Donald Trump i Saudi-Arabia: – Iran er hovedkilden til terror i verden

0

Etter å ha undertegnet avtaler med hodekapperregimet i Saudi-Arabia til en verdi av 350 milliarder dollar holdt Donald Trump en tale til lederne for Gulfstatene, der han angrep Iran for å «finansiere og trene terrorister over hele verden».

Financial Times skriver:

During a trip that has sought to bolster ties with Arab countries — and step up arms sales — Mr Trump called the fight against terrorism a “battle between good and evil”.
Blaming Iran for funding, arming and training militias that “spread destruction and chaos”, he said the regime was “responsible for so much instability”.
He called on the region to drive extremists “out of your places of worship  .  .  .  your communities  .  .   .  your holy land  .  .  .  this earth”.

Det ble naturligvis svært godt mottatt av de regimene som faktisk er de største sponsorene til global terrorisme. Det finnes naturligvis ingen dekning for Trumps påstander, og han vet det sjøl.

Under valgkampen sa kandidaten Trump at regjeringa i Saudi-Arabia spilte en rolle i terrorangrepet i USA 11. september 2011. Han snakket om at regimet i Riyadh «holder kvinner som slaver og dreper homofile». Medlemmer av hans kampanjeteam sa at «elementer i den saudiarabiske regjeringa er djupt inne i eksporten av jihadistisk ideologi». Alt dette var sant, men med en våpenkontrakt på 110 milliarder dollar i veska pluss ytterligere eksportavtaler verdt om lag 250 milliarder dollar, har pipa fått en annen lyd.

Les her om Saudi Arabia og terroren.

Nå lar han seg tildele en æresorden av hodekapperne, slik Barack Obama gjorde, og gir dem full støtte i deres aggressive utenrikspolitikk. Angrepene på Iran blir naturligvis også godt mottatt i Israel, slik man kan lese av denne artikkelen av Israels ambassadør i USA, Danny Danon.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelSkyt opposisjonen
Neste artikkel– Ut med Temer, valg nå! Protestbevegelse over hele Brasil
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).