– Ut med Temer, valg nå! Protestbevegelse over hele Brasil

3

Det har reist seg en landsomfattende massebevegelse mot kuppresident Michel Temer i Brasil. Søndag 21. mai var det store demonstrasjoner i mange byer under paroler som – Ut med Temer, valg nå!

Dette skriver teleSUR på sine nettsider.

Dette skjedde samtidig med at det ble kjent at Michel Temer hadde gitt sin velsignelse til å betale bestikkelser til dommere, statsadvokater, folk i politiet og et sentralt vitne i etterforskninga av korrupsjonen i regjeringa. Alt sammen er bevist med lydopptak.

Temer kom som kjent til makta gjennom et parlamentarisk kupp mot den valgte presidenten Dilma Rousseff i mai 2016. 60% av parlamentsmedlemmene i Brasil har alvorlige korrupsjonsanklager hengende over seg. Noen er også anklaget for valgfusk, bestikkelser, illegal skogfelling, kidnappig og drap, ifølge Transparency Brazil. Dette skrev New York Times.

Noam Chomsky har kalt det hele «tjuvenes kupp».

KampanjeStøtt oss

3 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.