Merkel styrker alliansen med Saudi-Arabia til tross for at Riyadh støtter ekstremister i Tyskland

16
Angela Merkel og kronprins Mohammed bin Salman (MBS), (Foto: dpa)

Rett før jul i 2016 hadde Tyskland en stor delegasjon til Saudi-Arabia med forsvarsminister Ursula von der Leyen i spissen. Agendaen for møtet var å bygge en strategisk allianse mellom Tyskland og det hodekappende diktaturet på den arabiske halvøya.

Den tyske forsvarsministeren avtalte at saudiarabiske offiserer skal bli utdannet i Tyskland og at Tyskland skal inngå i et regional militært hovedkvarter i Midtøsten som angivelig skal drive terrorbekjempelse. Hovedkvarteret skal ledes av terrorsponsor nummer én, Saudi Arabia.

Angela Merkel og kronprins Mohammed bin Salman bin Abdelasis al-Saud, (Foto: dpa)

Dette skjer samtidig med at den tyske Verfassungsschutz kan rapportere at Saudi-Arabia og andre oljediktaturer driver strategisk støtte til salafistgrupper i Tyskland, der målet er å styrke posisjonen til den ekstreme wahhabistretninga blant muslimene i Tyskland.

Det handler om økonomisk støtte og oppbygging av moskeer og koranskoler som driver misjon for salafismen, skriver Süddeutsche Zeitung.

Den tyske regjeringa er fullstendig klar over at visse salafistiske misjonsgrupper er knyttet til IS-terrorister, siden den nedla forbud mot ei slik misjonsgruppe nettopp fordi den hadde forbindelse med 140 IS-militante.

Tyska myndigheter har også avslørt salafistnettverk som driver rekruttering av militante for å slåss for IS i Syria.

På tross av dette og på tross av at Saudi-Arabia driver en forferdelig og folkerettsstridig krig mot nabolandet Jemen og er hovedsponsor for terroristene i Syria, vil altså «Mutti» Merkel styrke den militære og økonomiske alliansen med Riyadh.

Det handler naturligvis om penger, store penger. Tysk rustningsindustri gjør store fortjenester på våpeneksporten til Saudi-Arabia. Landet er en av den tyske våpenindustriens beste kunder og har ifølge Campaign Against Arms Trade (CAAT) kjøpt tyske våpen for 2,6 milliarder euro mellom 2001 og 2014. Saudi Arabia driver en massiv militær opprustning. Landet har gått forbi Russland i totale militærutgifter. Oljediktaturet inntar nå tredjeplassen når det gjelder totale militærutgifter.

Samtidig kan Merkel lange ut mot Bashar al-Assad, vel vitende om at Assad ikke fører krig i andre land og ikke driver noen støtte til ekstremistgrupper i Tyskland, noe derimot hennes venner i Riyadh gjør så det holder.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


16 KOMMENTARER

 1. Dobbeltmoral stinker – alltid.

  Saud-dynastiet har for lengst omformet det landområdet som kalles Saudi-Arabia til en islamsk stat. Andre religiøse og kulturelle grupper er for lengst utryddet. Landet er i realiteten en velorganisert terrororganisasjon, og står som modell for IS og andre tilsvarende sunni-muslimske terrorgrupper.

  Den europeiske elite, med Merkel i front, er raskt på pletten med en moralsk dirrende pekefinger, når de i samlet tropp hiver seg over for eksempel Putin og Russland, som de hevder har knabbet Krim fra Ukraina, og støtter en grusom despot i Syria. De er også flittige brukere av moralske aspekter i kampen mot opponenter på hjemmebane.

  Men ovenfor Saud-dynastiet stilner den moralske harme til et så påfallende lavt volum at selv ikke elitens servile undersåtter kan unngå å høre den brølende taushet.

  Dobbeltmoral inneholder en absurditet, som får utøveren til å fremstå som underkuet, dum og latterlig, idet vedkommende møter seg selv i døren. Da kan man lese dobbeltmoralen i deres ansikt, og det er ikke et pent syn.

