Krigen er i gang – USA angriper Syria med krysserraketter

0

Så klarte CIA/al-Qaida å snu Trumpadministrasjonen fra «Assad er ingen prioritet» til åpen krig mot Syria. Det som skulle til var noe som høyst sannsynlig var et arrangert «angrep med giftgass». Krigslykken til Vestens fremmedlegioner i Syria har vært elendig det siste året og etter at Aleppo ble frigjort har de vært på defensiven.

Trump hadde kritisert Obamas krig i Syria og signalisert at han ville gå sammen med Russland om å bekjempe IS. Dette var fullstendig i strid med krigspolitikken til djupstaten i USA og Israel. Et høyst sannsynlig fingert gassangrep, så er dagsordenen snudd på hodet.
Nå heter det:

«Tonight I call on all civilized nations to join us in seeking to end this slaughter and bloodshed in Syria and also to end terrorism of all kinds and all types,»

BBC skriver også:

Also on Thursday, US Secretary of State Rex Tillerson signalled a sudden shift in policy by the Trump administration, saying that Bashar al-Assad should have no role in a future Syria.
Only last week the US ambassador to the UN, Nikki Haley, said Washington was no longer prioritising the removal of the Syrian president.

New York Times skriver om USAs angrep på Syria:

The United States fired dozens of Tomahawk missiles at an air base in response to the Syrian government’s chemical weapons attack this week that killed more than 80 civilians, American officials said.
It was the first time the White House has ordered military action against forces loyal to the Syrian president, Bashar al-Assad.

USA skal ha skutt 59 krysserraketter mot en syrisk flybase. Dette er naturligvis enda et folkerettsstridig angrep fra USAs side. De vestlige lederne og main stream media vil naturligvis samle seg rundt Trump. Man var en stund bekymret for at han ikke skulle fortsette krigspolitikken til CIA/Hillary Clinton. Men så ble det altså krig likevel.

Igjen ser vi hvordan mediene dreper og at krig er avhenig av hvem som har makt over fortellingen. Hollywood med CIA i kulissene ga Oscar til White Helmets i vinter, og nå var de på plass på settet i Idlib og skapte den fortellingen som skulle til for å starte den nye krigen.

President Vladimir Putin har ringt til Israels statsminister Benjamin Netanyahu og advart mot å trekke grunnløse konklusjoner uten grundige og upartiske undersøkelser, skriver RT.

I august 2013 skrinla Barack Obama det angrepet han hadde planlagt mot Syria da han fikk rapporter om at gassen antakelig ikke kom fra den syriske armeen. Donald Trump ventet ikke en gang på noen analyse, men gikk til angrep, i strid med sin erklærte politikk.

Så nå har kanskje den militærindustrielle djupstaten i USA fått den krigen de har prøvd å utløse. Og ha ingen illusjoner – denne krigen har potensial til å utløse en ny verdenskrig. Det skal uhyre lite til for at USA og Russland kommer i direkte konflikt her.

Trump valgte å utløse krigen mens han satt i møte med Kinas president Xi Jinping. Den kinesiske reaksjonen foreligger ikke ennå. Men president Xi må oppleve dette som uhyre krenkende overfor Kina. Han ble nærmest sittende som veggpryd ved Trumps krigserklæring.
USAs utenriksminister Rex Tillerson har truet Russland og sagt at landet må «tenke på nytt» når det gjelder sin støtte til Assad.

Det er noe umiskjennelig likt over disse to forestilllingene

USAs FN-ambassadør Nikki Haley gjorde noe som hadde store likhetstrekk med Colin Powells opptreden i FN i 2003 da hun sto opp i Sikkerhetsrådet med bilder av angivelige ofre. Powlls glassilinder var et falsum, og det er ingenting ved Haleys bilder som har noen beviskraft for noe som helst.

I 2013 sa lederen av FNs undersøkelseskommisjon Carla Ponte at det forelå beviser for at opprørerne hadde brukt giftgass i Syria. Jihadistene er fullstendig troende til å ha gjort det igjen. Men krigshaukene tar ikke noen sjanser denne gangen på at noen undersøkelser skal ødelegge spillet for dem. Enhver som driver psykologiske krigføring vet at det handler om å vinne opinionen det første døgnet. Hva som skjer seinere, har mye mindre betydning og det kan gjemmes bort og trykkes med bittesmå typer.

Syrias visestatsminister Walid al-Moallem sa 6. april 2017 at Syria ikke har brukt og ikke vil bruke noen form for kjemiske våpen, skriver Sana.

Han sa også at al-Qaidas syriske filial Jabhat al-Nusra, IS og andre terroristgrupper har fortsatt å lagre kjemiske våpen.

Det er første gang i den seks år lange krigen i Syria at USA går direkte til angrep på en syrisk militærbase. Faren for ytterligere opptrapping fram til full krig er overhengende.

Forrige artikkelEx-UK Ambassador: Assad wasn’t behind the chemical attack
Neste artikkelMotstand mot angrepet i USAs kongress
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).