Jan Egeland sørger over jihadistenes nederlag i Aleppo

33

Jan Egeland har klippekort på deltakelse i nyhetsmediene. 13.12.2016 brukte han sin faste plass til å demonstrere hvor forferdelig han synes det er at terroristene nå har gått på sitt endelige nederlag i Øst-Aleppo. Han snakket om summariske henrettelser av unge menn og overgrep mot kvinner og barn. Men han innrømte samtidig at han ikke hadde noen dokumentasjon på at dette har foregått. Egeland viste bare til meldinger fra organisasjoner og kontakter «vi har hatt i Aleppo i flere år». Øst-Aleppo har vært under militær kontroll av jihadister/leiesoldater i hele denne tida. De organisasjonene Egeland snakker om er altså organisasjoner som er godtatt av eller representerer terroristene. Hvilken troverdighet har de? Og hvilken troverdighet har udokumenterte meldinger fra dem?

egeland e24 kalifat is

Og ikke minst: Han har veldig stor politisk innflytelse i Norge og han bruker den for å fremme en politisk agenda. Det var først og fremst han som gjorde 10.000 flyktninger til det store mantraet i Norge våren 2015. Men som jeg har påpekt var dette en dødfødt måte å løse flyktningeproblemet på: Tallet er ikke 10.000, det er 16 millioner. Og det problemet kan ikke løses med migrasjon, men bare med å stoppe de krigene som driver folk på flukt. Å stoppe Syriakrigen har aldri vært Egelands agenda.

Sammen med Terje Røed Larsen og Mona Juel var Egeland sentral i de forhandlingene som førte fram til den katastrofale Oslo-avtalen, som har vist seg å være helt ødeleggende for den palestinske frigjøringskampen.

Fram til 2012 var han med i styret av International Crisis Group, en institusjon som er etablert av George Soros. Den er ei globalistisk tankesmie styrt av blant andre Soros og Zbigniew Brzezinski.

Styremedlemmer er også Carl Bildt og Wesley Clark. ICG har fulgt en konsekvent provestlig linje og sin sammenblanding mellom rapportering av og deltakelse i konflikter. De spilte for eksempel en rolle som fremmet USAs politikk i Kosovo. I en kritikk av ICG heter det  om organisasjonens bruk av fakta:

The first of these is a legitimizing function. By being seen to draw on expert knowledge, an organization can enhance its legitimacy and bolster its claim to resources or jurisdiction over particular policy areas. In this sense knowledge can endow organizations with “epistemic authority
. The second is a substantiating function. Expert knowledge can lend authority to particular policy positions, helping  to substantiate organizational preferences in cases of political contestation.

Og det er akkurat slik Egeland også opptrer. Det er en sammenblanding av ofte tendensiøs rapportering med en bestemt pro-vestlig agemda. Fra 2011 til 2013 var Egeland direktør i Human Rights Watch Europe og en av visedirektørene i hovedorganisasjonen. HRW er totalt kontrollert av Soros og følger hans globalistiske agenda, og Egeland er en typisk representant for denne organisasjonens politikk og strategi.

Som generalsekretær i Flykninghjelpen bekreftet Jan Egeland at hans organisasjon sender hjelp til områder som er kontrollert av Den islamske staten. E24 skriver: «Nødhjelp for millioner av kroner fra Flyktninghjelpen har havnet i områder som er kontrollert av den islamistiske terrorgruppen ISIL. Hjelpen utnyttes i ISIL-propaganda for å vinne folkets gunst.» Dette bekreftes av Egeland.

Flyktninghjelpen omsatte for 2,8 milliarder kroner i 2015, og for å sette det på spissen kan man si at Flyktninghjelpen lever av flyktninger, ikke av å bekjempe kriger.

Jan Egeland gikk også svært tidlig inn for regimeskifte i Syria. Terje Tvedt skriver: I april 2011 (sic!) slo så Egeland uten videre fast at «President Assad kommer ikke til å holde flere nyttårstaler» (Dagens Næringsliv, 27. april 2011).

Egeland er en av de fremste svingdørpolitikerne i Norge, og en aktiv deltaker i forskjellige «humanitære» imperialistiske prosjekter. Det er lærerikt å se hvordan han reagerer på jihadistenes nederlag i Syria. For ham er dette dystert. Enda han liksom skal være humanist, har han aldri under denne fem og et halvt år lange krigen stilt krav om at Vesten må slutte å støtte den. Og han har støttet de høyst anti-humanitære sanksjonene mot Syria. For dette har han fått en meget høy lønn, en lønn som bringer ham godt inn i den norske one percent community.

Twitter skriver Egeland:

The Gov’ts of Syria & Russia are accountable for any and all atrocities that the victorious militias in Aleppo are now committing!

