Milosevic: Overraskende dom i Haag

27
Slobodan Milosevic

Den tidligere jugoslaviske og seinere serbiske presidenten Slobodan Milosevic ble i 2001 stilt for Det internasjonale krigsforbrytertribunalet i Haag tiltalt for forbrytelser mot menneskeheten og folkemord.

Han døde i 2006 etter fem år i fengsel uten at saka hadde vært oppe til doms. I en separat sak om Bosnia felte Den internasjonale domstolen i Haag en dom i 2007 som sa at det ikke var noen bevis som knyttet Serbia og Milosevic til folkemord som ble utført av bosniske serbere.

Så 24. mars 2016, litt over ti år etter Milosevic’ død, felte krigsborbrytertribunalet en ny dom i ei sak som først og fremst var rettet mot serberlederen Radovan Karadzic. I denne dommen sier retten enstemmig at Milosevic «ikke var en del av et felles kriminelt tiltak» (joint criminal enterprise) for å ramme muslimer og kroater under Bosnia-krigen. Dette er en dom på 2590 sider og omtalen av Milosevic finnes omkring side 1303.

Det heter blant annet:

“the Chamber is not satisfied that there was sufficient evidence presented in this case to find that Slobodan Milosevic agreed with the common plan” om å fjerne bosniske muslimer og bosniske kroater permanent fra det territoriet som de bosniske serberne gjorde krav på.

“Milosevic questioned whether it was wise to use ‘an illegitimate act in response to another illegitimate act’ and questioned the legality of forming a Bosnian Serb Assembly.”

“Slobodan Milosevic stated that ‘[a]ll members of other nations and ethnicities must be protected’ and that ‘[t]he national interest of the Serbs is not discrimination’.”

“In private meetings, Milosevic was extremely angry at the Bosnian Serb leadership for rejecting the Vance-Owen Plan and he cursed the Accused (Karadzic).”

Det er flere formuleringer med samme innhold i dommen, noe som gjør at det er rimelig å si at Det internasjonale krigsforbrytertribunalet frikjenner Milosevic for anklagen om å ha bidratt til folkemord eller forbrytelser mot menneskeheten.

Andy Wilcoxson har gjennomgått dommen for Counterpunch og skriver:

Slobodan Milosevic was vilified by the entire western press corps and virtually every politician in every NATO country. They called him “the Butcher of the Balkans.” They compared him to Hitler and accused him of genocide. They demonized him and made him out to be a bloodthirsty monster, and they used that false image to justify not only economic sanctions against Serbia, but also the 1999 NATO bombing of Serbia and the Kosovo war.

Milosevic godkjente aldri krigsforbrytertribunalets autoritet fordi han mente det var opprettet i strid med FNs regler. Men nå, over ti år etter hans død, har altså dette tribunalet frikjent ham på de viktigste tiltalepunktene i den saka som ble reist mot ham. Dette er jo en sensasjon, men en kan ikke akkurat si at verken tribunalet eller mediene har gjort noe stort nummer av denne dommen.

Hele spørsmålet om krigene som oppløste det tidligere Jugoslavia er så betent at det i 2014 oppsto et voldsomt rabalder i Norge da dramatikeren og forfatteren Peter Handke tok imot Ibsen-prisen. SVs Snorre Valen syntes «det er synd». Bernt Hagtvet lovte å lenke seg foran Nationaltheatret, noe han dessverre ikke gjorde. Og brave borgere sto foran Nationaltheatret og hylt «fascist» og «folkemordtilhenger». Og hva var så Peter Handkes forbrytelse? Han hadde vært til stede i begravelsen til Milosevic og sagt noen nokså nøytrale ord. Og som Handke sjøl sa: «skal man forstå historien, må man kjenne til begge sider». Les Hyklerkoret mot Peter Handke.

Nå har altså krigsforbrytertribunalet enstemmig sagt at Milosevic ikke tok i del av den kriminelle planen om etnisk rensing og at han til og med tok avstand fra den. Hva skal Bernt Hagtvet da gjøre? Lenke seg fast foran domstolen i Haag?

Faktum er naturligvis at NATO opererer med doble standarder. Det var Vesten som sto bak ødeleggelsen av Jugoslavia og som nørte opp under de etniske og religiøse konfliktene i landet og oppmuntret til krigene. Fire kriger måtte til for å partere den tidligere sosialistiske føderasjonen Jugoslavia og det som står igjen er blant annet mafiastaten Kosovo der USA har sin største utenlandsbase i Camp Bondsteel.

Økonomien er i fritt fall. Arbeidsløsheten i det tidligere Jugoslavia er skyhøy og stigende. Fattigdommen er stor. En studie fra The Economist Intelligence Unit skriver at BNP i 2014 var 10% under nivået i 1989.

