Hva mener Rødt om internasjonale spørsmål?

0
Bjørnar Moxnes på talerstolen. (scanpix) Han sa ingenting om krigen i Syria eller andre internasjonale spørsmål.

Partiet Rødt har holdt landsmøte (31. mars til 2. april 2017) og gjort seg klar til valgkamp. Dette skjer mens den internasjonale situasjonen er uhyre spent, og der Norge deltar i krig. Dette skjer mens Norge og NATO ruster opp mot Russland og USA for første gang får en de facto militærbase på norsk jord. Men hva mener Rødt om disse brennende spørsmålene?

Bjørnar Moxnes på talerstolen. (scanpix) Han sa ingenting om krigen i Syria eller andre internasjonale spørsmål.

Ingenting, hvis vi skal legge partiledere Bjørnar Moxneslandsmøtetale til grunn. Moxnes talte varmt og engasjert om kampen mot forskjells-Norge, og det er vel og bra.

Men han spanderte ikke så mye som ett ord på å protestere mot at Norge er delaktig i en krig som har ødelagt og ødelegger Syria, og har drept hundretusener og drevet millioner på flukt. Han stilte ingen krav til Solbergregimet om å stanse støtten til denne krigen og oppheve de sanksjonene som påfører det syriske folket så enorme lidelser. Han kom heller ikke med noen protester mot at USA sender tungt krigsmateriell til Norge og installerer 300 soldater på norsk jord i den største krigsoppbygginga mot Russland siden den kalde krigen.

USAs militærmateriell flommer inn i Norge, heller ikke et tema for landsmøtetalen

Det kan være at landsmøtet har vedtatt noe om disse sakene i en uttalelse eller to. Men det får man ikke noe inntrykk av ved å lese Rødts egne hjemmesider.

Dette er naturligvis ikke en glipp. Bjørnar Moxnes er en så proff politiker at han velger helt bevisst hva han skal snakke om og hva han ikke skal snakke om. Og han synes altså åpenbart ikke at Rødt foran valget i 2017 skal profilere seg som antikrigsparti eller gå i strupen på Norges deltakelse i USAs og NATOs krigsprosjekter.

Jeg kan bare ikke begripe hva slags analyse og vurdering som ligger bak en slik prioritering. Bjørnar Moxnes er hjertelig velkommen til å forklare dette for leserne av steigan.no.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.