Tyrkia beskylder USA for å ha kjent til kuppforsøket

54
Erdogan har vist evne til å påvirke Angela Merkel

Kuppforsøket mot Tyrkias president Recep Tayyip Erdoğan og det som må kalles hans motkupp har ført til et svært anstrengt forhold mellom NATO-partnerne USA og Tyrkia. Den tyrkiske arbeidsministeren Suleyman Soylu sier rett ut at han mener «USA sto bak kuppforsøket». Og tyrkiske myndigheter er i ferd med å samle dokumentasjon som de mener peker mot en USA-forbindelse. Samtidig gjennomfører nå Erdoğan utrenskinger ikke bare i militærapparatet og rettsvesene. Hele 21.000 lærere er sagt opp fra sine stillinger. I Midtøsten hevder kilder at Saudi Arabia og De forente arabiske emiratene trakk i trådene før kuppforsøket. Velkommen til en verden av «bysantinske intriger».

Erdogan har vist evne til å påvirke Angela Merkel
Erdogan har vist evne til å påvirke Angela Merkel

Erdoğans utrenskninger

Den tyrkiske presidenten har ikke latt anledningen gå fra seg. Han gjennomfører nå utrenskninger av det han kaller «den parallelle staten», altså angivelige tilhengere av den islamistiske predikanten Fathullah Gullen og andre motstandere av Erdoğan i statsapparatet. BBC oppsummerer at 7500 soldater, deriblant 85 generaler og admiraler er arrestert. 8000 politifolk, 15.200 ansatte i utdanningsdepartementet er avsatt og 21.000 lærere har mistet sin lisens. 1577 dekaner (fakultetsledere på universitetene) er oppsagt. Cumhuriyet, landets eneste gjenlevende uavhengige dagsavis, kaller det Heksejakt! President Erdoğans versjon er at kuppet ble hindret fordi «folket gikk ut i gatene». De meldingene jeg får fra Tyrkia går ut på at det i stor grad var militante fra presidentens parti som gikk til angrep på nokså forvirrede soldater. De sier også at kuppforsøket gikk så dårlig fordi kuppmakerne framskyndet det ett døgn etter at etterretningstjenesten MIT kom på sporet av planene.

EU og USA gir offisielt inntrykk av at de støtter Erdoğan, men de er tydelig negative til utrenskningene, og det virker også som om støtten til presidenten er heller halvhjertet.

Fangne soldater etter kuppforsøket
Fangne soldater etter kuppforsøket

Anklagene mot USA

Den tyrkiske regjeringa er åpenbart ikke overbevist av utenriksminister John Kerrys utsagn og at USA ikke har noe med kuppforsøket å gjøre. Regjeringsorganet Daily Sabah forteller om flere hendelser som «vekker offentlighetens mistanke om at Washington står bak militærkuppet til gulenistene». 

Dette skriver Deutsche Wirtschafts Nachrichten, som også gjengir ei twittermelding som USAs ambassade i Ankara sendte ut kuppnatta. Der omtales kuppet som et opprør (uprising), noe som gir positive assosiasjoner, i motsetning til millitærkupp.

I Tyrkia svirrer det nå alle mulige slags rykter om hva som har hendt, og i og med at den kritiske pressa i stor grad er sensurert allerede, er det vanskelig å få tak i hva som er fakta og hva som er propagandakrig.

Kuppnatta sendte Kyle Griffin fra NBC News ut ei twittermelding der han hevder at Erdoğans fly ble nektet å lande i Istanbul og at presidenten hadde søkt asyl i Tyskland. Han oppgir sine kilder til å være «senior US military sources».

Som jeg har vist til tidligere har tenketanker i USA i månedsvis diskutert «det neste militærkuppet» i Tyrkia, noe som ikke akkurat svekker Tyrkias anklager mot Washington.

Emiratene og Saudi Arabia

Et av de mest hardnakkete ryktene går ut på at Saudi Arabia og De forente arabiske emrater sto bak kuppmakerne. Den iranske nyhetstjenesten FarsNews viser til en kilde innad i Saudi Arabia, som de kaller «Saudi whistle-blower Mujtahid». Denne kilden, som angivelig er medlem av kongefamilien eller har nære forbindelser der, hevder at lederne i Emiratene spilte en rolle i kuppet og at de hadde holdt sine kontakter i Saudi Arabia informert. FarsNews viser også til kilder i Irans utenriksdepartement og skriver:

«Our foreign minister told a closed session of the parliament today that certain states like Saudi Arabia and Qatar didn’t dislike the strengthening of the coup in Turkey, an issue which requires further contemplation,» member of the parliament’s Presiding Board Akbar Ranjbarzadeh quoted Zarif as saying on Sunday.

