Falkberget og Røros møter Roma og Tolfa

0

Johan Peter Falkberget ble hedret i Palazzo Firenze i Roma 3. april 2017 på et møte arrangert av Dante Alighieri-selskapet. I den praktfulle Sala Primaticcio stilte Italias ambassadør til Norge, Giorgio Novello, Norges ambassadør til Italia, Bjørn Grydeland, og eksperter fra Norge og Italia. Det ble også et møte mellom to tidligere gruvebyer, siden ordførerne både fra Tolfa og Røros hadde innlegg. Det norsk-italienske studiesenteret i Tolfa ble også nevnt av et par talere. Både Grydeland og Novello har besøkt Tolfa, og hvert år deltar mange norske kunstnere, forfattere og andre kulturfolk på diverse eventer i Tolfa. I 2001 besøkte kunstnere fra Tolfa Røros sammen med norske kunstnere i et prosjekt som ble kalt Incontro 2001. Jeg deltok på møtet i Roma som en slags representant for det norske miljøet i Tolfa.

Fra Sala Primaticcio, Palazzo Firenze, Roma

 

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelSmarte strømmålere – er nå det så smart?
Neste artikkelHøyrepopulismens frammarsj og dagens kapitalisme
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).