Manchester og den islamske statens krig mot Europa

0

Den islamske staten har tatt på seg ansvaret for terrorbomben som ble sprengt under en konsert med Ariana Grande i Manchester om kvelden 22. mai 2017, melder internasjonale pressebyråer.

På Twitter er det lagt ut ei melding som skal stamme fra IS.

Den sier:

Med Guds (Allahs) nåde og støtte har en soldat fra Kalifatet lykkes i å plassere eksplosiver midt i en samling av korsfarere i den britiske byen Manchester, som hevn for Guds religion, for å terrorisere mushrikin (de vantro) og som svar på deres overgrep i muslimenes land. Eksplosivene ble detonert på den skamløse konsertarenaen, noe som førte til at 30 korsfarere ble drept og 70 andre såret. Og det neste som kommer vil bli enda mer alvorlig for dyrkerne av korset og deres allierte, hvis Gud vil. Priset være Gud, skapelsens herre.

Angrepet rammet barn og ungdom, som altså er å betrakte som «korsfarere» i jihadistenes ideologiske verden. Igjen er verdens «ledere» sjokkerte. Hvis de med det mener overrasket, kan de umulig snakke sant. Det er jo velkjent at Den islamske staten ønsker å gjøre akkurat dette igjen og igjen. De fører assymetrisk krig mot Europa og bruker metoder som dette for å oppnå sine mål.

Jihadistene har en klar strategi

De har også vært ekstremt tydelige når de har forklart hvordan de vil føre denne krigen.

Som jeg har skrevet tidligere:

Den islamske staten fører assymetrisk krig. Den kan ikke stå seg mot russiske bombefly. Men den kan sende krigere til å drepe hundrevis eller tusenvis av ubeskyttede sivile i vestlige byer. Det de ønsker er både å terrorisere oss vantro og å hogge ei branngate mellom vanlige muslimer i vest og resten av befolkninga. De ønsker å skape hat og utestenging av det muslimske mindretallet, fordi det vil øke deres eget rekrutteringsgrunnlag. De har neppe noen tro på at denne strategien vil vinne over noe flertall av muslimene på deres side. men for dem spiller det ingen rolle. De muslimene som ikke godtar deres salafisme, er etter deres syn like vantro som oss andre, og kanskje verre, siden de regner dem som frafalne. I likhet med oss kuffar fortjener de også å dø. Paris-massakrene rammet også muslimer.

Derimot kalkulerer de med at en konfrontasjon vil skape tilstrekkelig mange fanatiske rekrutter til at IS får oppfylt sitt behov.

IS har sagt at de vil terrorisere våre byer og drepe for fote. De har begynt. De har sagt at dette bare er første trinn i en stor storm. Vi bør gå ut fra at de vil fortsette.

IS har sagt at de vil gjenreise kalifatet. De har begynt. De har sikret seg store områder i Irak, Syria og Libya. (I Libya opptrådte jo som kjent Norge som deres flyvåpen og de som vårt infanteri.) Vi bør gå ut fra at de tenker å fortsette slik de har sagt.

IS har ikke gjort noen hemmelighet av at de ønsker å ramme enhver «vantro» i islams navn. De har også gjort det helt klart at de ønsker å føre sin jihad på europeiske gater og i europeiske byer. Det er ingen grunn til å tvile på at de mener alvor. 

Jihadistene er våre allierte

IS er en fremmedlegion som er finansiert og væpnet av arabiske oljediktaturer. USA har vært fullstendig på det rene med at intervensjonskrigen i Syria ville føre til opprettelsen av et jihadist-kalifat og Tyrkia har vært det fremste baklandet for jihadistene og deres viktigste kilde til inntekter via illegalt oljesalg. 

Derfor er det ikke riktig å se på disse terroraksjonene som enkeltstående handlinger. De er en del av en strategi, og forutsetningene for dem er skapt av ikke minst det hodekappende diktaturet i Saudi-Arabia. Norge er også medskyldig gjennom vår direkte og indirekte støtte til jihadistene i Libya og Syria.

Britiske Telegraph skrev:

General Jonathan Shaw, who retired as Assistant Chief of the Defence Staff in 2012, told The Telegraph that Qatar and Saudi Arabia were primarily responsible for the rise of the extremist Islam that inspires Isil terrorists.

Regimet i Riyadh er den islamske staten som har lykkes.

Og etter at Trump hadde vært og bøyd nakken for eneherskeren og terrorsponsoren i Riyadh og lovt ham våpen til 110 milliarder dollar, kommer han ut og kaller de ansvarlige for bomben i Manchester for «tapere».

Men det er denne typen folk som er USAs fremste redskaper mot Libya, Syria og Jemen. Der kalles de «opprørssoldater», slik Dagsrevyen 21 gjorde. Det er først når de samme folkene tar seg en tur til Europa for å gjøre det samme hos oss som de allerede gjør i Syria, at de skifter navn til terrorister.

Og snart kommer det vel igjen en kronikk fra Frank Rossavik, som forklarer oss at slik terror som I Manchester, er noe vi må lære oss å leve med. Eller en venstreliberaler som forklarer oss at terroren «ikke har noe med islam å gjøre» og at det tross alt drepes mange flere i trafikken hvert år.

Til neste gang det smeller. Er det ikke på tide å innse at jihadistene fører krig i våre gater, konsertlokaler og våre offentlige rom, at de har gjort det lenge, og at dette er en del av en gjennomtenkt strategi?

 

 


Selskapet Mot Dag AS er nå formelt stiftet og vil være eier av nettstedet   steigan.no. Vi holder på med å tegne aksjer, og vil du være medeier, kan du tegne deg nå. Her finner du tegningsdokumentet. Konto for innbetaling av aksjekapital er 9001.29.79990.

Forrige artikkelJemen: Saudi-Arabias egen hengemyr
Neste artikkelSyria White Helmets Hand in Hand with al-Qaida
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).