Spillet fortsetter

Hvis oljediktaturene har deltatt i kuppforsøket, så er det ingen grunn til å tro at de vil gi seg. Dersom Tyrkia skulle gjøre ei kuvending og normalisere forholdet til Syria, vil det bety et alvorlig nederlag for deres langvarige forsøk på å knuse det sekulære regimet og ersatte det med et islamistisk diktatur. For USA er det en strategisk prioritering av første rang å holde på kontrollen over Tyrkia, som en framskutt militærbase mot Russland og Midtøsten. Et brudd mellom Tyrkia og NATO ville være et betydelig tilbakeslag for USA krigspolitikk mot Russland. Det ville også være en jordskjelvaktig forandring av den strategiske balansen i hele regionen og i Europa. Derfor er det også grunn til å merke seg at den eneste statslederen som ringte Erdoğan og uttrykte sin støtte.

 

KampanjeStøtt oss

54 KOMMENTARER

 1. Den iranske kilden du viser til er veldig interessant. Ikke fordi opplysninger kilden kommer med er verifisert av andre, men fordi det kan peke retningen Tyrkisk politikk nå tar bla. mht. krigene i Syria og kan hende også forholdet til Iran. I dette tenker jeg på at det var tyrkiske aktører som gjorde sanksjonene mot Iran mer eller mindre virkningsløse.

  Nå høres det ut som jeg også driver såkalt «medie-spinning»…………?

  • Med gradvise opphevelser av sanksjonene mot Iran vil det åpne seg et stort marked i Iran. Tyrkia er en befolkningsmessig stor nabo til Iran. Med tanke på at EU-landene alle er mer eller mindre i resesjon økonomisk og utsiktene for vekst i Iran er store, så synes det helt naturlig at Tyrkia re-orienterer seg mot Iran.

   Ser man på kartet så legger man merke til at Russland som handelskonkurrent til Tyrkia har den ulempen at de har Georgia, Azerbaijan og Armenia mellom seg og Iran (er det grunnen til NATOs iver til å etablere baser her?).

  • At sanksjonene ikke virket «som de skulle» skyldtes kanskje kontakten med Tyrkia, men i enda større grad handelen med Kina. Ikke bare kjøper de klær og teknologi der, men når kultureliten vil ha et nytt Steinway-flygel, reiser de til Kina og kjøper det der. Dessuten har Iran en sterk egen industri. Jeg tror en viktig grunn til at der kom en lettelse i sanksjonene var at man store amerikanske selskaper var utålmodige og ville inn på det iranske markedet.

 2. Pål, det mangler noe i siste linje i artikkelen:

  «Derfor er det også grunn til å merke seg at den eneste statslederen som ringte Erdoğan og uttrykte sin støtte.»

 3. Og nå er Wikileaks blokkert for tyrkerne etter at de publiserte 294.548 Erdoğan-poster. Noen prøvde å ta ned hele siden i natt også, uten å lykkes med cyberangrepet.

 4. Dette «kuppet» var varslet allerede i desember, kuppet var ment for å feile, det var atombombene ved NATO basene der kuppmakerne holdt til som var målet, nå er flere atombomber og 42 militærhelikoptre dratt inn i Syria og inn i ISIS armer, 2 atombomber vil snart smelle, en i London og en i Istanbul. No som vil utløse den store krigen. Millioner av jihadister som er smuglet inn til Europa vil angripe innenfra, spesielt Frankrike og Sverige vil bli revet i filler innenfra av «innvandrerne» og gjøre større skade en selve krigen.
  PÅ bare 2 dager vil Russland utslette alle NATO baser i Europa med ballistiske raketter for så å rykke inn fra 4 kanter.
  USA vil også bli angrepet av Kina pga konflikten om Sør Kina havet.
  De neste virkelige kuppet vil inntreffe snart der Erdogan vil bi drept, husk det er CIA og US som styrer den Tyrkiske hær, ikke Erdogan.
  Millioner og milliarder av mennesker vil bli drept av terrorhandlinger, kriger og borgerkriger snart. I noen deler av verden vil hvert tredje menneske omkomme. Det vil være et destruktivt helvete på jord i 888 dager, som så vil bli etterfulgt av sult, epidemier og allslags sykdommer som vil ta enda flere menneskeliv enn selve krigen. Kriser vil oppstå som aldri tidligere på denne kloden. Ingenting vil lenger kunne kjøpes eller selges. Alt vil bli rasjonert. Selv det å stjele litt brød vil bli straffet med livet. England vil bli erobret og havne i den dypest tenkelige nød og elendighet. Fanatikerne og krigerne fra islam vil beholde sin makt for en lang tid fremover.

