Russland rammet av terror – Solberg er taus

61

Metroen i St. Petersburg ble rammet av noe som etter alt å dømme var en sjølmordsbombe 3. april 2017. Det russiske telegrambyrået Tass skriver at at det var en hjemmelagd bombe med en sprengkraft på 200-300 gram TNT, og at den inneholdt splinter. Liket av sjølmordsbomberen skal være funnet, og denne personen skal være fra Sentralasia og ha tilknytning til militante i Syria, skriver Tass.

An unidentified device went off at about 14:40 Moscow time on Monday in a subway train car when the train was moving from Tekhnologichesky Institut Station to Sennaya Ploshchad Station. The Russian Investigative Committee has qualified the blast as a terrorist attack, but other versions are looked into. According to the latest data provided by the National Anti-terrorist Committee, the blast claimed 11 lives. Forty-five people were injured.

President Donald Trump ringte til Vladimir Putin for å kondolere, skriver Tass i en annen melding. Dette sa talsmann for Kreml, Dmitry Peskov, i en uttalelse til pressa.

«In a telephone conversation with Vladimir Putin Donald Trump extended deep condolences to the families of those who were killed in a barbaric terror attack in St. Petersburg subway, and asked to pass on words of encouragement to the Russian people,» Peskov said.
«Presidents consider terrorism to be an evil that should be tackled in a concerted effort,» he said, adding that Putin and Trump have «agreed to keep in touch.»

Men hva sier Erna Solberg? Jeg har ikke klart å finne noen uttalelse fra den norske regjeringa generelt eller fra statsminister Erna Solberg spesielt om terroraksjonen i vårt naboland. Regjeringens hjemmesider inneholder ingenting.
Betyr dette at Solberg ikke bryr seg om terror så lenge det rammer russere? Betyr det at russerhetsen har gått henne så til hodet at hun ikke en gang kan uttrykke sorg overfor vanlige russere som rammes av terror? Hva er det med denne regjeringa? Har den ikke en gang vanlig anstendighet?

KampanjeStøtt oss

61 KOMMENTARER

 1. Är ju helt makalöst hur fientligt och statsmannmässigt inkompetent/ovänligt solbergregimet handlar i en situation så sorglig som denna. Ett terroristdåd som drabbar så många människor i ett grannland är naturligtvis något ‘vår’ regering borde på alla sätt reagerat väldigt kontant och medkännande på. Men nej då, inte ett pip därifrån inte. Tänk om detsamma skett i USA, vad vllle reaktionen varit då? Detta liknar på rasism och får en att skämma ögonen ur sig i möte med rysska medborgare. Helt otroligt är det.

 2. Solberg har sannsynligvis spist altfor mye sjokolademus, som igjen gjør personen slapp og giddesløs! (Vekta er ett annet trist kapittel)

 3. Russland har grenser til Norge, jeg bare minner om det! Norges utenriksminister var nylig i Arkhangelsk og møtte sin russiske kollega. Oppe i nord, i Kirkenes er russerne endel av gatebildet, og det foregår hyppige besøk begge veier. Intet mindre enn en skam, men trolig mer en feighet når Norges statsminister ikke kondolerer Russlands president. Makter hun ikke å se forskjell på en helt normal sympati hilsen til ett lands statsoverhode, og i ett naboland etter en ulykke eller en terrorhandling som dette, og det å ta kontakt for eks. å gratulere med bursdagen til presidenten, bør noen snarest forklare henne denne forskjell! Dette illustrerer en stor porsjon med dårlige medmenneskelige holdninger, dårlige lederegenskaper ikke minst, tross alt var det den vanlige russer på metroen som ble rammet.

 4. The Puppet Master var kanskje på ferie? Ikke mye sprell i en puppet som må tenke selv. Eller har hun gått i surr hvor terror skal støttes og hvor det ikke er greit med terror.

