Stoltenberg: – Russland er ingen umiddelbar trussel mot noe NATO-land

19

Jens Stoltenberg ble jo som kjent belønnet for sin rolle som Libyas bøddel gjennom å få jobben som NATOs generalsekretær, og der har han stått i spissen for den største opprustningskampanjen siden den kalde krigen. Han har også stått for en hemningsløs opptrapping av NATO-øvelser rettet mot Russland, nemlig 520 over to år (280 i 2015 og 240 i 2016.). Han ledet NATO på Warszawa-møtet som vedtok at Russland er NATOs hovedmotstander.

Alt dette er gammelt nytt. Og så kommer samme Stoltenberg et halvt år seinere med følgende uttalelse i et nyttårsintervju med dpa (Deutsche Presse-Agentur):

Russia is a state, Russia is our neighbour, Russia does not pose any immediate threat against any NATO ally. We strive for a more constructive relationship with Russia. Russia is there to stay. And we try to de-escalate, we work for dialogue and de-escalation of all the tensions.

Altså: Russland er ingen umiddelbar trussel mot noe NATO-land! Kunne Stoltenberg vennligst fortelle dette umiddelbart til svenske og baltiske ledere som i månedsvis har gitt sine innbyggere inntrykk av at de står overfor en nært forestående aggresjon fra Russland?
Ifølge Stoltenberg strever NATO for å skape et mer konstruktivt forhold til Russland og for «de-eskalering». Ville ikke det vært en mer troverdig uttalelse dersom den ble etterfulgt av en tilbaketrekking av de 4000 amerikanske soldatene og de tyske panserstyrkene som er utplassert mot den russiske grensa? Ville det ikke vært lettere å tro på Stoltenbergs ord hvis NATO sluttet å støtte Kiev-regimets konstante krigføring mot sitt eget folk i Donbass? (rusvesna skriver at det har vært 143.613 beskytninger mot Donbass i 2016, og november (28.284) og desember (35.557) har vært verst.)

Og fra et norsk perspektiv: Ville det ikke være lettere for Moskva å tro på NATO-sjefens ord dersom han ga beskjed om at det ikke skal utplasseres US Marines på Værnes?

Tror Stoltenberg at folk har så dårlig hukommelse at de ikke husker hva NATO vedtok på sitt møte i Warszawa?

Enten er de nye uttalelsene et uttrykk for at Stoltenberg gjør det han er best til, nemlig å snu kappen etter vinden, eller også er det et patetisk forsøk på å lure Vladimir Putin. Hvis det skulle være en finte for å få Putin til å senke garden, så er det fåfengt. Obamas erfaring burde ha lært Stoltenberg at den russiske presidenten spiller nokså mange divisjoner over Stoltenberg. Men det kan jo også være at Stoltenberg har innsett at Clinton-kampanjen og neocons ikke vil klare å hindre en innsettelse av Trump som president, og da gjelder det å holde seg inne med den nye sjefen. Stoltenberg vet jo svært godt hvor den høye lønna hans kommer fra.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


19 KOMMENTARER

 1. «The Plapring Duck» er en ny type Lame Duck med lang holdbarhet og som man nå leter etter en ny etterfølger til. Cameron ble nevnt. Synd vi ikke har KLM lenger som kunne ha vitset grovt med fyren. Han møter stadig seg selv i døra. Man kan undres på om han Jens selv forstår betydningen i disse rare engelskligende frasene han stadig kommer med?

 2. Jens Stoltenberg burde så utvilsomt vært stilt for krigsforbryterdomstolen for i strid med Norges grunnlov §25 å ha utkommandert det norske flyvåpen med ordre om å bombe sivile Libyske byer full av barn og sivilbefolkning. Det hadde han også blitt om han ikke hadde hatt USA i ryggen og ordren kom fra Pentagon.
  Norge var ikke i krig med Libya eller på noen måte truet av landet, dermed var det også i strid med NATO som forsvarsallianse. Men NATO var/er ikke lenger en forsvarsallianse, det bortfalt ved Sovjetunionens oppløsning og nedleggelsen av Warsavapakten. Etter det overtok USA helt og fullt NATO som en angrepshær innen sin egen imperialistiske og hjerteråe krigføring kloden rundt, og da er slike løpegutter som Jens Stoltenberg god å ha.
  Hele den morderiske bombingen av sivilbefolkningen i Libya var ikke annet enn terrorbombing utført av det norske flyvåpen etter ordre fra statsminister Jens Stoltenberg som igjen tok sine ordre fra USA og begikk krigsforbrytelsen som betaling for stillingen i NATO.
  Mannens psyke og moral kommer tydelig frem etter at terrordrapene var utført, i hans uttalelse til pressen: «Det var god trening for de norske pilotene»!

  • «Jens Stoltenberg burde så utvilsomt vært stilt for krigsforbryterdomstolen for i strid med Norges grunnlov §25 å ha utkommandert det norske flyvåpen med ordre om å bombe sivile Libyske byer full av barn og sivilbefolkning. »

   Norge har vært i krig siden 911 i 2001, da NATO bestemte at kollapsen av WTC gjorde artikkel 5 gjeldende.