  Russland og Kina vil ganske så uventet forene seg med Islam og angripe Europa. Russland og Kina vil også med sine «allierte» angriper USA fra seks sider.
  1. Florida: Cuba, Brasil, Venezuela, og andre S. Am. Marxister land. (Disse avtalene og forberedelsene er allerede gjort og er i gang).
  2. Alaska: Russerne ta seg til US / Can grensen, men der blir de stoppet av US / Can krefter.
  3. Pennsylvania: Russere og «andre»? elementer forsøker å kjøre fra østkysten gjennom Pittsburgh.
  4. Minnesota: Store russiske og muslimske interne elementer danne hundrevis av sabotasjelag og angripe infrastruktur, dvs. bruer, demninger, kraftoverføring, veier, jernbaner, etc. russiske avhoppere og FBI insidere har begge innrømmet at det er plassert store skjulte våpen depoer og forsynings cacher plassert der av russere tidligere.

  På slutten når alt ser som mørkest ut så vil de siste vestlige krefter bli samlet og sette i gang et motangrep det både Russland og den Arabiske verden vil bli tilintetgjort, en ny hersker vil reise seg og en ny æra starter for menneskene, men pga stor bruk av kjemiske våpen så vil Europa og USA bli ubeboelig i mange tiår fremover ..

  Behind the CIA’s Failed Coup in Turkey: Was It Only a Dry Run?

  https://www.youtube.com/watch?v=nxpuotIMlY0

  • Men er Sibel Edmonds kilden din til all den informasjonen?

   Jeg ser smarte folk si at hun er controlled opposition, så jeg stoler ikke akkurat på henne. Det skal dog sies at jeg ikke har hørt så mye på henne selv ennå.

   Kaos, verdenskriger og helvete på jord tror jo forsåvidt jeg også på, men kanskje ikke at det kommer til å utspille seg akkurat som du har skissert her.

   • Heisan KZ 🙂
    Stor sans for din evne til å analysere verdensbilde og dekode numerologi, men du må bli flinkere til å oppdater bloggen din, ikke aktivitet der siden april ser jeg.

    James Corbett og Sibel Edmonds har jeg fulgt daglig i mange år og du er den første jeg har hørt som har sagt at hun er «»controlled opposition»
    Sibel har vært helt rå til å avdekke Gladio B programmet og det er få som har mer kunnskap enn henne om geopolitikk.
    Informasjonen om dette fake kuppet som handlet om de 42 militærhelikoptrene og atombombene på flybasen i Incirlik samt det virkelige US kuppet som vil komme snart kommer fra henne og en del andre ikke vestlige medier som Sputnik her.

    http://sputniknews.com/news/20160717/1043162524/helicopters-turkey-coup-erdogan-weapons.html

    42 Helicopters Missing in Turkey Sparking Concerns of a Second Coup Attempt

    Det er så klart latterlig å tro at ingen vet hvor de 42 helikoptrene som forsvant fra den mest beskytta militærbasen i verden. noen eller alle atombombene er forsvunnet inn til Syria til ISIS og de vil smelle en eller flere snart .. muligens som et argument for US til å rykke inn i Tyrkia, Erdogan vil bli drept snart og han som komme etter vil være et monster verden ikke har sett på over 70 år .

    Bohemian Grove startet 14 juli, 7 dager etter 7/7 og Dallas, 21 og 28 blir neste 777 datoer vi kan forvente store hendelser, London vil snart få føle terror, men det tror jeg først skjer etter OL i Rio, 9/11 og 23 sep er 2 store obs datoer.
    Noen snakker om Fake Aliens under OL i Rio, ikke vet jeg, men uansett så er denne sommeren kalt Summer Of Chaos i mailene som ble hacket fra eliten så forvent mer kaos de neste ukene … Som de selv sier, Skal man skape orden må man først skape kaos og deres nye verdensorden skal bygges på store mengder terror, kollapsen kommer nok til høsten.

    Hvordan vil du analysere veien videre ut året da KZ 🙂 ?

