Hvite hjelmer – helter eller terrorister?

67
Maren Sæbø forsvarer White Helmets i Bistandsaktuelt, men de er ikke noe annet enn en del av al-Qaida.

Du vet at en PR-kampanje har slått an når anti-imperialistiske venner av deg begynner å støtte USAs fremste kandidater til Nobels fredspris. Dette skjer nå med kampanjen for at Syrian Civil Defense, også kalt White Helmets, skal få Nobels fredspris.

Narrativen går ut på at dette er modige, frivillige helter som angivelig skal ha reddet 60.000 menneskeliv (ikke spør etter uavhengig dokumentasjon på tallet, for det finnes ikke). Disse angivelige heltene rykker inn i ruinhauger og kommer ut av dem bærende på små barn som de skal ha reddet fra den visse død. Og Hollywood er med. Netflix lanserte sin versjon 16. september 2016.
white-helmets
I Newsweeks omtale hevdes det at White Helmets er nøytrale, men de er alt annet.

Raed Saleh, som leder White Helmets, har offentlig tatt til orde for «flyforbudssone» over Syria, og enhver som kjenner språkbruken vet at det er det samme som full krig med vestlig bombing fra lufta.  Dette står på organisasjonens egen nettside.

White Helmets ble grunnlagt i Istanbul i 2013 av James Le Mesurier, en tidligere britisk offiser og leiesoldat for Olive Group (med tittel Vice President for Special Projects). Olive Group er nå fusjonert med Academi (tidligere Blackwater) og er blitt til Constellis Group.

Le Mesurier skal ha militær spesialerfaring fra diverse NATO-operasjoner som Bosnia, Kosovo, Irak og Libanon. Og han har bakgrunn fra det britiske militærakademiet Sandhurst.

Altså ikke din vanlige prototyp på en anti-imperialistisk aktivist.

Og som alltid må man følge pengene. Når det gjelder White Helmets, så sier Wikipedia at de er finansiert av USAID, Storbritannias Conflict, Stability, and Security Fund , og regjeringene i NATO-landa Danmark og Nederland, samt Japan.

På nettsidene til US Department of State sier talsmannen Mark C. Toner at departementet har støttet gruppa med 23 millioner dollar, men journalisten må dra det ut av ham, og Toner blir svar skyldig når han blir spurt om hvorfor de gir penger til White Helmets samtidig som gruppas leder Raed Saleh ble nektet visum til USA.

Derimot gir sjefen for USAID, Gayle Smith, sin uforbeholdne hyllest til White Helmets og Raed Saleh.

The Syria Campaign ble startet av reklameselskapet Purpose Inc i 2014 og driver kampanjen for White Helmets.

white-helmets-al-qaida

White Helmets opererer utelukkende i jihadistkontrollerte områder i Syria. De sier at de ikke bærer våpen, sjøl om det også finnes bilder av dem med våpen. Hvis det er sant at de i hovedak er ubevæpnet, så betyr det at de opererer under militær beskyttelse av al-Nusra og andre jihadistgrupper og høyst sannsynlig vel koordinert med dem.

Så folkens, len dere tilbake, slå på fjernkontrollen. Vil al-Qaida få ferdsprisen i år til applaus fra humanister og anti-imperialister?

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


67 KOMMENTARER

 1. Så morsomt 🙂

  Jeg fleipet i fjor på denne tiden med at i år ville ISIS eller Al Qaeda få fredsprisen siden person som Hitler og Stalin har vært nominert til Fredspris og super psykopater som Kissinger, Al Gore, George Marshall, Obama mm har fått den før.
  Kanskje jeg er klarsynt ? hehe

  Her er fakta om de hvite hjelmene som er en ren terroristgruppe som man ser her bidrar til masse henrettelser, ingen Syrere ser på de hvite hjelmene som annet en en ren terror gruppe.

  White Helmets are AlQaeda | Official Trailer [HD]
  SyrianGirlpartisan

  https://www.youtube.com/watch?v=Hc_qNwNuLBo

 2. Just nu hör jag på radio (Sverige P2) att White Helmets fått Right Livelyhoods (res. för stavning) alternativa pris som utdelas av von Uexkull.

