CNN lagde falske muslimske demonstrasjoner i London

0

Mediekanalen CNN er tatt på fersken i å produsere falske demonstrasjoner av muslimer i London. Som klippene viser har CNN tauet en liten gruppe muslimske demonstranter rundt på forskjellige opptakssteder i London, utstyrt dem med plakater og filmet dem så det skal se ut som om de er mange flere.

Katie Hopkins la ut bilder av den samme gruppa fra andre steder i byen:

Og enda et sted:

Det er opplagt hva CNN holder på med her. Dette er ikke nyhetsformidling, det er historiefortelling. Kanalen ønsker å gi seerne inntrykk av at det var spontane muslimske demonstrasjoner rundt omkring i London etter terroraksjonen.

I artikkelen Fortellerkunstens rolle i krig har jeg forklart hvorfor denne typen fortellinger formidles.

I artikkelen Kritiske situasjoner og ukritiske medier – fortellingene som dreper har jeg forklart hvor farlig denne typen manipulasjon kan være i kritiske situasjoner.

Og i artikkelen Hvordan kjempe mot propagandamaskinen og vinne? har jeg forklart hvorfor det er så viktig å ta hull på hovedstrømsmedienes falske fortellinger.

Demonstrasjonsjukset i London er ikke en av de store propagandaløgnene. Men det som er så morsomt med den er at det blottlegger metodene til kanaler som CNN, og den absolutt skamløse måten de produserer falske nyheter på.

Og så gir det oss muligheten til å spørre redaktør Kristoffer Egeberg i faktasjekkerbedriften Faktisk.no om de vil ta for seg denne.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.