Pentagon vurderer å sende USA-tropper til Syria

5

President Barack Obama hadde lovt folket i USA at han ikke ville ha «amerikanske støvler på bakken» i Syria. Han ville altså ikke sende amerikanske soldater dit. I stedet valgte han å satse på en intervensjonskrig via stedfortreder. Denne krigen har nå lidd mange nederlag, men det betyr ikke at den er over.

Flere kilder melder at Pentagon nå vurderer å sende regulære amerikanske kamptropper til Syria.
Først ut var CNN som med kilder i Pentagon kunne melde at et forslag om å sende USA-soldater kan komme i løpet av kort tid.

«It’s possible that you may see conventional forces hit the ground in Syria for some period of time,» one defense official told CNN.

But the official emphasized that any decision is ultimately up to President Donald Trump, who has ordered his defense secretary to come up with a proposal to combat ISIS before the end of the month.

Military Times fulgte opp nyheten og har undersøkt videre.

A spokesman for U.S. Central Command, which oversees the Islamic State campaign in Syria and neighboring Iraq, told Military Times that no deployment announcements are imminent.

However, multiple U.S. Army sources indicated that about two thousand soldiers with the 82nd Airborne Division’s 2nd Brigade Combat Team soon may bolster other Army elements already in the region. Currently, about 1,800 paratroopers from the 2nd BCT are in Iraq participating in the U.S. military’s train-and-advise mission. The 82nd Airborne Division is based at Fort Bragg in North Carolina.
Today, there are about 5,000 U.S. troops deployed to Iraq and another 500 in Syria. Defense Secretary Jim Mattis is «actively engaged with his combatant commanders and commanders on the ground to listen to their recommendations and to provide them with the resources and authorities they need to hasten the defeat of ISIS,» Davis said.

Dette er en farlig utvikling. USA-styrker i USA vil være ulovlig etter FN-pakten, noe USA vanligvis bryr seg lite om. Og det vil kunne føre til direkte konfrontasjon med atommakta Russland. Donald Trump har kritisert krigspolitikken til Obama og Hillary Clinton, men djupstaten i USA ønsker disse krigene, og det er langt viktigere enn hva en president måtte mene.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


5 KOMMENTARER

 1. Til Pål.

  Her bekrefter Kerry at Washington ikke kunne gå lenger på grunn av Internasjonal lov og Russlands posisjon.

  Lyd-opptak-bevis: John Kerry bekrefter privat støtte og bevæpning av IS
  Voltaire Network

  Listen to the audio.
  Key Kerry moments at 02:00, and again at approximately 18:30 forward.
  The discussion from 18:30 through to 29:00 are exceptionally revealing and should be listened to by anyone who has wondered what was going on in Syria. Kerry even makes mention of the “Responsibility to Protect, or R2P” principle

  Audio Evidence: John Kerry confirms arming Daesh
  https://www.youtube.com/watch?v=41HhRABl3kM

  Offentliggjøringen som The Last Refuge gjorde av det fulle lydopptaket mellom John Kerry og medlemmer av Nasjonal-Koalisjonen (gjelder Syria, overs.) (22. september 2016, i lokalene til Nederlands FN-delegasjon) reiser spørsmål om det vi trodde vi visste om USAs politikk i Syria-konflikten.

  Dette opptaket ødelegger myten om den såkalte syriske revolusjonen og på samme måten myten om at vesten bekjemper IS. Det gir oss en mer meningsfull forståelse av spenningene innad i Obama-administrasjonen og hvorfor general Michael Flynn gikk av. Ifølge internasjonal lov er det å støtte IS en forbrytelse mot menneskeheten.

  Incredibly, Kerry also admitted that, “Hezbollah are not plotting against us (the United States)”, and that, “Hezbollah are being targeted by the opposition who we (the US) are arming and training.”

 2. Dette vil aldri skje.Trumps stab antyder/ gjør dette for å roe partene til han får orden i eget hus..Jo mere sannsynlighet for at USA skal krige noe sted jo mere tid vinner han. Det er mange uregjerlige som skal skiftes ut før han får delvis kontroll på dette sjakkbrettet. For Pentagon kan da umulig være så løs på dekk?

 3. Dette kommer aldri til å skje, fordi Trump er en fredelig pusekatt. Ellers hadde han ikke blitt «demonisert» og angrepet så mye av slemme MSM.

  Og hvis det skjer likevel så viser det bare at Trump er en genial sjakkspiller som tenker mye lengre frem enn de dumme, teite motstanderne i «dypstaten».

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.