 3. «Vil al-Qaida få ferdsprisen i år til applaus fra humanister og anti-imperialister?»

  Nei, i år går den til Isis. Og neste år har vel globalistene rukket å lage en enda verre terrorbevegelse de kan gi fredsprisen sin til.

 4. Ja , de bruker akkurat dette ; først så tok vi Hitler , så skal vi ta alle andre ‘hitlerer’….
  Vi må gjennomskue falskheten deres og ta de på faktafeil .
  Dessuten må vi forstå hele historien i sammenheng , og ikke låse oss opp i krigspropaganda og krigsretorikk !!

 5. Er det noe Obama vil bli husket for så må det være det kaos han har skapt i Midtøsten, spesielt da selvsagt i Syria. Dersom han hadde lært noe som helst av krigen i Libya ville han tidlig gitt støtte til Assad, gjerne fulgt av noen politiske krav.

  Så, er Obama så dum som hans politikk tyder på? Dersom han er idiot er han jo på sett og vis unnskyldt. En idiot kan som kjent ikke holdes helt ansvarlig for sine feilvurderinger.

  Men ingenting tyder på at Obama er en tullebukk. Tvert imot, hans fremtoning og språkføring får ham til å fremstå som over snittet intelligent.

  Dette gjør ikke gåten noe mindre. Man er fristet til å lure på om det er noen andre som styrer utenrikspolitikken. Noen bak kullissene. Da må man spørre seg hvem det er som har noe å vinne på denne åpenbart idiotiske politikken?

  Jeg finner ikke noe annet svar enn våpenindustrien og storkapitalen.

  • Hørt om CFR? Hørt om Trilateral Commition? Hørt om Atlantic Council? Hørt om Bohemian Grove? Hørt om Bilderberg? Hørt om Scull & Bones? Hørt om The Black Nobility? Hørt om P2-losjoen? Hørt om The Order of The Gardner? Hørt om Order of The Golden Cross? Hørt om Knights of Columbus? Hørt om Knights of Malta? Hørt om Jesuittordenen? Hørt om Thule Society? Hørt om The Fabian Society? Hørt om The Ancient Arabic Order of the Nobles of the Mystic Shrine? Joda, det er svært mange som pusher enhver president i USA til å oppfylle deres agenda. For i disse gruppene finner vi ekstremt mektige menn. Presidenten kan således kun ansees som en skuespiller, ikke mer.

   • Ja jeg har hørt om disse, iallfall de fleste, og noen flere. Men hva har de å vinne på at Obama er idioten i Midtøsten?

    Jeg får bare likningen til å gå opp med våpenindustrien og storkapitalen. Det store spørsmålet er hvem som er deres agenter nært presidenten. Eller er det slik at de alle sammen er agenter uten å vite det?

    • De har ikke noe å vinne på at Obama & co tabber seg ut, det er jo ikke intensjonen. Han har bare fått beskjed om at Syria og Assad må falle, metode velger han og administrasjonen. Salg av våpen er bare en strategi for å nå målet. Meningen er å få kontroll over området, slik at zioniststaten Israel kan utvides til å bli stor-Israel, med mange små ufarlig kontrollerbare stater rundt seg. Hvem som er deres agenter, vet svært få, iallefall ikke jeg. Kanskje nettsiden til IPAC kan gi deg noen svar?

   • Flott Øystein. her er det stikkord nok til lang tids research.Det står respekt av listen. Håper at noen som skal bruke den listen som utgangspunkt, får med seg at det manglet litt på korrekturen et sted.
    Mener ikke å være useriøs, men litt humor skader vel ikke? Jeg så en liten detalj som utilsiktet ble inspirerende.

    Det er bare å ta igjen. Benytter anledningen til å takke for tolmodigheten i så måte.
    Her er en litt fri kommentar :

    Kan du anbefale noen sider på the Order of the Gardner, som jeg regner med manglet en e.
    Gartner ordenen. Har du sett de lutende skitne skikkelsene, iført mørke munkedrakter med hettene trukket langt ned over øynene,
    hørt de mumle og hviske, og sitte i ring foran to fakler i kryss, på høyballer, og sett markering av reviret med nedfelte hekk- sakser som kaster skygger i den ytre sirkel i lyset fra de blafrende faklene.
    Det påståes at de går holmgang i måneskinn med møkkagreip.

