Et flertall i USA ønsker mindre innblanding i utlandet

7

Velgerne i USA er trøtte av intervensjonspolitikken og krigene i utlandet. Dette har man også registrert i Council of Foreign Relations, der medlemslista nærmest er en Who Is Who i det amerikanske oligarkiet.

CFRs president Richard N. Haass skriver om dette i en kronikk i Wall Street Journal 5. august 2016:

What has become painfully clear is that our effort to remake the Middle East has failed. The gap between promises and results, benefits and costs, has been huge. At home, disillusionment and recrimination are pervasive. Intervention fatigue has set in, and the public no longer has an appetite for an ambitious foreign policy. The first foreign policy debate, over the scope of American aims, is effectively over.

But more than just foreign-policy failure explains how we got to where we are. A foreign policy dedicated to changing or saving the world is a foreign policy of luxury. It is one thing to sacrifice on behalf of vital interests, and another to pay in lives and dollars for preferences. Americans today are in no mood for such extravagance in the wake of the 2008 financial crisis, the slower-than-normal economic recovery, the realization that certain jobs are never returning and the mounting evidence of rising inequality.

Dette går da også fram svært tydelig i en meningsmåling utført av Pew Research:

pew usa utlandet

Det er altså 57% som mener at USA bør ta seg av sine egne problemer og la andre ta seg av sine så godt de kan. Dette er helt imot den rådende messianske utenrikspolitikken som går ut på at USA som hegemon har rett til og mandat til å styre verden slik eliten i USA måtte ønske. Det er også en klar motstand mot USAs innblanding både militært og økonomisk. Som Haass er inne på har arbeidsløsheten, mangelen på relevante jobber og de økte klasseforskjellene gjort at folk krever løsninger på disse problemene framfor utenrikspolitiske eventyr.

Dette gjenspeiler USAs strategiske fall som supermakt. På femti- og sekstitallet kunne unge amerikanere regne med å få det bedre materielt enn sine foreldre, nå er det omvendt. De 0,01% rikeste har sørget for seg og sitt og plyndret resten av samfunnet gjennom finansmanipulasjoner og på andre måter. Jobbene har de eksportert til lavkostland for at de sjøl skal bli enda rikere. Og et betydelig antall av disse søkkrike selskapene skjuler gigantformuer i skatteparadiser for å slippe skatt.

For hvert år som går taper USA i den økonomiske konkurransen med Kina, og landet taper nå også i kampen om vitenskaplig og teknologisk satsing. Og det eneste Washington har å tilby er enda flere kriger, enda flere militære eventyr, enda flere fargerevolusjoner. Sjøl om mediene er strengt kontrollert og manipulert og skjuler mye av elendigheten, har ikke dette gått hus forbi for vanlige velgere i USA. De er simpelthen møkk lei.

Og dette ligger under både i oppslutninga om Bernie Sanders på venstresida og Donald Trump på høyresida. Den lovmessig tabloide fokuseringa på disse personene tilslører at det er et jordskjelv på gang i de djupere lagene av samfunnet i USA. Eller som Haass skriver:

These preferences cross party lines. Indeed, today’s debates are more within the two major parties than between them. There is considerable overlap between the policies of Donald Trump and Bernie Sanders and between the Republican and Democratic platforms. …

Hillary Clinton, by contrast, fits squarely within the foreign policy mainstream. But many in the Democratic Party do not. It was telling that former Secretary of Defense and CIA Director Leon Panetta had his speech at the Democratic National Convention in Philadelphia interrupted by chants of “No more war.”

Eliten, sånne som i Council on Foreign Relations, har skjønt dette, og de frykter dette. For CFR er talerør for det militær-industrielle komplekset, og deres medlemmer henter kjempemessige profitter fra den rådende politikken. Haass advarer derfor på det sterkeste mot å gi etter for det han kaller isolasjonistiske stemninger i det amerikanske folket.

Men folket i USA ble lovet «Hope» og «Change» for åtte år siden og har fått evig krig. Og de er fed up.

 

KampanjeStøtt oss

7 KOMMENTARER

 1. Ikke rart folket er sinte, stort sett alt som betales inn i skatt går til krigføring og til å betale renter til FED, nesten ingenting går til skole, helse osv ..

  Men noe er vist på gang, for 7 dager siden gikk Donald Trump ut og ba alle komme seg ut av aksjemarkedet, etter det så har det bare gått ned, ned og ned .. tidenes kollaps forventes senest oktober sier Trump.

  Donald Trump Warns of ‘Very Scary Scenarios’ for Stocks Ahead

  https://www.youtube.com/watch?v=Mx__2ECy-bs

  • En god lenke/ video du la ut.
   En president i USA som ikke spiller på lag med bakmennene som styrer FED, og dermed verdensøkonomien med renter, kan ikke bli godtatt av disse bakmennene. ( Misvisende kalt neokonservative)
   Om raringen Trump spiller riktig, og får nok stemmer på tross av den enorme motstanden og demoniseringen han blir utsatt for, blir han nok den neste presidenten i dette liksom-demokratiet som blir skutt.

   * De som har kontroll med det økonomiske systemet kontrollerer politikken, lokalt og globalt.*
   Det er dette det dreier seg om. Derfor måtte NASJONAL-sosialistene i Tyskland stoppes. Derfor måtte Gadaffis nye valuta for Afrika stoppes. Derfor må BRICS-landenes alternativ stoppes. Gjennom økonomisk krigføring, som ikke ser ut til å lykkes. Deretter, som tidligere i historien, provosere til et angrep ( Krim/Ukraina). Eventuelt total demonisering og så militært angrep fra USA/Israel som siste utvei.
   Og derfor må selvfølgelig Trump stoppes.
   Kontroll over det økonomiske slavesystemet verden bruker,med FED sin private pengetrykking og rentestyring, for tiden stasjonert i USA, er det det dreier seg om.
   Disse folka har startet 2 verdenskriger tidligere, og tar nok en tredje hvis dette er nødvendig.

 2. *Hillary og støttespillerne hennes vil heller starte en 3. verdenskrig enn å tape valget. Og om hun faktisk vinner, må vi starte bygging av tilfluktsrom. Ja, det blir farligere for hver dag som går. Det går så langt at Donald Trump tilsynelatende er mindre farlig enn alternativet. Det får frykten opp på et helt nytt nivå.*

  http://www.derimot.no/blog/farligere-hver-dag

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.