– Ut med Temer, valg nå! Protestbevegelse over hele Brasil

0

Det har reist seg en landsomfattende massebevegelse mot kuppresident Michel Temer i Brasil. Søndag 21. mai var det store demonstrasjoner i mange byer under paroler som – Ut med Temer, valg nå!

Dette skriver teleSUR på sine nettsider.

Dette skjedde samtidig med at det ble kjent at Michel Temer hadde gitt sin velsignelse til å betale bestikkelser til dommere, statsadvokater, folk i politiet og et sentralt vitne i etterforskninga av korrupsjonen i regjeringa. Alt sammen er bevist med lydopptak.

Temer kom som kjent til makta gjennom et parlamentarisk kupp mot den valgte presidenten Dilma Rousseff i mai 2016. 60% av parlamentsmedlemmene i Brasil har alvorlige korrupsjonsanklager hengende over seg. Noen er også anklaget for valgfusk, bestikkelser, illegal skogfelling, kidnappig og drap, ifølge Transparency Brazil. Dette skrev New York Times.

Noam Chomsky har kalt det hele «tjuvenes kupp».

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelDonald Trump i Saudi-Arabia: – Iran er hovedkilden til terror i verden
Neste artikkelNoam Chomsky: – USA er IKKE et demokrati
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).