 5. Grenseløs naivitet eller ironi-Solberg skamvett??Aldri-og det vil hun ikke få heller-vår tids Vidkun Quisling-hun har overtatt fullstendig stafettpinnen om å selge Norge-men det skal også være sagt,grunnlaget har blitt lagt grundig av alle regjeringer siden den tyske naziokkupasjonen da Ap solgte oss til USA….

 6. Verdt å merke seg også NRK dekningen av saken.
  Da London ble rammet av terror nylig, gikk det en halv time av Dagsrevyen for å dekke saken.
  I går brukte Dagsrevyen nøyaktig 5 min.

 7. Ja, en stor dårskap. Legg merke til foran den store Kina-reisen at Erna og alle andre provestlige politikere kritiserte kommunist-Kina i alle år før den kalde krigen for de utallige menneskerettighetsbruddene, men nå er dette for lengst slutt. pengene, investeruingene, og alt annet er for lengst mye viktigere. Kynismen rår på alle hold.

   • Hei.
    Jeg observerer at AF sine twittermeldinger stoppet på 12 mars, og det samme med bloggen, og ser at han ikke kommenterer her heller, så siden jeg ikke har fulgt med på alt, så lurte jeg på om han hadde sagt fra at han skulle noe, evnt gitt grunn for det. Kanskje han jobber med siden sin, som jeg så at du skrev om på denne linken:http://www.verdidebatt.no/innlegg/11667865
    Derfor skriver jeg dette til deg, for du har vel mailkontakt.

     • I live og sparker!

      Men pause! Møkka lei av å spa eller se folk spa den samme møkkahaugen rundt på samme møkkaplassen! Jeg vet hvordan den lukter nå! Og jeg er da for f**n ikke noe jævla politisk dyr som bare ikke kan la være, heller. Makan.

      Men det er vår i lufta! Kom dere ut og lag sommercamp i skauen og flytt ut der i påsken og bli der til oktober og fang fisk og skyt andre sauer. Bra trening for prepping før sammenbruddet er det også. Politikk kommer dere ingen vei med. I den grisebingen er det et halvt skritt i retning fornuften en gang i uka og 120km/t på den motorveien høna sparker firogtjue timer i døgnet resten av tida.

      Men ikke føl dere trygge – vi følger med på avstand (kikkert), og satser på å la oss fly inn i sonen når dere minst venter det!

      Og til høsten er det valg, så da kan vi la være å stemme igjen! Ellers tror jeg pinadø muligens det blir Piratpartiet hvis de får stabla på beina ei gyldig liste, selv om/ fordi (stryk det som ikke passer Dem) de ikke veit opp og ned på politikk og har et program som får plass på et frimerke. Men den tid, den landesorg.

      Arbeidere i alle land: Hold opp! Generalstreik!

      Achsel out!

    • Hei! Jeg har nå engasjert meg på fulltid i det norske Arkitekturopprøret, sammen med Steigans sønn m.fl. Steinalderdemokratiet har jeg derfor lagt på vent inntil videre.

     • OK. Jeg tenker at det kanskje er en del fra Europabevegelsen i de ulike partiene som tar sikte på å delta i nominasjonsprosessene, siden vi har denne ordningen med indirekte demokrati, og at dette skjer i mange partier slik at vi i realiteten får et bredt «europaparti» totalt.Hvordan får man oversikt ?
      Ser at tidligere leder fikk kritikk for å gå for folkeavstemning ang EØS, og at han gikk av. (fra 2013)
      http://www.aftenposten.no/norge/Gar-av-etter-EOS-kritikk-129675b.html

    • Jeg oppdaget plutselig et spor etter Achsel her: http://debatt1.no/de-som-forsvarer-et-er-egentlig-nazister/#comments

     «Achsel Ford 1. april 2017 at 14:09

     Sitat:
     «er at mange i dag holder seg til Darwin’s lære. Likevel forsvarer de «survivial of the weakest link». »
     Jeg synes du sier mye interessant, som jeg ikke har hørt noen sagt før. Jeg forstår nok ikke alt dessverre, har for lite kunnskap på området.

