Bør du begynne å gjemme penger i madrassen?

17
Øyvind Andresen
Øyvind Andresen

Av Øyvind Andresen

En liten melding fra NTB har stått på trykk i norske aviser siste uke:

Deutsche Bank melder om et underskudd på 1,4 milliarder euro i 2016. Underskuddet tilsvarer om lag tolv milliarder kroner. Gigantbøter, inntektssvikt og restrukturerings-kostnader trekker resultatet ned. Tapet i fjerde kvartal alene var 1,9 milliarder euro. 

Deutsche Bank er selve flaggskipet i europeisk bankvesen. Banken har over 100 000 ansatte i over 70 land. Siden toppen i 2007 har aksjekursen for banken falt kraftig. «Sannheten er at verdens bank- og finansinstitusjoner allerede er håpløst insolvente». (Ny Tid desember 2016)

Krisa i banken er forsterka fordi amerikanske og britiske myndigheter i desember i fjor ga storbanken milliardbøter for hvitvasking av russiske penger. Bøtene den tyske storbanken er ilagt er på nærmere 630 millioner dollar til sammen.

I desemberutgaven av avisa Ny Tid skriver tidligere finansmann Hans Eirik Olav:

 I hemmelighet forsøker de profesjonelle investorene å få pengene sine ut av banken. Ryker DB og DBs gigantiske derivatportefølje på ca. 40 000 milliarder euro (tilsvarende circa 50% av verdens BNP), vil alle de andre storbankene i Europa og USA med stor sannsynlighet falle som dominobrikker. Da går også DnB  og det norske bankvesenet.

Hva er derivater?

Derivater er verdipapirer som i stor grad er avhengig av verdier i andre verdipapirer og er finansielle instrumenter som brukes til spekulasjon i stor skala fordi de kan settes sammen til stadig mer kompliserte og luftige konstruksjoner. Sikkerheten for disse investeringene blir deretter. Derivater bygger på veddemål om framtidig kursutvikling på valuta, råstoffer, aksjer osv.  Storinvestor Warren Buffett har kalt derivater for «økonomiens masseødeleggelsesvåpen». 

For å belyse størrelsen av spekulasjonene kan man ta utgangspunkt i det som IMF oppgir som verdens brutto nasjonalprodukt (BNP). Dette er oppgitt til å være ca. 70.000 milliarder dollar. Verdens samlede derivatmarked er angivelig på i alt ca. 1.400.000 milliarder dollar, dvs. ca. 20 ganger større.

Hva er portefølje?

I denne sammenhengen er portefølje samling av verdipapirer innen finans, her  den samlede beholdningen av derivater i en bank.

DnB i spekulasjonsmarkedet

Den norske Bank (DnB) har en derivatportefølje på svimlende 7400 milliarder kroner som er like stort som Oljefondet!  Hvis DnB forsvinner ned i dragsuget, kan alle kundene si farvel til sine penger hvis de ikke rekker å ta dem ut før katastrofen. Banksikringsfondet dekker nemlig bare 3 % av bankinnskuddene. Da hjelper det lite med innskuddsgarantier som ingen kan innfri.

Vi gjør ofte narr av gamle folk som gjemmer penger i madrassen. Men snart er dette det lureste du kan gjøre før bankfolkene får det som de vil: Fjerne alle mynter og sedler!

Bilkonstruktør, fabrikkeier og storkapitalist Henry Ford sa en gang:

It is well enough that the people of the nation do not understand our banking and monetary system, for if they did, I believe there would be a revolution before tomorrow morning.

Kilder:

Artikler av Hans E. Olav i Ny Tid (desember 2015, mai 2016 og desember 2016)

Les også:

 Først publisert på bloggen til Øyvind Andresen
KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


17 KOMMENTARER

 1. Oih ! Nå også på norsk !

  Main stream media i norge har på ordre ikke villet skrive noe særlig om dette.

  Men nå begynner infoen også å lekke ut på norsk.

  Verden står foran en currency reset og i det stille har det blitt meldt om at grensa for det norske bank sikringsfondet skal settes ned fra 2 mill til cirka 100.000 euro.

  Du husker sikkert når Christine Lagarde var på besøk hos Jensen ved jubileet til Norges bank ?

