Hva som varmer kloden

13
Erik Plahte
Erik Plahte

Av Erik Plahte
«What’s really warming the world?», spør Eric Roston og Blacki Migliozzi på en mye omtalt Bloomberg-nettside fra 2015. Er det endringer i Jordas bane som er årsak til temperaturstigninga? Er det sola, er det vulkaner? Eller kanskje avskoging, ozon eller aerosoler? Med avansert og overbevisende interaktiv grafikk viser de at ingen av disse faktorene gir noen forklaring. Bare én mulig årsak gjenstår – menneskelige utslipp av drivhusgasser. Og det er en virkelig forklaring, slett ikke bare en siste utvei for å «forklare» et uforklarlig fenomen.

Se selv, skriver forfatterne, og jeg videresender oppfordringa.

Nyttårsutgaven av Magasinet KLIMA inneholder bl.a. denne figuren som er en oppsummering av hva du kan finne på Bloomberg-sida, der det er mye mer å hente enn denne enkle figuren viser. Figurene hviler på et solid vitenskapelig grunnlag. Kurvene er beregna med den avanserte klimamodellen «ModelE2» fra NASAs Goddard Institute for Space Studies (GISS) og viser hvordan hver enkelt faktor bidrar til temperaturutviklinga, hver for seg og samla.

Alle som er opptatt av klimaet, klimaforskning og klimapolitikk, vil ha nytte av å abonnere på Magasinet KLIMA og CICEROs ukentlige nyhetsmagasin – begge deler helt gratis, det er bare å melde seg på her. CICERO, Senter for klimaforskning ved Universitet i Oslo, er Norges fremste institutt for tverrfaglig klimaforskning og har en solid posisjon i internasjonal klimaforskning. Men det er slett ikke nødvendig å være klimaforsker for å ha utbytte av artiklene i KLIMA. De er skrevet for lekfolk. Der finner du artikler om klima- og klimapolitikk og dessuten slående og overbevisende visualiseringer som illustrerer klimautviklinga og følgene av de økte utslippene av klimagasser.

En av figurene er den kjente klimaspiralen til klimaforskeren Ed Hawkins som sikkert mange har sett.

Søk opp originalen, for den er animert. Du finner en link til den her.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


13 KOMMENTARER

 1. Ikke rart nordmenn reiser mye, vi har jo verdens desidert styggeste byer og tettsteder, med små unntak, som Kragerø sentrum. Skal vi få en slutt på all denne reisingen må det bli morsomt å være hjemme, ikke da en isolert enebolig, men levende urbane miljøer ala Tolfa. I tillegg må man få til en relokalisert vareproduksjon gjennom ny p2p-teknologi, slik at vi slipper all denne transporten av gods og mennesker. Løsningen er Village Towns: http://naturkonservativ.blogspot.no/2017/01/retrovativ-med-stolthet.html

 2. Kan ikke finne noen graf som sier noe om utslipp fra bombefly. De hører vel ikke med til flytrafikk? Og hva med tanks?

 3. Vitenskapelig sett er det mer enn 95 % sannsynlighet for at den pågående klimaendringen i hovedsak er menneskeskapt. Dette har vitenskapen hatt mistanke om i ca. 60 år. Men nå er det bekreftet vitenskapelig. De som ikke vil tro på vitenskapen, har mye å bevise.

  • Jeg undrer meg på om du i det hele tatt gidder å sjekke kildene dine. Sist var det 98%, nå 95%. På syttitallet hadde «vitenskapen» en mistanke om at vi var på vei inn i en ny istid. Det blir ikke gjort nødvendig forskning på dette fordi de politiske kreftene har bestemt seg for hva som er riktig, på den måten får jo ingen som ønsker å forske på alternative forklaringer mulighet til å gjøre noe; i beste fall får de ikke penger, i verste fall får de sparken.

