«Sumpen» blir Trumps rådgivere

14

Donald Trumps avslutningspoeng i valgkampen var da han sa at «The establishment has trillions of dollars at stake in this election.»

Han viste da til de Wall Street-folkene og deres politikere som har

«a global power structure that is responsible for the economic decisions that have robbed our working class, stripped our country of its wealth and put that money into the pockets of a handful of large corporations and political entities.»

Og han lovte at han, Donald Trump, skulle «drenere sumpen». Men som man kunne vente fyller han nå opp apparatet sitt med framtredende folk fra sumpen, fra den samme håndfull av korporasjoner som han for noen uker siden snakket så fiendtlig om.

2. desember 2016 offentliggjorde Trump at han ville opprette et «Strategic and Policy Forum». Dette blir altså presidentens nærmeste økonomiske og strategiske rådgivere, og hvem finner der?

La meg bare nevne noen få for å angi typen:

Stephen Schwarzman, CEO i Blackstone Group, en finansgigant.
Larry Fink, toppsjef i BlackRock, verdens største finansmanagementselskap. Faste lesere av steigan.no vil kjenne til ham. Han hadde håpet å bli Clintons finansminister, men nå får han muligheten til å påvirke Trumps politikk i stedet.
Jamie Dimon, chairman and CEO, JPMorgan Chase & Co, enda en av de store Wall Street bankene som profiterte på den finanskrisa de sjøl hadde skapt.
Doug McMillon, toppsjef Wal-Mart Stores, Inc (sultelønner og fagforeningsknusing) Walmarts import av billige kinesiske varer fjernet 400.000 jobber i USA.
Mary Barra, toppsjef i General Motors.
Jim McNerney, tidligere toppsjef i Boeing (militær-industrielle kompleks). Stor donor til Clinton som hjalp ham med å sikre Boeing store kontrakter.

Kort sagt den sentrale delen av sumpen. Disse folkene som Trump omtalte slik:
“those who control the levers of power in Washington, … they partner with these people that don’t have your good in mind.”

Og akkurat der hadde han jo rett. De har nok ikke ditt beste i sinne. Men nå får de sjansen til å yte sitt verste. Og det vil de nok.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


14 KOMMENTARER

 1. Jeg forstår ikke hvorfor så mange konspinisser lot seg lure av Trump i utgangspunktet. Jeg hører dem si at de trodde på Trump fordi både «MSM, Rothschildene og hele etablissementet» angivelig var mot ham.

  Men har de aldri hørt om omvendt psykologi? Skjønner de ikke at MSM lenge har visst at arbeiderklassen ikke lenger tror på dem eller respekterer dem, og at en samlet presse (og dens eiere) derfor visste at kalkulerte formaninger om å IKKE stemme på «slemme, forferdelige Trump», ville resultere i at arbeiderne og prekariatet nettopp stemte på ham?

  For å omskrive AF litt: Hillary var et skremsel globalistene viftet med for å få folk flest (i USA) til å omfavne Trump, som får jobben med å akselerere ferden mot den nye verdensordenen.

  • Dagfinn Klausen: Har med interesse lest artiklene du lenker til.

   Pepe Escobar gjengir en enkel og kort alternativ prognose:

   «A New York business source, familiar with the Masters of the Universe, who actively supported the Trump program and called his election at least two weeks before the fact, offers a blunt assessment:

   «Donald is an insider. Most of the advisors Engdahl refers to are wallpaper. There are three important things to consider. 1) The Supreme Court will have conservative judges. 2) There will be a rapprochement with Russia. The tilt may not be as warm to China, but we will work on that. 3) None of the Masters care about Lenin, or Thomas Cromwell, or ideologies. They care about power and money.»

   Trump samler maktmenneskene rundt seg. Der må de finne en alternativ vei til «power and money». Tiden vil vise om «veggtapeten» skifter farve.

 2. Uansett hvem som styrer i usa vill møtte ubeskrivelige problemer.
  Utrolig mange på food stamps.ca 47mill.
  Robot teknologi gjør opp til 48% arbedere ledige,med dagens teknologi.
  (det gjelder da for oss i vesten også.)
  Så skal en se dette uten i fra.Så er det for mange som bare snylter på de som skaper verdiene.
  Hvordan de skal kvitte seg med oss,er vell det store spørsmålet?

  • Sagt på en annen måte – det er ikke mangel på arbeidsplasser, kun for mange av «oss».
   Ikke noe nytt her. Dette har Eliten visst i årevis, og har hatt løsningene klare!

 3. KZ: Engdahl er meget kunnskapsrik, logisk sterk og har god oversikt, det skal han ha, men han er etter min formening svak på psykologi i motsetning til The Saker.

  Engdahl bygger på at maktmennesker er stødige stabbesteiner med overordnede idealistiske mål uten evne og vilje til å bevege seg. Som Havel erfarte: Maktmennesker går etter makt og penger og skifter retning etter vinden.

 4. KZ: Engdahl er meget kunnskapsrik, logisk sterk og har god oversikt, det skal han ha, men han er etter min formening svak på psykologi i motsetning til The Saker.

  Engdahl bygger på at maktmennesker er stødige stabbesteiner med overordnede idealistiske mål uten evne og vilje til å bevege seg. Som Vaclav Havel erfarte: Maktmennesker går etter makt og penger og snur kappa etter vinden. Men vi får vel se ettehvert.

  • Takk skal du ha! Deler dine synspunkter. Vi får smøre oss med tålmodighet til vi får erfare noe mere.

   Har forøvrig ikke hørt Trumps «takketale» ennu, men den skal visstnok inneholde mye ny, og for de fleste amerikanere, kunnskap om NWO. Det er han sannsynligvis den første amerikanske president som, i så fall har gjort, hvilket muligens lover godt for fortsettelsen.

   De som har kommet nærmest, var vel Dwight D. Eisenhower i 1961, med Military-industrial complex, og John F. Kennedys «secret society-tale» fra samme år.

   • Ja, Eisenhower og Kennedys taler ga oss et hint om hvor mektige militærindustrialistene var allerede den gang …

    Også er det store spørsmålet: Har den teknologiske utviklingen stått stille? Har militærindustrialistene blitt mindre mektige? Eller kanskje mer? Hva slags teknologi har de egentlig tilgang på i dag, når Jose Delgado fjernstyrte en okse (vist på TV) i 1963, og New York Times allerede i 1965 rapporterte at han drev med trådløs mind control på ufrivillige menneskelige forsøkskaniner — uten å trenge å operere inn en chip?

 5. «Israel great again»? Det som går på lavbluss i debattene her om Trump-administrasjonen ,er hva det vil bety at administrasjonen så langt er full av Israel-firsters,zionistisk nøkkelpersonell av jødisk eller ikke-jødisk slag. Som det framgår av de siste uttalelsene fra Avigdor Liberman,brenner israel etter å komme igang med en større Israelsk-Amerikansk krig i Syria. Skulle Trump – mot alle odds -motsette seg noe sånt, må han bytte ut administrasjonen sin.
  Det mest riktige etter mitt skjønn som har blitt sagt om Trumppresidency er at han vil gjøre «Israel great again». Hvis han klarer det,ligger USA med brukket rygg etter slaget om Syria/Iran. (skriver mere om dette på verdidebatt.no idag)

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.