  • Jeg er ikke enig i det. Hvis du hørte hans siste tale tyder det meste på at han er ført bak lyset. Det var som å høre en svensk politiker «allas like varde» der han bablet i vei om toleranse og rasisme og at vi måtte åpne våre hjem. Tydeligvis nekter han å innse konsekvensene i Europa av det han driver med. Men dog, et lite sannhetens gullkorn kvernet ut av den klodeødeleleggende skallen. Det var at USA «hadde vært» verdens eneste supermakt!

  • Jeg kaller det ikke folkemord, fordi med «mord» forstår jeg en klar intensjon, og det er ingen klar intensjon her om å utrydde hvite mennesker. Man kan si mye sant og lite pent om en villet masseinnvandring og om fødselsrater, men det er ikke et mål i seg selv at vi skal utraderes fra jordens overflate. Det ville i så fall måtte kalles uaktsomt folkemord, og det tror jeg ikke er et juridisk begrep. Jeg vet at du mener du legger til grunn FNs folkemorddefinisjon, men den var aldri ment å tolkes på den måten du gjør. Det er en tilpasning og en måte å prøve å bruke deres egne regler og ord mot dem selv på, et retorisk grep for å tydeliggjøre et poeng, og du vet det selv. Et forståelig grep med ditt utgangspunkt, men jeg trenger heldigvis ikke kaste meg på din agenda og din retorikk av den grunn.

   • Elendigheten tar ingen slutt, Ingar.

    Først har vi altså en stygg logisk feil: Dersom jeg får etterkommere vil de ikke behøve å skamme seg over folkemordet, da etterkommernes blotte eksistens tilsier at det ikke ble noe av folkemordet foreløpig. Dersom et folkemord skulle forhindre at jeg fikk etterkommere, ville det ikke være etterkommere til å skamme seg.

    Så er det jo det at jeg i virkeligheten allerede har eterkommere; to sterke, friske, ugifte unge menn som stadig reiser rundt i hele verden og, har jeg grunn til å anta, stadig gjør tekniske forsøk på formere seg med unge kvinner av ulik nasjonalitet og rase. Den ene har noe mørkt som begynner å likne veldig på en kjæreste nå, så det er mulig det begrenser aksjonsradiusen noe fremover, men skitt au.

    Og nå begynte det sannelig å regne også. Problemer, problemer, problemer. De fleste blir det heldigvis aldri noe av.

   • To blendahvite sønner i full gang med å forsøke å spre mine gener i hver avkrok, emma. Hva bedre kan jeg gjøre for den generelle intelligensens og Den Hvite Rases fremme? Du blir jo aldri fornøyd, du. 😀

    Dersom såkornet skulle spire et annet sted enn i en europeisk livmor, gjør jeg uttrykkelig oppmerksom på at det er ikke «dem» som er i ferd med vanne ut «meg», det er meg som vanner ut dem.

 6. En av disse hvithjelmpersonene ble forøvrig intervjuet på TV2-nyhetene i kveld, omtrent samtidig med det tåredryppende innslaget om vesle Alex. CIAs propagandaavdeling jobber med andre ord på spreng nå, og norske medier er ikke vonde å be når propagandaen skal spres til de uvaskede massene.

  Nå venter jeg bare på at norske medier også skal opplyse den gemene hop om at det var USA selv som skapte Isis, og at USA fortsatt er deres hovedsponsor.

  • Krigshisseriet og propagandaen tyter ut av riksmediene i alle ender nå. I tillegg til det du nevner og liknende ren propaganda og løgn, er det blitt sånn nå at en uke med sk. kultur og underholdning på NRK TV innebærer ekstremt mange små og større bidrag til å mørne befolkningen for tanken på krig, det er heltedyrkelse og tapre nordmenn i en vond og vanskelig verden over alt, enten det er filmer, serier eller rene TV-show.

