Donald Trump i Saudi-Arabia: – Iran er hovedkilden til terror i verden

21

Etter å ha undertegnet avtaler med hodekapperregimet i Saudi-Arabia til en verdi av 350 milliarder dollar holdt Donald Trump en tale til lederne for Gulfstatene, der han angrep Iran for å «finansiere og trene terrorister over hele verden».

Financial Times skriver:

During a trip that has sought to bolster ties with Arab countries — and step up arms sales — Mr Trump called the fight against terrorism a “battle between good and evil”.
Blaming Iran for funding, arming and training militias that “spread destruction and chaos”, he said the regime was “responsible for so much instability”.
He called on the region to drive extremists “out of your places of worship  .  .  .  your communities  .  .   .  your holy land  .  .  .  this earth”.

Det ble naturligvis svært godt mottatt av de regimene som faktisk er de største sponsorene til global terrorisme. Det finnes naturligvis ingen dekning for Trumps påstander, og han vet det sjøl.

Under valgkampen sa kandidaten Trump at regjeringa i Saudi-Arabia spilte en rolle i terrorangrepet i USA 11. september 2011. Han snakket om at regimet i Riyadh «holder kvinner som slaver og dreper homofile». Medlemmer av hans kampanjeteam sa at «elementer i den saudiarabiske regjeringa er djupt inne i eksporten av jihadistisk ideologi». Alt dette var sant, men med en våpenkontrakt på 110 milliarder dollar i veska pluss ytterligere eksportavtaler verdt om lag 250 milliarder dollar, har pipa fått en annen lyd.

Les her om Saudi Arabia og terroren.

Nå lar han seg tildele en æresorden av hodekapperne, slik Barack Obama gjorde, og gir dem full støtte i deres aggressive utenrikspolitikk. Angrepene på Iran blir naturligvis også godt mottatt i Israel, slik man kan lese av denne artikkelen av Israels ambassadør i USA, Danny Danon.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


21 KOMMENTARER

 1. Jeg husker en greie oldefar min lagde av et gammelt blikkspann på hytta. Det var ei plate festa på en vertikal aksling eller kort mast, plata var formet som en stilisert hane, og den ble vridd rundt på masta av den minste blåst og viste vindretningen.

 2. Hans Rustad hyller saudi-arabiske prinser:
  https://www.document.no/2017/05/22/jared-kushner-og-mohammed-salman-house-of-trump-house-of-saud/

  Jeg har blitt utestengt fra Document, sannsynligvis fordi det tippet over da jeg så hvordan artikkel etter artikkel kom med lovprisning av Trumps sjarmoffensiv mot det avskyelige terror- og hatregimet sør på den arabiske halvøy og jeg kom med flåsete bemerkninger om «dyrking av Trump som det edleste menneske». Det var nok overilt, men det er jo absurd at en nettside som hevder europeiske politikere kryper for islamister og islamisering kommer med slik hyllest til staten som selv står for spredningen av ekstremistisk islam til hele jordkloden. Jeg begynner virkelig å lure på hva som er Documents agenda eller om det er en oppfatning av at «Amerika» er perfekt uansett hva de gjør som her overstyrer all logikk og kritisk tenkning. Det er dokumentert opp og i menta hva Saudi-Arabia, eller Satan Wahabbia som jeg kaller dem representerer.

  • Har du ikke sett kjortlene til de saudiske royalitetene? Det er vel nærmest definisjonen på optisk hvitt, så rent og nystrøket at det svir i øya. Tror kanskje det kan være noe der som attraherer Rustad.

   • Leste et sted om at de saudiske royalitetene stammer fra det ottomanske riket (nå Tyrkia) og at de der/da konverterte fra den jødiske tro til Islam. Man har da livet kjært. (Teori, ell. virkelighet, ikke vet jeg). Just refering.

    • Ja, jeg har også lest noen varianter over det temaet. Jeg har sterkt overlappende fordommer mot begge religionene, så det kan nesten bli hipp som happ, annet enn som en kuriositet i så fall.

     • Men bare; skribenten indikerte at disse jødene som konverterte, aldri forlot sin jødiske tro. Akkurat dette utelot jeg.

     • Tror du de er helt sikre på hva de tror på selv? Jeg tror de tror veldig på Mammons velsignelser, i hvert fall. Det er jo noe.

    • ragnhild,
     Romerne fordrev Jødene fra den romerske provinsen Judea, som omfattet naboområdene i nord og sør, Samaria, Galilea, Perea, Idumea, foruten det egentlige Judea, og diasporaen i Tyrkia holdt til i områdene
     Pontus, Galatia,( rundt Ankara) Cappadocia, Asia, and Bithynia.
     Det er fortsatt 17000 jøder i Tyrkia, fortrinnsvis rundt Ankara og Istanbul.
     Hvis du forstørrer dette kartet over Romerriket, og ser de navnene på Tyrkia, så ser man der diasporaen var på kartet her https://snl.no/Romerriket

    • Jajaja, den er helt sjef. Kosmopolitt og brobygger Trump svinger seg elegant i valsen der nede i Freds- og Kvinnesaks-FN-Arabien. Dette bekrefter at man, når ting går så komplett av skaftet at man bare vil avskrive hele tilværelsen som en dårlig spøk – det hender forholdsvis ofte for tiden, faktisk kan slå seg til tåls med at det hele bare er en rar og vakker dans. Gi mannen en Nobelpris og sprett en champis tel, dette er glimrende.

