Krigen er i gang – USA angriper Syria med krysserraketter

39

Så klarte CIA/al-Qaida å snu Trumpadministrasjonen fra «Assad er ingen prioritet» til åpen krig mot Syria. Det som skulle til var noe som høyst sannsynlig var et arrangert «angrep med giftgass». Krigslykken til Vestens fremmedlegioner i Syria har vært elendig det siste året og etter at Aleppo ble frigjort har de vært på defensiven.

Trump hadde kritisert Obamas krig i Syria og signalisert at han ville gå sammen med Russland om å bekjempe IS. Dette var fullstendig i strid med krigspolitikken til djupstaten i USA og Israel. Et høyst sannsynlig fingert gassangrep, så er dagsordenen snudd på hodet.
Nå heter det:

«Tonight I call on all civilized nations to join us in seeking to end this slaughter and bloodshed in Syria and also to end terrorism of all kinds and all types,»

BBC skriver også:

Also on Thursday, US Secretary of State Rex Tillerson signalled a sudden shift in policy by the Trump administration, saying that Bashar al-Assad should have no role in a future Syria.
Only last week the US ambassador to the UN, Nikki Haley, said Washington was no longer prioritising the removal of the Syrian president.

New York Times skriver om USAs angrep på Syria:

The United States fired dozens of Tomahawk missiles at an air base in response to the Syrian government’s chemical weapons attack this week that killed more than 80 civilians, American officials said.
It was the first time the White House has ordered military action against forces loyal to the Syrian president, Bashar al-Assad.

USA skal ha skutt 59 krysserraketter mot en syrisk flybase. Dette er naturligvis enda et folkerettsstridig angrep fra USAs side. De vestlige lederne og main stream media vil naturligvis samle seg rundt Trump. Man var en stund bekymret for at han ikke skulle fortsette krigspolitikken til CIA/Hillary Clinton. Men så ble det altså krig likevel.

Igjen ser vi hvordan mediene dreper og at krig er avhenig av hvem som har makt over fortellingen. Hollywood med CIA i kulissene ga Oscar til White Helmets i vinter, og nå var de på plass på settet i Idlib og skapte den fortellingen som skulle til for å starte den nye krigen.

President Vladimir Putin har ringt til Israels statsminister Benjamin Netanyahu og advart mot å trekke grunnløse konklusjoner uten grundige og upartiske undersøkelser, skriver RT.

I august 2013 skrinla Barack Obama det angrepet han hadde planlagt mot Syria da han fikk rapporter om at gassen antakelig ikke kom fra den syriske armeen. Donald Trump ventet ikke en gang på noen analyse, men gikk til angrep, i strid med sin erklærte politikk.

Så nå har kanskje den militærindustrielle djupstaten i USA fått den krigen de har prøvd å utløse. Og ha ingen illusjoner – denne krigen har potensial til å utløse en ny verdenskrig. Det skal uhyre lite til for at USA og Russland kommer i direkte konflikt her.

Trump valgte å utløse krigen mens han satt i møte med Kinas president Xi Jinping. Den kinesiske reaksjonen foreligger ikke ennå. Men president Xi må oppleve dette som uhyre krenkende overfor Kina. Han ble nærmest sittende som veggpryd ved Trumps krigserklæring.
USAs utenriksminister Rex Tillerson har truet Russland og sagt at landet må «tenke på nytt» når det gjelder sin støtte til Assad.

Det er noe umiskjennelig likt over disse to forestilllingene

USAs FN-ambassadør Nikki Haley gjorde noe som hadde store likhetstrekk med Colin Powells opptreden i FN i 2003 da hun sto opp i Sikkerhetsrådet med bilder av angivelige ofre. Powlls glassilinder var et falsum, og det er ingenting ved Haleys bilder som har noen beviskraft for noe som helst.

