Cyberkrigen mellom USA, Russland og Kina

21

Lekkasjer viser at datanettverket til den amerikanske etterretningstjenesten NSA har vært hacket. Den delen av systemet som er rammet inneholder den koden NSA sjøl har brukt til å bryte seg inn i nettverkene til utenlandske regjeringer, skriver New York Times.

The release on websites this week of what appears to be top-secret computer code that the National Security Agency has used to break into the networks of foreign governments and other espionage targets has caused deep concern inside American intelligence agencies, raising the question of whether America’s own elite operatives have been hacked and their methods revealed.
Most outside experts who examined the posts, by a group calling itself the Shadow Brokers, said they contained what appeared to be genuine samples of the code — though somewhat outdated — used in the production of the N.S.A.’s custom-built malware.

Gruppa som står bak kaller seg Shadow Brokers, og de publiserte et obskurt manifest som sa at de rettet seg mot «den rike eliten».

Theverge skriver at datainnbruddet er så avansert  at det begynner å likne på cyberkrig mellom USA og Russland. Shadow Brokers hevder at de skaffet seg koden fra en enhet som kaller seg Equation Group, som igjen er styrt av NSA for å føre cyberkrig. Wikipedia skriver om dem at:

The Equation Group is a highly sophisticated threat actor described by its discoverers at Kaspersky Labs as one of the most sophisticated cyber attack groups in the world and «the most advanced … we have seen», operating alongside but always from a position of superiority with the creators of Stuxnet and Flame.

Detaljer i dette spillet kan være vanskelig å sette seg inn i, fordi en taktikk som også brukes er at ei slik gruppe som Equation Group også kan framstille seg som om de er kinesiske hackere.

Det er ingen grunn til å tvile på at cyberkrigen allerede er i gang og at den er blitt mer intens i det siste. I den forbindelsen er det viktig å merke seg at NATO nå definerer cyberangrep som en krigshandling.

“A severe cyber-attack may be classified as a case for the alliance. Then NATO can and must react,” Stoltenberg said in an interview to the Bild newspaper“How, that will depend on the severity of the attack,”
Stoltenberg explained that the NATO intends to respond to any assault against its members, including a cyber attack that could be considered as an act of war.

Det gjenstår å se hva dette betyr i praksis.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


21 KOMMENTARER

 1. Psykologer og deres klonende professorer har infiltratører overalt og kan nok skaffe seg tilgang til den informasjonen de ønsker, og de kan skaffe seg den ekspertisen de ønsker ved å bruke det landets styrende organer bevilger av skattebetalernes penger til dem. Psykologerer trent i å få rettssystemet og andre til å tro at uskyldige er skyldige i datakriminalitet og annen kriminalitet. Å få rettssystemet til å begå justismord er en av deres ting.

  • «Psykologer og deres klonende professorer»… – Har du det uttrykket liggende på makro på pc’n? Ser jo sånn ut. – Om ikke, så er det vel et bra tips å lage en?-) – Det er jo alt du skriver om. 🙂

 2. Når Russland eller Kina utfører et cyberangrep så er det en krigshandling, men når USA/NSA gjør det samme så er det en ikke en krigshandling, hvis jeg har forstått dette riktig.

 3. «Lekkasjer viser at datanettverket til den amerikanske etterretningstjenesten NSA har vært hacket. »

  Jeg tipper at det var NSA som lakk det selv, og det samme gjelder lekkasjene fra Demokratene, Clinton stiftelsen og nå Soros, da ikke alle ønsker Globalistenes fremtid hvor lojalitet er noe du har ovenfor merkevarer og overordnede, mens lojalitet til folk og familie var noe tidligere generasjoners uopplyste led av.

 4. Så lenge «cyberkrig» (sic) også er krig, kan vi forvente oss false cyberflag-operasjoner på linje med andre false flag-operasjoner. I kampen for å sverte fienden og gi seg selv en ny anledning til å krige enda litt mer på ordentlig skal intet være uprøvd. Har man en indremedisinsk politisk agenda i tillegg, så man evt. kan få rørt litt i den gryta samtidig gjennom styrte lekkasjer, er jo sikkert det kjekt, men det viktigste er nok at om ikke de slemme russerne eller kineserene hadde hacket dem, måtte de gjort det selv.

  • «I kampen for å sverte fienden og gi seg selv en ny anledning til å krige enda litt mer på ordentlig skal intet være uprøvd»

   Det er ikke noe feil i å prøve ut hva som virker, da det er viktig at totalitaristene taper denne krigen, om vi ikke ønsker deres støvel plantet i ansiktet til fremtidige generasjoner.