    • Takk for tilliten. Grunnen til at jeg ikke oppdaterer bloggen er i all hovedsak at jeg er opptatt med å forberede meg på det som kommer til å skje med verden i tiden fremover, og derfor ikke har tid til å skrive så mye. I tillegg er jeg ute en del, særlig nå når det er finvær her. Det er så lite av denslags til vanlig.

     Selv har jeg ikke sjekket Edmonds så grundig, men i går eller forgårs så jeg ihvertfall en del folk som argumenterte godt for at hun er controlled opposition.

     Hvis hun er autentisk, hvordan kan hun fortsatt verre i live? Hvorfor har hun ikke hatt et «uhell»? Når hun tross alt kommer med så sjokkerende og dyptgripende avsløringer om ting det ikke er meningen vi skal vite noe om?

     Kanskje meningen tvert imot er at vi SKAL vite om det? Slik det også er meningen at vi skal vite om Snowdens og Assanges såkalte avsløringer? Kanskje noen høyt, høyt oppe i maktpyramiden sørger for at disse såkalte varslerne får snakke ganske fritt, og at de får forbausende stor spalteplass i mediene?

     Jeg gjetter altså på en veldig stor hendelse (trolig terror/katastrofe) 8. september og et gigantisk krakk dagen etter. 11. september kommer så responsen på hendelsen.

     Men jeg tror det blir stor dramatikk før den tid også. Mye terror og faenskap, og mye uforutsigbarhet. OL blir definitivt dramatisk, hvis det blir avholdt.

     Det er vanskelig å pinpointe hendelser nøyaktig, men jeg tror fortsatt at september og oktober generelt blir absurd dramatiske og destruktive måneder, og det skulle ikke forbause meg om eliten (enten den egentlige eliten eller noen på lavere trinn) gjør alvor av det første budet på Georgia Guidestones. Ihvertfall at de forsøker å gjøre alvor av det i løpet av de … tja, nærmeste 7 årene.

     • Tror du har veldig rett angående 8 sep. 🙂

      Vi vil få en hendelse som oppfyller det første budet på Georgia Guidestones 9/11 i år, å tro noe annet vil være ignorant.
      Deres magiske 33 oppfylles da, Steinene ble satt opp 22 mars 1980, legger man da til 33 år, 33 mnd, 33 uker og 33 dager så havner man på den magiske datoen 9/11-2016 😉

      Mn erfaring er vel at de først prøver å kjøpe Truthere, går ikke det så prøver man å sverte og demonisere og går ikke det så tas de av dage, husk at det siste dem ønsker er martyrer, det genererer hundrevis av nye truthere og kverke en kjent truther..

   • KZ.
    Håper du hadde en fin fjelltur.
    Jeg har lest om de rytternasjonene som hersket på steppene i Eurasia, som reiste med hest og vogn og dominerte slettene, og de levde på hestemelk fra hoppene.Tror det er noe kraftige saker, og kanskje man kan lagre noe frysetørret av den. les her http://hoppemelk.no/ Man kan ringe de og spørre om hvor lenge de er holdbare de pakkene.Her ligger en hemmelighet til energi tror jeg.
    mitt inntrykk er at Sibel Edmond er ekte, har hørt på henne endel, og hun startet jo også med alternativ media, og henviste nå til at Jens Stoltenberg hadde besøkt en «controlled opposition media» med folk som tidligere jobbet i washington post,Hun kan ha bli forsøkt svertet også, og stemplet som controlled opposition, for å forsøke å svekke hennes troverdighet. Corbett report fyren virker veldig ok syns jeg, og han bruker å ta henne med i programmene ihvertfall.

    • Daniel Estulin, forfatter av boka om Bilderberg,hevder at Bilderberg ønsker at Nato skal bli FN sin hær, og i videoen under, sies det at reiseruta viser at de driver og utvider , og Jens sier i talen sin et sted at de er defensive, og har opprettet et forum for dialog med russerne.
     https://www.youtube.com/watch?v=aF-orWO8ax8
     se også
     The Telling Travel Log of NATO Chief Stoltenberg: Is NATO Getting Desperate for a Conflict?

  • Skamløst romantisk frieri til KZ fra Roy for åpen scene! Kun på steigan.no!

   Kommentariatets Diktatur ønsker de nyforlovede en fortsatt god sommer, eller frem til de tar strømmen.

   • Skjønner at mye av informasjonen kan virke litt oppsiktsvekkende siden det ikke har stått i VG og Blabladet, men til mitt forsvar så kan jeg si at jeg sjelden tar feil, samme med KZ, han traff 100% på 22 mars, 7/7 og mye mye mer ..

