Cyberkrigen mellom USA, Russland og Kina

0

Lekkasjer viser at datanettverket til den amerikanske etterretningstjenesten NSA har vært hacket. Den delen av systemet som er rammet inneholder den koden NSA sjøl har brukt til å bryte seg inn i nettverkene til utenlandske regjeringer, skriver New York Times.

The release on websites this week of what appears to be top-secret computer code that the National Security Agency has used to break into the networks of foreign governments and other espionage targets has caused deep concern inside American intelligence agencies, raising the question of whether America’s own elite operatives have been hacked and their methods revealed.
Most outside experts who examined the posts, by a group calling itself the Shadow Brokers, said they contained what appeared to be genuine samples of the code — though somewhat outdated — used in the production of the N.S.A.’s custom-built malware.

Gruppa som står bak kaller seg Shadow Brokers, og de publiserte et obskurt manifest som sa at de rettet seg mot «den rike eliten».

Theverge skriver at datainnbruddet er så avansert  at det begynner å likne på cyberkrig mellom USA og Russland. Shadow Brokers hevder at de skaffet seg koden fra en enhet som kaller seg Equation Group, som igjen er styrt av NSA for å føre cyberkrig. Wikipedia skriver om dem at:

The Equation Group is a highly sophisticated threat actor described by its discoverers at Kaspersky Labs as one of the most sophisticated cyber attack groups in the world and «the most advanced … we have seen», operating alongside but always from a position of superiority with the creators of Stuxnet and Flame.

Detaljer i dette spillet kan være vanskelig å sette seg inn i, fordi en taktikk som også brukes er at ei slik gruppe som Equation Group også kan framstille seg som om de er kinesiske hackere.

Det er ingen grunn til å tvile på at cyberkrigen allerede er i gang og at den er blitt mer intens i det siste. I den forbindelsen er det viktig å merke seg at NATO nå definerer cyberangrep som en krigshandling.

“A severe cyber-attack may be classified as a case for the alliance. Then NATO can and must react,” Stoltenberg said in an interview to the Bild newspaper“How, that will depend on the severity of the attack,”
Stoltenberg explained that the NATO intends to respond to any assault against its members, including a cyber attack that could be considered as an act of war.

Det gjenstår å se hva dette betyr i praksis.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.