 4. Det er kun En eneste varmekilde: Det er SOLEN, uten solen med sitt Helhetlige spektrum av All Energi som finnes, Det er den evige Ilden i vår menneskelige ryggrad – uten Solen ville det ikke eksistert noe LIV på denne planeten. «Gi meg SOLEN Mor» ifra Henrik Ibsens skuespill. Det er en årsak til at alle kulturer til alle tider har tilbedt solen, som også er et Symbol på vår Kosmiske Bevissthet, Det Hellige i alle mennesker, men som i vår tid er ekstremt undertrykket og hele Den Globale: New World Order – har utradert den Universelle Bevissthet eller Det Guddommelige i oss Selv, og alt faller ifra hverandre i denne prosessen i våre samfunn og kulturer – hvor ANDRE og FREMMEDE «Guder» har blitt langt viktigere enn Vår Egen Sjel og Bevissthet om vår HELHETLIGE EKSISTENS. Hva som foregår i våre meget begrensede HODER, er kun Tanker, som er kun oppsamling av MINNER og konsepter fra en Opplæring i Den Kulturen og Samfunnet vi kommer i fra – og disse minnene gjentar seg evig. INTET NYTT SKAPES, selv om vi er født som Kreative og Skapende mennesker som har et ubegrenset potensiale, men som sjelden blir anvendt. Vi er hjernevasket til å TRO på alt mulig som ikke har noen eksistens.

  Hvorfor flykter menneskemasser Nordover, fra et mildt og Sol-Rikt Klima, hvor våre byer ikke engang er vakre, som LEVEVEG skriver i en kommentar her. De flykter ifra SEG SELV, og sine INDRE konflikter, feiloppfatninger av seg selv og verden. Det sies at mennesker kan reise verden rundt, men ikke komme noe sted. Vi vet at Nissen alltid følger med på Lasset. Det ser vi tydelig i våre samfunn i dag, hvor Globaliseringen av vår tenkning er blitt så Ensrettet at vi alle skulle bli Multikulturelle, en gedigen fantasi, for enhver Kultur er basert på barndommens tidligste MINNER, Vaner og TROS-SYSTEMER. I alle land samles mennesker ifra EGEN KULTUR: Kinesere lever i sammen med Kinesere, Japanere med Japanere, Nordmenn foretrekker nordmenn, svensker svensker, tyskere tyskere osv. De som tror noe annet har ikke levd utenfor sin egen kultur noen år og sett og opplevd at dette er tilfelle. noen få bytter kultur og samfunn for en periode, men lengter alltid tilbake til det opprinnelige og for dem selv «EKTE». Å «Integrere» fremmede i en spesiell kultur er dømt til å mislykkes, derfor vil den Politiske «Vekommen-Diktatet, snu 180 grader og bli til det motsatte, og Nasjonal-statene vil igjenfinne tilbake til SEG SELV. Akkurat slik er INDIVIDET forsøkt utradert i Kollektivistiske Plutoktatiske Stater – hvor de NATURLIGE INDIVIDUELLE FORSKJELLER innen hvert enkelt Land, er den egentlige Naturlige Orden og Frihet, men nå ikke-eksisterende. Kan få lov til å VÆRE og EKSISTERE som man ER – som Individer, ikke hva en TROR man BØR VÆRE , fordi fremmede krever det av oss. INTEGRERING er å gjenskape HELHETEN i EN SELV som INDIVID, en livslang prosess ingen kan gjøre for en.
  Globaliseringen lokket fremmede inn Nasjonalstatene med den hensikt å ødelegge den: Kulturelt, økonomisk, sosialt og religiøst. Det eksisterer NATURLOVER i vårt Univers, som vi ikke kan unnvike, selv om det stadig forsøkes, NATUREN streber alltid etter HARMONI, SKJØNNHET og ORDEN, og er den Ene ekstreme tilstand nådd: Multi-KUL-TURISME og Globalisering – snus hele det ekstremt ensidige Verdensbilde til det motsatte, og kalles «Ondt» av de som ikke skjønner bedre – og «Godt» av den andre halvpart av menneskeheten. BEGGE DELER er tilstede uavbrutt, i oss selv og i vår verden. Det er når vi fortrenger og benekter at DEN ANDRE SIDEN er IKKE-EKSISTERENDE, at vi splitter oss selv i 2 deler, som er motsetninger og kan aldri høre i sammen, og konflikt, krig og elendighet er forut-programmert. Det som er «GODT» for noen er «ONDT» for andre, men begge har reell eksistens, selv om Blindheten sier noe annet. VI ER OGSÅ ÅNDELIGE VESENER – IKKE KUN MATERIELLE, FYSISKE KROPPER – DET MÅ ENHVER ENKELT FINNE UT AV FOR SEG SELV. Den unike Vitenskapsmannen Walter Russell’s «The Secret of Light» kan anbefales, her er ekte kunnskap om SOLEN – for de som ønsker å blir mer Opplyst, bort i fra tidligere dogmer og feiltolkninger av både oss selv og den verden vi lever i. Vi lever i en ILLUSJON om en Realitet som er IKKE-EKSISTERENDE. Religiøse ledere har unnlatt å fortelle menneskene om dette, de har vært og er mer interessert i sin egen MAKT OVER MENNESKER, enn å OPPLYSE DEM.

