Riksrevisjonen om jagerflysalg: – Ingen regler fulgt

3

Både Forsvarsdepartementet, UD og Forsvaret brøt mange regler da to F-5 jagerfly ble solgt til spottpris til en amerikansk milliardær, skriver NRK på sine nettsider, og fortsetter:

– At ingen regler var fulgt er det jeg reagerer mest på, sier riksrevisor Per-Kristian Foss.

Verken Forsvarsdepartementet eller Utenriksdepartementet har fulgt regelverket for salg av forsvarsmateriell.

Det konkluderer Riksrevisjonen med når de i dag legger fram sin undersøkelse av Forsvarets kontroversielle salg av F-5 jagerfly.

– Dette er undersøkelse som går mange år tilbake, mellom 2002 og 2015. Slik at det gjelder ulike statsråder, men de samme departementene, sier Foss.

– Hva er verst, at man fikk 100.000 kroner for fly som skulle koste flere millioner kroner, eller at man ikke hadde kontroll på hvem som kjøper jagerfly av Norge?

– Det verste er mangelen på kontroll. Det mest alvorlige er at de som er satt til å følge et regelverk ikke selv forstår det, sier Foss.

To regjeringer har altså brutt det regelverket velgerne har satt dem til å forvalte. Ingen regler er fulgt, det lyder kjent. Men én regel har de fulgt: å gi bort norske skattepenger til rike amerikanere. For det har de rutine med, enten det gjelder å øse millioner over til den private stiftelsen til den korrupte Hillary Clinton eller til verdens rikeste mann, Bill Gates eller den økonomiske forbryteren og undergraveren George Soros.

Og de har også god trening i å forplikte framtidige generasjoner nordmenn til å subsidiere amerikansk våpenindustri gjennom å være de aller ivrigste i verden når det gjelder å betale for utviklinga av flyet F35. Dette flyet er som kjent ikke noe det norske forsvaret trenger for å forsvare Norge, men det egner seg nok godt til å bombe land som Afghanistan.

Det tjener til riksrevisorens ære at han tar sin oppgave alvorlig når det gjelder å slå ned på regelbruddene ved dette flysalget. Mens han er i gang kunne ha sette staben sin på de andre eksemplene jeg har nevnt. Han kan for eksempel be dem om å sjekke hva slags argumenter, hva slags dokumentasjon og hva slags vurderinger som er gjort når regjeringa Solberg vil gi 340 millioner kroner til den private Batorystiftelsen i Polen, en stiftelse som er kontrollert av Soros, og som er opprettet for å følge hans agenda. Og han kunne prøve å finne ut hvem det er som har satt underskriften sin på denne gavepakken.

Stå på, Per-Kristian Foss, det er flere skjeletter i dette skapet!

 

 

KampanjeStøtt oss

3 KOMMENTARER

  1. Hadde folk visst at de kunne fått et jagerfly for 100.000 kroner tror jeg en del nordmenn selv ville kjøpt. 🙂

    For øvrig burde riksrevisjonen kikket litt på bestillingen av disse F35-skraphaugene.

  2. Hvilken milliardær (altså den rake motsetningen av kirkens bymisjon) fikk kjøpe F5-flyene til spikerpris? (0,5% av flyets opprinelige kostnad) Netto enhetskostnad for en F-5 jager (Northrop Corporation) var litt under 200 mill NOK…

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.