     Oi. Sier redaktøren av debatt1.no at hun ikke er fortrolig med begrepet og verdisynet/ ideologien «sosialdarwinisme»? Er det mulig å få en handlingsimpuls som innebærer at man starter et slikt nettsted uten på på forhånd på noe tidspunkt å ha hørt om sosialdarwinisme? Den diskusjonen er jo en klassiker nettopp fordi den balanserer på grensen mellom deskriptiv og normativ; «er» og «bør».

     Anbefaler for øvrig Erland Kjøsteruds siste i Ny Tid:

     og J.M. Greer om Arthur Schopenhauer i suverén artikkelserie i fem deler:

     1 The World as Representation
     2 The World as Will
     3 A Muddle of Mind And Matter
     4 The Magic Lantern Show
     5 How Should We Then Live?»

 8. Kondoleanser till Ryssland har kommit från Donald Trump, Xi Jinping och glädjande nog även från Finlands president Sauli Niinistö. Finlands Sauli Niinistö och Islands president Gudni Johannesson satt tillsammans med Rysslands president på podiet förra veckan på Arctic Forum i Ryssland. Det är för tidigt att säga om Island och Finland permanent börjar arbeta för avspänning, men är ett litet steg i rätt riktning.

  Från de övriga nordiska länderna har ännu inga uppgifter om kondoleanser kommit, däremot lär Berlin och Paris vägra att ge sina monument ryska färger. Så långt räcker alltså de europeiska värderingarna – de som är finare än den övriga världens.

 9. Selvfølgelig en skam at Solberg ikke så feig her, men det kan vel ikke overraske noen at fleskeberget gjør nok en brøler i forhold til Russland. Det er mer interessant så se hvordan Putin vil utnytte situasjonen. Minner om bombingene av bolig blokkene i 1999, der etter alt og dømme FSB og Putin selv sto bak. Da varte det ikke lenge før det andre overfallet på Tsjetsjenia var et faktum. Vi får se hvem som får skylden nå og hvem som får svi. Det er ingen tvil om at Islamister ofte står bak slike terror aksjoner, men like sikkert er det at False flag terror stadig skjer. Har ingen tillit til styresmaktene og deres media, hverken i Russland eller i «Vesten».

  • Denne type adjektiver er usmakelig og bidrar ikke til å fremme din kommentar, men gjør den tvert i mot verdiløs. Ingen personer trenger å bli møtt med denne type beskrivelse. Det finnes sikkert mange lesere av denne bloggen som sliter med overvekt. Ønsker du å støte de også?

 10. Følg med i timen:

  Kondolansebrev fra statsminister Erna Solberg til Russlands statsminister Dmitry Anatolyevich Medvedev etter angrepet i St. Petersburg 3. april 2017.

  Ærede statsminister,

  Jeg ber deg motta vår kondolanse og overbringe min og den norske regjerings dype medfølelse til alle som er rammet av det forferdelige angrepet i St. Petersburg i går. Som naboland føler vi med det russiske folk, og våre tanker går til ofrenes etterlatte.

  Vi deler deres sorg.

  I slike urolige tider har vi felles utfordringer. Vi må derfor stå sammen i å bekjempe hat og vold.

  Med vennlig hilsen

  Erna Solberg

  https://www.regjeringen.no/no/dokumenter/russland/id2548238/?q=st.%20petersburg

  • Det var jo fint det. Men hvorfor måtte det ta så lång tid? Satt det så hart inne å måtte kondolere Russland? Om man hade vært like treige med å sende en minimal kondolanse til USA om det samme skjedd der, hva ville reaksjone vært da?

