USA lot IS-soldater flykte

0

USAs militære droner overvåket flukten til soldater fra IS da de rømte den syriske byen Manbij. Jihadistene fylte opp hundrevis av biler og busser og trakk seg hals over hode fra enda et tapt støttepunkt. Det er avisa New York Times som skriver dette:

American military drones monitored Islamic State militants loading up hundreds of cars, buses and trucks with fighters and civilians and fleeing the city of Manbij, Syria, on Friday, as Syrian rebels advanced and the extremists lost yet another stronghold.

Avisa refererer en lokal «aktivist» som sier at:

A convoy of about 2,000 cars managed to leave Manbij and reach Jarabulus, of Daesh fighters, some of their families and civilians used as human shields to protect them from any attack.

Den britiske Channel 4 news viste videoer av jublende innbyggere og kvinner som brente niqaber og menn som skar av seg skjegget.

Syriske kilder har publisert bilder av amerikanske kamphelikoptre over Manbij. Alt tyder altså på at USA hadde militære styrker til stede som unnlot å angripe IS-soldatene da de trakk seg ut. Det hevdes at dette var for å unngå å ramme sivile, men abcNews skriver at det ikke er sikkert hvor mange sivile som var blant dem som flyktet. Nyhetskanalen antyder også at det kan ha vært en avtale mellom de USA-støttede styrkene og IS.

Den Pentagon-vennlige nettavisa Foreign Policy sier at de USA-støttede styrkene unnlot å skyte på ISene fordi det angivelig var sivile i hver eneste av fluktbilene.

IS-soldatene flyktet sannsynligvis til Tyrkia, og hva skjer så, hvor blir det av dem da?

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Forrige artikkelRothschild: – Det største økonomiske eksperimentet i verdenshistorien
Neste artikkelCyberkrigen mellom USA, Russland og Kina
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).

Ingen artikler å vise