   • Ja, faktisk er det en trend i tiden at også norske tv-serier og filmer nå er fulle av krigstematikk, gjerne sentrert rundt heltemodige nordmenn som ordner opp og bringer fred og demokrati i form av bomber og granater.
    Det er muligens snakk om predictive programming. Vi skal bli vant til å se krig, for snart er ikke krigen bare i land langt borte, men også her hos oss. Først skal vi myknes og mørnes litt med fiksjonskrig, slik at sjokket ikke blir for stort når bomberegnet virkelig kommer hit.

   • «Hva jeg synes er mest fasinerende er at alle tror de bare kan fortsette med de samme spillereglene som før tsunamigrasjonen startet, da de ikke ser ut til å forstå at når man øker andelen innvandrere, så er det en stadig økende andel nordmenn som oppdager hvordan media og samfunnsforskere aldri forteller hele sannheten»

    Alle oppsigelsene og permitteringene i store norske mediebedrifter nå for tiden, har sikkert ikke gått eierne hus forbi. Jeg regner med at de skjønner tegninga: Folk flest vil ikke lenger kaste bort penger på løgnene til en gjeng propagandister som lever av å spre krigsforherligende narrativer på vegne av CIA og Pentagon. Derfor boikotter stadig flere våknende nordmenn både Aftenposten og resten av de norske mikrofonstativene for militærindustrialistene og menneskesmuglerne/etterretningsbyråene som står bak migrantindustrien.

 7. Er det derfor tv2 viser bilde av den syriske «gutten i stolen» i en snuff reportasje der OBama er med (snufs). TV2 overser og helt i at dette teamet er avslørt som juks og fanteri der en av fotografene fra teamet på bildet var med jihad John ekspederte en fyr. Er det slik at så få vet om dette at de driter i at det er avslørt eller er tv2 helt uten research?

 8. Det ser ut for at du får rett Pål Steigan. » Vil al-Qaida få ferdsprisen i år til applaus fra humanister og anti-imperialister?»
  At, eller hvis fredsprisen (Nobel-instituttet) tildeles er, om ikke annet, slutten på Fredspris-seriøsiteten.(Om den da har eksistert…….)

 9. […] Andra artiklar om White Helmets. Forum för levande historia, Rio Bio och Margot Wallström stödjer terroristvännen ”White Helmets Vilka är Vita hjälmarna? White helmets: Ska al Qaidas skyddslingar få Nobels fredspris Nobelpriskandidaten White Helmets: Fin hjälporganisation eller med på anfallskrig och imperialism? Vita hjälmarna:Hjältar eller terrorister? […]

 10. […] Andra artiklar om White Helmets. White Helmets får en Oscar Forum för levande historia, Rio Bio och Margot Wallström stödjer terroristvännen ”White Helmets Vilka är Vita hjälmarna? White helmets: Ska al Qaidas skyddslingar få Nobels fredspris Nobelpriskandidaten White Helmets: Fin hjälporganisation eller med på anfallskrig och imperialism? Vita hjälmarna:Hjältar eller terrorister? […]

 11. […] Andra artiklar om White Helmets. White Helmets får en Oscar Forum för levande historia, Rio Bio och Margot Wallström stödjer terroristvännen ”White Helmets Vilka är Vita hjälmarna? White helmets: Ska al Qaidas skyddslingar få Nobels fredspris Nobelpriskandidaten White Helmets: Fin hjälporganisation eller med på anfallskrig och imperialism? Vita hjälmarna:Hjältar eller terrorister? […]

 12. […] Andra artiklar om White Helmets. Stora massmedia tolererar inte kritik av White Helmets Min kommentar i Washington Post om White Helmets White Helmets får en Oscar Forum för levande historia, Rio Bio och Margot Wallström stödjer terroristvännen ”White Helmets Vilka är Vita hjälmarna? White helmets: Ska al Qaidas skyddslingar få Nobels fredspris Nobelpriskandidaten White Helmets: Fin hjälporganisation eller med på anfallskrig och imperialism? Vita hjälmarna:Hjältar eller terrorister? […]

 13. […] Andra artiklar om White Helmets. Stora massmedia tolererar inte kritik av White Helmets Min kommentar i Washington Post om White Helmets White Helmets får en Oscar Forum för levande historia, Rio Bio och Margot Wallström stödjer terroristvännen ”White Helmets Vilka är Vita hjälmarna? White helmets: Ska al Qaidas skyddslingar få Nobels fredspris Nobelpriskandidaten White Helmets: Fin hjälporganisation eller med på anfallskrig och imperialism? Vita hjälmarna:Hjältar eller terrorister? […]