  Videre har eu laget nye regler for prioritet ved bank konkurser: Hedgefond og derivater og andre finans babel produkter har prioriet foran private innskudd. Neste bank krise blir med «bail in», med innskyternes penger, så langt det rekker.

  Dette er info som alternativ media på nettet har dekket over flere år. Ingen ting er blitt fikset siden krisa i 2008.

  Her i norge er vist noen om en leppekrem mere viktig.

  Tragisk.

  2017 er vist et viktig år. » seven i henhold til Lagarde»

  Et lite forvarsel er å følge med på gull og sølvprisene. Gjennom 5000 års historie er det bare sølv og gull som er money.
  Papirpenger og bankens digital penger er currency.

 2. En veldig bra og opplysende artikel. Hvis man vil at flere skal lese kommentarene og forstå dem, bör pengemengden måles i norske kroner og engelske innslag bör oversettes til norsk. Da vil ennå flere forstå budskapet!

 3. Dette er gammelt nytt for de som har fulgt med i Utenlandske Politisk Ukorrekte Medier og på Internett. Etter en tid vet man hvem som gir rett Informasjon og har innsikt utover vanlig tenkning. Vi mennesker er født med INTUISJON – som noen kaller Den Indre lille stemmen, som Varsler når noe er GALT. Noen kaller denne sterke Følelsen «Alkymi» eller «Gud». Mange forskjellige Navn. Vi er opplært til å analysere og komme med Hypoteser . Disse stemmer sjelden, det er mer en Blind TRO en nærmest Religiøs overbevisning om å ha Rett: Knuse Motparten, Beseire Ham som våger å motsi Den som Har Rett. Vi opplever dette uavbrutt, blant Politikere, Advokater, og andre Såkalte Eksperter, fordi de VET mye om et ørlite felt, men VIRKELIGHETEN er Helhetlig, ikke fragmentert, stykkevis og delt, men en Sammenhengende Helhet.

  De mennesker som tenker mer helhetlig blir ansett som » Rusk i Systemet» og må fjernes, med et utall av metoder til stor skade for Individet, men til Nytte for det mektige systemet…i en periode. Alle verdens største Vitenskapsmenn, Virkelige Statsmen og Filosofer har alltid anvendte sin Intuisjon, 6..Sinn eller hoyere. Goethe, Leibniz, Nietzsche, Spengler, Newton, Bruno, Paracelsus og mange andre, også Helt vanlige mennesker som tar omsorg for Seg Selv ( for det er i Individet at denne mystiske kraften ER. ALDRI UTENFOR EN SELV. Aldri i Gruppe- Team, eller i Politiske Partier eller Organisasjoner, der hersker kun et Kaos, som Individet kan beskytte seg mot. KUN INDIVIDET KAN OG ER SUVERENT, men hemmeligheten er at Suverene Individer Tillater Andre Individer og anerkjenner Deres anderledeshet Og dermed Individuelle Suverenitet slik at Ekte Samarbeid og Respekt oppnås. En langt sterkere kraft enn Politikk som kun skaper konflikt og splittelse pga. UENIGHET INNAD, MEN MED ENIGHET UTAD. Man være voldsomt enig med ORD, mens Det Indre Nervesystemet protesterer høylydt.

  Tilbake til Bank- og det moderne Penge-Systemet og dets kreative utvekster- så har dette vokst Utøve Alle Grenser GLOBALT og kan hver dag som helst kollapse. Ang. Penger i Madrassen kan være greit en stund og man TROR man har reddet sine penger. Det infome ER at dette vil utløse en Hyper-Inflasjon, slik at papirlappene vil få mindre og mindre VERDI, vi får knapt kjøpt det vi trenger av daglige behov. DETTE ER METODEN STATER ALLTID HAR BENYTTET FOR Å BLI KVITT GJELDEN SIN. I 1929 var ikke Finans-systemet sammenbruddet GLOBALT, det er derfor så uendelig mye mer Power i det nå enn dengang.