NATOs og Vestens politikk i Jugoslavia ødela et land, nørte opp under fiendskap som vil vare i generasjoner og skapte bantustaner som knapt kan overleve. Men de største ansvarlige for disse forbrytelsene vil aldri bli stilt for noen domstol.

 

 

KampanjeStøtt oss

27 KOMMENTARER

 1. «Men de største ansvarlige for disse forbrytelsene vil aldri bli stilt for noen domstol.»

  Jeg har stort sett fått til de tingene jeg har prøvd på, så Bernt Hagtvet eller arvinger vil straffes for medvirkning til folkemord, sammen med en hel haug andre som følte det er riktig å lyve og sensurere for en god sak.

 2. Legg heller skylda på de som ødela landet, nemlig psykologer og deres klonende professorer, samt psykiatere som knuste og drepte landets hellige. FN grep bare inn for å hindre folkemord mot muslimene, men noe for sent. Serbiske psykologer og professorer reiser fremdeles rundt i verden og anklager hellige og forsøker å få myndigheter til å gå løs på dem. Det virker som om enkelte krefter (venstrekrefter-nasjonalister hånd i hånd) vil at verden skal godta at store deler av et lands befolkning massakreres i eget land.

  • Dagens komi-innslag. Takk. 😉

   «[P]sykologer og deres klonende professorer» som styrer verden… Morsomt. 🙂

   • Det fins satanist/nazistyrker i alle land, unntatt Jordan. De er ledet av psykologiprpfessorer, og når de slår seg sammen, blir det en formidabel styrke. Det er mer troverdig enn å hevde at det er kapitalkreftene og USA som står bak alle kriger. De er bare forsøkt gjort til syndebukker av professorene.

    Innenfor landets grenser, er det politi og hellige som gjøres til syndebukker for professorenes og åndsparasittenes kriminelle atferd. Psykologer og deres klonende professorer reiser rundt i hele verden og skaper konflikter med sine anklager mot hellige. Sjekker man deres fotavtrykk, finner man nok raskt ut det.

  • Du er ikke go!!! Denne artikelen er bare 10 % om det hele santheten om hva og hvordan america og vest manipulerte krig og media mot serbere Riktige tallene er at like mange serbere ble henretet og drept av muslimer kroatene og albanere som alle de andre tilsammen av serbere. santhent nr 2 det er i dag 1,7 milion serbere flyktninger rundt i verden men kunn i serbia har du ca 750000serbere som forset venter å få sitt hjemm tilabke . Du er så blå øya og hjerne vasket som de fleste firkanta nordman hvis det er riktig . centar for alqaida og isil i dag er i den stakarslige bosnia som dere så mye skryter av at det er nato som har hjulpet dem nå er det største frykten i eu deres egen medisin som bleservert til serberne . Idioter !!!!!

 3. Invasjonen og slaget om Jugoslavia startet med NATOs Gladio B styrker ble sendt inn for å destabilisere, store mengder Jihadister, de fleste hentet ut fra Tyrkiske fengsler dannet kjernen i terror armeen, de viste en sånn ondskap og hensynsløshet at de Bosniske muslimene til slutt krevde at NATO hentet dem ut og sendte dem hjem igjen til der dem kom fra.

  Det handlet om å splitte landet opp i mindre nasjoner som var lettere å kontrollere samt å ta kontroll over super profitten fra herointrafikken i Jugoslavia.

  I dag ser vi det samme skjer i Syria, Libya, Irak mm og delvis er på vei til å starte i Europa, de neste årene kan bli stygge, veldig stygge om ikke folk snart våkner og får opp øya for hvem de virkelige terroristene er ..

  Alle Europeiske land har tungt væpna terrorgrupper i sine nasjoner som opererer som skyggeregjeringer ( Kreftsvulster) og som sprer terror mot egen befolkning for å få folk til å vende seg til staten og be om mer sikkerhet og mindre frihet ..
  De mest kjente er SDRA8/STCmob (Belgia),Absalon(Danmark), TD BJD(Tyskland), LOK(Hellas),I&O(Nederland), ROC(Norge), Aginter Press (Portugal), SDECE(Frankrike), P26(Sveits) , Counter- Guerrilla(Tyrkia),OWSGV(Østerrike) eller Stay Behind (Luxembourg og Norge ).

  Alle som en er underlagt NATOs Allied Clandestine Committee, ACC og Clandestine Planning Committee, CPC som igjen samarbeider tett med CIA, Mossad og MI6.

   • Skjønner jo at dette må være et sjokk for deg siden det ikke har stått i VG eller Blabladet, men det er overhodet ikke noe skummel ny informasjon, men kjent offisiell informasjon som er velkjent for de som er opptatt av geopolitikk.

