François Hollandes uslåelige rekord

0
Hollande mottar Jeddahs æresorden av kong Abdullah

På den siste meningsmålinga som Ipsos har gjort for franske Le Monde kan president François Hollande notere seg for en nærmest uslåelig rekord. Det viser seg at 4% av hans landsmenn er fornøyde med ham. (3% ganske fornøyde og 1% svært fornøyde). Ingen andre statsledere i Europa kan vise til en tilsvarende misnøye. Det måtte være i Ukraina, der populariteten til president og statsminister pleier å bli målt i ensifrede prosenttall.

Men 4%. C’est formidable, Monsieur le president!

Avisa Libération reiser seriøst spørsmålet om det er mulig for presidenten å oppnå null i popularitet.

Og det er ingen liten undersøkelse heller. 17.047 personer er spurt. Også Le Parisien kommenterer Hollandes rekord, og bemerker at – naturligvis – har ingen annen fransk president hatt så svak oppslutning.

(Det ryktes i Paris at en journalist skal ha funnet en person som under løfte om anonymitet har innrømt at han liker presidenten.)

Sommeren 2016 kunne ukemagasinet Marianne melde at 81% av franskmennene ikke ønsket at Hollande skulle stille til gjenvalg, og 71% ville heller ikke se noe til Nicolas Sarkozy.

De kandidatene som da var mest foretrukket var Marine Le Pen (38%), de François Bayrou (32%) et de Jean-Luc Mélenchon (31%).

Hovedbekymringene til den franske befolkninga er ifølge en annen undersøkelse terrorismen (64%), arbeidsløsheten (63%), skattene (50%) og migrasjonen (50%).

Og ingen tror tydeligvis at Hollande eller Sarkozy har noe å fare med på disse områdene. Det skulle være interessant å vite om det fortsatt finnes folk i Norge som har illusjoner om Hollande.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.