Hvis han har rett i dette, må det bety at også USA og Vesten, inkludert Norge, er ansvarlige for «hver og en» av de forbrytelsene som de jihadistiske gruppene har utført gjennom fem og et halvt år, grupper vi har støttet og fortsatt støtter. Og med samme logikk må det bety at Stoltenberg og Støre var ansvarlige for hver enkelt av de forbrytelsene som «våre» jihadister utførte i Libya under beskyttelse fra vårt flyvåpen. Jeg kan ikke huske at Egeland har argumentert for dette noen gang.

 

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


33 KOMMENTARER

 1. Lederen for «White Helmets», som ingen av de intervjuede flyktningene fra Øst-Aleppo hadde hørt om, er blant verdens ledende tenkere, i følge Foreign Policy. «White Helmets» opererer sammen al Qaida og al Qaida-tilknytta grupper, og «den store tenkerens» hjelpegruppe har spesialisert seg på «selfie-fotografering» av seg selv, idet de graver opp samme gutten eller jenta med samme klær etter angivelig syrisk bombing. For dette propaganda-virket har gruppa mottatt rundt 100 millioner dollars i støtte. Ja, han er litt av en luring, Raed al-saleh…!

  https://gt.foreignpolicy.com/2016/profile/raed-al-saleh

 2. De som aktivt har støttet «opprøret» i Syria mot landets legale myndigheter, den syriske hær inkludert, har selvsagt et moralsk ansvar for de ca. 250 000 drepte og millioner fordrevne.

  Egeland må forøvrig være idiot dersom han ikke forstår at krig inne i byområder medfører massive overgrep mot sivile. De blir sprengt i stumper og stykker, samt rammet av vilkårlige prosjektiler og granatsplinter.

  Men det er dessverre ingen annen måte å gjøre det på. Man kan heller ikke i dag bekjempe en fiende i byområder uten sivile tap. Men ansvaret for sivile tap ligger altså på den angripende part.

  Eller mener Egeland at ansvaret for tapene av sivile og deres lidelser i byer som Stalingrad og Leningrad må tillegges russere som forsvarte byene? Forstår han ikke hvor absurd hans uttallelser i virkeligheten er?

 3. Vanlige syrere feirer at Russland og regjeringsstyrkene har utslettet de USA-væpnede terroristene. Ikke rart at Assad har godt over 70% oppslutning i det syriske folk.

  • Det er visst normen at ledere som har stor støtte fra folket gjerne blir demoniosert av lederne i Vesten (som på sin side ikke har mye folkelig støtte). Det gjelder Assad, Putin. Victor Orban i Ungarn og General Al Sisi i Egypt.

 4. Nå venter vi bare på at norske journalister som Anders Giæver skal skrive en elegi hvor de gråtkvalt beklager at de stakkars terroristene ble tatt av dage av slemme Assad og onde Putin som var frekke nok til ikke å godta at Aleppo, for å blidgjøre Israel, ble overtatt av Vestens proxyterrorister.

  • Den likte jeg! God formulering der, det skal du ha 🙂 Vi venter vi nok ikke lenge før denslags dukker opp nei…

 5. Bara at få vite at den svenske folkmordsmillioneren Carl Bildt sin navn finns her tilsammens med sine norske motsvarigheter er nog for å skønne mørkrets krafter. At deretter addera Kissinger – Clinton og Brzezinski til gruppen og då er mardrømmars agendor fakta.

 6. I går meldte nrk at det var mange traumatiserte barn i Aleppo. De spiller på at folk ikke vet hva krig er.

  «Flyktninghjelpen omsatte for 2,8 milliarder kroner i 2015, og for å sette det på spissen kan man si at Flyktninghjelpen lever av flyktninger, ikke av å bekjempe kriger.»

  Det kan se slik ut, desverre. Disse såkalte hjelpeorganisasjonene betakker seg ikke for å lyve og svindle. Det så vi sist på Dagsnytt atten for et par dager siden.

 7. Meget klar og god tale- På høy tid at det blir en debatt om hvilken rolle de såkalt humantiære fanebærere spiller i konflikter skapt av USA og vestlige halediltere.

  • De «humanitære fanebærere» har spilt en stadig viktere rolle i å rettferdiggjøre og promotere vestens kriger og dominansspill siden vedtaket fra «2005 United Nations World Summit» om «R2P» – «The Responsibility to Protect». USA-NATO forvrenger stadig vedtaket og bruker det i strid med hensikten. Sllk som i Syria/Aleppo nå – jf. bare USA-NATOS (Frankrikes) «våpenhvile»-utspill i UNSC p.t.