  Jeg har sluttet å se på Norsk TV, men ser på Mellomeuropeiske kanaler. Alt som minner om FRIHET begrenses for FOLKET, mens makten øker for Det Politiske/ Finansielle /Systemet. De er livredde for vanlige mennesker som begynner å skjønne Det Gigantiske Bedrageri som foregår og har foregått. Det er positivt, men det vil bli meget kaotisk og vanskelig for alle. Det vi kan gjøre er å forsøke å oppmuntre og hjelpe hverandre med gode råd og ideer og for all del slutt å være Redd. Nå er det tid for å Gjenerobre Sannheten om IDIVIDUELLE MAKT, som alle er i besittelse av for å overleve den vanskelige perioden som allerede EKSISTERER, men som har vært forsøkt undertrykket med evige løgner og intensivert propaganda. Sannheten har en langt større kraft enn løgn, men mange vil fortsette å klamre seg til Illusjonen- da det føles sikrere i en Usikker Verden.

  • HAde stor behållning av din kommentar ända till du hade följande att meddela:

   «Penger i Madrassen kan være greit en stund og man TROR man har reddet sine penger. Det infome ER at dette vil utløse en Hyper-Inflasjon, slik at papirlappene vil få mindre og mindre VERDI, vi får knapt kjøpt det vi trenger av daglige behov. DETTE ER METODEN STATER ALLTID HAR BENYTTET FOR Å BLI KVITT GJELDEN SIN.»

   Staten behöver inte hyperinflation för att besjäla medborgarna det duger med vanlig dito. En så moderat inflation som 4% får på några år stora konsekvenser. Hyperinflation slår sönder ekonomin och ingen regent med sinnena i behåll kan föredra det. En liten studie av Hyperinflationens historia ger en helt annan förklaring.

   http://klyvnadenstid.se/2013/09/hyperinflation/

 4. Tatt ut penga og lagt de i den leide bankboksen. Renta var så dårlig på innskudd at det lønner seg.
  Kun i 1 000 sedler. er det smart?
  Burde jeg skifte til 500 sedler?

  • Bankboks ville jeg aldri ha benyttet. Der er det banken og/eller staten som bestemmer ettersom det passer dem.

   Jeg tror ikke at vi i norge trenger å forberede oss like ekstremt som folk flest i USA.

   Representanter for den norske stat er også en del av folket. Jeg frykter ikke disse.

   Det med strøm og vann tror jeg ikke vi trenger å tenke på.

   Husk hva Willoch sa, og nå Merkel: Ha mat og andre supplies for minst 10 dager.

   Dersom jeg hadde hatt store bankinnskudd, så hadde jeg prioriert å nedbetale lån.
   Deretter, så ville jeg ha investert i landbruk/eiendom, håndverk/praktiske verktøy og/eller ferdigheter for enkel produksjon av varer/tjenester. Kansje viktigst å lære å drive en kjøkkenhage, samt ferdigheter på kjøkkenet.

   «Bør du begynne å gjemme penger i madrassen? »

   Noen kontanter ville jeg ha tilgjengelig, men det er bare en midlertidig lindring. Sedler kan skrives ned og/eller erstattes. Det er en grunn til at DNB/bjerke skal ha fjernet alt av kontanter så fort som mulig.

   Dersom store verdier skal sikres, så må det investeres i fysisk sølv.

   Lytt til denne dama, hun er verd sin vekt i gull:

   https://www.youtube.com/watch?v=AdNvmIfyQPY

   Når totalkrakket kommer, så slipper ingen unna. Vi blir alle kraftig berørt. Ting må bli solidarisk ! Hva det nå en kan bety ?

   Kissinger snakker hele tiden om sine overgrep/kriser og kriger som en «great opportunity»

   Det har han faktisk rett i. Verden og norge får da muligheten til å sette alt straight for fremtiden.

   «et behovsorientert felllesskapssamfunn som spiller mest mulig på lag med naturen»

   Men, personlig, så tror jeg ikke det er det eliten har som plan.

  • Ville ikke hatt pengene i bankboks, for skulle banken stenge, låses også bankboksene. Du bør heller tenke på å ha pengene hjemme, om ikke i madrassen, så et annet trygt sted. Selv ville jeg kjøpt mynter i sølv og litt gull, da dette vil gå voldsomt opp i verdi den dagen papirpenger ikke blir verdt mer enn nettopp papir.