    Prøv å lese noen bøker, les deg opp på bosnisk mujahedin, Al-Qaida i Bosnia-Hercegovina, Det afghanske-bosnisk Mujahideen Nettverket i Europa.
    I 1996 fant National Security Agency (NSA) ut gjennom avlytting at prins Salaman finansiert islamistiske militante gjennom veldedige organisasjoner. I en rapport fra CIA samme år så sa CIA at de hadde bevis for at selv høyere tjenestemenn i veldedige organisasjoner og representantskaper sto bak finansiering av islamske terrorister, falangister og jihadister.

    Har du ikke hørt om Gladio programmet til NATO så er her en fin dokumentar som en god start, en ABC for dummies ..

    NATO’s Secret Armies (2009)

    https://www.youtube.com/watch?v=k83L3I6Z35w

    Vil du bli enda klokere så er her 4 timer del i 4 deler med Sibel Edmonds og James Corbett

    Sibel Edmonds on Gladio B – Part 1

    https://www.youtube.com/watch?v=AARtO88G5Ag

    Sibel Edmonds on Gladio B – Part 2

    https://www.youtube.com/watch?v=RHbqhy2DSxE

    Sibel Edmonds on Gladio B – Part 3

    https://www.youtube.com/watch?v=D4zIQKAj7gM

    Sibel Edmonds on Gladio B – Part 4

    https://www.youtube.com/watch?v=mOCYMU3zYH0

    I 1990 krevde EU at NATOS Gladio program skulle legges ned, men i kjent stil så nektet CIA og NATO på besvare kravet fra EU ..

    Vi ser i dag nøyaktig samme oppskrift som i Syria, Irak og Libya ble brukt i Jugoslavia, vi ser også starten på det i Europa ..

    Men regnet med du ikke er så opptatt av sannheten, det er trolling i korte onlinere som er din spesialitet Terje 😉

    • Jada, og oppskriften står psykologer og deres klonende professorer m/fjertefølje for; ikke NATO. De driver ikke med sånt fordi de har ingen grunn til det og det inngår ikke i deres stillingsbeskrivelse. Men jeg utelukker ikke at noen kan late som om de tilhører NATO og CIA og drive med sånt, og kanskje tilogmed tror at de tilhører slike organisasjoners eller stormakters etterretningsvesen.

     Jeg observerte et par mistenkelige personer på Toppenfjellet her der de vandret rundt med fiskestang og så veldig hemmelige ut. Det var ingen fiskevann i området der de gikk, og de så ikke smarte nok ut til å tilhøre noe etterretningsvesen, men kanskje et liksom et.

     Det er nok du som troller, og de videoene dine oppstod det en feil på.

     Det inngår i psykologers og deres klonende professorers metoder å anklage deres fiender for det de selv har gjort. Har man blitt utsatt for deres metoder i mange år, så oppdager man det. Du har kanskje lagt merke til at det aldri er psykologers eller psykiateres feil. Det er alltid pasientenes feil.

     Jeg «hørte» (i ånden) forresten en informant si at han hadde «hørt» noen si «ta ham», mens jeg var ute og gikk en kveldstur i går. Er det det som skjer her på bloggen nå, tro?

 4. Av en eller annen grunn ble Milosevic assosiert med alt som gikk galt etter at Jugoslavia gikk i oppløsning. Det var noen få som forsøkte å nyansere bildet, og som takk for det ble hengt ut til tørk som alt ondt fra brunt grums til bolsjeviker.

  Nå tyder det altså på at Milosevic urettmessig fikk frastjelt sine siste leveår som fengslet uten fellende dom. Sjelden har noen blitt så massivt forhåndsdømt som Milosevic. Kanskje ikke så rart da at mange i Serbia betrakter ham som en legendarisk nasjonalhelt?

  Kan vi nå regne med at media går i seg selv og tar lærdom av denne saken?

  • Han ble muligens drept i fengslet av sine «egne» som antakelig stanset hjertet hans. Han ble vel en syndebukk for de virkelige terroristene, psykologer og deres klonende professorer, samt psykiatere, satanister og nazister. De gjorde også muslimene til syndebukker og hisset trolig opp resten av serberne til å massakrere dem. Serberne brukte djeveldyrkere som «eksperter» for å plukke ut «djevelen» som skulle drepes, tror jeg, slik de gjør i alle land, med vekslende hell.

   • Drept av sine egne ? klonende professorer ? Serberne brukte djeveldyrkere som eksperter ?
    Er du en slags komiker ?

