USA för krig mot Syrien – utan tvekan

0
Anders Romelsjö

USA har utan krigsförklaring angripit Syrien – sedan länge. Först med stöd till diverse rebeller och terrorister, åtföljt av desinformation och lögner. Detta strider mot FN-pakten och international lag, och kan därför ses som en allvarlig krigsförbrytelse.

Den 13 mars skrev jag i en annan artikel USA uppges bygga två militära flygbaser i syriska Kurdistan [vanligen kallad Rojava] för att öka sin närvaro och ge militärt stöd till de syriska kurdiska styrkor. En militär källa från syriska demokratiska styrkorna (SDF) avslöjade för BasNews att USA nu etablerar två flygbaser i de kurdiska områdena i nordöstra Syrien som kan användas för både militära och icke-militära ändamål. http://www.basnews.com/index.php/en/news/middle-east/262741 Källan talade på villkor av anonymitet och förklarade att många amerikanska experter och tekniker nu arbetar på banan i en nedlagd flygfält i Rmeilan, Hasaka provinsen i nordöstra Syrien. ”Det mesta av arbetet är redan slutfört.” Enligt källan, kommer den andra flygbasen vara belägen i sydöstra Kobane där konstruktionen pågår. Enligt satellitbilder som tidigare erhållits av säkerhetsanalytikern Stratfors, började USA att renovera och expandera en nedlagd flygbas nära den nordöstra gränsen till Irak, där den är betydligt närmare ISIS fäste i Mosul i Irak.
Syrien - ny USA -militärbasUppgifterna förnekas av USA, som väntat. Nu är dock officiella uppgifter från USA kända för sin osaklighet. Ny USA-flygbas i Syrien

I USA-elitens språkrör Foreign Policy skrev igår Paul McLearyoch Adam Rawnsley att ”American jets scrambled over northern Syria twice last week to chase away Syrian warplanes which had bombed U.S.-backed Kurdish forces — coming uncomfortably close to a group of American commandos advising the Kurds. Afterward, U.S. military leaders issued a stern warning to both the Syrians and Russians not to fly combat operations in areas where Americans are operating. If that sounds like a no-fly zone, the Pentagon would respectfully disagree.” Foreign Policy

En ”no-fly zone” skulle verkligen gagna ISIS, al-Nusra och andra terrorister i Syrien. Detta är det kända målet för den kandidat som USA:s demokratiska parti lyckats skaka fram till presidentvalet – Hillary Clinton.Ska Hillary Clinton önskan om Syrien förverkligas
Al-Masdar News skrev ”The Pentagon has announced that the USA is ready to down Syrian and Russian planes that they claim threaten American advisers who by international law are illegally operating in northern Syria.
USA flygplan
On Friday, Pentagon spokesman Captain Jeff Davis claimed that US jets attempted to intercept Syrian planes to protect the American advisers operating illegally with Kurdish forces in Syria after Syrian government jets bombed areas of Hasakah when Kurdish police began an aggression against the National Defense Force.
This means that the U.S. government will not allow the Syrian government to expel or otherwise eliminate U.S. forces in Syria. The Syrian government never invited U.S. forces into Syria, but the U.S. now officially dares the Syrian government to assert its sovereignty over the areas where America’s troops are located.”
Al-Masdar continued: When pushed further about Russia, Cook made it clear that the US would make the same aggression against Russian jets who are operating legally with the Syrian government’s approval and coordination.
Al-Masdar

* Tjusigt vad av ”Fria världens ledare” och NATO:s och världens enda stormakt. Nu agerar president Obama och hans regering precis som vilken kolonial makt som helst på 1800-talet. Nykolonialism kallas det.

Den undersökande historikern Eric Zuesse behandlar frågan i en artikel i Globalresearch och skriver bl.a. ”This means that the U.S. not only is at war against the legitimate government of Syria, but that the U.S. government will also be at war against Russia if Russian forces (which the Syrian government did invite into Syria) defends Syrian forces from attacks in Syria by U.S. forces — forces that are illegally there. Globalresearch

These U.S. forces number only 300, of whom 250 were sent to Syria on April 24th to serve as advisors to other illegal military forces in Syria.”
Syria US trrops
Han påminner oss också om ”The vast majority of the illegal military forces in Syria are jihadists who had been hired by the Saudi government and the Qatari government, and supplied with U.S. weapons, to overthrow the Syrian government. Most of the other illegal forces in Syria are Kurdish forces, supported by the U.S. government to break Syria apart so as to create a separate Kurdish state in the majority-Kurdish far north-eastern tip of Syria.

The primary U.S. goal in Syria is to overthrow the Syrian government, which is led by the Baath Party, Syria’s secular Party. Many Arabs insist upon Sharia, or Islamic law, but Syria’s Arabs are an exception; the Baath Party is and has always been supported by the majority of the Syrian people, including by most of Syria’s Arabs. Most Syrians are strongly opposed to Sharia law. Syria is the most secular nation in the Middle East.

Wall Street Journal skriver ”A direct clash between U.S. forces and Syria’s military would have led to unpredictable consequences, given Mr. Assad’s alliance with Iran and Russia”.

Kort kommentar: USA har länge samarbetet med kurder, till Turkiets irritation. Efter den misslyckade statskuppen i Turkiet 15/7 och de försämrade relationerna är det möjligt att USA:s ledning tycker att det är tid att visa upp det kurdiska kortet. Man hoppas kanske få större gehör på detta sätt – ett högt spel. Men USA:s höga spel kan få oanade konsekvenser (unpredictable consequences), som Wall Street Journal och Pål Steigan skriver. Wall Street Journal Pål Steigan 22/8

Givetvis borde hela världen samlas i protester mot USA:s brutala krigföring, eller hur?

USA ut ur Syrien!
Stöd det syriska folket på dess egna villkor!
Bekämpa USA-imperialismen!

Några artiklar om Syrien.
http://jinge.se/mediekritik/atta-problem-med-amnestys-rapport-om-syrien.htm
De USA-stödda ”moderata rebellerna” i FSA i Syrien nära kollaps
Caesar: Gammal otillförlitlig rapport om Syrien dammas av
Amnesty: Ny partisk och otillförlitlig rapport om Syrien
Artikel av mig i Flamman 19/11 2015:Syrienkriget är en av USA planerad intervention
Lögner om Syrien
Aftonbladet desinformerar om Syrien
Vem startade kriget i Syrien?
USA-general, Obama, Biden: Vi har medvetet släppt fram al-Qaida och ISIS i Syrien
Vi har beskjutits av terrorister i 4 år
Läkare i Aleppo: Västs olagliga sanktioner drabbar civilbefolkningen

i Andra om: , Syrien, , , , , , , , , ,

Forrige artikkelTyskland drøfter gjeninnføring av verneplikt og lager plan i tilfelle akutt krise
Neste artikkelJordskjelvsonene i Italia