   «Sovereignty no longer exclusively protects States from foreign interference; it is a charge of responsibility that holds States accountable for the welfare of their people.» – Jf. http://www.un.org/en/preventgenocide/adviser/responsibility.shtml

   Sitatet mener kanskje å si at fraværet av «eksklusiv suverenitet» skaper en ansvarsrolle som holder «stater» «regnskapspliktig ansvarlig» («accountable») for «deres folks velferd».

   Men «a charge of responsibility» og «accountable» for hvem? – Det blir spørsmålet siden 2005. Det har fått skumle svar. USA-NATO påtar/påtvinger seg ofte dette «ansvaret» for holde andre land regnskapspliktige, dog snevert tplket utfra USa-NATOs egne geopolitiske interesser og foran reelt humanitære behov.

 8. Strålende arbeid av Pål. Men er det ikke slik at den «progressive» helseinstitusjonen Norwac også var dypt involvert på Egeland-siden?Og minst halvparten av det som utgjør den selvutnevnte norske «venstresida» har jo også tilbrakt de 5 krigsårene med å hylle leide CIA-Jihadister som «Spaniakjempere». Professor Bjørn Olav Utvik i Klassekampen. Det er da ingen organisasjon som har skrevet at dette er en total galskap. Det fortoner seg faktisk som om det har hersket en slags stilltiende allianse mellom Pentagons Pål T. Jørgensen og Utvik-tenkningen innen «venstresida.» Og organisert protest har vært totalt fraværende.
  Vilken tilstand vi befinner oss i!

 9. På TV2-nyhetene meldes det at 80 sivile har blitt henrettet i Aleppo av hæren, deriblant kvinner og barn.

  Den syriske hær henretter selvsagt ikke barn. Kvinner og menn kan bli henrettet på stedet dersom de griper til våpen, ja det kan jeg tro, men det er ikke nødvendigvis et overgrep dersom landets lover innbefatter slik reaksjon.

  Påstanden om at hæren har henrettet barn gjør derfor hele påstanden ytterst tvilsom og den fremstår som fabrikert.

  Forøvrig kommer folk ut av ruinene og puster lettet ut over at hæren nå har klart å nedkjempe fienden. Seieren i Aleppo er et lys i mørket.

 10. Jeg ser at norske journalister nå har begynt å sukke og uffe seg over hvor forferdelig det er at «opprørerne» (terroristene) taper.

  Samtidig har USA sendt sine IS-krigere ut på en ny offensiv mot Palmyra.

  Det er mye propaganda av dette slaget her nå i norsk presse: https://www.youtube.com/watch?v=idHywDpRfFA&feature=youtu.be&t=2m8s

  Ta en kikk på den historien der, om det berømte (og iscenesatte) bildet av den syriske gutten som ble rullet i sement og fikk klasket rødmaling i ansiktet før de ivrige fotografene plasserte ham i en stol og tok et ikonisk bilde som liksom skulle dokumentere hvor grusomme Assad og Putin er. (Og legg merke til hvor ivrige fotografene var etter å faktisk «hjelpe» gutten, da!)

  Det der er hva mediene våre, på ordre fra CIA, bruker for å legitimere Vestens «humanitære» støtte til terrorister o.a. «moderate opprørere».

 11. Norsk Folkehjelp sier de samarbeider med sivilsamfunnsorganisasjoner i Aleppo. Nevnt ved navn er Muwatana og Masrrat. Uten at Folkehjelpa i dagens pressemelding redegjør nærmere for hva slags organisasjoner dette er.

 12. Det er interessant å registrere reaksjonene til «samfunnstoppene» som forvalter den objektive sannheten, enten det er TV2s Pål T Jørgensen, eller det er FNs Jan Egeland. Det kan virke som om de er redd for at den «sannheten» de har forfektet skal avsløres som et falsum.

  Det er mer og mer som tyder på at Trumf kommer til å føre et tøft kjør mot tunge miljø i USA, herunder CIA. I så fall bør noen og enhver begynne å skjelve i buksene. CIA/USA har tapt krigen om Syria, både militært og i media-, et oppgjør på «kammerset» er neppe til å unngå. I så fall kan det bli stygt og noe som også kan omfatte CIAs representanter i utlandet, både innen media og i øvrige samfunnsposisjoner.

  Vi går spennende tider i møte.

 13. K.Karlsen: krigen i Syria er ikke slutt. Avigdor Liebermann og Netanyahu sier hver dag at den iranske hæren i Syria og Bashar al-Assad ved makta er uakseptabelt. Israel sier også at Trumps administrasjon er et «DREAMTEAM.» SaudiArabia og Gulfstatene fortsetter å væpne Jihadister og i USA bak kulissene: konflikt mellom Mossad og CIA om hvem som skal kontrollere USAs politikere.
  Ingenting er slutt.