    Prøv å tenk selv isteden for å la media tenke for deg så finner nok også du noen svar på egenhånd, alle vet at man bruker ikke hundrevis av milliarder på å hisse til krig uten at de får den i gang, den gjengen bruker ikke 50 øre engang uten at de får valuta for det dem satser. De fleste skjønner også at skal man bygge noe nytt så må man først rive det gamle .. Mao å sette verden i brann for å reise en ny verdensorden ut av asken av det gamle som en Fønix. En ny verden basert på transhumanisme og New Age der alt og alle er like. en verdensregjering uten nasjonale grenser, en leder, en bank, en valuta, et språk, en religion etc.
    Planen deres er å få det meste på plass i løpet av 2016.

    • Takk!

     Ja, jeg er jo enig i det meste her, bortsett fra dette med at planen er å få det meste på plass allerede i år. Jeg tror nok heller de prøver å få ting på plass i løpet av de nærmeste 7 årene, eller at de faktisk implementerer den nye verdensordenen sånn omtrent i september/oktober 2023. Eller ihvertfall PRØVER å implementere den da.

     Men vi får se. Vanskelig å spå. Jeg tror nok det kan skje helt uforutsigbare ting som virkelig tar meg på senga. Og det er mulig den øverste «eliten» er mer splittet og mangefasettert enn jeg av og til har trodd.

     • The Telling Travel Log of NATO Chief Stoltenberg: Is NATO Getting Desperate for a Conflict?

      Se fra 12.45
      sammenlikn 13.38 når Putin bøyer seg foran den ortodokse presten for å konsolidere ved hjelp av relegion.
      ortodox figur også på The Economist coveret for 2016 den hodeplaggfyren ved siden av paven bakerst , dvs til høyre for han.
      https://www.youtube.com/watch?v=Y5PF8eLYwSY Se fra 12.45 nettopp det med den ortodokse kirke og Putin.

      Secrets Of The Rothschild «The World In 2016» Economist Cover DECODED!
      Sammenlikn så med figuren til høyre for paven.Det er den ortodokse kirken ikke sant ?? Som vi ser Putin besøker her i 2016.
      Putin ser fornøyd ut.
      Se Brexit utfallet i det sure britiske ansiktet .
      Man ser Hillary der, og Obama med grønt slips ( miljø-jobb?) men se Bill Clinton hvor han fremstår mektig med atomdjevel foran.Ikke en bombe blir fyrt av, men kanskje en trussel ?
      Når vi vet at Clinton samarbeider med Gulen, og med ham er det også snakk om «Interfaith «, dvs en tilnærmingsprosess / dialog mellom ulike relegioner. Og Sannelig , – harmoniserer ikke Islamtypen i Gulen varianten med velferdssamfunnsmodellen til Eliten ?
      Guhlen » the obligation of working for the common good» – se Gulen på wikipedia. Det harmonerer perfekt med de britiske Commonwealth «forpliktelsesverdiene,» og politikken som Hillary står for er jo CFR politikk, dvs en konsolidering av verdier som de kan være enige om i utenrikspolitikken,

      Det stod om Hillary en plass at den boka som hadde gjordt mest inntrykk på henne, var Orwells 1984, og den handler egentlig visstnok om en sosialdemokratisk tankegang, det var det som var poenget med boka .
      «I sitt essay «Why I Write», har Orwell beskrevet seg som en «demokratisk sosialist». «Hver linje av seriøs tekst jeg har skrevet siden 1936 har blitt skrevet direkte eller indirekte, mot totalitarisme og for demokratisk sosialisme, slik jeg forstår den», skriver han i 1946.» (Wikipedia)
      Ved å fjerne seg fra de tradisjonelle amerikanske patriot-verdiene, og jobbe for USA s sammenslåing med Russland,som Norman Dodd snakket om, og som vi nå ser i forhold til som Jens Stoltenberg nå fører dialog med Russland gjennom Nato/ Russland forum, et nyopprettet forum , jobber eliten tilsynelatende som et orkester. Siden Nato skal sansynligvis utvide, og Bill er interessert i å oppfylle drømmen sin, sin største drøm, om fred i midt – østen, og at de må jobbe for fred og ikke får det uten å knekke » ryggraden i motstanden mot Israel, som er Syria/ Assad, så kan Israel også være inne i bildet i forhold til Tyrkia for å forberede noe mot Assad.Les «A clean break, securing the realm» anbefalingene.Enkelte momenter kan være aktualisert.Det skal også bygges et tempel i Jerusalem etterhvert,noe jødene sikkert er opptatt av.

