Norske Norwac på feil side i Syria-krigen

2

Av Trond Ali Linstad

Norwac bærer et humanitært navn: The Norwegian Aid Committee. Men er en aktiv kraft på «opposisjonens» – eller skal vi si; terroristenes, side, i den krigen som pågår i Syria.

Politisk funksjon

Norwac skriver selv på sin hjemmeside: «Helsearbeid i konflikter vil alltid ha en politisk funksjon.» Og anfører det er viktig å være bevisst «hvilken politisk funksjon» en har. Hva blir konklusjonen, om den politiske funksjonen, når det gjelder Norwac?

Nøkkelpartnere

Norwac omtaler på sin hjemmeside disse «nøkkelpartnere» i sitt arbeid i Syria: Watan/Khayr, Al Seeraj, Shafak og UOSSM. Dette er felles for dem: De ble etablert da «Den syriske krisen» startet, i opposisjon til det syriske styret. De arbeider alle kun for opposisjonen. På deres hjemmesider ses farger og flagg som tilhører den syriske opposisjonen. Watan har opposisjonens flagg i sin logo.

Hva er nettverket til disse Norwacs «partnere»? Watan reklamerer for møter og seminarer – om «menneskerettigheter» –  i Saudi-Arabia!  Organisasjonen får støtte fra Saudi-Arabia, Qatar og Emiratene. Watan snakker om en pågående «revolusjon» i Syria. Og lærer barn å se døde opprørssoldater som «martyrer»!

Syrian American Medical Society er en referanse for Norwac. Organisasjonen blir på sin hjemmeside offentlig rost av Samantha Power; USAs ambassadør til FN. Power var en «nøkkelfigur» (Wikipedia) når det gjaldt å starte krigen mot Libya. Målet var «regime-endring» i Libya, slik det nå er i Syria.

Nato med allierte som Saudi-Arabia og Qatar støtter opposisjonen i Syria. Og Norwac står på den siden. Så har hun kanskje rett, Russlands utenrikspolitiske talsperson Maria Zakharova, som omtaler de syriske såkalte «sivile samfunnsorganisasjoner», for å bruke et uttrykk fra Norwac, slik: «De er nært knyttet til terroristiske organisasjoner i de østlige områder av Aleppo.» (Maria Zakharova.)

Hun navngir dem som støtter disse «sivile samfunnsorganisasjonene»: Qatar, USA, England, Frankrike, Emiratene og skandinaviske land.» (Sana, 8. november 2016.)

Norsk hjelp

Jeg minner i den sammenheng om dette: Den norske regjeringen har sendt 60 spesialstyrker for å trene opposisjonelle krigere på grensen til, eller i Syria. Og regjeringen gir Norwac «generøs støtte» (Norwac) til helsearbeid for den samme opposisjonen. Norwac har for 2016 fått til disposisjon 4,5 millioner dollar til bruk i slikt arbeid.

Og dette er merkbart og påfallende! For Norwac ble i sin tid etablert for å være den radikale «venstresidas» humanitære organisasjon, som alternativ til de «borgerlige» Norsk Folkehjelp og Røde Kors.

Syrisk front

«Alt har en politisk funksjon», for å sitere Norwac. Hvor er det Norwac står?  I Øst-Aleppo nå går fronten mellom på den ene siden: Al-Qaida-dominerte opprørerne med støttespillere; USA, Nato, Saudi-Arabia, Qatar og Tyrkia. Og på den andre siden: Syrias valgte regjering («Assad-styret») med støtte fra Hezbollah i Libanon, patriotiske palestinske grupper og Iran, nå hjulpet av Russland.

norwac-syria

Norwac står sammen med de første. Og la dette være sagt: Opprørerne, de Norwac støtter (se bildet) er dominert av salafistiske jihadistorganisasjoner; for øvrig på internasjonale terroristlister. Hva har Norwac å si?

 


Norwac har naturligvis tilsvarsrett her.

red.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


2 KOMMENTARER

 1. Kurderne fortalte tidlig i 2013 at IS hadde tatt full kontroll over den syriske grensebyen Tell Abid og Norwac-sykehuset der. IS innførte sharia-lover på sykehuset, og det var kun IS og deres støttespillere som fikk behandling på dette sykehuset. Til tross for at situasjonen på dette sykehuset var «velkjent, gikk det nesten 2 år før støtten til dette sykehuset ble stanset.

  http://www.vg.no/nyheter/utenriks/syria/ud-stanser-stoette-til-norsk-sykehus-i-syria/a/23354114/

 2. Et vepsebol. Det er jo et paradoks at det er Trond Ali som begynner å stikke fingeren i dette vepsebolet hvis ledere han hatt nære kontakter med i sin virksomhet. Men han gjør det altfor lett for seg ved bare løselig å skrive at «patriotiske palestinske grupper» støttet opp om Assad-regimet.
  Saken var den at det globale Muslim Brotherhood og det palestinske MB ved Hamas tilsluttet seg til Nato-Jihadismen og flyttet sitt hovedkvarter fra Damaskus til MB-orienterte Qatar i 2012.
  Politisk sett var Hamas satsing på feil hest en skudd i egen fot som gjør at Hamas idag knapt kan gå oppreist.
  Før jeg går videre:
  Zionismen sier på alle sine konferanser de siste årene: Vi har nå globale målsettinger. Det er høyst sannsynlig Oded Yinon-planen også i og rundt Europa.
  Men Obama-familien har de nærmeste relasjoner til Muslim Brotherhood. Et spørsmål til Trond Ali:
  Når Norge under Stoltenberg/Støre igangsatte en slik kultus av Hamas og derved også Erik Fosse/Mads Gilbert. Tror du dette var påskyndet/ønsket av Obamaadministrasjonen?
  Jeg spør fordi både prominente palestinske og arabiske spaltister på denne tida rett og slett frådet av raseri over Hamas og hvorfor kan jeg komme tilbake til om nødvendig.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.