Rothschild: – Det største økonomiske eksperimentet i verdenshistorien

3

Det kan være nyttig å lytte til hva finanskapitalistene sier til hverandre. Da er de ofte mye ærligere enn det mediene deres til enhver tid er. Jacob Lord Rothschild er inkarnasjonen av rovdyrkapitalismen av i dag og i går. Og han er en av de mektigste personene i verden. Han leder sitt eget investeringsfond, RIT Capital Partners, som har en hånd i svært mye. Nå advarer han mot det han kaller det største monetære eksperimentet i verdenshistorien. I årsrapporten til selskapet skriver han:

The six months under review have seen central bankers continuing what is surely the greatest experiment in monetary policy in the history of the world. We are therefore in uncharted waters and it is impossible to predict the unintended consequences of very low interest rates, with some 30 percent of global government debt at negative yields, combined with quantitative easing on a massive scale.

Det er politikken med kvantitative lettelser, altså pengetrykking, som uroer investoren mest. Han er også bekymret over nullrentepolitikken og til og med minusrente som Sverige, Sveits o Japan har innført. Dette er uhørt i historien, og dermed farvann som ikke er kartlagt.

Bank of America Merrill Lynch hevder at dagens rentenivå er det lavste på 5000 år.

I USA er rentene på obligasjoner de laveste siden depresjonen på 30-tallet.

Kort i det store perspektivet til Meryll Lynch, men dramatisk nok.
Obligasjonsmarkedet i Japan er dårligere enn på 150 år, skriver Financial Times.

Den mest ekstreme antakelsen man kan gjøre i dag er å si at business as usual kan fortsette slik. Likevel er det denne antakelsen som ligger til grunn for mesteparten av medienes virkelighetsbeskrivelse.

KampanjeStøtt oss

3 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.