      Det er en atomkoffert og en djevel med horn der, foran Bill Clinton, og soldater foran han også, så det handler vel om FN styrker i midtøsten, om han får FN jobb i løpet av året.
      Nederst er en bleie-unge som leker med jordkloden som en ball. Det kan jo være den verdenslederen de snakker om, som nå går med bleier i 2016.

     • Nederst er en bleie-unge som leker med jordkloden som en ball.

      Det betyr at det vi ser en en new born og en world, mao New World Order i 2016 : )

      EX FED sjef Alan Greenspan drar i en enarmet banditt som betyr total økonomisk kollaps til høsten.

    • Elitenes dårlige hensikter har jeg ingen problemer med å tro på. Snarere tvert i mot, jeg er temmelig overbevist om at ambisjonene og ønskene er bokstavelig talt grenseløse. Det er mest metodene og veien til verdensherredømmet jeg er uenig med KZ i. 🙂

     • Hei AF.
      Her er et eksempel fra historien på hvordan metoden krakk + spekulanter+ oppkjøp+ agenda kan fungere som en helhet.

      Den enarmede banditten på » The Economist front page,» ser ut til å ha tallet 2008 på seg, og hvis de planlegger et krakk så handler det vel om oppkjøp for de multinasjonale selskapene /billig oppkjøp/ mere makt og sentralisering,
      og Bill Clinton hadde Caroll Quigley som lærer, og studerte på Georgetown University, og fikk Rhodes Scholarship, og når man graver i de områdene, finner man H.G Wells, som skrev «The Open conspiracy», og han trodde veien til et sosialdemokratisk verdensherredømme gikk gjennom kapitalismen, noe som som teoretisk kan skje gjennom sosialdemokrativennlige kapitalister som Soros som tar grep gjennom et krakk, og ved å plassere sine folk i lederposisjonene,og påvirke studentene med tankegangen om å stå til føyelig tjeneste for disse, og gjennom å føre kapitalstrømmene inn i sine ulike agendaer, husk «Agenda 21» og andre, husk også hvordan ulike amerikanske selskap finansierte Hitler, og som ikke ble straffet etter krigen,men tvertimot hadde sine representanter i Nurenbergoppgjøret, ( CIA godfather Will Bill Donovan, som også jobbet som nøkkelfigur , også i flere sammenhenger, fks i forbindelse med å kanalisere penger til amerikanske «American Comitee of united Europe»)

      Som eksempel på kapitalisme og agenda sammenheng viser jeg til hvordan firmaer som vi i Norge brukte til å utvikle telekommunikasjon , indirekte finasierte tysk våpenindustri gjennom «forkjørsrett» for visse typer teknologi, og ved å bruke de firmaene som indirektehadde eierinteresser i Tyske firmaer.
      Dette kunne de styre ved hjelp av påbud under krigen om hvilke typer telefonteknologi som skulle brukes her i landet.

      Under kan man se en rød tråd – sammenheng mellom produkt/ tjeneste/ og agenda.

