjelp i sykdom og nød – men nå skal STATEN overta også den rollen og familien som sådan skal opphøre – for MASSENE – for SEG SELV har eliten en annen strategi. Man holder familien tett i sammen, helst igjennom giftemål innen familien, og foreslår at sex med egne barn innen Familien er OK…som de Grønne i Tyskland i 30 år har hevdet. Vi som er knyttet til Norge er mest opptatt av landets fremtid.

   Vi ser nå et eksempel i VENEZUELA. En stat så uendelig rik på Olje og Gass. Nedgangen startet for mange år siden med total og ensidig avhengighet av Olje og Gass. Ny ledelse kom etterhvert inn i Statsselskapene, som ble fyllt til randen av venner, familie og trofaste byråkrater av regimet og staten svulmet opp til det ugjenkjennelige av denne stadig voksende gruppen som alle har levet utrolig godt og fikk sin belønning. Dette systemet med «Vettern – Wirtschaft» – som man sier på tysk, er nå i sammenbrudd, med et lidende folk som sulter – mens eliten spør seg: Hvilken Krise? Da de har tilgang til alt de trenger, mens mennesker flest fortviler over en hyper-inflasjon på 700%.

   Kan det samme skje i Norge?

   Intet varer evig….og hva skal denne lille nasjonen Norge med så mange fremmede folkeslag, om ikke for å skape kaos og elendighet i et KUNSTIG Samfunn i Globaliseringens – Kollektivismens Navn. ALLE raser og kulturer trives best i sammen med sine egne ( slik er vi alle «rasister», selv om noen er mer «moderne» og følger Den pågående Moten, som vi vet skifter med Årstidene. ALLE trenget et HJEM, hvor de vet at de hører til. I dag er det kun JØDER som har et eget tilflukts-sted i ISRAEL. Hvor skal DEN HVITE RASE flykte, når De mørkhudede og sorte tar over – de øker i antall raskere enn vi kan telle, både fra innsiden og utsiden av landets grenser; og INGEN Politiker har noen løsning på problemet, selv om de tydelig ser hva som er i ferd med å skje i Norge og i hele Europa.Politikere er mer opptatt av lesper, homser og transvestitter – da det er en del av Programmet med å Umenneskeliggjøre og føre oss bort fra alt som er NORMALT og har ORDEN innebygget i seg selv. Cosmos er et gresk ord og betyr Orden.

   Det trengs ikke en Stor-krig for å ruinere et land og et folk for alt de har arbeidet og strevet for hele livet. Sanksjonene mot Russland har øket Norges eksport av Olje og Gass og i tillegg er Norske Kroner manipulert nedover av Norge Bank for å få ekstra «fres» på økonomien – samtidig som STATSEIENDOM SELGES UT (så det kan ikke stå så veldig bra til med Norges økonomi) – derfor er NORGE meget interessert i NATO’s skremsels- øvelser stadig nærmere Russlands grenser. Norge: et strategisk våpen i Krigen mot Russland – som i all hovedsak er en ØKONOMISK KRIGFØRING. Napoleon og Hitler klarte aldri å innta Russland.

 3. Tump har sagt det.USA først,USA bryr seg bare om hva som tjener USA .Når vi nå i etterkrigstid har fått vite at Ford leverte motorer til Hitlers krigføring og Rockefeller leverte diesel og benzin til den samme Hitler hvem tror at USA bryr seg hvor mange soldater de mister i en krig i Europa bare Rothschild,bankierne og de multinasjonale selskapene tjener på dette.Både Tyske Nazister og Finansfyrster fra USA møttes i Banken » BIS » under krigen som ligger i Basel i Sveits.Gaddafi planla en egen Afrikansk valuta og ble fjernet .Putin har fjernet Rothschild fra Russland og hva skjer,grunnen til krig mot Russland.???Ett dynasti som kontrollerer verdens kapital vil ikke miste sitt hegemoni.
  Er da en krig mot Russland uunngåelig? ??

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.