Google, Facebook og internasjonale medier ruster seg til kamp før det franske presidentvalget

16

Google News Lab lanserte 6. februar 2017 at de har etablert et journalistisk initiativ som kalles CrossCheck. Facebook vil også delta i prosjektet og har utviklet egne verktøy som skal veilede publikum i den franske presidentvalgkampen. Googles verktøy er utviklet av noe som kalles FirstDraftNews, som er et partnernettverk der nesten alt som kan krype og gå av main stream media er med.

Det er interessant å se at Amnesty International inngår i dette sammen med New York Times, CNN og Qatars Al Jazeera. Fra Norge er det foreløpig bare Dagbladet som er nevnt. Men noe må de vel gjøre før de legger opp som avis.

FirstDraft skriver på sine nettsider:

Developed from ideas initially shared at a First Draft Partner Network meeting in September 2016, CrossCheck has been designed in consultation with local and national newsrooms in France. Seventeen newsrooms have already joined the project and early partners include AFP (Agence France-Presse), BuzzFeed News, France Médias Monde (via les Observateurs de France 24), France Télévisions, Global Voices, Libération, La Provence, Les Echos, La Voix du Nord, Le Monde, Nice-Matin, Ouest-France, Rue89 Bordeaux, Rue89Lyon, Rue89 Strasbourg, Storyful and StreetPress.  Each participating newsroom will contribute their own experience, resources and regional knowledge to speed and strengthen the verification process, and to ensure that accurate reports reach citizens across the country and beyond. CrossCheck partners, including a number of international news organizations, will ultimately make use of these reports in their own articles, programs and social media output.

Dette er det første valget der det skapes en internasjonal allianse for psykologisk krigføring der Silicon Valley og mediegigantene koordinerer sin kamp «for sannheten», eller massiv villedning av opinionen, som man også kan kalle det.

De vil bruke følgende verktøyer i mediekrigen:

 • CrowdTangle, a tool that will help early discovery and monitoring of social content that is relevant to the election
 • Spike, NewsWhip’s technology for spotting and predicting breakout stories, social posts and viral events.
 • Google Trends to surface searches about candidates and campaign claims in real time from all over the country
 • Hearken‘s Engagement Management System to gather and respond to questions submitted by the public
 • Meedan’s Check, a collaborative verification platform
 • SAM’s social media CMS, workflow tools and upcoming Social Newswire
 • Le Monde’s Le Décodex, a growing database of more than 600 news sites that have been identified and tagged as “satire,” “real,” “fake,” etc.

Hvis man har vært i tvil om det før, så er det etter dette ingen grunn til å tvile på at globalistene frykter utfallet av det franske presidentvalget, og er villig til å gjøre det meste for å få det valgresultatet som passer dem. Firstdraft og Google inviterer journalister over hele verden til å melde seg til tjeneste, så det varer vel ikke lenge før vi ser dem i Norge også.

 

KampanjeStøtt oss

16 KOMMENTARER

 1. Nå kan altså alle melde seg til tjeneste i kampen mot folket. Sikkert mange som føler seg smigret til det.

 2. Nå må vi som følger sosiale medier være oppmerksom på at vi kan bli manipulert !!! Vi må varsle hverandre hvis vi oppdager triksing. Globallistene har panikk nå!

  • Panikken har vært der lenge, men den har eskalert i takt med at den femte statsmakt, borgermedia, har vokst frem i både omfang og popularitet. Kan det være et medielt våpenkappløp vi ser starten på? Jeg tipper på at den naturlige reaksjonen, på at etablerte medier inngår et partnerskap, blir at uavhengige og alternative medier også inngår en form for partnerskap. Selv om det bare begynner som varsling (som du er inne på) kan et slikt nettverk fort utvikle seg til å bli et verktøy for koordinerte aksjoner.

 3. Tusen takk for ein flott blogg. I denne artikkelen ser me kor samkøyrd systemet er. Det er mykje spennande lesestoff her.

  Eg plukkar opp det eg les av nyhende her, i Klassekampen, ny tid, frå norske Le monde og frå Twitter. Er det nokon som har fleire gode nyhendekjelde? Og er det nokon som veit om alternative podcast eller radioprogram der ein får nytt frå alternative kjelde? Finnast det noko norsk alternativ podcast?

 4. Det mest interessante med Le Pen er jo at hun — i likhet med Trump og alle andre såkalte «anti establishment»-politikere — er en hardcore sionist. Hun nører opp under sivilisasjonskonflikten mellom den kristne og den islamske verden, men sier aldri et vondt ord om (((makten))) bak makten.

  Men ja, bekjempes av MSM og Facebook skal hun nok, siden denne splitt og hersk-strategien er så profitabel for TPTB.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.