Tyskland drøfter gjeninnføring av verneplikt og lager plan i tilfelle akutt krise

8

Den tyske forbundsregjeringa har vedtatt en serie med krisetiltak som tar sikte på å forberede landet på en alvorlig krise. I tillegg til å oppfordre innbyggerne til å ha kriselagre av mat, vann og kontanter, er det nå lagd planer for rasjonering i tilfelle krise og man drøfter å gjeninnføre verneplikten.

Det er Deutsche Wirtschafts Nachrichten som skriver dette.

Verneplikten ble avviklet i Tyskland for fem år siden, så utspillet kommer overraskende.
Hvis dette skjer, oppstår med en gang behov for boliger, kaserner, for soldatene. Det finnes ikke nok av det nå, så regjeringa sier at sivile og sivile firmaer må bidra til dette.

Dokumentene inneholder også detaljerte anvisninger om forpleining av soldatene. Man frykter også cyberangrep, så det er et eget avsnitt om forsvar for å sikre den elektroniske kommunikasjonen.

Tysk presse reagerer med en smule vantro og en god porsjon kritikk på disse meldingene fra regjeringa. Dette ser man av en pressegjennomgang som FOCUS har gjort.

«Den som snakker om å skape panikk, bidrar sjøl til den.»
«Verneplikt har ingenting i sivilforsvarsdebatten å gjøre.»

Innenriksminister Thomas de Maizière (CDU) sier at dette handler om å sette Tyskland i stand til å takle et angrep, blant annet et angrep på drikkevannsressursene og infrastrukturen.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


8 KOMMENTARER

 1. Ja , gjeninnfører verneplikt….
  Hvem skal de forsvare seg mot da ?
  Det første en må gjøre er jo å identifisere hvem som er fienden . Uten det er det jo ikke noen vits i å ha noen verneplikt !
  Sannheten er at de har sluppet fienden innenfor forsvarslinjen , og de kan aldri vinne noen som helst slags krig !!
  Og , NATO har heller ikke forsvart de mot dette ! NATO har hjulpet Tyskland med å få fienden innenfor linja !!

  • En ide de hadde tidligere var jo å skape en EU hær. Den skulle vel settes inn mot forstyrrende eller truende elementer. Sett opp imot avvæpning og Merkels syn på muslimer må det være de som lager opprør på grunn av masseinnvandringen hennes. Ubekreftede meldinger går ut på at hun nå flyr inn migranter med charterfly om natta til bondeswehr flyplasser. Det kan være noe i det fordi vi ikke ser press på grensene lenger i media. Det var jo daglige reportasjer med kaos og nå er disse migrantene forsvunnet fra bildet. Hexa må brenne i helvete

   • Ja , vi skulle hatt landsvikoppgjør i hele Europa.
    En må nesten finne ut hvorfor eliten kappes (ikke hodekappes altså) om å ødelegge Europa !
    Det er greit at de har internasjonale konvensjoner osv. å forholde seg til , men hvis en ser at systemet ikke fungerer så vil jo ‘statsmenn’ og ‘statskvinner’ snu kursen .
    Men , nei da . Her skal det ødelegges for all framtid !!

  • Ja, vanskelig rå tolke det, men en måte å si det samtidig som man ikke skal skape panikk, kanskje.Husk å forberede på et strømbrudd, været kan være veldig tøfft. Ellers la jeg merke til dette fra tidligere :
   «Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug (Frp) har fått sterk kritikk for å ha oppfordret Felleskjøpet Agri til å kjøpe Stavanger Havnesilo, landets største kornlager, eller «rydde opp selv» – for å hindre at siloen blir revet.»

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.