 5. Hvis man tar ut pengene for å «gjemme de i madrassen», hvilken valauta skulle det være i?

  Hvis kontanter blir forbudt, bør man ikke ha de i den valutaen (kan risikere elendig innløsningskurs eller vekslingskurs mot utlandet?).

  Dollar? Yuan? Rubel?
  Eller flere valutaer?

  • Tuller dere eller?

   Alle rothschilddominerte sentralbanker utsteder penger som er fundamentet i INFLASJONS baserte økonomier. Med nesten null i rente er sparing sikkert tap. Dvs verdien av dine penger i banken, som i madrassen, fordufter for å gjenoppstå andre steder for bombe folk som bankprofitørene ikke liker.

   Få verdiene dine ut av disse økonomiene, veksle dem i gull, sølv eller platina gruppen, evt i alternative valuta som ikke er utstedt av Rothschild veldet, slik som Bitcoin o.l.
   NOK er også en inflasjonsvaluta.

   Om du kan investere penger i alternative media er kan du risikere å vinne mye, ettersom tida er overmoden for at hele det Norske folk går over til noen slike som er i stand til å holde på redelighet. Vinnerkortet ligger i kombinasjonen av journalister, selgere og advokater. Som jo MSM vet godt.

   Øvrige investeringer – tenk over hva NWO holder på med slags svindler, og invester i løsninger som de er nødt til kjøpe opp for å beholde hegemoniet.

 6. Det som saknas i artikeln är förslaget på bankdelning enligt den gamla tydliga amerikanska lagen Glass-Steagall. Då kan samhället, staten och bankkunderna skyddas mot derivatkollapsen, genom att staten frånsäger sig ansvaret för den och alla andra delar av bankernas vilda spekulation. Bankerna delas upp så att den delen av bankerna som ägnar sig åt investmentbanking (i Sverige: Finansbolagsdelen) frånskiljs från statens ansvar. Staten behöver då endast stötta den del av bankerna som motsvarar de gamla affärs- och sparbankerna (dvs kontohantering, långivning till företag och privatpersoner). Det är denna samhällsnödvändiga del som måste försvaras för att inte samhället skall avstanna, liksom handel och produktion. Detta är den STORA striden i USA om Trumpregeringen, där vänstern är beredd att stödja Trump om han fullföljer sitt vallöfte att införa Glass-Stagall. Striden handlar också om att stoppa Steven Mnuchin från att bli Trumps finansminister den 13.2, eftersom han är emot Glass-Staeagall och han, tillsammans med andra utnämnda representanter för Goldman& Sachs, innebär att Wall-Street tillåts ta över Trumpregeringen. Se: http://www.larouche.se/node/4362, http://www.larouche.se/gs

  • Ja bankdelning hindrar finanskrisers spridning. Den var anledningen till att vi inte hade några internationella kriser mellan 1932 och 2008. Bankdelningarna avskaffats kring millennieskiftet i de flesta stora ekonomier. Bankdelning förhindrar däremot inte finansiella kriser. Till det behövs en penningreform och nationalisering av kreditväsendet.

   http://klyvnadenstid.se/2016/02/klyv-banken-2/

   • Det är stort ett missförstånd att bankdelning eller penningreform skall hindra en ny finanskris. Det finns inget som nu kan hindra en ny ännu större finanskris än Lehmankraschen. Vad bankdelning (men inte en penningreform) gör, är att begränsa kraschen till de spekulativa bubblorna, så att de kraschar utan att de vanliga bankfunktionerna stannar av och hela samhället/realekonomin drabbas/rammes. På så sätt slipper staten garantera spekulationsdelarna i finanssystemet, som är många gånger större än BNP. Då finns tillräckligt med resurser att stabilisera ett fungerande betalningssystem och försvara handel och produktion. För att få igång ekonomin efter en sådan storstädning av spekulationsbubblorna, krävs statliga krediter för att bygga ut ekonomin, särskilt med infrastruktur. Dessa nya krediter måste riktas till den reala ekonomins projekt och kan igångsättas så att finanskraschens utslagning av arbetsplatser kan hävas med nya produktiva jobb.