  Dobbeltmoralen blir ofte forklart med at Saudi-Arabia er en stor oljeprodusent, men jeg tror ikke dette forklarer hele bildet. Det er en psykologisk brikke i dette bildet som må ha et godt grep på moralens voktere. Kan det være at eliten ovenfor Saud-dynastiet har malt seg selv inn i et mentalt hjørne?

  At kritikk mot Saudi-Arabia og terrorregimet vil slå tilbake mot eliten som kritikk mot islam?

 2. Saudi Arabia er som en parallell til Vatikanet når det gjelder religiøs makt og religiøs dominans bla finansiert av store oljeinntekter. Saudi Arabia frykter en reformasjon innenfor islam (bla innenfor muslimske miljøer i demokratiske og europeiske land). En reformasjon vil føre til at Saudi Arabia kan miste sitt religiøse herredømme i den muslimske verden og også makten internt i Saudi Arabia. Jesuittene var i sin tid pavens og Vatikanets forsøk på motreformasjon, og i vår tid har vi slikt som jihadister og salafister som delvis kan ha en lignende funksjon som det jesuittene hadde for å stoppe en reformasjon av islam.

  Statsledere slik som Saddam Hussein, Gadaffi og Assad er verdslige ledere som var/er en trussel mot Saudi Arabias dominans. Også Iran er en religiøs og politisk trussel mot Saudi Arabia. Hussein, Gadaffi og Assad betraktes som å være fiender av den vestlige verden og av vestlige verdier slik som demokrati og menneskerettigheter. Mens Saudi Arabia derimot er vår gode venn og vår gode allierte. Det er nesten ikke til å tro at det kan være mulig. Tror virkelig folk flest i vesten at Saudi Arabia kriger sammen med USA for å innføre demokrati feks i Syria?

  Saudi Arabia er et forbryter-syndikat og en imperialistisk makt som ønsker å dominere de sunnimuslimske områdene og mer til i Midt-Østen og andre steder. Det neste blir vel at NATO direkte støtter Saudi Arabia i sine imperialistiske kriger.

  I et energifattig EU som kanskje står på randen av kollaps kan nok olje/gass forsyninger og investeringer og handel med Saudi Arabia være veldig forlokkende. Verden kan også være på vei mot knapphet på olje/gass (PeakOil) og det kan være viktig å sikre sine sine fremtidge energiforsyninger ved å støtte Saudi Arabia. Men Saudi Arabia er også et slags korthus, hva skal landet leve av etter oljen? Eksport av sand? Mulig at både EU og Saudi Arabia kan være på vei mot kollaps. De har funnet hverandre i nøden. Men det ser ut som Saudi Arabia kan ha overtaket (har altså – unnskyld uttrykket – et slags balletak på Merkel). Man kan til og med lure på om Saudi Arabia også har et overtak på USA. Det store oljeprisfallet vi har sett, er det Saudi Arabia som styrer dette selv eller gjøres det i samarbeid med USA? Resultatet av oljeprisfallet skader andre oljeleverandører slik som: IS, Iran, Russland, Venezuela, Nigeria mfl (og også Norge). Kan dagens hungerskatastrofe I Afrika ha noe å gjøre med lave oljeinntekter i land slik som Nigeria og Sudan? Venezuela kan være på vei mot oppløsning. Til tross for de økonomiske problemer som Saudi Arabia har påført Norge gjennom lav oljepris, så støtter Norge fremdeles ukritisk og helhjertet opp om Saudi Arabia.

  • Jesuittene hadde en historisk progressiv funksjon fordi de gikk i mot rasisme og slaveri og tok de innfødtes parti i koloniene – i motsetning til Luther, som de tyske nazistene såg på som sitt forbilde (- slaveeigera i de amerikanske sør-statene, liksom Ku-Klux-Klan, var òg ihuga lutheranerer). Skulle en gjøre ei sammenlikning mellom kristendom og islam, ville den nærmeste parallellen til Saudi-Arabia være Calvins «gudsstat» Genève på 1500-talet, med sine summariske avrettinger av dem som ikke følgte «den rette lære». Liksom Calvin ønskte å «reformere» kristendommen ved å «vende tilbake» til ei bokstavtru og fundamentalistisk tolking av Bibelen, ønsker Saud-familien å «reformere» islam ved å vende tilbake til ei bokstavtru og fundamentalistisk tolking av Koranen. Wahabismen, som Saudi-Arabia ser som si gudgitte oppgave å realisere gjennom praktisk politikk, er nettopp ei slik fundamentalistisk rørsle som oppstod innafor sunni-islam.

