Hvor mye tror man på CIA i USA?

0

CIA har som kjent beskyldt Wikileaks for å ha påvirket valgresultatet i USA. CIA hevder at det er Russland som er kilden til avsløringene av Podesta-epostene forut for kongressen til demokratene, mens Wikileaks hevder at dette ikke er tilfelle, men at det er snakk om en lekkasje.

Journalisten John Harwood, som jobber for CNBC og New York Times, ville finne ut hva folket i USA mener om dette. Harwood kom sjøl dårlig ut av lekkasjene fordi det viste seg at han hadde spurt demokratenes kampanjeleder om hvilke spørsmål han skulle stille republikaneren Jeb Bush. Men som den main stream media-journalisten han er ville han gjerne ha litt støtte fra folket på Twitter. Han lagde derfor en private spørreundersøkelse der han spurte: Who do you believe America? Wikileaks? US Intel officials? Og se hva han fikk som svar på sin egen Twitter-konto:

Ups! Ikke mye støtte å hente der, altså. Mer enn åtte av ti amerikanere tror mer på Wikileaks enn på CIA.

Journalisten Lou Dobbs forsøkte seg med en liknende spørreundersøkelse på sin Twitter-konto, og det gikk ikke noe bedre for the establishment:

Skal man tro denne avstemninga så er det nitten av tjue amerikanere som tror mer på Julian Assange enn på president Barack Obama.

Nå er jeg den første til å si at denne typen avstemninger ikke er seriøse meningsmålinger. Men vi kan vel være enige om at maktapparatet ikke kom ut av dette med vaiende faner og æren i behold. Problemet for både det politiske maktapparatet og deres formidlere i mediene er at folk er så møkk lei av løgnene og manipulasjonene deres. På grunn av internett og uavhengige medier der har ikke lenger makta den samme muligheten til å kontrollere informasjonsflommen til folk. Det finnes åpninger der både kritikk og alternativ informasjon kan komme fram. Så det er ikke rart at IT-gigantene og politikerne nå har gått sammen om å forsøke å tette også disse åpningene. New York Times ønsker seg nettsensur. Og Facebook og andre IT-giganter skal lage «sannhetsministerium» som skal slå ned på ubehagelige nyheter og analyser.

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.