    • Det er vel ikke å undres over at serberne ble styrt av åndsparasitter som utga seg for å være hellige, godt hjulpet av psykologer og deres klonende professorer som vil bli kvitt Gud. De forsøker å ta over makta her i landet også, f.eks. ved homofil åndelig og fysisk voldtekt, falske anklager mot alt som går dem imot, og ved bruk av løgn som metode.

 5. Våre mainstream media og i er eksperter på denne type hatkampanjer. Så grusomt som det høres ut, kan man faktisk si at det er en av dens hovedoppgaver -å definere for oss hva de mektige synes vi skal føle om en sak. De fleste av leserne av denne bloggen er nok oppegående mennesker, som skjønner at når noen som Handke lagt for hat av media er det antageligvis fordi de har sagt noe treffende.

  Samtidig som Milosevic ble fremstilt som Hitler 2.0 på 1990-tallet, døde 1.7 millioner mennesker under sanksjonene/folkemordet i Irak.

  Opinionsdannerne bruker moralsk indignasjonen for å nærmest tvinge oss til å være enige i fordømmingen av kjettere/sannsigere som Handke. (Han har forøvrig boken ‘Jugoslavia : tre reiser’ oversatt til norsk, kan bestilles på ditt lokale bibliotek)

  Likevel kreves det et kaldt hode for å unngå dette presset, det er like ille som presset for konformitet i barneskolen.

  En variasjon av dette temaet er helgen-gjøringen av enkelte personer. Å antyde at f.eks. Dalai Lama, Aung San Suu Kyi eller en opposisjonspolitiker du jour kanskje ikke er hva de blir fremstilt som, blir like moralsk umulig. Man må være et dårlig menneske for å tvile på framstillingen. (søk på «Pengene bak Malala»
  på denne bloggen).

  • Det er «jobben» til psykologer og deres klonende professorer tilhørende den grenen av psykologien som ble grunnlagt av en djeveldyrker, å fremstille gode/hellige mennesker og også dyr og fugler som onde eller djevelen, og fremstille onde åndsparasitter og overgripere og voldtektsforbrytere som hellige, og iverksetteaksjoner og angrep på de «onde».

   Gå ikke i den fella å støtte de fagfolkene m/fjertefølje som bruker løgn som metode. De har tilogmed sagt at de skal snu Bibelen på hodet.

 6. Du skriver: «Det var Vesten som sto bak ødeleggelsen av Jugoslavia og som nørte opp under de etniske og religiøse konfliktene i landet og oppmuntret til krigene. Fire kriger måtte til for å partere den tidligere sosialistiske føderasjonen Jugoslavia og det som står igjen er blant annet mafiastaten Kosovo der USA har sin største utenlandsbase i Camp Bondsteel.»

  Krigen startet uten hjelp fra Vesten. Da den var i gang spurte EU om USA kunne stoppe den. Slovenia kom seg fort ut, 14 dager med krig. Kroatia tok lenger tid, for der bodde det både serbere og kroater. I Bosnia hjalp Vesten muhammedanerne til etnisk rensing ved å si at det seberne som var satan. Samme med Kosova.

  Nei, Vesten ødela ikke landet, det klarte de selv. Men i Bosnia og Kosova hjalp vesten til. Vesten hevnbombet også Beograd for å vise sin støtte til muhammedanerne.

  • Det var nok noen av serberne selv som sa at Gud/hellige serbere var Satan, dvs. ledet til dette av psykologer og deres klonende professorer, og satte i gang etnisk rensing mot serbernes hellige, og gjorde muslimene til syndebukker og lot serberne massakrere dem. Vesten bombet serberne for å tvinge dem fra å aksjonere mot muslimene.

  • Uten Tysklands anerkjennelse av og støtte til Kroatias løsrivelse hadde ikke denne prosessen kommet i gang. Å godkjenne Kroatia uten å ta hensyn til de etniske konflikten og uten forhandlinger, var å åpne helvetes porter. Og så kom USA på banen og forsterket det hele. Vesten blåste til etniske konflikter og støttet ulike sjåvinistiske grupper. Resultatet ser vi. Det betyr ikke at sjåvinistene er uskyldige. Men uten Vestens politikk og støtte, kunne de ikke gått så langt.

 7. […] Så 24. mars 2016, litt over ti år etter Milosevic’ død, felte krigsborbrytertribunalet en ny dom i ei sak som først og fremst var rettet mot serberlederen Radovan Karadzic. I denne dommen sier retten enstemmig at Milosevic «ikke var en del av et felles kriminelt tiltak» (joint criminal enterprise) for å ramme muslimer og kroater under Bosnia-krigen. Dette er en dom på 2590 sider og omtalen av Milosevic finnes omkring side 1303. […]

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.