   • «Liksom Calvin ønskte å «reformere» kristendommen ved å «vende tilbake» til ei bokstavtru og fundamentalistisk tolking av Bibelen»
    Bibelen advarer selv mot bokstaven i 2 Korintherbrev kapittel 3,vers 6
    «som og gjorde oss duelige til å være tjenere for en ny pakt, ikke for bokstav, men for Ånd; for bokstaven slår ihjel, men Ånden gjør levende.»

 3. This World is One Big Syndicate: They need to brake down all majority groups in Countries, so the original people in each country loose their own power. This is this interconnected Syndicates Geo-Political Strategy, and of cause to make profits.

  Here is an investigation about Syndicates and their history.

  Another thing: The banking Syndicate, and their central banks NEED a war, also Cyber-war (easy without paper-money) – because their plan has not worked as it should in 2008, and they NEED «A BIG EVENT» so the people forget everyhing what is really going on: All the Trillions that has «disappeared» like in 9/11 – and support the syndicate-mafia agenda, believing they will protect The People, even if they do the totally opposite. Only use them as long as they are useful. if not kill them.

  The War in Syria is about: Assad has NOT YET accepted the Central Banking System, which makes us all totally dependant of a Mafia Syndicate. ALL the money goes to the TOP, to the very few – and this system is not warking anymore. Take a look to the wealthy Oil-Land Venezuela. No money, no pensions, no food and Hyperinflation – and the elite have their exclusive dinners in their Country Clubs asking: What Crisis?

  https://www.youtube.com/watch?v=smwWZw9QIQg&t=2631s

 4. Det handler kanskje om en oppbygging til krig mot Iran? Det er vel ikke meningen at Israel skal ta seg av den jobben helt aleine?

 5. Merkel er bare ei lydig nikkedokke for Trump, som hu nettopp har besøkt og omfamna. Som kjent har Trump utropt sjølvherskerdømmet Saudi-Arabia til sin hovedallierte i Midt-Østen, nest etter Israel. Demoniseringa av «slakteren» Assad og den folkevalte presidenten i Iran som «djevelens redskap», slik han uttrykte det i sitt møte med NATO’s generalsekretær Jens Stoltenberg nylig, er bare et ledd i USA’s bygging av strategiske allianser for å fremme sine eigne økonomiske og politiske interesser i området.

 6. Litt på siden av tema dette, men leste nettopp at den US-ledede koalisjonen har drept 18 allierte soldater grunnet en feil. I samme nyhet på nettavisen.no fremkommer det at koalisjonen bare i forrige måned drepte 200 sivile i Mosul.

  Dette har ikke noen direkte relevans til det påståtte gassangrepet, men for dem som tror krig kan kjempes med rene hender kan det kanskje være en tankevekker. Krig er en kjøttkvern. For hver drepte fiende må du trø over liket til to barn, en kvinne og en eldre.

  Siste nytt: For første gang bruker US sin superbombe, forkortet til MOB, eller MOAB. Jeg har skrevet litt om denne bomba i en annen tråd. Jeg kan legge til at prislappen på dette monsteret skal være 314 mill dollar.

  Bomba er sluppet på et mål i Afghanistan, midt i et befolket område. Målet skal være en underjordisk IS-base. Mange skal være drept leste jeg i et amerikansk debattforum.

  Det store spørsmålet er om dette dreier seg like mye om en generalprøve, som om å ta ut et vanskelig tilgjengelig mål? Med andre ord kan dette være en prøvesten før større mål tas opp til beslutning.

  Vi får håpe bomben ikke drepte halve byen i samme slengen, for selv om man dessverre må tåle «utilsiktet skade» i krig mot terrorister, så må det gå en grense for «akseptable tap».

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.