 14. […] Några exempel på viktiga brister som gör att viktiga fakta inte redovisas så att bilden blir osakligt ensidig. I. I filmen finns ingen kritik av USA, som ligger bakom kriget via ombud i enlighet med sina officiella planer från Pentagon. Detta har rapporterats av förre presidentkandidaten och NATO-chefen Wesley Clark 2007, och av andra. Jag ger upplysningar till stöd för denna bedömning. Se även USA:s stöd till terrorister i Syrien 1. I en intervju i TV-programmet Democracy Now i mars 2007 uppgav förre NATO-ÖB och presidentkandidaten general Wesley Clark att han hösten 2001 fick se Pentagondokument som visade att USA planerade att destabilisera bl.a. Syrien, Irak och Libyen http://www.democracynow.org/2007/3/2/gen_wesley_clark_weighs_presidential_bid) 2. Pulitzerprisvinnaren Seymour Hersh uppgav detsamma i artikeln ”The Redirection” i the New Yorker 2006 och påtalade USA:s ändrade politik som innebar stöd till sunni och i praktiken även till al-Qaida. 3. Enligt dokument från Wikileaks har USA:s utrikesdepartement finansierat opposition mot Syriens regering i London sedan 2006. 4. 1 april 2012 beslöt USA och drygt 70 andra stater (”Syriens vänner”) att stödja det splittrade Syriska nationella rådet med vapen och med motsvarande 130–140 miljoner svenska kronor, med den största summan från USA. Är inte detta en olaglig intervention? 5. al-Qaida, ursprungligen en skapelse av CIA, deklarerade i februari 2012 via sin högste chef Ayman al-Zawahri att organisationen stödde de syriska rebellerna. 6. Hillary Clinton medgav samma månad att al-Qaida liksom USA arbetade för att störta Assads regim. 7. Daily Star skrev 26/8 2012 i artikeln att “nästan 200 elittrupper (SAS och SBS trupper) i eller nära Syrien är på jakt efter massförstörelsevapen. Dessa elittrupper åtföljdes av folk från underrättelseorganisationerna MI6 och CIA, och av franska och amerikanska soldater”. 8. New York Times har 4/8 2012 rapporterat att Turkiet, Saudiarabien och Qatar, tillhandahåller vapen, med hjälp av tjänstemän från CIA som tränar och tar emot rebeller och arbetar med tjänstemän i utrikesdepartementet. 9. I en artikel 24/3 2013 ger New York Times många belägg för kraftigt ökat vapenstöd från USA och allierade till rebellerna i Syrien. ”Med hjälp från CIA har arabiska regeringar och Turkiet kraftigt ökat det militära stödet till Syriens opposition och upprättat en hemlig luftbro av vapen och utrustning för upproret mot al-Assad, enligt uppgifter från flygtrafik, intervjuer med tjänstemän i flera länder och uppgifter från rebelledare.” 10. DN återgav 13/5 2015 en intervju med president Obama i den Londonbaserade arabiskspråkiga tidningen Asharq al-Awsat. Obama sa ”Islamiska staten (IS) är i förlängningen ett resultat av den USA-ledda invasionen av Irak”. 11. I ett tal till studenter i Harvard 2/10 2014 sa USA:s vicepresident Joe Biden att ISIS är en skapelse av USA:s allierade.”Asked about US policy in Syria, Biden touched on the dirty secret of the current US-led war against the Islamic State in Iraq and Syria. ISIS (or ISIL as the Obama administration terms it) is essentially the creation its allies who fomented civil war in Syria against the government of President Bashar al-Assad.Referring to Turkey, Saudi Arabia and the United Arab Emirates”. 12. I en intervju våren 2015 erkänner pensionerade generallöjtnant Michael Flynn, en tid Donald Trumps säkerhetspolitiske rådgivare, att USA:s administration medvetet “släppt fram” Al Qaeda och ISIS i Syrien och Irak. Michael Flynn är före detta chef för amerikanska Defense Intelligence Agency (DIA). Han bekräftar äktheten av en omtalad rapport från DIA från augusti 2012 som visar att USA:s ledning redan då visste att den syriska oppositionen tagit en sekteristisk riktning. Obama, Biden, USA-general: Vi har medvetet släppt fram al-Qaida och ISIS i Syrien 13. Förre presidentkandidaten och f.d. militäre NATO-chefen Wesley Clark menar live i CNN våren 2015 att ISIS är skapad och finansierad av ”våra närmaste allierade.” 