  • Forskjellen her er ligger vel i at kondolansebrevet er skrevet dagen etter – etter at noen har påpekt det som skurrer. Andre statsledere ringte umiddelbart for å vise sin medfølelse i denne tragedien som rammet tilfeldige, uskyldige mennesker.

  • Som en kuroisitet kan jeg nevne at Solberg regimet protesterte på fengslingen i 15 dager av en russisk opposisjonell mens journalister som får 43 års fengsel i Tyrkia forbigås i stillhet. Du har mye å grave i.

 11. Jeg går ut ifra at kondolanser allerede er sendt, igjennom en eller annen kanal, uten at det nødvendigvis er rapportert videre. Hvis ikke bør det skje snarest, før det går så lang tid at det blir for flaut. Dette er tross alt en stor og viktig del av vervet hennes, som et av Norges ansikt utad, og har ingen relasjon til hva hun evt. skulle ha av personlige meninger, stolthet eller empati.

    • Nautilus: klargjør, hva er suppa og hva er spikeren i denne saken? Kan det være at det er ti døde mennesker og femti sårede som du anser er bare en ‘spiker’ og at reaksjonene på solbergregimets meget merkelige handtering av kondolansleveringa bare en ubetydelig suppe? Har du da ingen medfølelse med de dreptes familie og de sårede? Er du like indifferent til andre menneskers lidelse som Solberg og hennes like?

     • Aner ikke hvilken planet du bor på, Erni. Men det at jeg påpeker at Solberg faktisk har kondolert – i motsetning til hva Steigan skriver – betyr da vel ikke at jeg støtter terroraksjoner eller at jeg ikke synes det er forferdelig? Du mener det var feil av meg å fortelle at Solberg har kondolert?

     • Jeg undrer hva ditt utrykk ‘suppe på en spik’ betyr i dette sammenheng? Svar på det så får vi se om mitt spørsmål til deg er relevant eller ikke.

    • Nautilus: Denne artikkelen ble publisert 04.04. klokka 06.21. Frem til da hadde ikke Statsministeren kondolert noe som helst offentlig – i motsetning til andre som tok seg bryet med å vise sin og nasjonenes medfølelse når tragedien var et faktum 03.04 kl.14.40 (Moskva-tid).
     – Denne bloggen her leses av mange, bl.a. skribenter, pr folk med politiske bindinger etc. Ringer det ei lita bjelle nå, eller skjønner du fortsatt ikke budskapet?

     • Hvem som leser denne bloggen har ingen betydning for at Steigan tok feil. Når Solberg faktisk sendte kondolanse-brevet og når det ble publisert på regjeringens nettsider behøver ikke å være sammenfallende i tid. Hvis du ikke skjønner at dette er storm i et vannglass, får det heller være.

 12. Flott at statsministeren kondolerer, men jeg reagerer med avsky på at enkelte aviser bruker dette terrorangrepet til å fremme USA sin krigerske agenda/propaganda.

  VG hadde i dag en artikkel der overskriften handlet om at Russland selv var ansvarlige for denne terrorhandlinga, pga deres kamp mot terror, men denne overskriften ble raskt endret. Journalistene i VG innså kanskje at de gikk for langt i dette tilfellet.

 13. Våre lakeier på Stortniget avslører seg gang på gang med sine handlinger. Imens prøver EU å fortelle oss at Assad står bak et gassangrep i Syria der selvsagt mange barn er nevnt omkommet. De må ha førstehånds opplysninger. Eller? Rahman eller SOHR i London oppgis som kilde. Federdrica Mogherini er igjen den som plaprer før hun tenker. Hva skal dette være et påskudd til? Flere sanksjoner eller krigshandlinger? Vi har sett at EUs uttalelser vedrørende Syria de siste dagene skulle tyde mye på at de som mingler ikke har peiling på hva de uttaler seg om. Eller, det ene hodet på EU trollet vet ikke hva det andre gjør eller sier. Skremmende!!!