      Alt i 1895 hadde Norge den høyeste telefontettheten i verden, med ett telefonapparat per 100 innbyggere. Til sammenligning var forholdstallet i England 1 til 400 og i Frankrike 1 til 600 innbyggere.
      1.
      «Standard Telefon og Kabelfabrik A/S (STK) lå i Kabelgaten på Økern i Oslo. Kabeldelen av bedriften er nå en del av Nexans-konsernet og heter i dag Nexans Norway AS. Fabrikken i Oslo var en av Oslos største industriarbeidsplasser, men er nå nedlagt. Bedriften var tidligere eid av det internasjonale telekommunikasjonsselskapet ITT»
      2.
      Standard Telephones and Cables Ltd (later STC plc) was a British telephone, telegraph, radio, telecommunications and related equipment R&D manufacturer.
      The company was founded in London with the name International Western Electric in 1883. The company was owned from 1925 to mid-1982 by International Telephone and Telegraph (ITT).
      3.
      «In 1929 ITT’s headquarters were at (75) 67 Broad Street, Manhattan, New York»
      4.
      «On 3 August 1933 Hitler received in one of the first meetings with US businessmen Sosthenes Behn, then the CEO of ITT,
      and his German representative, Henry Mann.Antony C. Sutton, in his book Wall Street and the Rise of Hitler, makes the claim that ITT subsidiaries made cash payments to SS leader Heinrich Himmler.»
      5.
      Sosthenes Behn (January 30, 1882 – June 6, 1957) was an American businessman widely known for founding ITT. He held the rank of Lieutenant Colonel in the U.S. Army.
      6.
      «As late as 1944, Mix & Genest contributed 5,000 RM to Himmler and Lorenz contributed 20,000 RM. In short, during World War II, International Telephone and Telegraph was making cash payments to S.S. leader Heinrich Himmler.
      7.
      I.T.T. in Wartime Germany
      «These payments enabled I.T.T. to protect its investment in Focke-Wolfe, an aircraft manufacturing firm producing fighter aircraft used against the United States.»
      8.
      DIRECTORS OF I.T.T. IN 1933: Directors Affiliation with other
      Wall Street firms: Arthur M. ANDERSON Partner, J.P. MORGAN
      9.
      The most important of these Nazi inner circles was created by order of the Fuehrer; it was known first as the Keppler Circle and later as Himmler’s Circle of Friends.
      The Keppler Circle originated as a group of German businessmen supporting Hitler’s rise to power before and during 1933. In the mid-1930s the Keppler Circle came under the influence and protection of S.S. chief Himmler and the organizational control of Cologne banker and prominent Nazi businessman Kurt von Schroder. Schroder, it will be recalled, was head of the J.H. Stein Bank in Germany and affiliated with the J. Henry Schroder Banking Corporation of New York.
      It is within this innermost of the inner circles, the very core of Naziism, that we find Wall Street, including Standard Oil of New Jersey and I.T.T. , represented from 1933 to as late as 1944.
      10.
      Viktig om Wall Street ITT sammenhengene :
      http://www.reformation.org/wall-st-ch9.html
      se her :THE ORIGINAL (PRE-1932) MEMBERS OF THE KEPPLER CIRCLE

      Se også telehistorie/ Teknisk museum / ITT : «The Sovereign State of I.T.T.», (New York: Stein & Day, 1973 /Wall Street and the rise of Hitler, av Anthony Sutton.

     • Glimrende, det er et interessant tema. ITT’s rolle som krigsprofittører er rimelig godt kjent tror jeg, men jeg jobba i den tyskforankrede delen av bransjen selv i noen år på 80-tallet, så det er kanskje derfor. Telegrafverket og de første telefonsentralene i Norge ble for øvrig bygget og driftet på lisens av International Bell Telephone Company. At det var langt mer enn krigsprofitt i lomma, men oppbygging av hele etterkrigsscenen det var snakk om, forsto nok i hvert fall ikke jeg fullt ut før mange år senere, det må innrømmes. I ettertid er det helt logisk, men sånn er det vel ofte. Jeg er blitt godt tatt ved nesen. Rundlurt. Og jeg blir litt irritert.

 5. Jeg fulgte sendingene på CNN, BBC, Sky News, France 24 og Al Jazeera kuppnatta. Ikke at det representerer noe bevis i seg selv, men alle de førstnevnte ga inntrykk av at kuppet ville lykkes, og var avventende analyserende i dekninga. Spesielt en militæranalytiker som ble intervjua på SkyNews virka nærmest forhåpningsfull om at kuppet likevel kunne lykkkes, en god stund etter at TV-bildene på Al-Jazeera ganske tydelig viste hvordan kuppet falt sammen i møte med folkemassene i Istanbul. Al Jazeera var altså den kanalen som skarpt fokuserte på motdemonstrasjonene mot kuppet, og som ga størst inntrykk av at kuppet ville mislykkes tidligst.

  Al Jazeera er som kjent Qatarbasert, og må antas å følge Qatars ledelse. Det INDIKERER at Qatar IKKE var involvert i kuppet. Det betyr samtidig IKKE at ikke Saudi-Arabia og FAE godt kan ha vært det, for før Syriakrigen starta var den et markant skille mellom Qatar og de andre gulfrådsstatene i synet på mange konflikter, tydeligst i forhold til revolusjonen i Egypt, hvor Qatar støtta Mursi veldig tydelig, mens Saudi-Arabia var rasende på USA for den bare halvhjerta (støtte fra Clinton, men ikke fra Obama) til Mubarak. Qatar hadde også relativt greie forbindelser til Iran før de to kom på kant med Qatars omfattende støtte til Nusrafronten i Syria (som en talsmann bekrefta til The Atlantic, hvor han samtidig hevda at IS, i kontrast, var «et saudi-prosjekt»). Også i etterkant av det mislykka kuppforsøket har Al Jazeera vært i hovedsak positiv til Erdogan, mens FAE-baserte Gulf News har vært tydelig negativ.

