Russland rammet av terror – Solberg er taus

0

Metroen i St. Petersburg ble rammet av noe som etter alt å dømme var en sjølmordsbombe 3. april 2017. Det russiske telegrambyrået Tass skriver at at det var en hjemmelagd bombe med en sprengkraft på 200-300 gram TNT, og at den inneholdt splinter. Liket av sjølmordsbomberen skal være funnet, og denne personen skal være fra Sentralasia og ha tilknytning til militante i Syria, skriver Tass.

An unidentified device went off at about 14:40 Moscow time on Monday in a subway train car when the train was moving from Tekhnologichesky Institut Station to Sennaya Ploshchad Station. The Russian Investigative Committee has qualified the blast as a terrorist attack, but other versions are looked into. According to the latest data provided by the National Anti-terrorist Committee, the blast claimed 11 lives. Forty-five people were injured.

President Donald Trump ringte til Vladimir Putin for å kondolere, skriver Tass i en annen melding. Dette sa talsmann for Kreml, Dmitry Peskov, i en uttalelse til pressa.

«In a telephone conversation with Vladimir Putin Donald Trump extended deep condolences to the families of those who were killed in a barbaric terror attack in St. Petersburg subway, and asked to pass on words of encouragement to the Russian people,» Peskov said.
«Presidents consider terrorism to be an evil that should be tackled in a concerted effort,» he said, adding that Putin and Trump have «agreed to keep in touch.»

Men hva sier Erna Solberg? Jeg har ikke klart å finne noen uttalelse fra den norske regjeringa generelt eller fra statsminister Erna Solberg spesielt om terroraksjonen i vårt naboland. Regjeringens hjemmesider inneholder ingenting.
Betyr dette at Solberg ikke bryr seg om terror så lenge det rammer russere? Betyr det at russerhetsen har gått henne så til hodet at hun ikke en gang kan uttrykke sorg overfor vanlige russere som rammes av terror? Hva er det med denne regjeringa? Har den ikke en gang vanlig anstendighet?

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelTrump: – Hvis Kina ikke hjelper oss med Nord-Korea, vil vi ordne det sjøl
Neste artikkelHva mener Rødt om internasjonale spørsmål?
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).