   • Jeg skrev om Maurice Strong der en gang, faktabaserte ting. Syns det generellt er for lite her også om Agenda 21 og Agenda 2030. Det ble ikke godtatt. Da må man lure.
    Ellers har jeg et spørsmål til enhver som vet noe.Fikk en sms om noe som noen hadde lest på facebook.

    Hva betyr de nye reglene som er kommet her for ca et halvt år siden :
    «I tillegg til at det nye regelverket blir mer detaljert, er det vesentlig nye regler om beredskaps- og krisetiltaksplaner, regler om nedskrivning eller konvertering av ansvarlig kapital og vanlige fordringer, såkalt «bail-in», samt regler om etablering av et nasjonalt krisefond.»

    https://www.regjeringen.no/no/dokumenter/nou-2016-23/id2517190/

    NOU 2016 23
    EU bail in direktiv 2014/59/EU

    Er det et hint om forestående krakk ?
    Takknemlig for svar.

    • En kjapp skumming av dokumentet viser at det dreier seg om nye innskuddsgaranti- og andre bankregler som er tilpasset nye EØS-regler på området. Saksområdene for reglene er ikke nye i seg selv, og det ligger neppe noen spesiell pekepinn mot noe forestående krakk i dette. I et større perspektiv kan man selvfølgelig si at alt slikt er symptomer på at de store aktørene forbereder seg på alle eventualiteter i den retning. For øvrig er ikke tidligere norske bankregler i utgangspunktet alltid mer fordelaktige for vanlige kunder og innskytere enn de fordømte EØS-reglene, så vidt jeg kan skjønne. Norske banker liker å være ganske rå.

     • Tusen takk for flott svar, AF. Forøvring er kanskje fotografen opptatt med å trene om dagen? Eller er profilbildet en metafor på «trening» på singulariteten 🙂
      Med ønske om mange glade foto- skogsturer framover, med inspirerende motiver å fange
      i vårt flotte land.

     • Selv takk for lenke. Profilbildet er trening på singulariteten, eller også tilbakelent positur med beina på bordet i stille kontemplasjon og takknemlighet over å tilhøre det lille priviligerte aristokratiet som praktiserer frihet fra, og frihet til. Intet mindre. Anbefales. Flere mobildeserier kommer bare jeg finner noe morsomt lys på rett sted en dag.

 3. Trumps tale må oppfattes som ei blankofullmakt til Saudi-Arabia til å intensivere forfølginga av shiamuslimske minoriteter, ikke bare i Saudi-Arabia sjølv, men òg i nabolanda gjennom militære intervensjoner, slik vi har sett det i Bahrain, og som vi nå ser det i all sin gru i Jemen. De nye amerikanske forsyningene kommer utvilsomt til å bli brukt til å forsterke massakrene av sivilbefolkninga der, så mye mer som Trump ikke ytra så mye som et pip av kritikk mot denne brutale krigen. Krigen legitimeres med at shiamuslimer kollektivt blir utnemnt til potensielle terorister.

 4. Regimet i Iran er slett ikke mors beste barn, de står dypt i blod, med sine sharialover og utallige dødsdommer, der selv barn henges. De har også provosert en hel verden med sitt atomprogram, som ikke innbyr til fredelig samarbeid med andre land.

  Men det blir å snu galskap på hodet dersom man hvitvasker de arabiske regimene ved å peke på Iran som terrorstat nr. 1. Spesielt nå som alle må vite at Saudi-Arabia utgjør det største problemet.

  Men Trump kan nok ikke gjøre annet. Han må bøye seg for økonomiens tyngdelov. Det er som kjent petrodollaren som holder kunstig liv i USAs økonomi, og petrodollaren holdes i live av Saudi-Arabia og de øvrige arabiske oljeproduserende landene.

  • Det er alltid interessant å lese Thierry Meyssan. Men det betyr ikke at han alltid har rett, eller at det ikke kan være noen feil med vurderingene hans. Han skriver fx:

   «By concentrating his speech in Riyadh on the clarification of the misconceptions concerning his relations with Islam and the affirmation of his intention to put an end to the jihadist tool of the Anglo-Saxon secret services, Donald Trump imposed his will on the fifty states gathered to listen to him. In order to avoid misunderstanding, his Secretary for Defense, James Mattis, clearly explained his military strategy – to encircle the jihadist groups, and then to exterminate them without allowing a single one to escape.»

   At altså Trup virkelig mener å nedkjempe jihadistene og at de først og fremst er britenes redskap.

   Det første tror jeg ikke noe på. Saudi fortsetter å styrke jihadistene mens vi snakker. De nye våpnene de kjøper av USA vil ha en tendens til å havne hos jihadistene. Jihadistene er et altfor nyttig redskap til at han kan kvitte seg med dem. Det er sant at UK har et spesielt forhold til jihadistene, men ikke sant at de er på kollisjonskurs med USA på dette.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.