Syrias president Assad mener det beste er å få flyktningene hjem

0

Det ville være mer humanitært og billigere for det internasjonale samfunnet å stoppe støtten til terroristene, så syriske flyktninger kan reise hjem i stedet for å bosette seg i andre land.
Dette sier Syrias president Bashar al-Assad i et intervju med australsk TV gjengitt i ABC Nyheter.

– Flesteparten av flyktningene ønsker å komme tilbake. Alle land som hjelper dem ved å gi dem et nytt hjemland, viser humanitære holdninger. Men noe enda mer humanitært, og billigere, er å hjelpe til så de kan komme tilbake til sitt eget land, svarte Assad da han ble utfordret til å komme med et budskap til de syriske flyktningene i utlandet.

– Det kan utlandet gjøre ved å hjelpe til med å stabilisere Syria, ikke å gi støtte til terroristene. Flyktningene ønsker at vestlige regjeringer skal ta klart avstand fra det land som Saudi Arabia, Frankrike og Storbritannia gjør, å støtte terrorister bare for å få fjernet regjeringen, sa Assad.

Assad sier også at det er viktig for Syria at flykningene vender hjem. De trengs for å bygge landet.

– Jeg vil absolutt ønske flyktningene tilbake. Hvordan kan du bygge landet når du mister menneskelige ressurser? De fleste av dem som drar, er utdannet eller har næringsvirksomhet i Syria.

I artikkelen Hjelp flyktningene der de er – stopp krigen skrev jeg i august 2015:

Det finnes bare én løsning på denne humanitære katastrofen, og det er å stoppe krigen. Norske politikere forlanger å bli sett på som humanitære glansbilder fordi de vil ta inne en håndfull syriske flyktninger over to år (så de har tydeligvis tenkt at denne krigen skal fortsette?). Men ingen av dem, ikke en eneste av disse humanistene har stilt noe krav om at krigen må stoppe. Da blir humanismen deres det reneste hykleri.

Syrere flest ønsker å være i Syria. Det er deres land. Vi i Norge har gjennom vår sanksjonspolitikk og vår støtte til intervensjonskrigen vært med på å gjøre landet mest mulig ubeboelig. Den eneste sanne humanismen er å sørge for at denne ulovlige krigen tar slutt slik at flyktningene kan vende hjem og være med på å gjenreise landet sitt.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.