Oppgjøret med godhetsregimet

6
Øyvind Andresen
Av Øyvind Andresen

Terje Tvedts kronikk «Clinton stiftelsen og det nye Norge» er en spissing av en kritikk han har retta mot det norske godhetsregimet i flere tiår. På denne sida  er en oversikt over hans filmer, bøker og artikler. Her ligger alle brannfaklene samla på et sted.

Pål Steigan stiller på sin blogg helt betimelige disse spørsmål til Bjørnar Moxnes:

Tvedt anklager i sin artikkel også venstresida, inkludert SV og Rødt for å være blitt en del av dette systemet. Mitt spørsmål til Rødts leder Bjørnar Moxnes er todelt: Hva mener du om Terje Tvedts seks brannfakler og – er du villig til å gå i spissen for å ta et oppgjør med hele dette betente humanitær-politiske komplekset?

Jeg er redd han aldri vil få noen svar.

Rødt har som parti hatt et helt ubevisst forhold til bistandsbransjen. Partiets offisielle linje så langt har vært å være en del av godhetsregimet. De har i alle år støtta bevilgninger til såkalt u-hjelp. De har støtta alle NRK-innsamlingene. I år kunne folk melde seg inn i Rødt og heller betale kontingent til det søkkrike Røde Kors som har 3 milliarder kroner salta ned på bok. I 2015 hadde de 2,7 milliarder i verdipapirer.

bistandspenger-2012

De eneste politikerne som har, så langt jeg har oversikt, reist kritikk mot norske bidrag til Clinton Foundation er Carl I Hagen og Christian Tybring-Gjedde. Sistnevnte kritiserte også NRK-innsamlinga i år.

Hvorfor overlater «venstresida» denne viktige samfunnskritikken til FrP-politikere og enkelte uavhengige intellektuelle?  

I det siste forslaget til arbeidsprogram for Rødt er ikke bistand nevnt med ett ord.

Jeg veit at det er mange medlemmer i Rødt som er sterkt kritiske til bistandsbransjen. Det er på tide at disse kommer på banen.

Øyvind Andresen

Leder for Rødt i Vest-Agder (2012 – 2016)

Her oppsummerer jeg mine erfaringer med debatten i Rødt:

http://andresensblogg.no/fra-godhetstyranniets-ekkokammer/

Andre kilder:

http://www.dagbladet.no/nyheter/ber-regjeringen-avvikle-clinton-stotte/6026621

 

Skrevet av

Øyvind Andresen

Jeg er 65 år, marxist, lektor og fagbokforfatter. Tekstene er oftest skrevet etter samtaler og konsultasjoner med min kloke livsledsager Ingjerd.

KampanjeStøtt oss

6 KOMMENTARER

 1. Meget interessant å lese fra Andresens blog,kommentarene fra Rødt-medlemmer. Utfra det som står der samt Klassekampens verden,drøfter man aldri strategiene for globalisering som det finnes enormt av materiale på i FNs Agendaer og på de titalls tenketankene i Europa som har planlagt dette med masseinnvandring.
  På Steigan-bloggen kunne vi en dag lese mye politisk biografi om Carl Bildt,nyttige saker,men vi skulle også hatt en gjennomgang av Støres politiske tenkning som finnes på UDs arkiv på engelsk og fransk. Støre er også en fullblods globalist.
  Det kan fortone seg som om man ikke vet at SosialistInternasjonalen i sine manifest er tilhengere av «GLOBAL GOVERNANCE.»
  Når man ser kultusen av AP og Støre i Klassekampen/Rødt må en jo trekke den konklusjon at det nåværende Rødt er et parti for globalisme light.
  For lesningen av masseinnvandringen blant rødtere er ikke noe annet enn total romantikk blandet med uvitenhet. Det finnes jo mange bøker om hvordan bruke masseinnvandring som et politisk våpen for en verden uten nasjoner og grenser – skrevet før høsten 2015.(Fredrike Beck) Tenketankene esiweb.org ,European programme fur Integration and Migration,European Policy Center (epc.eu)European stability Initiative,etc etc har jo jobbet med en slik planlagt masseinnvandring fra omkring 2000 av.
  Meningen var selvsagt knusingen av grenser,nasjonal integritet og stater for å bygge det Europas Forente Stater som Coundehove-Kalergi jobbet for på 1920 tallet i boka Praktischer Idealismus.
  Det er ikke sikkert det individuelle Rødt-medlem vil dette, men partiets offisielle politikk er jo absolutt medløperi til Globalismen.

 2. Bra, hvorfor trur jeg da: Toppstyr hvilket åpner for korrupsjon samt så er media helt korrupt og straffer alle som prøver å stoppe dagens hiraki og korrupsjonen. Men å vare politiker er et 100% dritt jobb om du er en ærlig sådan. Korrupt media og dårligt betalt samt så blir man straffet på ulike måter og man går emot eliten. Går det og endre, visst f.. om man gidder og tenker litt:) Boligpirs heroinet er på vei å ta slutt også så da finnes det enn større mulighet:)

  Anne her har kloke synpunkter og hun er moderat i den settingen.

  Förf Anne Marie Pålsson Knapptryckarkompaniet
  https://youtu.be/qu0h9lZFebQ

  • Et stort problem med partier er at det ikke er eiende. Demokrati hvilket det må vare men politiker må forsvare seg internt og mot eksterne krafter som eier media eksempelvis og har dermed kontroll over informasjonen som styr alt:). Og den enda gangen de kan få goder er om de er snille mot næringslivet:) Er det rart at vi i går konk?:)

 3. RV/Rødt kunne utviklet seg til å bli en maktfaktor i norsk politikk, men kom isteden inn på en vei som ledet partiet bort fra makt og over i en forening for spesielt interesserte.

  Årsaken er ganske enkelt at partiet ikke maktet å analysere, og dermed forstå, det nye politiske bildet. Partiet ble hengende fast i et foreldet politisk bilde, med utdaterte frontlinjer.

  Når Rødt proklamerer at de vil støtte Støre i valgkampen bekrefter de sin egen forvirring og fravær av samfunnsforståelse. Partiet forstår ikke det samfunnet de lever i. Derfor ender partiet opp med å støtte sine motstandere.

  Rødts støtte til liberalerne er siste spiker i den likkisten som kaller seg selv et radikalt parti på venstresiden.

 4. Bjørnar Moxnes ønsker å samarbeide med Jonas Gahr Støre, og et samarbeid med KrF er heller ikke uaktuelt. Å få til en avtale skal gå greit, tror Moxnes, som samtidig erkjenner at dette er en klar kursendring mot høyre for partiet. Det neste er vel at Bjørnar Moxnes stemmer for å sende flere soldater til Irak og Syria, og Rødt blir Norges nyeste krigsparti. 🙁

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.