 3. igjen er jeg helt enig i innholdet men jeg lurer på hvem retorikken om Stoltenbergs lønn er myntet på. Hvis Stoltenberg hadde gått etter høy lønn ville han trolig vært forretningsmann og slett ikke stortingspolitiker og NATO-sjef. Den viktigste ulikheten under kapitaismen finnes ikke i tilgang til lønn, men i tilgang på kapitalavlastning. Så hvem er det som vil la seg imponere av den siste setningen? Og er disse – hvem det nå enn er- viktige medspillere i en anti-kapitalistisk strategi?

  • Stoltenbergs lønn er p.t. «tax-free salary of €260,624». – Er det en rimelig lønn for en offentlig ansatt fra et land med gjenomsnittslønn ca. 5 ganger høyere? – «Tall fra Statistisk Sentralbyrå [10.06.15] viser at gjennomsnittlig inntekt fra lønnet arbeid i Norge er 503.800,- kroner.»

   • Edit: Er det en rimelig lønn for en offentlig ansatt fra et land der gjenomsnittslønnen er ca. en femdel av hans?
    (Hint: Nei)

 4. En underlig nyhet ble servert av NRK P1 like før jul, «Senatet i USA har vedtatt at det ikke skal være kvinnelig verneplikt»…dette var hovedoppslaget, og så kom det ..» alle menn mellom 18 og 35 år oppfordres til å registrere seg for verneplikt» Hmmmm… har kun registrert at Stavanger Aftenblad hadde en notis om saken, ellers er norsk media taus. Dette tolker jeg som at USA i løpet av 3 til 6 år vil starte en større krig, spørsmålet er bare, mot hvem?

  • «USA har ikke hatt obligatorisk verneplikt siden Vietnam-krigen gikk mot slutten i 1973, men menn i alderen 18 til 25 år må registrere seg og kan bli innkalt til tjeneste.* Et forslag om at kvinner også skulle registrere seg, er møtt med sterk motstand fra konservative, som mener at dette vil være en dramatisk endring som først må opp til debatt.»

   Altså ikke noe nytt i det, annet enn at kvinner fortsatt ikke får være med.

 5. Hvis stoltenberg hadde gått etter ideologi hadde han ikke bomba ihjel folk for skattebetalernes regning uten stortingsvedtak. Hadde han hatt et åndgrann etisk og moralsk overbevisning hadde han ikke spydd løgn hver eneste gang han åpner kjeften. Mannen som sammen med sin familie pusher vaksiner som gir alvorlige bivirkninger men ikke nødvendigvis virker, mens dem eier aksjemajoriteten i firmaet som produserer vaksinene norge kjøper. Jensemann som resten av den selvdiggende selverklærte «eliten bryr seg ikke så mye om penger , så lenge vi på golvet ikke får tak i for mye. Det er makta som lokker disse predatorene inn, og driver dem til å fortsette sin manipulering av massene. Alt er et spill for dem. Så nei , kansje ikke lønna er det som driver stoltenberg, men at han har grandiose tanker om seg selv er ikke særlig vanskelig å se. Sammen med sine «brødre i ånden» espen barth eide og jonas gahr støre, vår selverkærte neste suppeminister. Dette er den norske eliten. Folka som på grunnlag av sin fantastisk overlegne geneologi er bedre egnet til å fortelle oss hva som er bra for oss enn vi selv. De som har arverett til å rasere våre liv fordi de tilfeldigvis har innavla blått blod i årene. disse menneskene er som parasitter på menneskeheten. Sprer sykdom og lidelser for å opprettholde sine illusjoner av makt.

  • Hvet du jeg er mere enn enig blir sint av hovmodigheten som Norske politikere bedriver jeg er flau over Norske politikere pga alle de som stikker hodene sine fram i bare utide. Og de synes godt om seg selv. Tror jeg hvet mere om hva godt er, skammelige og hjernevasket er hele bunten.

 6. Stoltenberg kanske hoppas, med sitt uttalande, att få Nobels Fredspris! Vilka är det förresten som delar ut det???

 7. Hårreisende utvikling. Nyttårsintervjuet med Jens Stoltenberg var en billig finte som motsies på det kraftigste av hva som nå skjer i tyske Bremerhaven hvor hele tre amerikanske fraktere ankommer mellom 6-8 januar. Det er båtene «Resolve»,Freedom og Endurance stappet med amerikanske tanks og alle andre arter militære kjøretøyer.
  Det er : deutsche-wirtschafts-nachrichten som skriver meget inngående om dette idag. Viktigere enn noen gang: å se bort fra retorisk røyklegging og studere praksis.

 8. Jeg hadde mareritt om Jens i natt. det var veldig ubehagelig. tenk om hans tanker og ideer blir virkelighet. les opprustning og nye fiender.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.