  • Maktmennesker har nok i sin natur «indremedisinsk politisk agenda» (det er vel kan hende det som definerer dem – for øvrig et meget bra begrep;-). – Kan jo ikke kalle folk ‘drittsekker’ og ‘psykopater’, heller, om man vil kunne fornærme dem senere også. 😉

 5. Vi /verden trenger hackere nå.
  Uten Assange og Snowden og avsløringen av den totale avlyttingen/kontrollen over verdens befolkning sin private kommunikasjon, og Clinton sine massive løgner, ville USA fortsatt kunne komme med åpenbare usannheter og samtidig beskylde Russland for det de selv driver med. ( USA sin manglende evne til å se bjelken i eget øye, og sin frekkhet som overgår lusa sin, er antagelig en psykiatrisk diagnose)

  For at Norge, norske politikere, skal beholde en siste smule ære og bevise sin frihet, bør Assange, OG Snowden innvilges asyl i Norge.
  Og vi, det norske folk, bør ut på gatene og lage lys-tog og forlange dette.
  En liten unnskyldning for myrderiene i Libya vi var med på, og for å vise at overvåking, løgner og bombing ikke er vår kultur.
  Et slikt lys-show vil være fint å fylle gatene med i oktober. Fra kyst til fjell, fra sør til nord.

  • Det som skjedde da Snowden fortalte hva som skjer, var at vestens samlede befolkning umiddelbart godkjente opplegget. Alle rystet på hodene sine og fortsatte som før, som om det bare var et mareritt og vi ikke trengte å la det få noen konsekvenser, annet enn litt mer selvsensur og resignasjon. Hvem tjener på sånt? Alle skjeletter som kan slippes ut av alle skap uten at det blir væpna revvlusjon er en seier for makten, og en helt nødvendig prosess. Det er grenser for hvor mange hemmeligheter og ikke-legitime praksiser de kan sjonglere av gangen.

  • Vi reagerer ikke tilstrekkelig til at makten trenger å frykte at fragmenter av sannheten kommer ut. Derfor ser vi også et det ikke spiller noen rolle i praksis hva de avslører om Clinton. Det preller fullstendig av på både sauer og gjess.

   • «Derfor ser vi også et det ikke spiller noen rolle i praksis hva de avslører om Clinton. »

    Menigmann forstår ikke korrupsjon, så når media forteller at det er løgner fra Hillary-hatere, så tror de på det.

    Hva du gjør er å vitse vilt med at Hillary er så syk at hun ikke klarer å stå oppreist, samtidig med at du får flere leger til å selge hver sin diagnose, så debatten kommer i gang.

    Resultatet er at $hillarys mediahorer benekter at Hillary er syk, og skylder på at dette kun er et rykte startet av høyre-ekstreme nazi-troll. Menigmann har aldri møtt nazi-troll, og kjøper naturligvis ikke forklaringen, men de har alle hatt familiemedlemmer som har måttet på sykehjem eller blitt fratatt bilnøkler, så når det kommer til Hillarys helsetilstand, så har folk flest erfaring til å kunne gjøre en bedømning selv.

    https://www.youtube.com/watch?v=OqbDBRWb63s

    • Sykdomsanklager har som regel sine opphav i psykologiprofessorer, psykologer og psykiatere som også er ideologene bak høyre-ekstreme nazitroll. Min erfaring er at disse anklagerne lider av det de anklager andre for å lide av. De er åndsparasitter, og derfor utilregnelige, siden de blander sammen virkelighetene til de som de stjeler med sin egen.

     Dessuten bruker de løgn som metode, og kan derfor aldri stoles på. Denne metoden bruker de også til å sykeliggjøre folk, dvs. få myndigheter og folk flest til å tro at friske folk er syke. Analysene kan bygge på eksisterende sykdomsdefinisjoner i psykiatri og psykologi, og disse er baserte på løgner, vrangforestillinger og manglende virkelighetsoppfatning. Jeg tror ikke at slike folk er kvalifiserte til å bedømme Hillary Clinton. De forfølger også Gud.

     • «Jeg tror ikke at slike folk er kvalifiserte til å bedømme Hillary Clinton. »

      Det spiller ingen rolle hvorvidt de er kvalifiserte eller ikke, så lenge debatten om Hillarys Helse får burger-spiserne til å stemme Trump, da de ikke vil ha en syk president som påstår hun er frisk.

      Hillary’s Health: What They’re NOT Telling You

      https://www.youtube.com/watch?v=0ZLnQjMsyvc

     • Det er snakk om troverdighet, hvem man skal tro på. Når man vet at psykologer og deres klonende professorer og psykiatere m/fjertefølje bruker sykeliggjøring og sykdomsanklager til å ødelegge folks troverdighet for å hindre at de selv havner i kasjotten, blir avslørt, saksøkt og ruinert og kanskje idømt lovens strengeste straff, da vet jeg absolutt hvem jeg ville ha stemt på.

      Altså: Stem på de kandidater som sykeliggjøres, de har Gud på sin side; det er nemlig derfor de sykeliggjøres.

    • Videoen er Hillarious, og har vært postet her en gang før allerede. Men en syk ting kan ikke sees for ofte. Eller jo, definitivt, men du skjønner hva jeg mener.

     Ang. menigmann og nazi-troll: Nå er ikke jeg menigmann, og jeg vet jo ikke sikkert om jeg har møtt et nazi-troll i virkeligheten. Men jeg mener å muligens ha støtt på et og annet på nettet.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.