 14. Flott artikkel av Steigan.

  Her er en video med den canadiske journalisten Eva Bartlett, som avslører løgnene til vestlige media om Aleppo og Syria. Hun får et spørsmål fra Kristoffer Rønneberg (journalist i Aftenposten) om hvordan hun vet at vestlige media lyver. Hun svarer helt glimrende.

  Se videoen her:

  https://www.youtube.com/watch?v=g1VNQGsiP8M

 15. Man kan alltids svette seg gjennom nyhetene på nrk. Kildebruken går mye på: Ifølge FN, -Mange tror at, -Noen tror at

 16. Hylekoret til eliten er i gang igjen, og VG skriver at regjeringsstyrkene har gått fra dør til dør og henrettet sivile i Aleppo, sivile skal også ha blitt henrettet i deres egne hjem og personer skal ha blitt skutt ute i gatene mens de flyktet.

  Som ikke dette er nok så skriver VG også at kvinner og barn har blitt brent levende! Det er vel ikke lenge før sykepleier Nayirah kommer og forteller om babyer som blir tatt ut av kuvøser og slengt rundt omkring i Aleppos gater.

  Men det verste er at 95-98% av det norske folk tror på alle disse røverhistoriene som MSM serverer, og angående grusomhetene i Aleppo så har jo ISIL har jo presentert seg så godt at de burde kjenne lusa på gangen!

  • «Men det verste er at 95-98% av det norske folk tror på alle disse røverhistoriene som MSM serverer,»

   Nja. Jeg er faktisk ikke sikker på at det er fullt så ille. Sjekk kommentarfeltene til f.eks. VG. Og den lange «Sannheten om Syria»-tråden inne på VGD. Jeg tror mange er i ferd med å våkne. Kommentarer som er positive til Assad og Putin får vesentlig flere upvotes enn de som er negative.

   Jeg tar høyde for at kommentarfeltene og VGD ikke representerer noe tverrsnitt av befolkningen som sådan, men jeg har nesten inntrykk av at minst 20 % av Norges voksne befolkning faktisk er veldig skeptiske til det offisielle MSM-narrativet, som naturligvis er løgn og propaganda fra ende til annen.

   Husk også at de fleste av journalistene selv naturligvis vet sannheten. Men de velger å lyve bevisst, fordi det er det CIA har bedt dem om å gjøre. Og lyver de ikke, får de ikke artiklene sine på trykk. I verste fall får de sparken eller blir «tatt hånd om» på annet vis … Flesteparten av artiklene om Syria er naturligvis artikler tatt fra de store internasjonale nyhetsbyråene eller utenlandsk presse, og blir kjørt gjennom Google Translate for så eventuelt å bli finpusset litt av en språkvasker/»journalist».

  • Bare en bizarr refleksjon : at det kan bli alvorlig om dette fører til at når det virkelig skjer ting, så tror folk det er «fake news», fordi de er lurt så mange ganger. Kanskje det er en del av det kyniske spillet å forsøke å skape avstand og isolasjon for utvalgte grupper. Det er en ting å reflektere over, at media og sosiale medier blir så livsfjerne at om en person forteller om noe alvorlig, så får man «upvotes» og» likes».

  • For å bygge et bærekraftig globalt samfunn, må jordas nasjoner
   fornye sitt forhold til FN, opprettholde sine forpliktelser til eksiste-
   rende internasjonale avtaler, samt støtte en juridisk bindende,
   internasjonal innføring av Earth Charters prinsipper når det gjelder
   miljø og utvikling.
   Les Earth charter
   https://en.wikipedia.org/wiki/Earth_Charter#History
   Drafting

   «The drafting of the text was done during a six-year worldwide consultation process (1994–2000), overseen by the independent Earth Charter Commission, which was convened by Strong and Gorbachev with the purpose of developing a global consensus on values and principles for a sustainable future. The Commission continues to serve as the steward of the Earth Charter text.

   One of the principle creators of the Earth Charter was Steven Clark Rockefeller, who, among other things is professor emeritus of Religion at Middlebury College and an advisory trustee of the Rockefeller Brothers Fund. According to text with a 2001 interview with Rockefeller, he «chaired the Earth Charter international drafting committee. He is also a member of the Earth Charter Commission and Steering Committee…»

   The final text of the Earth Charter was approved at a meeting of the Earth Charter Commission at the UNESCO headquarters in Paris in March 2000. The official launch was on 29 June 2000 in a ceremony at The Peace Palace in The Hague, Netherlands. Queen Beatrix of the Netherlands attended the ceremony.»

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.