14. Sputniknews rapporterar 7/12 ”Outgoing US President Barack Obama has acknowledged his country’s role in the emergence of Daesh, echoing opinions earlier voiced by Syrian President Bashar Assad and even by his successor in the White House, Donald Trump. “In shaping our response [to Daesh], we refused to repeat some of the mistakes of the 2003 invasion [of Iraq] that have helped to give rise to the organization that became ISIL in the first place,” Obama said during a major speech on the fight against terrorism at MacDill Air Force base in Florida on Tuesday.” Sputnik News 15. Business Insider skrev för drygt ett år sedan ”Since 2013, the CIA has been training and equipping various moderate rebel elements in the Syrian civil war in an effort to undermine the regime of Syrian President Bashar al-Assad and force him to the negotiating table. Among the range of munitions and supplies that the CIA has funneled to the various brigades of the Free Syrian Army and other moderate groups through Saudi Arabia, Jordan, and Turkey are TOW anti-tank missiles.”Business Insider 16. Förra utrikesministern Hillary Clinton kände till stödet till ISIS Clintons e-mail och Patrick Cockburn i CounterpunchI ett e-mail i augusti 2014 skrev Hillary Clinton ”“While this military/para-military operation is moving forward, we need to use our diplomatic and more traditional intelligence assets to bring pressure on the governments of Qatar and Saudi Arabia, which are providing clandestine financial and logistic support to ISIL [Isis] and other radical Sunni groups in the region” . 17. Medlemmen i USA:s kongress Tulsi Gabbard (Demokraterna)har påtalat och protesterat mot USA:s stöd till terroristorganisationer. https://youtu.be/_qdf2WH4g9k 18. I december 2016 beslöt USA att satsa ytterligare 300 miljoner dollar på att beväpna terroristorganisationer. Syrienexperter hävdar sedan länge att rebellerna domineras av terrorister, att ”Fria Syriska Armén”, som sedan länge har försvagats samarbetar med terroristorganisationer. 19. USA föredrog ISIS framför Syriens folkvalde president. Ljudupptagning visar att USA föredrog ISIS framför Syriens folkvalde president II. Filmen saknar information om det mycket väl belagda stödet till rebeller och terrorister från USA, Väst, Saudiarabien, Qatar och Turkiet. Jag har ovan fokuserat på USA. Insatser av Turkiet, bl.a. stödet till ISIS nämns bl.a. i USA:s och Turkiets stöd till ISIS. USA:s försvarsminister kände till Turkiets köp av olja från ISIS III. Interventionen i Syrien med bombningar och militär i Syrien av bl.a. USA och Turkiet är brott mot FN-stadga och folkrätt. Denna mycket allvarliga kriminalitet nämns inte i filmen. IV. De stora bovarna i filmen är helt och håller Syriens regering som försöker försvara landet mot utlandsstödd aggression, med legal hjälp av Ryssland och Iran. V. Beskrivningen av krigets start i Daara är ensidig, då endast rebellernas version presenteras, medan t.ex. jag i blogginlägg presenterat två huvudversioner. Läs en utförlig rapport om det. Vem startade kriget i Syrien? Ett utdrag ”Det finns många belägg för att USA och dess allierade redan i de första protesterna stött och beväpnat delar av oppositionen i Syrien, och därmed motverkat möjligheten till en fredlig utveckling”. Det finns olika uppgifter om vad som skedde i Daraa. Enligt oppositionen inleddes protesterna med att säkerhetsstyrkor tillfångatog tonåringar som ritade slagord från upproret i Tunisien på väggarna, och sedan inte ville släppa dessa tonåringar. Enligt Syriens regering sköt oppositionen mot säkerhetsstyrkor och dödade flera män innan säkerhetsstyrkorna besvarade elden. Enligt Israel National News Report så sköts sju polismän och minst fyra demonstranter (Gavriel Queenann. Syria: Seven police killed. Buildings torched in protest. Israel National News, Arutz Sheva 21/3 2011). Den libanesiska tidningen Ya Libnan uppgav under hänvisning till Al Jazeera att demonstranter bränt högkvarteren för Baath-partiet och rådhuset i Daraa.” Arabförbundet rapporterade stora, vanligen fredliga demonstrationer till stöd för regeringen och demonstrationer mot den före Daara. Syrien 23 km lång demonstration för regeringen VI. White Helmets (Vita hjälmarna) (WH), som visats vara lierade med al-Nusra, och som felaktigt har utnyttjat barn i sin information/propaganda heroiseras. Denna aktuella video visar att en al-Qaida-ledare tackar White Helmets, efter 5 minuter och 20 sekunder och säger att al-Qaida står i tacksamhetsskuld till WH al-Qaidas ledare tackar White Helmets. Det är Abu Jaber al-Sheikh, chef för Hay’at Tahrir al-Sham (organisationen för befrielsen av Levanten), även känd som al-Nusra (Nusra-fronten) eller al-Qaida i Syrien som höll ett tal 16 mars i samband med firandet av 6:e årsdagen av jihadist-upproret i Syrien. Läs även: I White Helmets högkvarter i Aleppo finns al-Nusras och ISIS emblem Stora massmedia tolererar inte kritik av White Helmets Min kommentar i Washington Post om White Helmets White Helmets får en Oscar Forum för levande historia, Rio Bio och Margot Wallström stödjer terroristvännen ”White Helmets Vilka är Vita hjälmarna? White helmets: Ska al Qaidas skyddslingar få Nobels fredspris Nobelpriskandidaten White Helmets: Fin hjälporganisation eller med på anfallskrig och imperialism? Vita hjälmarna:Hjältar eller terrorister? […]