I 2013 sa lederen av FNs undersøkelseskommisjon Carla Ponte at det forelå beviser for at opprørerne hadde brukt giftgass i Syria. Jihadistene er fullstendig troende til å ha gjort det igjen. Men krigshaukene tar ikke noen sjanser denne gangen på at noen undersøkelser skal ødelegge spillet for dem. Enhver som driver psykologiske krigføring vet at det handler om å vinne opinionen det første døgnet. Hva som skjer seinere, har mye mindre betydning og det kan gjemmes bort og trykkes med bittesmå typer.

Syrias visestatsminister Walid al-Moallem sa 6. april 2017 at Syria ikke har brukt og ikke vil bruke noen form for kjemiske våpen, skriver Sana.

Han sa også at al-Qaidas syriske filial Jabhat al-Nusra, IS og andre terroristgrupper har fortsatt å lagre kjemiske våpen.

Det er første gang i den seks år lange krigen i Syria at USA går direkte til angrep på en syrisk militærbase. Faren for ytterligere opptrapping fram til full krig er overhengende.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


39 KOMMENTARER

 1. Man kan nærmest si at angrepet var planlagt til å komme da Xi Jinping var ‘gissel’ i amerikanske hender.

  Vi kan bare håpe at den russiske ledelsen beholder roen og et øye på det større spillet, som den har gjort så mange ganger før, og ikke svarer på denne provokasjonen.

  Meget symbolsk dato : President Wilson erklærte krig mot Tyskland den 6. april 1917, for nøyaktig hundre år siden. Han ble valgt fordi han lovte å holde USA ute av krigen – et skremmende hvordan valgkampen mot Clinton i fjor ble framstilt. Wilsons valgparoler valget 1916 «He kept us out of war» og «America First»

 2. Trump har tidligere kritisert CIA og andre nasjonale institusjoner for uetterrettelig «etterretning», herunder etterretning knyttet til forløpet av Irak-krigen. USA har fått ny president, Trump, men «systemet» består. Trump tar tilsynelatende til etterretning påstandene om at Syria står bak gasstragedien tidligere i uka, og agerer deretter. Samtidig er det mye som tyder på at det var opprørerens egne gasslager som ble rammet. Om det skulle stemme vil dette være en stor seier for Trump over egen etterretning.

 3. Jeg har egentlig ikke ord. Jeg som – på tross av at jeg representerte det norske mindretallet – mente at Trump var et hakk sikrere enn Clinton når det gjaldt aggresjon utenfor landet. Det er i alle fall godt vi har Russland i ryggen – håper de kan gjøre det riktige for at dette ikke skal gjenta seg. Men det er jo for jævli – her har USA blandet seg inn i Syria – uten oppfordring/invitasjon fra Syria (sjølsagt) – og så presterer de å bombe «vertskapet» istedenfor å gjøre den jobben de sa at de egentlig skulle gjøre – altså fullstendig snuoperasjon. Trump viser seg altså å være verre enn forventet – utrolig nok. Snakk om «fake news» – her har vi virkelig et bevis for hvordan det kan gå når mediene virkelig engasjerer seg mot en de ikke liker. Den gruppen som har samlet/utviklet dette giftlageret har virkelig gjort en stor innsats…….

 4. Skal en tomahawk rakett erstatte president Assad? Donald Trump er desperat etter å vise sine egne i det republikanske partiet og det amerikanske folk at han har makt! Og dette selvsagt etter alle sine nederlag på Capitol Hill samt innreiseforbudet for flyktninger som ble stoppet. Dette var mye å svelge for en mann med psykopatiske trekk. Hvis Trump tror at dette går «i boks» tar han feil. Likevel må en jo spørre hva det neste blir? Det er tydelig at hans utenrikspolitikk og miliitære disposisjoner styres etter hans humør og ett sinnelag som ikke er det beste, dette kan bli farlig. Jeg kan og avslutte uten å påpeke galskapen i Midtøsten, her får ett land som Saudi Arabia fred, ett land som hugger hodet av alle som ikke følger deres Sharia lover. Kvinner får ikke engang lov til å kjøre bil! Og undertrykkingen, volden og torturen er total, men vi hører aldri ett pip i vestlige medier av flere årsaker, olje, milliardinvesteringer i USA og UK, og en råtten hyklersk vestlig politikk der alle som er «venner» med Vesten får fred selv om det daglig dingler kropper i heisekraner og hoder kappes som på kyllinger. Og, hvor mange «beautiful babies» blir og er blitt drept av amerikanske droner rundt om i de land der USA opererer slike? Og hvor mange » beautiful babies» ble drept under Irak invasjonen? Og i Mosul forrige uke da USA bombet boligkvartaler? Vi så mange lik, men saken ble fort glemt, selvsagt; For meg er en død «beautiful baby» like død om han dør av en vanlig bombe som av gass. Likevel forsvarer ingen bruk av slike grusomme våpen, men kunne Trump og haukene roet seg littegrann slik at de viste hvem sm droppet gassen? Nei trengs ikke, her som ofte tidligere er det bare Assad og Russland som driver med krigsforbrytselser, USA innfører demokati og frihet! Det er det vi så i natt! Haha,