  • Det opplyses om at Tyrkia ikke blir med på det internasjonale møtet om Syria denne uka. At Syria, Russland og Iran heller ikke er invitert er ytterst påfallende. Fake nyheten om gassangrep kom svært så beleilig. Det blir sikkert gjort et forsøk på å vedta flyforbussone. Alle vet av tidligere erfaring hva dette vil innebære.

  • I følge en syrer på jobben, som jeg stoler på, var det dette som skjedde; Først en eksplosjon i et ammunisjonslager der det ble oppbevart kjemiske våpen. Senere på dagen ble byen utsatt for et bombeangrep (ikke kjemiske våpen). Denne byen er kontrollert av Nusrafronten. De to hendelsene hadde ingenting med hverandre å gjøre. Min kollega har dette fra en kjenning som bor i byen, så jeg regner det som ganske sikkert. Trump uttaler at «Assads bruk av kjemiske våpen er uakseptabel».

 14. Fake News……

  TV2 drønner på uten den minste mistanke.
  Man påstår det er bombet med gass i en liten landsby i Syria i dag morres.

  Allerede har de film og bilder fra stedet.
  De hadde bilder fra stedet allerede før klokka tolv i dag.

  Dette er ikke sant, dette er en vel forberedt kampanje for å forberede oss på karv om Nato-bombing.

  Årsaken er at Regjeringen vinner på bakken i Syria og at de små enklavene til krigsherrene som var tenkt å selge olje til «oss» på billigsalg rauser sammen som de korthusa de var.

  TV2 er til og med frekke nok til å kalle inn en marineoffiser, som sannhetsvitne.
  En fyr som sitter HER og vet like lite som alle oss andre om hva som foregår på bakken i Syria.
  De viser GAMLE filmer!

  Vi VET at IS brukte giftgass – klorgass som enkelt kan fremstilles i en kjeller med bilbatterier – mot de sivile i Aleppo, og hadde filmer klare når de selv slapp nyheten om hva de selv hadde gjort – og la skylden på Assad.

  Når skal de som selger oss Fake News ta til vettet?
  Dette går ikke lenger i 2017!

  • Hvor er nå dette faktisk.no som skall kildegranske for å få fram fake news? Etter all reklame så er det dønn stille der i gården. Men det er vel ikke denne type falske meldinger som skall granskes. Det er White helmets og SOHR som gitt oss informasjon og dem trenger man da ikke faktagranske. De vet vi jo alltid leverer uemotsiglige fakta og Sanning. Bare å vente på Russlands dementi, da blir det nokk liv faktiskreiret.

 15. Legger merke til at kondolansen er stilet til statsministeren, Medvedev i motsetning til f.eks. president Trump som tok kontakt og fremførte sin kondolanse til Putin. Det er kanskje mulig å forstå Solbergs kondolansetelegram som en finte til Putin?

  Kanskje Erna leser Steigan? Siden kondolansen kom etterat Steigan hadde publisert sin artikkel?:-)

  • Trump er statsoverhode i USA og sender kondolanser til Russlands statsoverhode. Solberg er statsminister og sender til Russlands statsminister. Dette er vanlig diplomatisk kutyme.

 16. Det er interessant at Steigan går høyt på banen og kritiserer Solberg for at hun ikke har kondolert, når hun faktisk gjorde det. Og selv ett døgn etter at han er blitt gjort oppmerksom på forholdet, har han ennå ikke oppdatert dette i sin artikkel. Det er jo litt rart.

  • Hva spikker du på her? Steigan etterlyste kondolanse fra Soblerg – og hennes kondolanse ble skrevet og publisert etter at Steigan hadde påpekt dette i denne artikkelen. Det er jo litt rart at kronologien ikke er relevant i dine innlegg?

   • Du tror Solberg lytter til Steigan? Eller at Norge skulle være det eneste europeiske landet som ikke ville kondolere?

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.