Pentagon vurderer å sende USA-tropper til Syria

0

President Barack Obama hadde lovt folket i USA at han ikke ville ha «amerikanske støvler på bakken» i Syria. Han ville altså ikke sende amerikanske soldater dit. I stedet valgte han å satse på en intervensjonskrig via stedfortreder. Denne krigen har nå lidd mange nederlag, men det betyr ikke at den er over.

Flere kilder melder at Pentagon nå vurderer å sende regulære amerikanske kamptropper til Syria.
Først ut var CNN som med kilder i Pentagon kunne melde at et forslag om å sende USA-soldater kan komme i løpet av kort tid.

«It’s possible that you may see conventional forces hit the ground in Syria for some period of time,» one defense official told CNN.

But the official emphasized that any decision is ultimately up to President Donald Trump, who has ordered his defense secretary to come up with a proposal to combat ISIS before the end of the month.

Military Times fulgte opp nyheten og har undersøkt videre.

A spokesman for U.S. Central Command, which oversees the Islamic State campaign in Syria and neighboring Iraq, told Military Times that no deployment announcements are imminent.

However, multiple U.S. Army sources indicated that about two thousand soldiers with the 82nd Airborne Division’s 2nd Brigade Combat Team soon may bolster other Army elements already in the region. Currently, about 1,800 paratroopers from the 2nd BCT are in Iraq participating in the U.S. military’s train-and-advise mission. The 82nd Airborne Division is based at Fort Bragg in North Carolina.
Today, there are about 5,000 U.S. troops deployed to Iraq and another 500 in Syria. Defense Secretary Jim Mattis is «actively engaged with his combatant commanders and commanders on the ground to listen to their recommendations and to provide them with the resources and authorities they need to hasten the defeat of ISIS,» Davis said.

Dette er en farlig utvikling. USA-styrker i USA vil være ulovlig etter FN-pakten, noe USA vanligvis bryr seg lite om. Og det vil kunne føre til direkte konfrontasjon med atommakta Russland. Donald Trump har kritisert krigspolitikken til Obama og Hillary Clinton, men djupstaten i USA ønsker disse krigene, og det er langt viktigere enn hva en president måtte mene.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.