François Hollandes uslåelige rekord

10
Hollande mottar Jeddahs æresorden av kong Abdullah

På den siste meningsmålinga som Ipsos har gjort for franske Le Monde kan president François Hollande notere seg for en nærmest uslåelig rekord. Det viser seg at 4% av hans landsmenn er fornøyde med ham. (3% ganske fornøyde og 1% svært fornøyde). Ingen andre statsledere i Europa kan vise til en tilsvarende misnøye. Det måtte være i Ukraina, der populariteten til president og statsminister pleier å bli målt i ensifrede prosenttall.

Men 4%. C’est formidable, Monsieur le president!

Avisa Libération reiser seriøst spørsmålet om det er mulig for presidenten å oppnå null i popularitet.

Og det er ingen liten undersøkelse heller. 17.047 personer er spurt. Også Le Parisien kommenterer Hollandes rekord, og bemerker at – naturligvis – har ingen annen fransk president hatt så svak oppslutning.

(Det ryktes i Paris at en journalist skal ha funnet en person som under løfte om anonymitet har innrømt at han liker presidenten.)

Sommeren 2016 kunne ukemagasinet Marianne melde at 81% av franskmennene ikke ønsket at Hollande skulle stille til gjenvalg, og 71% ville heller ikke se noe til Nicolas Sarkozy.

De kandidatene som da var mest foretrukket var Marine Le Pen (38%), de François Bayrou (32%) et de Jean-Luc Mélenchon (31%).

Hovedbekymringene til den franske befolkninga er ifølge en annen undersøkelse terrorismen (64%), arbeidsløsheten (63%), skattene (50%) og migrasjonen (50%).

Og ingen tror tydeligvis at Hollande eller Sarkozy har noe å fare med på disse områdene. Det skulle være interessant å vite om det fortsatt finnes folk i Norge som har illusjoner om Hollande.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


10 KOMMENTARER

 1. Idet finnes bare demoner i alle verdens regjeringer, ikke skjønner noen noe men land etter land har solgt landene sine til jævelen. Det er kun ett menneske uten storkapitalen og hensynet til den som kan gjøre noe med gelskapen og det er Jill Stein som får mere og mere oppslutning i USA vi lever med demokratiske (folke-frihet) regler så hvordan kan vi stemme på de som jobber imot menneskeheten det er ett stort ????

  • «Idet finnes bare demoner i alle verdens regjeringer, ikke skjønner noen noe men land etter land har solgt landene sine til jævelen.» Begynn med å høy lønner til politiker *50. Fri champagne og kaviar til politiker + høy støtten til politiske partier * 50. Media, høy støtte der med å få politiske partier å starte aviser og tv. Staten begynner og tilvirke penger. Korrupsjons lover som er effektive finnes, bruk de! Beskyttelse til politiker og verne om ytringsfriheten og så videre… Enkelt om man vil, men boligpris heroin og gidder ikke til nå «the shit hits the fan». = «Folk i Norge har nesten ei mental sperre mot å kvitte seg med illusjonene side.»

 2. Folk i Norge har nesten ei mental sperre mot å kvitte seg med illusjonene side. Så Kk og mye av det øvrige skravlevenstre regner nok fortsatt Hollande som del av «venstresida» dessverre. Partier kaller seg jo sosialistisk. Og det er jo hva en kaller seg som er viktigst for disse sjiktene.

 3. Ikke merkelig overhodet. Turister i Paris tror de har kommet til feil land: Afrika. Undres om politikere i Europa står på lønningslisten til blant annet Prinser i Saudi Arabia. På den tyske kanalen ZDF ble det i kveld sendt en undersøkelse om hvilke prediger som blir holdt i Muslimske Moskeer (nærmere 3000 av dem i Tyskland) pluss i de mange muslimske foreninger. Vel så mye politikk som religion, med Plikt til Martyrdød og krav om drap av alle Unglaubige. Tysk etterretning har god kjennskap til hva som foregår under dekke av «Religion» men er totalt bundet av lovverket om Religionsfrihet, selv om det oppfordres til drap. Tyrkere blir oppfordret fra sin statsleder om å beholde sin tyrkiske identitet, og avvise alle form for «integrering». Det er duket for radikale konflikter, og de afrikanere som oppholder seg i Frankrike vil garantert gjøre alt for å komme seg videre, for i Frankrike er det ingen Integreringsprogrammer og spesialbehandling. Det er nytt at ZDF sender en såpass kritisk reportasje om muslimer i eget land. Ellers sitter det alltid tyske politikere, avisredaktører og muslimer og stopper munnen på de få som våger å si hva de opplever daglig av problemer med sinte og hatefulle muslimer. I Oslo er det nå 33% utlendinger, inkludert barn av disse. Medregnet er ikke de som er på venteliste, men allrede bor i Norge. Er det dette Friedrich Nietzsche kalte Kristendommens Slavementalitet i Jenseits von Gut und Boese?

 4. PerM: da Hollande tiltrådte i sin tid ble han ønsket velkommen på lederplass i Klassekampen hvor man uttrykte sitt
  håp på hest Hollande.-Tsipras,Bernie Sanders,Jeremy Corbin. Er man ikke for Nato og kapitalens globalisering er man ikke
  «venstre» nå for tiden.
  I Sverige har Jan Myrdal begynt å skrive i islam og innvandringskritiske nyatider.nu og folk fra «venstre» står i kø for
  å påpeke at gamle Myrdal drifter mot nazisme.
  Ifølge tysk sosialdemokrati er AFD nazister og ifølge svensk sosialdemokrati er Sverigedemokratene nazister. Hollande hevder at Nasjonal Front er nyfascister.
  Hvor vil dette ende?

 5. Man kan være glad for at soldater og politi ikke legger avgjørende vekt på lojalitet til statsoverhodet for å stå opp og gå på jobb om morran. For hadde det vært slik kunne IS marsjert inn i Frankrike og erobret landet med en hær på tre mann.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.