IT-gigantene lager teknologi «mot ekstremisme»

4

Facebook, Google, Microsoft og Twitter offentliggjorde 6. desember 2016 at de er gått sammen om å utvikle en teknologi som angivelig skal motvirke «ekstremisme og terror» på internett. Dette melder Financial Times. Avisa skriver:

In a statement, the technology groups said they were building new technology that would identify extremist content including terrorist recruitment videos and images of executions, via a digital fingerprint known as a “hash”, which would then be compiled into a shared global database. Once created, the hash would be attached like a watermark to content, which would then be easy to identify and take down.
“Our companies will begin sharing hashes of the most extreme and egregious terrorist images and videos we have removed from our services,” the companies said. “By sharing this information with each other, we may use the shared hashes to help identify potential terrorist content on our respective hosted consumer platforms.”

Som kjent er USA den største sponsoren av terror, gjennom væpning av terroristgrupper og militære intervensjoner for regimeskifter, og deretter følger hodekapperne i Saudi Arabia. Når nå de mektigste IT-selskapene, som igjen er eid av Wall Street, skal identifisere og slå ned på ekstremisme, er det vel grunn til å tro at det ikke er CIAs ekstremister de har i tankene.

Det blir vel mer som den famøse lista til Washington Post, som uten dokumentasjon eller argumentasjon definerte massevis av nettsteder som «fake news» og russisk propaganda.
Sosiale medier har vært åpne vinduer for demokratisk meningsutveksling en stund. Nå tyder alt på at disse vinduene er i ferd med å bli lukket. Og som alltid er det terror som er påskuddet for mer diktatur.

Les også: Hvem eier IT-gigantene?

EU og IT-gigantene skal sensurere sosiale medier.

KampanjeStøtt oss

4 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.