Falkberget og Røros møter Roma og Tolfa

4

Johan Peter Falkberget ble hedret i Palazzo Firenze i Roma 3. april 2017 på et møte arrangert av Dante Alighieri-selskapet. I den praktfulle Sala Primaticcio stilte Italias ambassadør til Norge, Giorgio Novello, Norges ambassadør til Italia, Bjørn Grydeland, og eksperter fra Norge og Italia. Det ble også et møte mellom to tidligere gruvebyer, siden ordførerne både fra Tolfa og Røros hadde innlegg. Det norsk-italienske studiesenteret i Tolfa ble også nevnt av et par talere. Både Grydeland og Novello har besøkt Tolfa, og hvert år deltar mange norske kunstnere, forfattere og andre kulturfolk på diverse eventer i Tolfa. I 2001 besøkte kunstnere fra Tolfa Røros sammen med norske kunstnere i et prosjekt som ble kalt Incontro 2001. Jeg deltok på møtet i Roma som en slags representant for det norske miljøet i Tolfa.

Fra Sala Primaticcio, Palazzo Firenze, Roma

 

KampanjeStøtt oss

4 KOMMENTARER

  1. Et godt eksempel på proletarisk internasjonalisme! Italienske gruvearbeiderer i Tolfa og norske gruvearbeiderer i
    Røros har sams erfaringer, som det har lykkes penneføre folk fra begge de to samfunna å formidle til et stort publikum. Det kommer heile arbeiderklassa til gode.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.