– USA-lekkasjene kom ikke fra Russland, de var en innsidejobb

0

I USA har CIA engasjert seg i det politiske spillet for å prøve å få underkjent valget av Donald Trump. Kilder i etterretningsorganisasjonen hever at de vet at Russland står bak lekkasjene fra Hillary Clintons epostserver, de såkalte Podesta-epostene, som kanskje kan ha bidratt til Clintons valgnederlag. Men CIA har ikke lagt fram noen beviser for påstandene sine.

Den tidligere britiske ambassadøren Craig Murray skriver på sin blogg at påstandene fra CIA er grov løgn. Grunnen til at han kan si det er at han, ifølge ham sjøl, ikke bare vet hvem kilden er, men at Murray sjøl har truffet kilden og snakket med ham. Og denne kilden er ikke russisk.

As Julian Assange has made crystal clear, the leaks did not come from the Russians. As I have explained countless times, they are not hacks, they are insider leaks – there is a major difference between the two. And it should be said again and again, that if Hillary Clinton had not connived with the DNC to fix the primary schedule to disadvantage Bernie, if she had not received advance notice of live debate questions to use against Bernie, if she had not accepted massive donations to the Clinton foundation and family members in return for foreign policy influence, if she had not failed to distance herself from some very weird and troubling people, then none of this would have happened.
The continued ability of the mainstream media to claim the leaks lost Clinton the election because of “Russia”, while still never acknowledging the truths the leaks reveal, is Kafkaesque.

Murray skriver også at CIAs påstander heller ikke har noen troverdighet, fordi dersom de visste hvem kilden var, ville de krevd ham utlevert eller satt i gang straffetiltak hvis det var en russisk statsborger – slik de har gjort tidligere mot enkeltpersoner. Ikke noe av dette har skjedd.
Men main stream media spiller på lag med CIA. I Storbritannia hadde The Guardian i tre timer en artikkel på forsida av sin nettavis som sa sa sannheten, men ble fjernet derfra. Der sto det:

The Kremlin has rejected the hacking accusations, while the WikiLeaks founder Julian Assange has previously said the DNC leaks were not linked to Russia. A second senior official cited by the Washington Post conceded that intelligence agencies did not have specific proof that the Kremlin was “directing” the hackers, who were said to be one step removed from the Russian government.
Craig Murray, the former UK ambassador to Uzbekistan, who is a close associate of Assange, called the CIA claims “bullshit”, adding: “They are absolutely making it up.”
“I know who leaked them,” Murray said. “I’ve met the person who leaked them, and they are certainly not Russian and it’s an insider. It’s a leak, not a hack; the two are different things.

Clinton-kampanjen har lagt press på valgmennene for å få dem til å stemme mot Trumps kandidatur 19. desember. Og de har satt i gang en formell prosess for å få utsatt presidentinnsettelsen. Skulle de lykkes med det, ville Barack Obama fortsette som midlertidig president inntil videre. Det har også kommet krav om nyvalg. Dette må være enestående sjøl i amerikanske politikk.

Huffington Post, som under valgkampen var et kampanjeorgan for Clinton, driver også denne kampanjen og krever tverrpolitisk samling. CNN, som også har drevet Clinton-kampanjen, intervjuer den tidligere CIA-medarbeideren Robert Baer, som sier at nyvalg er den eneste farbare veien, sjøl om han i neste setning sier at «vi vil aldri finne ut hvem som sto bak lekkasjen».

Og det hele bygger altså på fake news, ikkeverifiserbare og udokumenterte påstander. Maktkampen i USA fortsetter altså, og den blir stadig mer intens, og stadig grovere. Dersom Trump tar over som normalt 20. januar, er det utenkelig at han ikke vil gjennomføre utrenskninger i etterretningstjenestene, med de mulighetene for videre konflikt som det måtte skape. Og dersom Clinton-kampanjen på en eller annen måte skulle lykkes i å forpurre presidentinnsettelsen, kan alt skje. Dette er et bikkjeslagsmål, og de går etter strupen.

Forrige artikkelDen islandske ministeren som nektet å samarbeide med FBI
Neste artikkelEva Bartlett tar Aftenposten i skole om Syria
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).