 15. […] strong>Vita hjälmarna, som visats vara lierade med al-Nusra, och som felaktigt har utnyttjat barn i sin information/propaganda (även enligt CNN) heroiseras i Västmedia och en film om dem fick en Oskar vid filmgalan. I White Helmets högkvarter i Aleppo finns al-Nusras och ISIS emblem Vita hjälmarnas ledare med sin beundrare utrikesminister Wallström (enligt egen uppgift) Läs även: White Helmets utsätter barn för livsfara i sin propaganda I White Helmets högkvarter i Aleppo finns al-Nusras och ISIS emblem Stora massmedia tolererar inte kritik av White Helmets Min kommentar i Washington Post om White Helmets White Helmets får en Oscar Forum för levande historia, Rio Bio och Margot Wallström stödjer terroristvännen ”White Helmets Vilka är Vita hjälmarna? White helmets: Ska al Qaidas skyddslingar få Nobels fredspris Nobelpriskandidaten White Helmets: Fin hjälporganisation eller med på anfallskrig och imperialism? Vita hjälmarna: Hjältar eller terrorister? […]

 16. […] Några artikel om Vita hjälmarna här. I White Helmets högkvarter i Aleppo fanns al-Nusras och ISIS’ emblem Fekad propagandafilm om White Helmets vinner Oscar White Helmets utsätter barn för livsfara i sin propaganda White Helmets och CNN medger falsk videopropaganda Skavlan marknadsför terroristvännen ”White Helmets” Stora massmedia tolererar inte kritik av White Helmets Min kommentar i Washington Post om White Helmets White Helmets får en Oscar Forum för levande historia, Rio Bio och Margot Wallström stödjer terroristvännen ”White Helmets Vilka är Vita hjälmarna? White helmets: Ska al Qaidas skyddslingar få Nobels fredspris Nobelpriskandidaten White Helmets: Fin hjälporganisation eller med på anfallskrig och imperialism? Vita hjälmarna:Hjältar eller terrorister? […]

