Erdoğan truer med å sende tre millioner flyktninger til Europa

6

Tyrkias president Recep Tayyip Erdoğan er utålmodig. Han mener at EU saboterer forhandlingene med Tyrkia og at EU ikke overholder den økonomiske avtalen unionen har med Tyrkia. Etter det mislykte statskuppet 15. juli og Erdoğans massive angrep på sine hjemlig motstandere og innskrenkingene av presse- og ytringsfriheten i Tyrkia er det mange EU-land som ikke ønsker Tyrkia som medlem.

EU har også lovt Tyrkia seks milliarder euro i 2016 for å dekke kostnadene med de tre millionene flyktninger som finnes i Tyrkia. Til nå er det bare kommet opp mot 300 millioner sier Erdoğan. I et intervju med al Jazeera 11. november 2016 sier han at dersom ikke EU innfrir forplikelsene vil tre millioner flyktninger bli sendt til Europa. – De kan gå til fots, sa presidenten, og EU vil ikke vite hva de skal gjøre med dem.

Det er krigen i Syria, som EU og Tyrkia støtter, som har skapt denne enorme flyktningestrømmen. I stedet for å innstille støtten til jihadistene i Syria for på den måten å avslutte krigen slik at flyktningene kan vende hjem, fortsetter EU støtten til krigen, men ønsker at Tyrkia skal ta seg av flyktningene. De liberale kritikerne av denne politikken går heller ikke inn for å stoppe krigen, men ønsker at EU skal ta imot flyktningene.

Erdoğan har flere ganger sagt at han vil gjeninnføre dødsstraff i Tyrkia, noe som i så fall vil sette en fullstendig stopp for et eventuelt medlemskap i EU.

En meningsmåling i Tyskland viser at 82 prosent av tyskerne ønsker en endring av flyktningepolitikken, mens bare 28 prosent mener at Angela Merkel skal fortsette den politikken hun har ført, skriver Der Spiegel.

En kan vel trygt anta at støtten til Merkels politikk ikke vil øke dersom Erdoğan gjør alvor av sine trusler. Og han har helt rett, Europa vil ikke ane hva man skal gjøre.

Den eneste virkelige løsninga på flyktningeproblemet er å stoppe de krigene som ødelegger land etter land og driver millioner av mennesker på flukt. Men det er et krav liberalerne ikke stiller. De støtter i stedet disse krigene eller de vender det blinde øyet mot dem.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


6 KOMMENTARER

 1. Det blir neppe slutt på krigene med det første siden krigene er det beste utstillingsvindu for å eksportere våpen.

  Uslåelige salgsargumenter er «tested and found useful in Gaza» eller hvor det enn måtte være. Israel hadde neppe verdens største våpeneksportør i forhold til innbyggertallet der som de ikke hadde Gaza-stripen de kunne teste ut våpnene sine på.

 2. Når Erdogan snakker om mulighetene for medlemskap i EU tror jeg det er spill for galleriet. han er ikke interessert i medlemskap men i å kritisere EU for å utelukke Tyrkia. Dette gir innenrikspolitisk gevinst. Videre har han og tidligere tyrkiske regjeringer i årevis beskylt Europa med rette for ikke å ville dele på byrdene flyktningene representerer. Så at han fortsetter å påpeke dette, gir også en innenrikspolitisk gevinst. Trusselen om å sende flyktningene til Europa til fots er stadig et forhandlingskort overfor Europa, så han bruker dette også.

 3. «Erdoğan truer med å sende tre millioner flyktninger til Europa»

  Ja der ser dere hvordan Putin holder på og destabiliserer Europa!!!

 4. Erdogan er fremdeles ikke president i EU (med diktatoriske fullmakter).
  Det er vel fortsatt Europeere som styrer Europa.

  Erdogans trussel må føre til et naturlige mottiltak:
  Steng grensene!
  På land og i hele Middelhavet.
  Noen må tenke som en «hærfører»:
  En regulær «invasjon» stoppes ikke med dialog, men om nødvendig med makt.
  Pr. 18/11-16 har 420 personer omkommet på sjøveien fra Tyrkia til Hellas og 4139 har totalt omkommet i Middelhavet. Fornuftig maktbruk vil automatisk stoppe denne «invasjonen» og redusere dødsfallene til omtrent NULL. (Look to Australia).

  Er det gjenteklubben grei (av begge kjønn) som ikke orker å tenke logisk? Vi har problemer med noen medlemmer i denne klubben også i Norge.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.