CNN lagde falske muslimske demonstrasjoner i London

0

Mediekanalen CNN er tatt på fersken i å produsere falske demonstrasjoner av muslimer i London. Som klippene viser har CNN tauet en liten gruppe muslimske demonstranter rundt på forskjellige opptakssteder i London, utstyrt dem med plakater og filmet dem så det skal se ut som om de er mange flere.

Katie Hopkins la ut bilder av den samme gruppa fra andre steder i byen:

Og enda et sted:

Det er opplagt hva CNN holder på med her. Dette er ikke nyhetsformidling, det er historiefortelling. Kanalen ønsker å gi seerne inntrykk av at det var spontane muslimske demonstrasjoner rundt omkring i London etter terroraksjonen.

I artikkelen Fortellerkunstens rolle i krig har jeg forklart hvorfor denne typen fortellinger formidles.

I artikkelen Kritiske situasjoner og ukritiske medier – fortellingene som dreper har jeg forklart hvor farlig denne typen manipulasjon kan være i kritiske situasjoner.

Og i artikkelen Hvordan kjempe mot propagandamaskinen og vinne? har jeg forklart hvorfor det er så viktig å ta hull på hovedstrømsmedienes falske fortellinger.

Demonstrasjonsjukset i London er ikke en av de store propagandaløgnene. Men det som er så morsomt med den er at det blottlegger metodene til kanaler som CNN, og den absolutt skamløse måten de produserer falske nyheter på.

Og så gir det oss muligheten til å spørre redaktør Kristoffer Egeberg i faktasjekkerbedriften Faktisk.no om de vil ta for seg denne.

 

Forrige artikkelTerror i Storbritannia: Hva visste statsministeren?
Neste artikkelFull splittelse mellom Qatar og andre gulfstater slår hull i Trumps allianse
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).