  • Nyttig å vite. Jeg synes forøvrigt at alle som ofrer tid og sinnsro på å høre på MSM, i etterretningens tjeneste fortjener stor takk.

 6. Hvis vi ser bort fra at de ikke får fysisk kontroll over Tyrkia, er dette er enda et stort moralsk nederlag for NATO og USA.
  På den måten er det likt kuppet i Ukraina i 2014 (eller EU og hvordan Hellas ble maltraktert). Innbyggerne i disse landene får lynkurs i forskjellen mellom hva EU/NATO/USA hevder de står for og hva de gjør.

  Jeg har gjort en ny oversettelse for WSWS. Begynnelsen av artikkelen er ganske kjent, men sammenligningen med hva USA sa og gjorde i 1980 synes jeg er ganske interessant.

  https://midtifleisen.wordpress.com/2016/07/20/var-mann-i-ankara-usas-ambassador-benekter-usas-rolle-i-det-tyrkiske-kuppet/

 7. Sveriges politisk korrekte ekstremist Carl Bildt ser ikke på kontrakuppet til Erdogal som noen hindring på veien mot medlemskap i EU (Europeisk Undergang).

  Tyrkias sterke mann har nettopp gitt 20 000 lærere sparken på grått papir. Man kan lure på hva disse har med et forsøk på statskupp å gjøre? Lærer de barna at islam ikke bare er en dans på roser? Eller at Allah ikke har en sønn på jorden som er president?

  Tyrkias nybestaltede despot vil ha innført dødsstraff. Han følger dermed en lang tradisjon for despoter: En død indianer er en god indianer.

  Erdogal har varslet at han snart vil komme med en nyhet til det tyrkiske folk. Det blir neppe en god nyhet. Kanskje han gir 20 000 butikkansatte sparken for å ha solgt aviser med regimekritisk innhold?

 8. Mulighet:

  CIA utførte et «tyrkisk» militærkuppforsøk. Forsøket var med vilje halvhjertet, det ble utført for å feile. CIA visste at Erdogan ville respondere ved å avsette haugevis av tjenestemenn, og bli langt mer diktatorisk. Dermed får USA påskuddet de trenger for å angripe Tyrkia og prøve å innsette sine egne «moderate opprørere» (Gulen, etc.) som marionetter. Disse marionettene kan så sluse millionvis av migranter inn i Europa for å destabilisere hele kontinentet.

  • Neida, jeg vet at denne analysen er for enkel. Bildet er trolig langt mer komplekst, og omfatter flere aktører med motstridende agendaer.

  • Vi kan kanskje spekulere litt videre. Merkel har visst om planene og har foretrukket å ta i mot en masse syriske flyktninger framfor en masse tyrkere. Nå kan hun slå seg for brystet og si at Tyskland har tatt sin del, nå må andre ta tyrkerne. Tyrkere kan også flykte til Iran, noe iranerne gruer for. De har nok med afghanske flyktninger.

 9. Selvsagt viste Obama om kupplanene før de ble iverksatt. Jeg minner om at han vet når tid Merkel er på toalettet og han kjenner også til hennes familiære situasjon og eventuelle problemer. Han vet også alt som er verd å vite om Erdogal.

  Spørsmålet er hvorfor han åpenbart ikke varslet sin tyrkiske kollega?

  Det nærliggende svar er at Obama & Co innerst inne har lite og ingenting til overs for herr Erdogan. Han er i deres øyne selvsagt like gal som i øynene til folk flest i Vesten. Han er tross alt ingenting annet enn en kjepphøy blære som lever i den hallusinasjon at han er guds gave til verden.

 10. […] Tyrkias vrede rammer også Tyskland. Angela Merkel har vært garantist for EUs svært ettergivende politikk overfor Tyrkia, men likevel belønnes hun med raseriutfall fra Tyrkias president Recep Tayyip Erdoğan. I et intervvju med den tyrkiske TV-kanalen A-Haber sa han: «Fru Merdel, du støtter terrorister.» Han spesifiserte ikke hva han mente med dette, men det er nærliggende å tro at han dels siktet til kurdiske aktivister og dels til folk som ifølge Ankara var delaktige i kuppforsøket i Tyrkia i 2016. […]

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.