Stoltenberg: – Vil ikke spekulere over hvem som rammet hjelpekonvoien

0

USAs utenriksminister John Kerry var raskt ute og sa at det måtte «enten ha vært syriske eller russiske bombefly» som rammet hjelpekonvoien i Aleppo. Talsmenn for USA sa at Russland må holdes ansvarlig for angrepet på hjelpekonvoien. NATO-vennlige medier fulgte straks opp og konkluderte uten forsøk på bevisførsel for at slik var det.

Russlands utenriksminister Sergei Lavrov kalte hendelsen «en ny provokasjon» og sa at Russland kunne dokumentere at de ikke hadde vært involvert. Russland la fram en dronefilm som skal vise konvoien sammen med et militærkjøretøy som ble oppgitt til å tilhøre en av jihadistgruppene. Ifølge den russiske versjonen bærer ikke de utbrente lastebilene noen tegn på å være truffet av skyts fra fly. Derimot bærer de alle preg av å være rammet av brann.

FN hevdet opprinnelig at konvoien var blitt rammet av flyangrep, men ro nå tilbake på dette, skriver Asia Times.

U.N. humanitarian spokesman Jens Laerke said the references to air strikes in the original statement, attributed to the top U.N. humanitarian officials in the region and in Syria, were probably the result of a drafting error.
“We are not in a position to determine whether these were in fact air strikes. We are in a position to say that the convoy was attacked,” he said.

Derfor er det interessant at NATO-sjef Jens Stoltenberg nå sier at han «ikke vil spekulere over hvem som har ansvaret» for dette angrepet.

I et kort intervju med den russiske nyhetskanalen RT sier Stoltenberg:

I will not speculate about that. It’s important to get the facts and to find out how this could happened, but I won’t speculate.

I og med at det ikke er lagt fram noen beviser for at Russland eller Syria har ansvaret for dette angrepet og sentrale vestlige aktører plutselig er så forsiktige med å følge opp de opprinnelige påstandene, virker det som om Russland har gode kort på hånda.

Men de som driver krigspropaganda vet at det viktigste er å vinne det første døgnet. Sjøl om det skulle vise seg at Russland og Syria ikke har hatt noe med dette å gjøre, så tror allerede det vestlige publikummet ar de var det. Det gjelder også folk som i utgangspunkttet er anti-imperialister og kritiske til USA.

Og sånn skal det være. Narrativene må være sånn at de får pasifistiske prester til å rope på bombing.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.