 17. […] 17. Medlemmen i USA:s kongress Tulsi Gabbard (Demokraterna)har påtalat och protesterat mot USA:s stöd till terroristorganisationer. https://youtu.be/_qdf2WH4g9k 18. I december 2016 beslöt USA att satsa ytterligare 300 miljoner dollar på att beväpna terroristorganisationer. Syrienexperter hävdar sedan länge att rebellerna domineras av terrorister, att ”Fria Syriska Armén”, som sedan länge har försvagats samarbetar med terroristorganisationer. 19. USA föredrog ISIS framför Syriens folkvalde president. Ljudupptagning visar att USA föredrog ISIS framför Syriens folkvalde president II. Filmen saknar information om det mycket väl belagda stödet till rebeller och terrorister från USA, Väst, Saudiarabien, Qatar och Turkiet. Jag har ovan fokuserat på USA. Insatser av Turkiet, bl.a. stödet till ISIS nämns bl.a. i USA:s och Turkiets stöd till ISIS. USA:s försvarsminister kände till Turkiets köp av olja från ISIS III. Interventionen i Syrien med bombningar och militär i Syrien av bl.a. USA och Turkiet är brott mot FN-stadga och folkrätt. Denna mycket allvarliga kriminalitet nämns inte i filmen. IV. De stora bovarna i filmen är helt och håller Syriens regering som försöker försvara landet mot utlandsstödd aggression, med legal hjälp av Ryssland och Iran. V. Beskrivningen av krigets start i Daara är ensidig, då endast rebellernas version presenteras, medan t.ex. jag i blogginlägg presenterat två huvudversioner. Läs en utförlig rapport om det. Vem startade kriget i Syrien? Ett utdrag ”Det finns många belägg för att USA och dess allierade redan i de första protesterna stött och beväpnat delar av oppositionen i Syrien, och därmed motverkat möjligheten till en fredlig utveckling”. Det finns olika uppgifter om vad som skedde i Daraa. Enligt oppositionen inleddes protesterna med att säkerhetsstyrkor tillfångatog tonåringar som ritade slagord från upproret i Tunisien på väggarna, och sedan inte ville släppa dessa tonåringar. Enligt Syriens regering sköt oppositionen mot säkerhetsstyrkor och dödade flera män innan säkerhetsstyrkorna besvarade elden. Enligt Israel National News Report så sköts sju polismän och minst fyra demonstranter (Gavriel Queenann. Syria: Seven police killed. Buildings torched in protest. Israel National News, Arutz Sheva 21/3 2011). Den libanesiska tidningen Ya Libnan uppgav under hänvisning till Al Jazeera att demonstranter bränt högkvarteren för Baath-partiet och rådhuset i Daraa.” Arabförbundet rapporterade stora, vanligen fredliga demonstrationer till stöd för regeringen och demonstrationer mot den före Daara. Syrien 23 km lång demonstration för regeringen VI. White Helmets (Vita hjälmarna) (WH), som visats vara lierade med al-Nusra, och som felaktigt har utnyttjat barn i sin information/propaganda (även enligt CNN) heroiseras. Denna aktuella video visar att en al-Qaida-ledare tackar White Helmets, efter 5 minuter och 20 sekunder och säger att al-Qaida står i tacksamhetsskuld till WH al-Qaidas ledare tackar White Helmets. Det är Abu Jaber al-Sheikh, chef för Hay’at Tahrir al-Sham (organisationen för befrielsen av Levanten), även känd som al-Nusra (Nusra-fronten) eller al-Qaida i Syrien som höll ett tal 16 mars i samband med firandet av 6:e årsdagen av jihadist-upproret i Syrien. Läs även: White Helmets utsätter barn för livsfara i sin propaganda I White Helmets högkvarter i Aleppo finns al-Nusras och ISIS emblem Stora massmedia tolererar inte kritik av White Helmets Min kommentar i Washington Post om White Helmets White Helmets får en Oscar Forum för levande historia, Rio Bio och Margot Wallström stödjer terroristvännen ”White Helmets Vilka är Vita hjälmarna? White helmets: Ska al Qaidas skyddslingar få Nobels fredspris Nobelpriskandidaten White Helmets: Fin hjälporganisation eller med på anfallskrig och imperialism? Vita hjälmarna:Hjältar eller terrorister? […]

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.