 5. Akk, ja. Vi befinner oss jo i Norge, US-imperialistene neo-con sin vasallstat som ikke kan bære seg for å hylle klima-alarmistene. Big Business det også.

  Trodde ikke jeg måtte formidle det åpenbare, som til og med nettavisen tok opp. Undrer meg stort på deres motiv. Se om annonseinntektene tok seg opp? Eller var det en uventet djerv journalist. Men artikkelen står enda. Hm.

  http://www.side3.no/vitenskap/stein-bergsmark—fra-det-yeblikket-jeg-bestemte-meg-visste-jeg-det-kom-til-a-bli-brak/3423304158.html

  Vitenskap? Forskning? Hypoteser i fleng, som man samarbeider om for slik å komme fram til konsensus – SOM tjener industrien. Sukk, jeg legger til STØNN. Norge mitt kjære fedreland, regne med at du går dukken. Men bankene forlanger å være førstemann….

 6. Steigan skriver mye bra, så det er synd at han fortsetter å markedsføre dette klimatullet. Grunnen til at debatten har vært så ulik, er at det har vært stor risiko forbundet med å være klimaskeptiker. En klimaskeptiker risikerte både jobb og karriere, og Obama-administrasjonen forsøkte til og med å kriminalisere klimaskeptikerne. Men nå er det heldigvis signaler om at debatten vil bli mer åpen.

  En eminent russisk vitenskapsmann, Dr. Habibullo Abdussamatov, skriver at vi er på vei inn i en ny istid. Det er solen som styrer klimaet på jorden, og solaktiviteten er for nedadgående, noe som vil føre til vesentlig lavere temperaturer i årene som kommer.

  http://dailycaller.com/2016/10/31/the-next-little-ice-age-is-already-here-russian-scientist-claims/

  • På vei inn i en ny istid? Ja, det nærmer seg neste, men det er ikke opp til oss mennesker å vite eksakt når. Det kan være «i morgen» eller om 400-firehundre år, ref. Lars Bern som har engasjert seg, og skrevet mye om dette, Hans vennskap med forskere og vitenskapsmenn, består. Han er selv ikke klimaforsker, men knapt gått glipp av noe som angår temaet: anthropocene.live

   Ikke kast oldemors gamle pels. Kjøp beste og varmeste ytterplagg før sentralbankenes kollaps, eller håp at de vil være snille med oss og gi oss noen prosenter av vårt innestående, om ikke så mye de tidligere har garantert for 😉
   Har du mye innestående, så spre det på flere banker, det kan utgjøre en mulighet.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.