 5. Seriøst, Steigan. Påstår du virkelig at det kjemiske angrepet ikke fant sted selv om organisasjoner som Leger uten grenser har bekreftet det.

  Da bør du snarest legge frem dokumenterte bevis for at Leger uten grenser farer med løgn. Jeg blir fortsatt overrasket hva enkelte anti-amerikanere makter å lire av seg. Selv Russland erkjenner at det kjemiske angrepet fant sted, selv om deres forklaring bryter med naturlovene.

  USA og verden måtte reagere. Bruk av kjemiske våpen må få konsekvenser. Manglende reaksjoner gjør det enklere/mer akseptabelt for andre, ikke bare i Syria, å bruke slike våpen – og det er alltid sivile som rammes. Kjemiske våpen krever svært lite å fremstille både mtp utstyr og innsatsfaktorer.

  Til elisabethreehorst. Det er ikke mulig å blande sammen bestanddelene til Sarin ved å bombe lageret. Det bryter med naturlovene. Her har du svelget Putins absurde påstand med hud og hår. Du har dessverre blitt lurt.

 6. En falsk flaggaksjon (gassangrepet) og USAs umiddelbare og voldsomme reaksjon, dette er en velkjent taktikk som verden har sett mange ganger før. Det ingen som har snudd Trump, angrepet og de falske uttalelsene fra Tillerson om Assad i forkant var nok nøye planlagt.

  Det var russiske soldater på flybasen som ble angrepet og USA har uttalt at de forsøkte å unngå å treffe disse. Vi får vente å se hva som blir Russlands reaksjon, men noe militært svar blir det neppe, Russland og Syria har ingen mulighet til å stå imot den USA-ledede koalisjonen.

  • Det russiske forsvarsdepartementet uttaler at de vil styrke det syriske luftvernet for å beskytte kritisk infrastruktur.
   Som vanlig fra russisk hold, er det nok snakk om utstyr som er ment å være defensiv av natur.

 7. USAs president kan på hjemmebane bli stanset av en føderal dommer, men utenfor landets grenser kan han på eget forgodtbefinnende angripe et annet land med krysserraketter. Og det på et grunnlag som fremstår mest som et påskudd for å demonstrere makt.

  Det Trump skulle gjort, og som ville vært i tråd med hans løfter, var å kreve en uavhengig granskning av hendelsen med gass. Dersom Assad motsatte seg dette kunne han brukt makt. Da ville maktbruk hatt en plausibel ryggdekning.

  Trump lovet sine velgere under valgkampen å trekke US ut av voldsspiralen i Midtøsten. Med dette angrepet har han isteden skrudd spiralen til en ekstra omgang. I tillegg har han overlevert en gavepakke til IS & Co.

  • Godt poeng det med føderal dommer! Hvordan kan en dommer stoppe presidenten i hjemlandet men ingen løfter en finger når det er snakk om å angripe andre land uten noen som helst form for plausible vurderinger til grunn?

   • Angrepet har så langt kostet seks mennesker livet. Trump har altså per definisjon begått massemord.

