USAs spesialstyrker opererte i 70% av verden i 2016

0

En militærenhet fra US Special Forces gjennomførte et raid i Jemen 29. januar 2017. Raidet førte til at minst 20 sivile ble drept sammen med 14 krigere fra al Qaida. Dette var det første kjente raidet spsialstyrkene har gjennomført etter at Donald Trump tok over som president i USA. Det egentlige målet for raidet, al Qaida-kommandanten Qassim al-Rimi, unnslapp angrepet.

Niall McCarthy skriver om dette på Statista:

Special forces operations like the one in Yemen are nothing new. America’s elite troops have found themselves on the frontlines constantly since 9/11, conducting operations everywhere from the dusty back alleys of North Africa to the snow-capped mountains of Afghanistan. Even though they have made headlines for high-profile operations like the prison break near Hawija in Iraq or the raid on Bin Laden’s Abbottabad compound in Afghanistan, the vast majority of special forces missions across the world involve training friendly soldiers to fight, mainly so Americans don’t have to.

American special operations troops deployed to 138 nations last year or 70 percent of the world’s countries according to official Special Operations Command data published by TomDispatch. 55.29 percent of deployments were in the Middle East, a 35 percent decease since 2006. In Africa, deployments of elite U.S. forces skyrocketed 1,600 percent during the same timeframe.

Statista har også presentert dette i kartformat.

USA ser det som sin rett og sitt privilegium å sende sine militære styrker hvor som helst for å drepe hvem som helst. Studer kartet og så kan vi ta en diskusjon om hvilken stormakt som er mest aggressiv her i verden.

 

 

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelTrump og Xi enige om samarbeid
Neste artikkelDanmark: Stigende import av arbeidskraft
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).