Demonetization and You

6

Om den globale kapitalens kamp mot kontanter og for å kontrollere alt du gjør.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


6 KOMMENTARER

 1. MONOPOLISERING AV PENGER

  Hvem forsøker å ta monopol på penger? Er det en riktig utvikling samme hvem det er? Hva kan vi gjøre for å komme oss unna den utviklingen?

  Dette er forhold det haster med å finne svar på. Fordi denne utviklingen går nå i rasende fart. Noen forsøker å monopolisere penger i global skala. Hvem er «Big Brother?». Antagelig den vanlige lederen for kapitalismens gribber – USA. Men USA, som folk og nasjon, er ikke eiere av sin egen valuta, så hvem har vi da å anklage for det som skjer?

  Bank og finans, og dem med enorme formuer er ganske sikkert involvert. Det er antagelig de samme som eier bank og finans. De som eier sentralbankene, og det er ikke lett å finne ut av hvem faktisk er.

  Et viktig spørsmål er om det er riktig at noen skal ha monopol på betalingsmidler. Selv om det er staten. I det som nå skjer er det ikke en gang sikkert at vi snakker om en stat.

  Det er kriseøkonomien som vanskeliggjøres når betalingsmidler blir monopolisert, og digitalisert. Det er den økonomien de fattigste er avhengig av. Det er den ressursbaserte økonomien. Den opprinnelige økonomien. Den transaksjon som skjer når produsent og forbruker handler direkte med hverandre. F.eks. når du kjøper fisk direkte fra fisker, eller grønnsaker direkte fra bonden.

  • Mycket bra problematisering Geir Ivar. Jag har inga svar, bara några tankespår: «Den opprinnelige ekonomien»; oikos nomos; hushållning; bruksvärdeintentionens företräde bytesvärdeintentionens krematism och monipolistiska tendens.
   Vem försöker ta monopol på fisken? Fiskaren, fiskhandlaren, bankiren, drivmedelshandlaren, biogasproducenten, el-konsumenten, sol- vind- och vatenkraftsproducenten? Vad kan vi göra för att undkomma fiskemonopolet? Kanske fiska med spö om morgonen, bygga små söta vindkraftsverk i haven å havet og mer solceller på taken om dagen, samt filosofera och spise fisk om kvällen

   Det viktigaste ordet av samhälle och individ är konjunktionen «och»; tecknet som både skiljer och förenar menandets intentioner och kategorier i praxis.

  • «Hva kan vi gjøre for å komme oss unna den utviklingen?» Viktig spørsmål.
   1) Avsløre kreftene bak denne agendaen.
   2) Bruke mest mulig kontanter
   3) Ta pengene ut av banken når lønningen kommer
   4) Ikke handle i forretninger som krever digital betaling
   5) Stemme på partier som ønsker både cash og digitale penger
   6) Se om du kan finne noen å bytte varer/tjenester med – da spares også skatt – penger som stort sett går til krig og utenlandske selskaper/NGOer/organisasjoner like vel.
   7) Fortell andre om ulempen og de skumle mulighetene ved et kontantfritt samfunn, evt få dem inn i «JA til kontanter» på fjesboken.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.