    Disse drapene kunne han begå uten noen form for juridisk vurdering av bevisene mot Assad, det var nok å vise til at Assad er en ond diktator.

    Trump tar i bruk «guderetorikk» for å rettferdiggjøre angrepet. Men hva da med de han nå selv har drept? Er ikke dette også mennesker skapt av Gud? Og hadde de ikke krav på å bli hørt, hva angår anklagende mot dem?

    Interessant forøvrig å se at MSM, som har kritisert Trump fra alle tenkelige og utenkelige vinkler, i dag nøyer seg med å melde nyheten.

 8. Har ikke russerne S-400 antiluftraketter i Syria? Disse skal angivelig være i stand til å skyte ned krysserraketter.

   • Så lenge giftangrepet i Khan Sheikhoun ikke er ferdig etterforsket, tror jeg at det var lurt av russerne og ikke forsøke å skyte ned disse missilene. Det kunne blitt oppfattet slik at Russland vil beskytte Assad for enhver pris.
    Selv om Putin er fullstendig demonistert i vesten og veslig media, vil det bli for belastende internt i Russland dersom det skulle vise seg at Assad bruker kjemisk angrep på sivile.

   • Disse ble skutt ut fra skip og burde være greie å følge så lenge de er over vannet i det minste. Det finnes ikke terreng å gjemme seg bak der. Hvis det russiske systemet er så avansert som det påstås burde det ha vært en smal sak. Ergo konkluderer jeg at enten skjøt ikke russerne på dem med vilje, eller de var ikke i stand til det.

  • Russland har ikke økonomisk eller militær kapasitet til å utfordre verden største økonomiske og militære supermakt.
   Russland cil kun raske med sablene og protestere. Det er også ett signal til Kinas president som befinner seg i Florida. Fix NK or we will.
   De som ropte og heiet fram Trump må ta konsekvensene. Den mest uberegnlige presidenten i nyere amerikansk historie.

   Dette er også signal til Putin om at han skal holde seg unna Ukraina.

 9. Russland vil vike i en konflikt mot USA. Russland har hverken militær eller økonomisk kapasitet.

  Angrepet på sivile med gass er fullstendig uakseptabelt. De som ropte på Trump som president har fått hva de ba om. En sterk og uredd leder som vil og kan agere enten mot Assad eller Putin.
  At vi går inn i en utrygg tid er det lite tvil om.

  Går Putin inn i Ukraina, så vil vi få krig i Europa. Nattens handlinger er signal til verdens ledere med despotiske drømmer.

 10. Angrepet i Syria er også et politisk angrep for å ydmyke Russland og Putin. Russland kan ikke svare på angrepet i Syria uten å lide store tap, og Russland framstår dermed som maktesløse, og de taper ansikt framfor hele verden.

  Men ikke glem av Ukraina og Krim, under en NATO-øvelse i Tyskland nylig søkte de etter russisktalende statister, slik at soldatene fikk lære å håndtere en russisktalende befolkning.

  • Taper ansikt? Er det heder og ære i å være krigersk? Nei, tvert imot. De viser nok en gang at de er den fornuftige parten i dette groteske kaoset.

   • Enig i det du skriver, Vidar, men dessverre så er de fleste krigersk, så blant disse landene taper Russland ansikt.

    Forøvrig så var det skutt ut 59 krysserraketter, men kun 23 av disse traff målet. Skadene på flyplassen er mye mindre enn det man skulle tro, noen bygninger er ødelagt samt 6 fly som var på service. Rullebanene er ikke skadet. Hva som har skjedd med de 36 rakettene som ikke traff målet er det ingen opplysninger om.

    Utenriksdepartementet i Russland uttalte at enhver militær ekspert vet at for å planlegge et slikt angrep trenger man en viss tid, og bestemmelsen for å slå til mot Syria må ha vært tatt før gassangrepet i Idlib.

   • Hvis du sjekker vestlig media så får du svar på spørsmålet ditt, Fred.
    Selv statsministeren i «fredsnasjonen» Norge hyller angrepet.

