Motstand mot angrepet i USAs kongress

0

Med sitt angrep med krysserraketter mot Syria, har ikke bare Donald Trump satt seg ut over internasjonal lov, men han har gjort noe som er enda alvorligere i USA, han har gått til kriguten å rådføre seg med Kongressen. Det er en alvorlig sak.

Representanten Rand Paul (R) sier til avise The Hill:

The President needs congressional authorization for military action as required by the Constitution, and I call on him to come to Congress for a proper debate. Our prior interventions in this region have done nothing to make us safer, and Syria will be no different.

En rekke demokrater i kongressen advarte om å vise varsomhet etter at Trump beordret angrepet mot Syria.

Ikke at demokratene er blitt mindre tilhengere av krig, men de krever at Trump legger fram en strategi for krigen i Syria og kommer til kongressen og drøfter denne.

Nancy Pelosi (D) sa: Denne krigen blir ikke løst ved noen rakettangrep.

Ted Lieu (D) sa at «angrep på Assad-regimet krever støtte fra kongressen».

Barbara Lee (D) sa at angrepet var «en krigshandling» og skrev på Twitter at kongressen må komme sammen og debattere dette.

David French skriver i National Review at Rand Paul har rett i at det ikke bør startes krig i Syria uten Kongressens godkjenning.

If Article I, Section 8, Clause 11 of the United States Constitution means anything, it means that the president must obtain congressional approval before taking us to war against a sovereign nation that has not attacked the U.S. or its allies and is not threatening to attack the U.S. or its allies. Senator Rand Paul said as much in an interview today, and I agree with him. As Senator Paul said, “The first thing we ought to do is probably obey the Constitution.”

Tulsi Gabbard (D) som nylig besøkte Syria, og som har vært veldig opptatt av å skape fred i landet, sa i en kommentar:

It angers and saddens me that President Trump has taken the advice of war hawks and escalated our illegal regime change war to overthrow the Syrian government,” Gabbard said in a statement. “This escalation is short-sighted and will lead to more dead civilians, more refugees, the strengthening of al-Qaeda and other terrorists, and a possible nuclear war between the United States and Russia.”

 

Forrige artikkelKrigen er i gang – USA angriper Syria med krysserraketter
Neste artikkelIS og al-Qaida feirer og går til angrep
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).