 7. Kunstler mener fyrverkeriet begynner til våren: http://kunstler.com/clusterfuck-nation/made-for-each-other/

  «I look for the financial fireworks to start around March – April, as the irresolvable debt ceiling debate in congress grinds into a bitter stalemate, and it becomes obvious that there will be no voucher for the great infrastructure spending orgy that Trump’s MAGA is based on. Elections in France and the Netherlands have the potential to shake apart the European Union, and with that the footing of European banks. Pretty soon, everybody in all parties and factions will be asking: “Where did the glittering promises of Modernity go…?” As we slip-side into the first stages of a world made by hand.»

 8. SENTRALBANKSYSTEMET ER ET PYRAMIDESPILL
  http://onarki.no/blogg/2008/12/det-finansielle-pyramidespillet/

  Selv er jeg bekymret for oljefondet som nå skal sette hele 70% av nasjonalarven på spillbørs i en ekstremt ustabil verden hvor stornasjoner og storinvestorer hamstrer gull. Dette skjer mens Norge råtner på rot og den veksten vi har sett de senere år skyldes at politikerne har lagt opp stier til en lånefest uten like. Veksten skyldes nemlig en enorm gjeldsoppbygning hos det norske folk, og det meste er satt i boliger som kanskje er 30-40 prosent overpriset. Vi har rekordlav rente og strømprisene som fortsatt er lave forventes å bli astronomiske. Dette kommer til å bli hysterisk interessant. Vi hadde alt og alle muligheter for få år siden og det var nermest umulig å feile…

  Oljefondet alene dekker ikke en gang statens foreløpige pensjonsforpliktelser på 7800 milliarder. Intektskildene er solgt ut, og nordmenn er av verdens mest forgjeldede folk. Vi er også skattet og avgiftsbelagt maksimalt, så det er nok ikke tilfeldig at staten vil ha grep om hjemmet ditt og vil innføre nasjonal eiendomsskatt. SV vil ha dobbel eiendomsskat, både kommunal og statlig, og med pant i hjemmet ditt har man ikke noe valg når denne «husleien» øker som følge av nedgangstider.

  Men politikerne med gullpensjonene har sikret seg. Pengene sendes ut av landet og det kjøpes opp stort med eiendom i utlandet man kan tære på om en ny storfinanskrise eller krig slår til.

  Skattebetalerne finansierer praktisk talt sin egen undergang. Vi finansierer utdanning til konkurentene våre, gir dem statssusidierte plattformer i velferdsstaten. Nå skal også «private» få landbruksstøtte, og utenlandske selskap får statsstøtte for å komme inn på energimarkedet vårt.

  Skyldes dette bare inkompetanse? Det ble nylig avslørt at man måtte ha over 4 i matematikk for å kunne ha evne til å se sammenhenger ol, og mange av politikerne våre hadde ikke det. Ine Eriksen ville ikke si hva hun hadde… I USA og England har politikerne utdannelser fra eliteskoler i Europa og USA, og skilter med CV`r som ikke ligner noen ting av de norske som kanskje har videregående?

  Vi har og har hatt et enormt ledelsesproblem de senere år. Det er nok ikke tilfeldig at disse trenger en hær av rådgivere og konsulenter som igjen ødelegger det norske samfunnet. Det koster enormt, og bare mer og mer, og kompetansen forsvinner helt over på denne indusdtriens hender og vi blir totalt avhengie av dem.

  I mine øyne ser vi oppskriften på økonomisk undergang, lista er lang…

 9. Penger i madrassen er kansje ikke så dumt allikevel ?

  Eu bankgarantien på 100.000 Euro er foreslått opphevet !

  ECB Proposes End To Deposit Protection

  http://www.zerohedge.com/news/2017-11-19/ecb-proposes-end-deposit-protection

  Dersom dette skjer, så betyr det at Norge ikke kan beholde sin garanti, uansett størrelse. Blir garantien opphevet i Eu, så kommer utenlandske spekulanter til å opprette kontoer i norge så langt de kan.
  Dersom dette skjer, så blir norske banker/myndigheter/bankgaranti fondet, tvunget til å oppheve ordningen.

  Mike maloney er verd å høre på:

  https://www.youtube.com/watch?v=bhRdl5IjOws

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.