Falkberget og Røros møter Roma og Tolfa

0

Johan Peter Falkberget ble hedret i Palazzo Firenze i Roma 3. april 2017 på et møte arrangert av Dante Alighieri-selskapet. I den praktfulle Sala Primaticcio stilte Italias ambassadør til Norge, Giorgio Novello, Norges ambassadør til Italia, Bjørn Grydeland, og eksperter fra Norge og Italia. Det ble også et møte mellom to tidligere gruvebyer, siden ordførerne både fra Tolfa og Røros hadde innlegg. Det norsk-italienske studiesenteret i Tolfa ble også nevnt av et par talere. Både Grydeland og Novello har besøkt Tolfa, og hvert år deltar mange norske kunstnere, forfattere og andre kulturfolk på diverse eventer i Tolfa. I 2001 besøkte kunstnere fra Tolfa Røros sammen med norske kunstnere i et prosjekt som ble kalt Incontro 2001. Jeg deltok på møtet i Roma som en slags representant for det norske miljøet i Tolfa.

Fra Sala Primaticcio, Palazzo Firenze, Roma

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.