 11. Fienden står i det egne landet. Det er ikke nødvendig å gå over bekken for å hente vann. Som vi vet fra tidligere amerikanskstyrte kriger så er Norge ikke-eksisterende,det er en delstat i USA som står på hue for å hylle USAs krigsforbrytelser. Norway.
  Klokka 12 på NRK nyheter: melding om at Børge Brende hadde full forståelse for USAs 59 Tomahawks over Shayrat militærbase med mange døde,fordi det var «trolig» Assad som sto bak kjemiangrepet.
  Forut for dette hadde vi tv-kanalene som fra første øyeblikk drev krigspropaganda og underprofilerte at det kanskje var nødvendig med en undersøkelseskommisjon. Disse er medskyldige i krigsopptrappingen.
  Neo-con Hans Rustad,redaktør av document,skriver idag en hyllest til «Trump gjør det han måtte gjøre» for «Mandag brukte Assad nervegassen sarin mot sivile» – «Politimannen kommer for å straffe forbryteren og statuere et eksempel.»
  Vi hadde kommet mye lenger i utviklingen av politisk bevissthet i Norge,om vi hadde innsett at det vrimler av krigsgale forbrytere i dette landet.
  Å bruke enormt med krefter på å analysere finesser innen den amerikanske administrasjonen er langt på vei fullstendig bortkasta tid.
  Fienden står planta i det egne landet. Den dagen vi skjønner det har vi gjort et kvantesprang i politisk utvikling.

  • Rustad har en skarp penn mot pk-moralen, knefallet for islam og sensurjaget, men når det kommer til heksegryten i Midtøsten, er han forbausende likt på linje med Big Fake. Da er det mer interessant å lese kommentarfeltet der enkelte skribenter åpenbart har mer tyngde i sine argumenter.

   Når det gjelder fienden blant oss, så ble nok dette kompaniet US-marines med overlegg plassert her mens Hans Moralske Høyhet Obama fortsatt befant seg på tronen. Tror ikke dette vil gått like upåaktet for seg i dag.

 12. Det verkar så långt mestadels vara show, hur avskyvärt det än är med den här typen av mördande och förstörande enkom för propaganda. Man kunda ha gjort mycket värre skada, nu blev det sex plan som stod i reparation. Man förstörde inte ens start- och landingsbanorna. Man varnade ryssarna, och därigenom syrierna, en timma i förväg.

  Det mesta som USA företar sig öppet är skådespel med avsikt att påverka olika opinioner, det verkliga sker i hemlighet. De politiska vinsterna här:

  * Visa styrka för hemmapubliken och världen. USA har framstått som inkompetenta och utspelade av Ryssland i Syrien. Trump visar var skåpet ska stå. Därmed vinna sympati hos bombhögern i det egna partiet.

  * Öppet gå emot Assad och Ryssland, därmed i någon mån blidka bombälskar- och rysshatarvänstern i USA (och även, i den mån det är relevant, «de allierade»).

  * Han samlar nationen, får igenom sin domare Gorsuch omedelbart. På CNN uttalar man att Trump för första gången framstår som riktig president. Säkerligen håller de flesta goda borgarna i västvärlden med. Detta är mainstreamsynen, så sinnessjukt har propagandafloden de senaste 10-15 åren gjort det politska klimatet i väst.

  * Visa styrka för Ryssland inför eventuella förhandlingar om vad det nu kan vara. Det har ju aldrig varit tal om att dra ner på aggressiviteten för världsfredens och sämjans skull; Trump har varit klar över att han vill göra en «deal», han vill ha något i utbyte mot eventuella lättnader i hets- och sanktionspolitiken.

  Men det är inte säkert att vi i och med detta kan se fram emot en radikal kursändring, dvs i riktning mot konstant liberal aggression och regime change-politk. Till skillnad från Hillary och liknande vet Trump (förhoppningsvis) fortfarande att detta helt enkelt inte längre är politiskt och ekonomiskt hållbart.

 13. Parola nå må være: Med Saudi-Arabia for frihet og demokrati! Vi stiller her på lag med Trump!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.